CoronaBinnenland

Wybren van Haga eist opheldering over ambtsmisdrijven die ministers pleegden tijdens coronacrisis

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Uit vrijgegeven Wob-documenten blijkt dat ambtenaren, de Tweede Kamer en ministers grondrechten van burgers op allerlei manieren hebben omzeild en overtreden. BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga, eist opheldering hierover.

“Uit Wob-onderzoek blijkt dat de Grondwet in de coronacrisis vanaf het begin ernstig onder druk heeft gestaan, met de mondkapjesplicht, de anderhalve meter, de quarantainevoorschriften en de lockdowns. Ambtenaren waren zich ervan bewust dat voor al deze maatregelen weinig tot geen wetenschappelijk bewijs was, zo blijkt uit de stukken,” licht Van Haga toe.

De stukken laten zien dat ambtenaren en ministers maandenlang bezig zijn geweest met het uitwerken van wetsvoorstellen die de Grondwet met voeten zouden hebben getreden.

Men wil een nieuwe communistische heilstaat

“Denk daarbij aan pogingen om het verbod op stemverheffing bij demonstraties erdoor te krijgen, telefoongegevens van iedere burger ongevraagd te gebruiken, computernetwerken van bedrijven te doorzoeken, huizen binnen te dringen, lichamelijk onderzoek te verrichten, gezonde burgers in quarantaine te plaatsen en meer van dit soort zaken, die fundamentele rechten en vrijheden van burgers ernstig inperken. Men wil een nieuwe communistische heilstaat,” waarschuwt Van Haga.

“Ministers en ambtenaren zijn hoeders van de Grondwet. Zij moeten burgerrechten beschermen. Maar in plaats daarvan werden deze door hen vertrapt,” voegt het Kamerlid toe.

Wettelijke grondslag voor grondrechtenbeperking

“Uit de beslispuntennotitie van 27 mei 2020 blijkt duidelijk dat de opdracht aan de ambtenaren die hier willens en wetens aan hebben meegewerkt helder was: een wettelijke grondslag te krijgen voor een grondrechtenbeperking,” aldus Van Haga.

“Omdat op grond van Artikel 120 geen enkele rechter deze coronawet mag toetsen aan de Grondwet, zijn er met de ondertekening van de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 (Twm) […] door drie ministers ambtsmisdrijven gepleegd. Dit geldt ook voor iedere ambtenaar die hieraan meegewerkt heeft,” zegt hij.

4.9 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
8 maanden geleden

Van Haga is een van de weinig die ik vertrouw samen met FVD

Margot
Margot
8 maanden geleden

Ambtsmisdrijven dienen te worden vervolgd Welke advocaat gaat dit doen?

Ron L
Ron L
8 maanden geleden

Direct een busje bestellen voor de betreffenden Wybren.

Victor Hugo
Victor Hugo
8 maanden geleden

Veroordelen voor hun misdrijven en opsluiten die bende, iedereen gelijk voor de wet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

91
0
We lezen graag je reactie!x