Buitenland

Onderzoeksjournaliste: “Israël fungeert als luchtmacht van terreurgroep IS”

Help mee door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de nacht van donderdag op vrijdag bestookte de Israëlische luchtmacht meerdere doelen in Syrië. In een reactie daarop werden volgens het leger van Israël vanuit Syrië luchtafweerraketten afgeschoten.

Het Syrische leger claimde een Israëlisch toestel te hebben neergehaald in de buurt van Palmyra. Een ander toestel zou beschadigd zijn.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens Israëlische media is de confrontatie één van de ernstigste incidenten tussen Israël en Syrië sinds het begin van de oorlog in Syrië.

Soevereiniteit

Israël schendt op deze manier de Syrische soevereiniteit, stelt onderzoeksjournaliste Rania Khalek in gesprek met RT America.

“Israëlische toestellen voeren in Syrië geen luchtaanvallen uit tegen Al Qaida of Islamitische Staat (IS),” zegt ze.

“Ze bombarderen in plaats daarvan het Syrische leger of groepen die samenwerken met het Syrische leger,” voegt ze toe.

Luchtmacht van IS

Door pro-Syrische troepen te bombarderen fungeert Israël als luchtmacht van IS, benadrukt de journaliste.

Ze merkt op dat Israël in de Golanhoogten steun verleent aan strijders van Al Qaida en IS, en militanten behandelt in Israëlische ziekenhuizen, om ze vervolgens weer naar het slagveld te sturen.

“De reden hiervoor is dat Hezbollah strijdt tegen IS en Al Qaida in de Golanhoogten en Israël heeft liever Al Qaida aan de grens dan Hezbollah,” legt ze uit.

[RT America]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
flardinga
flardinga
6 jaren geleden

Maar iedereen geeft overal Assad en de Russen toch de schuld van alle ellende, er zijn zoveel doden gevallen inmiddels in het Syrische land, ik hoorde enkele honderdduizenden, verschrikkelijk toch, een wespennest want allerlei landen hebben weer verschillende belangen, Israel komt natuurlijk overal weer mee weg zonder kleerscheuren daar zorgen de Amerikanen wel voor, desnoods met een veto.

René van Zalk
René van Zalk
6 jaren geleden

Onzin. Iran, Assad en hezbollah smokkelen al jaren zware wapens naar Libanon (vooral raketten). Om deze raketten op 1 dag te gebruiken op commando van Iran. Op deze dag vliegen atoom-raketten richting Iran.

Groetnnn uut Nunspeet.

Tijn
Tijn
6 jaren geleden

IS is eigenlijk niet meer dan een huurlingenleger aangevuld met gehersenspoelde Moslims. Ze worden betaald, bewapend en ondersteund door landen als de VS, Saoedi Arabië, Qatar, de Emiraten en natuurlijk Israël. De VS doet mee om landen die de Petrodollar bedreigen aan te pakken en grondstoffen te stelen, de Arabieren die meedoen willen hun specifieke Islamsmaakje, het Wahabisme, promoten en Israël wil zijn grondgebied uitbreiden en zijn laatste “tegenstanders”, Syrië en Iran, uitschakelen.
Wij Europeanen, onwetend en gehersenspoeld als we zijn, steunen dit en worden er indirect, via de vluchtelingenstroom en zo nu en dan een aanslag, het slachtoffer van. Wordt hoogtijd dat we inzien welk spelletje hier gespeeld wordt en dat landen als Syrië, Iran en Rusland niet de vijand zijn.

Jan Willen
Jan Willen
6 jaren geleden

Israel reageert ten minste op elk aanval op hun land, of het nu van Syrie, Hezbollah, Al Qaida of IS is. En dat mag elk land. Ook Nederland mag zichzelf beschermen. En daardoor is er meer veiligheid in het land dan al de landen omheen. Een land waar nog democratie is en waar de palestijn het beter heeft dan onder de Ha MA s leiders.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x