Homepagina » Propaganda » Journalist na Turkse rellen: “De NOS laat gewoon de waarheid weg en liegt tegen de kijker”
Journalist na Turkse rellen: "De NOS laat gewoon de waarheid weg en liegt tegen de kijker"

Journalist na Turkse rellen: “De NOS laat gewoon de waarheid weg en liegt tegen de kijker”

Vorige week had de politie in Rotterdam de handen vol aan rellen die waren uitgebroken na het gedwongen vertrek van de Turkse minister voor Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya.

Boze Turkse Nederlanders gingen de straat op, met alle gevolgen van dien. Tijdens de rellen werden 12 mensen gearresteerd.

De Turkse president Erdogan noemde Nederlanders ‘nazi-overblijfselen en fascisten’. Dit tot woede van onder andere burgemeester Aboutaleb.

Na de rellen twitterde journalist Bart Schut:


Hij merkt in Café Weltschmerz op dat er vooral buitenlandse media aanwezig waren bij de rellen.

Over de verslaggeving van de NOS, die de Nederlandse pers vertegenwoordigde, schreef Schut:


Schut zag hoe de demonstranten de achterhoede van een kordon ME’ers aanvielen, terwijl de media met de beschuldigende vinger naar de politie wezen.

Tegenovergestelde

Toen Schut de volgende dag naar het Journaal keek hoorde hij naar eigen zeggen een verhaal dat diametraal stond tegenover wat NOS-verslaggevers ter plaatse hadden gezien.

“Ik heb ze gesproken en zij waren het met mij eens,” aldus Schut. “Wat zie je 16 uur later, als eindredacteuren en hoofdredacteuren hun zegje hebben kunnen doen? Precies het tegenovergestelde.”

Deze redacteuren zijn volgens hem geen journalisten meer, maar propagandisten.

Propagandistisch

De enige getuige die in het Journaal aan het woord kwam was een Turkse jongen die zei dat de ME vanuit het niets een charge uitvoerde, aldus de journalist.

“Terwijl exact het tegenovergestelde is gebeurd,” benadrukt hij. “De politie trok zich terug en hun achterhoede werd aangevallen door Turken die waren gekomen om te knokken.”

“Dit is puur propagandistisch,” stelt Schut, die de NOS vergelijkt met staatsmedia in Venezuela, Rusland en Turkije.

Verkiezingen

De NPO heeft volgens hem besloten om van een nieuwsorganisatie een propaganda-medium te maken. “Het is een rotwoord, propaganda, maar het is wel zo.”

Hij voegt toe dat RTL geen haar beter is.

Hij denkt dat de NOS op deze manier verslag heeft gedaan van de rellen vanwege de verkiezingen, die op dat moment voor de deur stonden.

“Ik denk dat Fox News op dit moment nog informatiever is dan de NOS,” besluit Schut. “We laten gewoon de waarheid weg en liegen tegen de kijker. Ze hebben gewoon gelogen.”

[Café Weltschmerz]


Vind je dit belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

45 reacties

 1. Is het niet tekenend hoe stil het is geworden, meteen na de verkiezingen, omtrent Erdogan ? Je hoort er niets meer over in het reguliere nieuws terwijl voor de verkiezingen het bijna het enige item was in het “hoofdjournaal” van 20 uur.

  Het hele Erdoganverhaal was er m.i. alleen maar om de verkiezingsfraude te verbergen.

  88 likes
  • Toch heeft sindsdien meneer Erdowahn wel even de Turken in Europa opgeroepen om per stuk tenminste 5 jongen te fokken zodat de volgende generatie te maken krijgt met een nog grotere 5de colonne Moslims dan die wij nu al hebben. De Turkse invasie is deze keer wat sluipender maar ze zijn al lang voorbij de poorten van Wenen.

   13 likes
   • Flip en Henk Azie, wat jammer dat jullie exact het punt van bovenstand stuk missen en precies fout doen wat een groot gedeelte van nederland de afgelopen week heeft gedaan en de zoon van Gepetto Rutte wéér aan een overwinning heeft geholpen.

    Bovenstaand stuk en de reactie van Haab insinueren oa dat de verkiezingen zouden kunnen zijn gewonnen doordat de publieke opinie succesvol is bewerkt met -zoals zo vaak erg succesvol gebleken- xenofobisch sentiment. En wat is jullie reactie daarop: xenofobisch sentiment! Goed bezig jongens, laat jullie onder elkaar verdelen opdat de grote profiteurs hun slag kunnen blijven slaan.

    Een oud gezegde luidt dat ieder volk de leiders krijgt dat het verdient. Goh, waarom zou dat een OUD gezegde zijn denken jullie?

    5 likes
    • Ha Peter, Als een alochtoon in ons land en in zijn thuisland kan stemmen, kan hij stemmen op die partij die aansluit bij zijn stem in het thuisland. Voorts als de alochtoon nog steeds in zijn thuisland stemt, dat kun je vraagtekens zetten in welk land zijn loyaliteit ligt, meest waarschijnlijk in zijn thuisland. Daar hoef geen xenofoob voor te zijn.
     Ik ben geen aanhanger van Wilders, zeker niet, zijn anti islam praat is geen oplossing. Theo Hiddema daarintegen legt op een nuchtere manier uit dat de fout bij de overheid ligt, want die houdt zich niet aan de wet!
     Als de wet wel gehandhaafd was, zouden wij deze discussies niet hebben, en konden we waarschijnlijk nog steeds ‘het touwtje uit de brievenbus ‘ laten hangen.
     Als laatste het oude gezegde het volk krijgt de leiders die het verdient, ik kan mij niet voorstellen dat ons electoraat zo dom is dat het weer gaat stemmen op een partij die bewezen aan elkaar hangt van leugen en bedrog, en heb daarom mijn grootste twijfel over de eerlijkheid van stemmen tellen, en als er niet om een hertelling wordt gevraagd, heb je inderdaad volkomen gelijk.

     7 likes
     • Je kan natuurlijk allemaal aanwezig zijn bij tellen op het stembureau…

      1 likes
     • De regering zei dat stemcomputers te beinvloeden waren en dat daarom terug is gegaan naar het rode potlood,wat dan kan gebeuren hebben we kunnen zien in schotland,bij het referendum om dat land los te maken van Engeland,de mensen stemden massaal ja,en wat deden de stemmentellers,de ja stapel werd gewoon in de prullenbak gedumpt,zo doet men dat,en word het volk bedondert door zo,n stel idioten.

      1 likes
  • Ondertussen kan een alochtoon dus in twee landen stemmen….
   Geert babbelt altijd over de criminelen met twee paspoorten, maar ik vind een alochtoon met twee paspoorten(plus stemrecht dus) veel gevaarlijker.
   Als Rutte werkelijk daadkracht heeft, had hij Denk en aanhangers uit de politiek moeten zetten.

   17 likes
  • Zelfde spelletje wordt nu herhaald in Frankrijk en Duitsland. Lijkt erop dat Merkel, Rutte en Erdogan dit tijdens het illegale vluchtelingen gesprek met elkaar hebben besproken.
   https://www.rt.com/news/380581-merkel-turkey-refugee-deal/
   Je kan me niet vertellen dat als je dit onder elkaar bespreek je die verkiezingsclash voor elkaar achter houdt.
   Dat draaiboek wat ze hebben gemaakt is te ziek voor woorden. Wat ze doen is continu je partij laten kiezen tussen Links, Rechts, Centrum. Westers, Oosters, Jood, Christen, Moslim, Communistich, Kapitalistisch, Liberaal en ga zo maar door. Allemaal middelen en spinsels dat ze zelf hebben ontwikkeld. Het is zoveel, dat zelfs de mensen die denken dat ze een overzicht hebben, nog volledig de draad kwijt zijn. Daar reken ik mijzelf ook toe.😖

   6 likes
  • Ik heb mijn bedenkingen bij dit gesprek, wie weet hadden Grijze Wolven en hun organisaties die al heel lang ongestoord kunnen werken in Nederland deze aanvallen op de mobiele eenheid en de politie voorbereid en wie weet wilden zij wel met hun acties Nederland naar extreem Rechts van Wilders brengen, ik heb daar wel vermoedens naar, de hele acties van de Turkse overheid zijn vanaf het begin geweest om onze verkiezingen te beinvloeden, zijn we soms vergeten dat er een Russisch diplomaat is doodgeschoten live op de Turkse tv en dat is gebeurd na elle lange provocaties op de buis van Erdogan, ik kan het niet bewijzen, maar onderschat die organisaties niet, zij zijn nauw betrokken bij de Turkse overheid en heb ondanks deze bijdrage de mening toegedaan dat er betrekkelijke onafhankelijke tv en radio in Nederland zijn, de Vlaamse tv en radio zijn in mijn beleving onafhankelijker dan de Nederlandse, mijn bescheiden mening.

   0 likes
 2. Totaal geen aandacht aan besteden, verkiezingen zijn geweest het stem vee heeft zijn werk gedaan. Dat het een voorop gezet plan is geweest gelooft toch niemand….toch (?)

  Bedenk eens goed als deze rel er niet was geweest wat dat voor gevolgen dit had gehad voor de heer Wilders? Denk dat die dan de grootste partij was geworden. Nu hoort men er niets meer over, gewoon dood zwijgen.

  22 likes
  • Je zou juist denken dat de rellen het gelijk van Wilders bewezen en dat hij hierdoor juist meer stemmen zou krijgen. Niet dus. Wilders zit op z’n top en gaat alleen maar achteruit kunnen.

   5 likes
   • Wat je ook van Wilders vindt, het is weer gewoon kiezers bedrog en Rutte heeft wéér gelogen. Hij schijnt dat niet af te kunnen leren en het kies vee is er weer ingestonken. Je zult zien, dat over een paar maanden weer een hele hoop mensen aangeven spijt te hebben van hun keuze op Rutte. Kunnen wij ook niet gaan demonstreren, net als in Amerika. Rutte is not my (min) President.

    36 likes
   • Wilders heeft er toch een aantal zetels bij gekregen?

    3 likes
 3. Ach, ik heb op Telegraaf proberen te reageren op een klein stukje: Rutte betreurd het verkeerde handelen http://www.telegraaf.nl/binnenland/27831939/___Aanhouding_diplomaten_fout___.html volgens mij is het vanaf Zaterdag zo gegaan:

  1. rellen
  2. ruzie met Turkije
  3. Geen Excuses door Nederland (Rutte)
  4 . Kranten tot Woensdag vol over de Turkijerel
  5. Verkiezingen
  6. 21:00 uur stemlokalen dicht
  7: 21:01 uur bekend dat Rutte met zeker 31 zetels de grootste is geworden
  8: Niets meer over Turkijerel, alleen over verkeerd populisme
  9: Heel klein blokje in Telegraaf (zie bovenstaande link)
  10: Vanaf Zondag berichten over Erdogan die nu Duitsland uitkafferd

  Kortom:
  Rutte is de grootste huigelaar en leugenaar in de NL politieke geschiedenis
  Nederlanders zijn over het algemeen dom en goedgelovig, zie de uitslag van de verkiezingen, en zeker zeer makkelijk te brainwashen (nieuws en politieke leugens)

  Wat mij het meest verbaasd is dat er een bedrijf is: IPSOS dat, terwijl op TV live de uitzending aan het aftellen is tot het sluiten van de stembureaus, nog geen minuut na het sluiten, al de verdeling, winsten en verliezen van zetels van alle politieke partijen weet. En ze zitten er maar met een zeteltje VVD en geloof een voor PVDA naast.
  Dit terwijl ik zelf om 20:55 mijn briefje in de bus heb gegooid en er nog mensen na mij waren.
  Als ik Maurice de hond moet geloven, heb je voor een redelijke poll, ongeveer 5000 mensen nodig.
  IPSOS had er dus waarschijnlijk 6-7 miljoen die gelijk aangegeven hebben op wie ze hebben gestemd?

  Wie dat gelooft, is dan waarschjinlijk ook een VVD stemmer.

  Maar even serieus, is er nou helemaal niemand die dit soort zaken aan de kaak kan stellen, want ik begin zelfs te twijfelen of ik niet degene ben die slaapt….

  Democratie en Vrijheid zijn een illusie en jij leeft er middenin.
  Elke dag.

  31 likes
  • @An Archist;

   Ik had al eens voorgesteld dat Nederland met de regeringspartijen van de afgelopen jaren rijp is voor internationale verkiezingswaarnemers.

   Overigens sloten niet alle stemlokalen om 21:00 uur. Met name in de grote steden bleef een aanzienlijk aantal langer open. Stemmen tellen moest handmatig maar om 21:00 uur wist IPSOS inderdaad de uitslag al te bepalen. Voorlopige uitslag dan weliswaar want er kon nog iets veranderen was de boodschap, ja ja. Na mijn menig zeer opmerkelijk naast het feit dat ik vind dat er helemaal geen prognoses gegeven zouden mogen worden zo lang er nog mensen in de rij staan om een stem uit te brengen.

   9 likes
   • Je hebt helemaal gelijk. Bij mij was het lokaal tot 10 uur open.
    Nu nog een extra vraag, hoelang heb jij over het uitvouwen van je biljet gedaan? En meer belangrijk hoelang over het weer opvouwen ervan?

    In een item zitten in een klein lokaal zitten een aantal mensen op de grond…ze vouwen de biljetten uit. leggen deze op de juiste manier neer. Waarom? Dan kunnen ze makkelijker tellen. En dit item komt ongeveer rond half elf op tv (NOS).

    Als ik genaaid wil worden, moet ik er wel plezier van hebben. Nu heb ik alleen maar vragen en ergernissen….

    4 likes
  • Het enige wat bewezen kan worden, is dat er honderden te weinig of teveel stembiljetten zijn ingeleverd. Dit staat in het proces verbaal die op internet te lezen zijn. Dit moet door de tweede kamer aangekaart worden, zo niet dan hebben wij dit maar weer te accepteren. Fraude is door handmatig stemmen in de hand gewerkt voor de anti PVV figuren zoals een voorzitster Anne Fleur Dekker van Groen Links van een stembureau die zelf heeft aangegeven dat zij niet objectief zal zijn bij het tellen en zo zullen er wel meer geweest zijn, want op geen één stembureau zaten PVV’ers om dit te controleren.

   7 likes
 4. En gelukkig wèèr een die zijn ogen zijn opengegaan.
  Wie volgt?

  33 likes
 5. Dan mag Bart Schut nu wel gaan uitkijken anders eindigt die zoals Micha Kat in een politiek en media verkettering met hulp van het OM.

  25 likes
 6. Die Aboe Taboe van R’dam wordt ook misbruikt om de klusjes van de regering op te knappen. Hoe lang gaat hij dat nog volhouden? Of is hem een mooie post beloofd?

  11 likes
 7. NOS is staatsmedia (BWURK!!!!0

  19 likes
 8. De primaire taak van de media is liegen. De media is per slot van rekening de PR- afdeling van het misdaadsyndicaat wat de wereld in zijn greep houdt zoals zo passend omschreven door Pieter Stuurman in zijn artikel De wereld als slavenkolonie. De hoofdtaak is liegen en bedriegen om te verhullen dat het misdaadsyndicaat parasiteert op de mensheid. Volstrekt een omgekeerde versie van de werkelijkheid projecteren om maximale verwarring en verdeeldheid te zaaien, dat is hun taak. Onthoudt dat als je kijkt naar tv of luistert naar de radio. Nagenoeg alles is precies het omgekeerde van de werkelijkheid. Draai alles 180 graden om en je zit het dichtst bij de werkelijkheid. Om dit weer te gebruiken om verwarring te zaaien zal men hier ook weer hier en daar een overduidelijke uitzondering op maken, dit als voer en houvast voor hun trollen om tegen critici te gebruiken.

  16 likes
 9. Ach de verkiezingen zijn geweest en het gepeupel heeft gekozen. Het volk verdient geen betere leiders aangezien ze van de afgelopen jaren niets hebben geleerd. Nu de VVD weer (gekozen ) tot grootste partij verklaard is.

  13 likes
 10. Er word hier over stemvee gesproken wat ik persoonlijk stemmingmakerij vind van de mensen onderling, dat is juist dat wat de machtshebbers graag zien onenigheid van het volk. Ze hebben niet voor niets de multi culti samenleving in het leven geroepen en gevoed met criminaliteit. Nee de werkelijke reden dat Rutte weer aan de macht is is waarschijnlijk gewoon een inside hack met medeweten van politici en de elite van Nederland. Dacht nou werkelijk iemand dat er 80 % van de stemgerechtigden komen opdagen omdat ze zo tevreden zijn met het beleid van Rutte. En dacht nou echt iemand dat de VVD met 10 zetels winst tov de PVV heeft gewonnen. Het is en was gewoon een gelikte Hollywood script waar Rutte als held werd neergezet bij het Turken probleem en werd geprezen als koene ridder door alle EU staatshoofden alleen om aan te geven dat het terecht was dat de partij van Rutte de grootste zou zijn. Alleen die keuze is niet door het volk gemaakt maar door de EU. Want een oud systeem van stemmen wat ze in Nederland gebruiken is wel de makkelijkste hack die men kan bedenken, dat had zelfs Rutte nog wel gekund. Dus we leven niet in een democratie meer maar een dictatuur.

  10 likes
 11. Wie Allah met ‘God’ vertaalt neemt zichzelf in de maling. Allahu akbar moet, vooral in de niet-islamitische wereld, vertaald worden met ‘Allah is groter [dan jullie God]’. Islamieten moeten immers de wereld voor Allah veroveren en iedereen doden die zich daartegen verzet. Hun strijd, die ‘jihad’ heet, is de enige manier om bij hun Allah – die een bloedhekel heeft aan atheïsten, polytheïsten, christenen, hindoes en Joden – in de smaak te komen. Wie Allahu akbar roept in de openbare ruimte bevindt zich dus op oorlogspad. De leuze is duidelijk bedoeld om niet-islamitische tegenstanders te intimideren – en zou daarom verboden moeten worden.

  8 likes
  • Je trapt vol in het releigie spel van de Abraham afkomstigen. Het is de driehoek van de drie religies om elkaar te bestoken en er met jou (wat je ook kiest) er van door te gaan als angstslaaf. Ze zorgen continu dat ze onderling er 1 pakken die de boosdoener is, zodat je partij voor 1 van de andere 2 kiest. Ze willen dat je een religieus kleurtje kiest en onder tussen heb je niet door dat je net als bij de andere twee aan het zelfde koortje hangt. Ze gebruiken alle drie het zelfde satanistische trucje. “Mijn god is de eindige echte ware GOD” en de politiek heeft dit gekopieerd. “Mijn leugen is de enige echte waarheid”. Kies een politiek kleurtje en je hangt aan het zelfde koortje, alleen een nivo lager.

   0 likes
  • Volgens mij betekend Allah hetzelfde als Hitler, daar is hij het meest mee te vergelijken en Erdogan is zijn handlanger.

   0 likes
 12. Wat een opwinding die Schut had zeker nog nooit van dr Udo Ulfkotte en zijn boek Gekaufte Journalisten gehoord. Of van Janneke Monshouwer die een boek speciaal over de NOS schreef

  5 likes
 13. Weer één persoon die uit een diepe sluimer is ontwaakt. Gaat nog wel even duren voordat het merendeel van de voledig in slaap gesuste massa wakker wordt op deze manier…
  Dan realiseert hij zich ook nog dat de “opvoeding” al op de kleuterschool begint. Je kunt alleen maar medelijden met iemand die zo ruw wordt wakker geschud.

  5 likes
 14. Er zijn inmiddels ook heel veel turken die niet blij zijn met deze onrust. Het gedoe zal wel weer van twee kanten georkestreerd zijn. We blijven/zijn allen pionnen van het grote schaakspel.

  5 likes
 15. En dan binnenkort “fake news” weren op FB en de censuur is compleet.

  4 likes
 16. Wel dit is wat veel mensen die hun ogen en oren de kost geven al heel lang aan het reopen zijn ze manipuleren alles wat maar los en vast hankt om maar verder te gaan met het de nek omdraaien van de burgers en ze op straat zetten met hun gezin omdat ze het niet meer kunnen bolwerken na al de belasting en verhogingen van bv de ziekte kosten .
  Wel mensen de op de vvd hebben gestemd Heel goed gedaan straks zijn jullie ook aan de beurt wat zeg ik ,Dat zijn jullie all . lang leven de democratie ( maar niet heus )

  4 likes
 17. Wie liegt er nu niet in deze fake wereld. Het is betreurenswaardig niets is meer heilig. Je kunt alleen jezelf nog vertrouwen en een paar van je naasten. Maar voor de rest word je dagelijks belogen en bedrogen vooral door mensen die ons moeten vertetegenwoordigen en zogenaamd door ons zijn verkozen. Het is betreurenswaardig dat men tegenwoordig geen leugentje voor bestwil verteld maar de waarheid kompleet weglaat. We leven in een zogenaamd democratisch land hier in Nederland maar een dictatuur van het Calimero bananenrepubliek zou eerder hier van toepassing zijn.

  4 likes
 18. het spel wordt gespeelt, twee strijd maken in de media in de samenleving , turkey / NL, rooms / protestant, usa / russen, west / oost. bij voetbal. en ga maar door, zolang ze mekaar afmaken, heeft de elite er geen last van, beetje drugs er in duwen, klem zetten met schulden, turken maak elkaar maar af
  hun bevelen jullie doen, en jullie doen het. en jullie zijn niet de enige,
  een paar leiders bepalen of jij gaat vechten, en sommige schapen doen het, tros op je land, leider of weet ik veel. maar hun regelen dat jij gaat vechten

  3 likes
 19. Het word tijd voor een nieuw woord “halu-stem”.is niks meer dan een halucinatie-stem..neem nou het Oekraine referendum..we dachten dat we tegen gestemd hadden maar niks bleek minder waar..ook weer halu-stemmen…fake ..Rutte doet wat hij wilt en zorgt zelf wel dat ie weer verkozen word…alles halu hier in dit land…

  2 likes
 20. De journalist maakt een fout; er waren alleen nld-turken.
  Hij heeft pow nieuws dus niet gezien daar word de journalist door een zeer goed sprekende duitse-turk weggeduwd…
  ken je het verhaal met de 5 blinde die een olifant moeten beschrijven? Iedereen heeft een ander perspectief…altijd…jammer he?
  zie link eronder
  http://www.allaboutphilosophy.org/dutch/de-blinde-mannen-en-de-olifant.htm

  2 likes
 21. Het ligt helaas voor de hand dat er geknoeid is met de stemmen gezien de uitslag en deze grote opkomst.
  Niets is zo makkelijk als het volk laten geloven dat het allemaal eerlijk is gegaan, net als hun geloof in onze
  MSM ! Het volk snapt gewoon niet dat ze dan juist kwetsbaar zijn, omdat ze geen vergelijk zoeken bij de AM.
  Dus iemand die zo vol van zelfvertrouwen spreekt als Rutte, moét wel een hogere macht achter zich hebben die het allemaal voor ons bepaalt. Zo kan hij blijven lachen met onze afgang voor de ogen..

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Weet u het nog? Vorig jaar werden ...

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...