Het Complot

Hoe een voormalige verspreider van nazi-propaganda bepaalt wat u denkt

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is in de media opvallend weinig aandacht voor het feit dat de Amerikaanse overheid twee extreemrechtse neonazistische Oekraïense politieke partijen steunt: Svoboda en de Rechtse Sector. Beide partijen maken deel uit van de overgangsregering van Arseni Jatsenjoek.

Hoe komt dit? De verklaring is verrassend eenvoudig: Er zijn maar heel weinig Amerikaanse massamedia. Vijf gigantische corporaties hebben 90 procent van alle Amerikaanse media in handen. Alle vijf mediaconglomeraten worden gelinkt aan de economische en politieke machtselite van de Verenigde Staten en daarbuiten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het gaat om Time Warner, Disney, News Corporation van Rupert Murdoch, Bertelsmann uit Duitsland en Viacom (voorheen CBS). Deze bedrijven zijn eigenaar van de meeste Amerikaanse kranten, tijdschriften, boeken, radio- en tv-stations, filmstudio’s en webcontent. De vijf conglomeraten zijn voor het grootste deel verantwoordelijk voor de sociale, politieke, economische en morele waarden waar Amerikaanse kinderen mee opgroeien.

Dit is niet altijd zo geweest. Vlak na de Tweede Wereldoorlog was drie kwart van alle Amerikaanse kranten onafhankelijk. Vanwege fusies en overnames is er in korte tijd veel veranderd in het medialandschap. Rond 1983 was 90 procent van de Amerikaanse media in handen van 50 bedrijven. Vandaag de dag bepalen vijf enorme conglomeraten waar Amerikanen naar kijken of luisteren.

Council on Foreign Relations

De vijf kolossen zijn als bedrijf lid van de Council on Foreign Relations (CFR). Leden van deze Amerikaanse denktank zijn verantwoordelijk voor het Amerikaanse overheidsbeleid dat resulteert in sancties tegen en destabilisatie van landen die de VS nooit iets hebben aangedaan.

De CFR wordt ‘veelvuldig genoemd in diverse samenzweringstheorieën rond de vermeende Nieuwe Wereldorde’. Opmerkelijke oud-leden zijn: oud-minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice, voormalig vicepresident Dick Cheney, oud-president George H.W. Bush, oud-voorzitter van de Federal Reserve Alan Greenspan, zakenman George Soros en senator Jay Rockefeller.

Inspanningen van CFR-leden hebben geleid tot onder meer de Irakoorlog, de oorlogen in Joegoslavië en Libië en het afzetten van de Oekraïense regering. De mediaconglomeraten hebben als taak het uitgestippelde beleid te promoten zodat het Amerikaanse volk ervoor openstaat.

Voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur Zbigniew Brzeziński, voorheen een prominent lid van de CFR, pleit voor controle over de Euraziatische landmassa, waar Rusland en China onder vallen. Doordat de mediaconglomeraten doneren aan de campagnes van Amerikaanse presidentskandidaten krijgen ze de kans om steeds groter en machtiger te worden.

Het zou uren kosten om de duizenden bedrijven op te noemen die in handen zijn van de vijf grote conglomeraten. Enkele voorbeelden zijn voor nu voldoende. News Corporation is eigenaar van Fox News, de Wall Street Journal, Barron’s, de London Times, Far Eastern Economic Review, de New York Post en honderden andere kranten, tijdschriften en internetbedrijven.

Onder Time Warner vallen Time Magazine, Fortune Magazine, People Magazine, Sports Illustrated, CNN News Group, Turner Broadcasting System, Warner Bros., DC Comics en nog veel meer. Bij Disney gaat het niet alleen maar om Mickey Mouse. Het bedrijf is eigenaar van ABC, Disney Films, Lucas Films en een groot aantal andere mediabedrijven.

Laten we eens kijken wat er gebeurt als de Amerikaanse beleidsmakers besluiten dat ze de Oekraïense ‘overheid’, gesteund door de VS, niet langer kunnen gebruiken. Ze kondigen bijvoorbeeld aan dat deze regering ‘ondemocratisch’ is of ‘de mensenrechten schendt’. Vervolgens stellen ze dat het regime moet worden vervangen ‘om het Oekraïense volk te beschermen’.

Daarop slaan de mediaconglomeraten alarm. Ze ‘ontdekken’ opeens dat ‘fascistische of extreem-rechtse partijen onderdeel zijn van de nieuwe Oekraïense ‘regering’ en dat ze bovendien antisemitisch zijn’. Ze concluderen dat de Amerikaanse overheid gelijk heeft en dat een humanitaire ingreep noodzakelijk is.

Is dit scenario ondenkbaar? Dit is precies hoe het is gegaan in het Irak van Saddam Hoessein. Jarenlang werd Hoessein door de VS geprezen als sterke bondgenoot en de mediaconglomeraten speelden het spelletje mee. Plotseling was Hoessein een ‘tiran’ en een ‘meedogenloze moordenaar’ en produceerde hij op grote schaal ‘massavernietigingswapens’ die tegen de VS zouden worden gebruikt. Zijn land móest worden binnengevallen.

Wat te denken van de islamitische fundamentalisten in Afghanistan. Jarenlang werden ze door de Amerikaanse overheid getraind, van wapens voorzien en afgeschilderd als vrijheidsstrijders tegen de ‘Russische bezetters’. Na 9/11 maakten deze fundamentalisten zich in de ogen van de overheid en de media plotseling schuldig aan ‘vrouwenonderdrukking’ en ‘terrorisme’. Ze móesten worden uitgeschakeld door middel van een Amerikaanse invasie.

Nazi-propaganda

Als u vanavond weer inschakelt op RTL 4 of een spotje van de Rijksoverheid voorbij ziet komen, denk dan even aan het volgende. Bertelsmann, één van de genoemde conglomeraten, is onder meer eigenaar van RTL Group. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit bedrijf de belangrijkste uitgeverij voor de nazipartij en het Hitler-regime. Het was ook met stip de grootste verspreider van nazi-propaganda. Het zette in Letland en Litouwen Joden in als slavenarbeiders en wist een enorm fortuin op te bouwen. Eigenaar Heinrich Mohn was lid van de SS, net als zijn zoon Reinhard, die de leiding van het bedrijf na de oorlog overnam.

Aan het einde van de oorlog werd Bertelsmann noodgedwongen gesloten, maar enkele jaren later kreeg het bedrijf een kans opnieuw te starten onder leiding van de voormalige nazi-familie, waarvan de nazaten tot vandaag de controle over het bedrijf uitoefenen.

Eind jaren negentig ontstond commotie over een onderzoeksrapport van 800 pagina’s over de wandaden van Bertelsmann tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarvoor. Het conglomeraat heeft haar nazi-verleden in 2002 toegegeven.

Bertelsmann is eigenaar van RTL Group, de grootste Europese exploitant van commerciële radio- en televisiestations; Random House, ’s werelds grootste uitgever; G+J, de grootste uitgeverij van tijdschriften en kranten in Europa; drukkerij Arvato, bekend van de publieksvoorlichting van de Rijksoverheid; en oprichter van Bol.com (Bertelsmann On-Line).

De grootste verspreider van nazi-propaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog verzorgt via dochteronderneming Arvato een deel van de reclamespotjes waarmee de Nederlandse overheid informatie verstrekt aan haar burgers.

[RT]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
9 jaren geleden

Voordat ik het hele artikel lees wil ik wel even opmerken, voor degene die is geconditioneerd richting hokjesdenken of groepen van mensen wegzet in een bepaalde kant, dat nazi’s, nationaalsocialisten, zijn socialisten, het lijkt me heel duidelijk, die zijn met hun tenenkrommende denkwijzes en machtswellust in alle opzichten niet rechts maar links.

Feitelijk zijn alle partijen die ook nu aan de macht zijn vooral links georiënteerd of absoluut links, zolang men het vrije denken, het vrije doen, het vrije zeggen en en het vrije zijn niet aanhangt en nastreeft en ook maar ergens een vorm van onderdrukking propageert als partij dan zul je deze partij ook bij ‘links’ moeten indelen.

Rechts staat voor mij symbolisch voor vrijheid, hoewel ik niks heb met links of rechts indelen van mensen is in dit geval rechts datgene wat nog nooit aan de macht is geweest, ook omdat ‘rechts’ nog nooit aan de macht heeft gekregen. En macht betekent in dit geval dan in dienst van en voor de (vrije) burger die beschikt over zijn eigen leven, die beschikt over zijn eigen verdiensten en bezittingen en die beschikt over zijn eigen toekomst.

Je kunt heel lang redetwisten over wie of wat links en rechts is, maar na de oorlog wisten de socialisten en ander partijen een verkapt nazi beleid onder andere noemer voort te zetten en hebben ze, om de schapen/slaven te sussen, de nazi’s geplaatst onder de noemer ‘rechts’ en het liefst nog met het woord ‘extreem’ ervoor als perfecte afleidingsmanoeuvre.

Het volk zand in de ogen strooien, maar om duidelijk te zijn en dat kan iedereen tegenwoordig met een beetje verstand goed volgen en doorzien, de nazi’s zijn nooit weggeweest en hebben nog altijd de macht. (nazi’s komen overigens voort uit het zionisme en de islam) Simpelweg gezegd; komen voort uit het soort wat de lakens uitdeelt en macht heeft over regeringen, industrie, olie (energie) en geld. Zelfs ten koste van hun eigen volk breiden ze macht over macht uit en waarbij ze als perfecte nazi’s mensen onderdrukken, beliegen, beroven, ziek maken en zonder scrupules vermoorden als het nodig is.

De Filosofie van de Vrijheid
http://www.youtube.com/watch?v=ZHREjZFDK4w

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Nazi-propaganda wordt ook bedreven door de Illuminati/Bilderberggroep.

De Uil
De Uil
9 jaren geleden

Opmerkelijk dat iedereen het altijd heeft over NAZI’S, maar nooit over COMMI’S die 100 miljoen mensen het leven gekost hebben. Voor de rest mag je zo ongeveer de halve wereld tegen de muur zetten vanwege misdaden tegen de mensheid, dan hebben we gelijk weer levensruimte (of moet ik in dit geval “lebensraum” zeggen. Ook de Nederlander tegen de muur vanwege uitbuiterij van de VOC.

Willie
Willie
9 jaren geleden

Heel fijn van je Khalid, dat je zo helder beschrijft wat de werkelijke (innerlijke) Islam inhoudt. Dit geldt overigens ook voor het werkelijke (innerlijke) Christendom en andere Godsdiensten. Mensen die de zuivere innerlijke bedoeling van hun Godsdienst zien en verstaan zullen geen strijd hebben met andersgelovigen. Wie uit De Zuivere Bron waar vanuit alles alles vloeit drinkt heeft heel wel door wat machtswellustelingen beogen. Als je er niet aan toe bent (geen oordeel hierover) dit alles te begrijpen en je zogenaamde (mis)leiders volgt (niet in je eigen kracht staat, ben je verder van huis dan voorheen. Als je nog niet rijp bent voor het geestelijke (ertoe geadeld zijn of geroepen) zal je de godsdienst banaal gebruiken. Ben je dat dan heb je al heel snel door wat vals en zuiver is. Ik ben van mening dat alles alleen te begrijpen is als je alles innerlijk/geestelijk ofwel gnostisch benaderd of verstaat. Plaatsvervangend schaam ik mij voor Enkidoe. Mijn mening is dat hij samen met een heel groot deel van de wereldbevolking een misleide en onwetende is en vanuit conditionering (al denkt hij van niet en dat dat alleen anderen betreft) reageert. Nogmaals dankjewel Khalid.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x