CoronaBinnenland

Wybren van Haga eist opheldering over ambtsmisdrijven die ministers pleegden tijdens coronacrisis

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

Uit vrijgegeven Wob-documenten blijkt dat ambtenaren, de Tweede Kamer en ministers grondrechten van burgers op allerlei manieren hebben omzeild en overtreden. BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga, eist opheldering hierover.

“Uit Wob-onderzoek blijkt dat de Grondwet in de coronacrisis vanaf het begin ernstig onder druk heeft gestaan, met de mondkapjesplicht, de anderhalve meter, de quarantainevoorschriften en de lockdowns. Ambtenaren waren zich ervan bewust dat voor al deze maatregelen weinig tot geen wetenschappelijk bewijs was, zo blijkt uit de stukken,” licht Van Haga toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De stukken laten zien dat ambtenaren en ministers maandenlang bezig zijn geweest met het uitwerken van wetsvoorstellen die de Grondwet met voeten zouden hebben getreden.

Men wil een nieuwe communistische heilstaat

“Denk daarbij aan pogingen om het verbod op stemverheffing bij demonstraties erdoor te krijgen, telefoongegevens van iedere burger ongevraagd te gebruiken, computernetwerken van bedrijven te doorzoeken, huizen binnen te dringen, lichamelijk onderzoek te verrichten, gezonde burgers in quarantaine te plaatsen en meer van dit soort zaken, die fundamentele rechten en vrijheden van burgers ernstig inperken. Men wil een nieuwe communistische heilstaat,” waarschuwt Van Haga.

“Ministers en ambtenaren zijn hoeders van de Grondwet. Zij moeten burgerrechten beschermen. Maar in plaats daarvan werden deze door hen vertrapt,” voegt het Kamerlid toe.

Wettelijke grondslag voor grondrechtenbeperking

“Uit de beslispuntennotitie van 27 mei 2020 blijkt duidelijk dat de opdracht aan de ambtenaren die hier willens en wetens aan hebben meegewerkt helder was: een wettelijke grondslag te krijgen voor een grondrechtenbeperking,” aldus Van Haga.

“Omdat op grond van Artikel 120 geen enkele rechter deze coronawet mag toetsen aan de Grondwet, zijn er met de ondertekening van de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 (Twm) […] door drie ministers ambtsmisdrijven gepleegd. Dit geldt ook voor iedere ambtenaar die hieraan meegewerkt heeft,” zegt hij.

4.9 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
1 jaar geleden

Van Haga is een van de weinig die ik vertrouw samen met FVD

Margot
Margot
1 jaar geleden

Ambtsmisdrijven dienen te worden vervolgd Welke advocaat gaat dit doen?

Ron L
Ron L
1 jaar geleden

Direct een busje bestellen voor de betreffenden Wybren.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Veroordelen voor hun misdrijven en opsluiten die bende, iedereen gelijk voor de wet.

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x