Homepagina » Propaganda » Journalist na Turkse rellen: “De NOS laat gewoon de waarheid weg en liegt tegen de kijker”
Journalist na Turkse rellen: "De NOS laat gewoon de waarheid weg en liegt tegen de kijker"

Journalist na Turkse rellen: “De NOS laat gewoon de waarheid weg en liegt tegen de kijker”

Vorige week had de politie in Rotterdam de handen vol aan rellen die waren uitgebroken na het gedwongen vertrek van de Turkse minister voor Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya.

Boze Turkse Nederlanders gingen de straat op, met alle gevolgen van dien. Tijdens de rellen werden 12 mensen gearresteerd.

De Turkse president Erdogan noemde Nederlanders ‘nazi-overblijfselen en fascisten’. Dit tot woede van onder andere burgemeester Aboutaleb.

Na de rellen twitterde journalist Bart Schut:


Hij merkt in Café Weltschmerz op dat er vooral buitenlandse media aanwezig waren bij de rellen.

Over de verslaggeving van de NOS, die de Nederlandse pers vertegenwoordigde, schreef Schut:


Schut zag hoe de demonstranten de achterhoede van een kordon ME’ers aanvielen, terwijl de media met de beschuldigende vinger naar de politie wezen.

Tegenovergestelde

Toen Schut de volgende dag naar het Journaal keek hoorde hij naar eigen zeggen een verhaal dat diametraal stond tegenover wat NOS-verslaggevers ter plaatse hadden gezien.

“Ik heb ze gesproken en zij waren het met mij eens,” aldus Schut. “Wat zie je 16 uur later, als eindredacteuren en hoofdredacteuren hun zegje hebben kunnen doen? Precies het tegenovergestelde.”

Deze redacteuren zijn volgens hem geen journalisten meer, maar propagandisten.

Propagandistisch

De enige getuige die in het Journaal aan het woord kwam was een Turkse jongen die zei dat de ME vanuit het niets een charge uitvoerde, aldus de journalist.

“Terwijl exact het tegenovergestelde is gebeurd,” benadrukt hij. “De politie trok zich terug en hun achterhoede werd aangevallen door Turken die waren gekomen om te knokken.”

“Dit is puur propagandistisch,” stelt Schut, die de NOS vergelijkt met staatsmedia in Venezuela, Rusland en Turkije.

Verkiezingen

De NPO heeft volgens hem besloten om van een nieuwsorganisatie een propaganda-medium te maken. “Het is een rotwoord, propaganda, maar het is wel zo.”

Hij voegt toe dat RTL geen haar beter is.

Hij denkt dat de NOS op deze manier verslag heeft gedaan van de rellen vanwege de verkiezingen, die op dat moment voor de deur stonden.

“Ik denk dat Fox News op dit moment nog informatiever is dan de NOS,” besluit Schut. “We laten gewoon de waarheid weg en liegen tegen de kijker. Ze hebben gewoon gelogen.”

[Café Weltschmerz]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Haab
Haab
3 jaren geleden

Is het niet tekenend hoe stil het is geworden, meteen na de verkiezingen, omtrent Erdogan ? Je hoort er niets meer over in het reguliere nieuws terwijl voor de verkiezingen het bijna het enige item was in het “hoofdjournaal” van 20 uur.

Het hele Erdoganverhaal was er m.i. alleen maar om de verkiezingsfraude te verbergen.

Flip
Flip
Reactie op  Haab
3 jaren geleden

Toch heeft sindsdien meneer Erdowahn wel even de Turken in Europa opgeroepen om per stuk tenminste 5 jongen te fokken zodat de volgende generatie te maken krijgt met een nog grotere 5de colonne Moslims dan die wij nu al hebben. De Turkse invasie is deze keer wat sluipender maar ze zijn al lang voorbij de poorten van Wenen.

peter
peter
Reactie op  Flip
3 jaren geleden

Flip en Henk Azie, wat jammer dat jullie exact het punt van bovenstand stuk missen en precies fout doen wat een groot gedeelte van nederland de afgelopen week heeft gedaan en de zoon van Gepetto Rutte wéér aan een overwinning heeft geholpen.

Bovenstaand stuk en de reactie van Haab insinueren oa dat de verkiezingen zouden kunnen zijn gewonnen doordat de publieke opinie succesvol is bewerkt met -zoals zo vaak erg succesvol gebleken- xenofobisch sentiment. En wat is jullie reactie daarop: xenofobisch sentiment! Goed bezig jongens, laat jullie onder elkaar verdelen opdat de grote profiteurs hun slag kunnen blijven slaan.

Een oud gezegde luidt dat ieder volk de leiders krijgt dat het verdient. Goh, waarom zou dat een OUD gezegde zijn denken jullie?

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  peter
3 jaren geleden

Ha Peter, Als een alochtoon in ons land en in zijn thuisland kan stemmen, kan hij stemmen op die partij die aansluit bij zijn stem in het thuisland. Voorts als de alochtoon nog steeds in zijn thuisland stemt, dat kun je vraagtekens zetten in welk land zijn loyaliteit ligt, meest waarschijnlijk in zijn thuisland. Daar hoef geen xenofoob voor te zijn.
Ik ben geen aanhanger van Wilders, zeker niet, zijn anti islam praat is geen oplossing. Theo Hiddema daarintegen legt op een nuchtere manier uit dat de fout bij de overheid ligt, want die houdt zich niet aan de wet!
Als de wet wel gehandhaafd was, zouden wij deze discussies niet hebben, en konden we waarschijnlijk nog steeds ‘het touwtje uit de brievenbus ‘ laten hangen.
Als laatste het oude gezegde het volk krijgt de leiders die het verdient, ik kan mij niet voorstellen dat ons electoraat zo dom is dat het weer gaat stemmen op een partij die bewezen aan elkaar hangt van leugen en bedrog, en heb daarom mijn grootste twijfel over de eerlijkheid van stemmen tellen, en als er niet om een hertelling wordt gevraagd, heb je inderdaad volkomen gelijk.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Henk Azie
3 jaren geleden

Je kan natuurlijk allemaal aanwezig zijn bij tellen op het stembureau…

Ruud
Ruud
Reactie op  Henk Azie
3 jaren geleden

De regering zei dat stemcomputers te beinvloeden waren en dat daarom terug is gegaan naar het rode potlood,wat dan kan gebeuren hebben we kunnen zien in schotland,bij het referendum om dat land los te maken van Engeland,de mensen stemden massaal ja,en wat deden de stemmentellers,de ja stapel werd gewoon in de prullenbak gedumpt,zo doet men dat,en word het volk bedondert door zo,n stel idioten.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Haab
3 jaren geleden

Ondertussen kan een alochtoon dus in twee landen stemmen….
Geert babbelt altijd over de criminelen met twee paspoorten, maar ik vind een alochtoon met twee paspoorten(plus stemrecht dus) veel gevaarlijker.
Als Rutte werkelijk daadkracht heeft, had hij Denk en aanhangers uit de politiek moeten zetten.

Sumerian
Sumerian
Reactie op  Haab
3 jaren geleden

Zelfde spelletje wordt nu herhaald in Frankrijk en Duitsland. Lijkt erop dat Merkel, Rutte en Erdogan dit tijdens het illegale vluchtelingen gesprek met elkaar hebben besproken.
https://www.rt.com/news/380581-merkel-turkey-refugee-deal/
Je kan me niet vertellen dat als je dit onder elkaar bespreek je die verkiezingsclash voor elkaar achter houdt.
Dat draaiboek wat ze hebben gemaakt is te ziek voor woorden. Wat ze doen is continu je partij laten kiezen tussen Links, Rechts, Centrum. Westers, Oosters, Jood, Christen, Moslim, Communistich, Kapitalistisch, Liberaal en ga zo maar door. Allemaal middelen en spinsels dat ze zelf hebben ontwikkeld. Het is zoveel, dat zelfs de mensen die denken dat ze een overzicht hebben, nog volledig de draad kwijt zijn. Daar reken ik mijzelf ook toe.😖

flardinga
flardinga
Reactie op  Haab
3 jaren geleden

Ik heb mijn bedenkingen bij dit gesprek, wie weet hadden Grijze Wolven en hun organisaties die al heel lang ongestoord kunnen werken in Nederland deze aanvallen op de mobiele eenheid en de politie voorbereid en wie weet wilden zij wel met hun acties Nederland naar extreem Rechts van Wilders brengen, ik heb daar wel vermoedens naar, de hele acties van de Turkse overheid zijn vanaf het begin geweest om onze verkiezingen te beinvloeden, zijn we soms vergeten dat er een Russisch diplomaat is doodgeschoten live op de Turkse tv en dat is gebeurd na elle lange provocaties op de buis van Erdogan, ik kan het niet bewijzen, maar onderschat die organisaties niet, zij zijn nauw betrokken bij de Turkse overheid en heb ondanks deze bijdrage de mening toegedaan dat er betrekkelijke onafhankelijke tv en radio in Nederland zijn, de Vlaamse tv en radio zijn in mijn beleving onafhankelijker dan de Nederlandse, mijn bescheiden mening.

Loki
Loki
3 jaren geleden

Dan mag Bart Schut nu wel gaan uitkijken anders eindigt die zoals Micha Kat in een politiek en media verkettering met hulp van het OM.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

Ik denk dat het waarschijnlijker is dat we op een punt aankomen dat die politiek verzopen Kat in de zak straks de sloot uit gevist gaat worden en gereanimeerd. Kat was eigenlijk gewoon ietsje te veel te vroeg op het toneel verschenen om de gewenste uitwerking te kunnen hebben.

Loki
Loki
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Weet je dan niet dat ie ondergedoken zit?
Eigenlijk zouden dit soort journalisten hun krachten moeten bundelen.

Ino
Ino
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

Zit Micha Kat ondergedoken dan?

trackback
Journalist na Turkse rellen: “De NOS laat gewoon de waarheid weg en liegt tegen de kijker” | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
Freduardo
Freduardo
3 jaren geleden

En gelukkig wèèr een die zijn ogen zijn opengegaan.
Wie volgt?

mario
mario
Reactie op  Freduardo
3 jaren geleden

dan moeten we toch achter deze journalisten gaan staan?

Har de Noote
Har de Noote
3 jaren geleden

NOS is staatsmedia (BWURK!!!!0

Romi
Romi
3 jaren geleden

Die Aboe Taboe van R’dam wordt ook misbruikt om de klusjes van de regering op te knappen. Hoe lang gaat hij dat nog volhouden? Of is hem een mooie post beloofd?

Thruthseeker
Thruthseeker
Reactie op  Romi
3 jaren geleden

Klopt helemaal! Aboutaleb was op de bilderbergconferentie vorig jaar.

math
math
Reactie op  Thruthseeker
3 jaren geleden

Bilderberg-briefing.

Hen3
Hen3
3 jaren geleden

Ach de verkiezingen zijn geweest en het gepeupel heeft gekozen. Het volk verdient geen betere leiders aangezien ze van de afgelopen jaren niets hebben geleerd. Nu de VVD weer (gekozen ) tot grootste partij verklaard is.

J@n
3 jaren geleden

Totaal geen aandacht aan besteden, verkiezingen zijn geweest het stem vee heeft zijn werk gedaan. Dat het een voorop gezet plan is geweest gelooft toch niemand….toch (?)

Bedenk eens goed als deze rel er niet was geweest wat dat voor gevolgen dit had gehad voor de heer Wilders? Denk dat die dan de grootste partij was geworden. Nu hoort men er niets meer over, gewoon dood zwijgen.

Boss
Boss
Reactie op  [email protected]
3 jaren geleden

Je zou juist denken dat de rellen het gelijk van Wilders bewezen en dat hij hierdoor juist meer stemmen zou krijgen. Niet dus. Wilders zit op z’n top en gaat alleen maar achteruit kunnen.

StefanZ
StefanZ
Reactie op  Boss
3 jaren geleden

Wat je ook van Wilders vindt, het is weer gewoon kiezers bedrog en Rutte heeft wéér gelogen. Hij schijnt dat niet af te kunnen leren en het kies vee is er weer ingestonken. Je zult zien, dat over een paar maanden weer een hele hoop mensen aangeven spijt te hebben van hun keuze op Rutte. Kunnen wij ook niet gaan demonstreren, net als in Amerika. Rutte is not my (min) President.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Boss
3 jaren geleden

Wilders heeft er toch een aantal zetels bij gekregen?

Patrick
Patrick
3 jaren geleden

En dan binnenkort “fake news” weren op FB en de censuur is compleet.

Flip
Flip
3 jaren geleden

Wat een opwinding die Schut had zeker nog nooit van dr Udo Ulfkotte en zijn boek Gekaufte Journalisten gehoord. Of van Janneke Monshouwer die een boek speciaal over de NOS schreef

x

Check Also

coronatest

Overheid denkt na over coronatest-paspoort: ‘Dit schuurt wel heel dicht tegen Chinese praktijken aan, brrr’

Het ministerie van Volksgezondheid van Hugo de ...

r-getal

R-getal coronavirus: hoe het RIVM en de NOS ons misleiden

Gistermiddag meldde het RIVM dat het R-getal ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x