Homepagina » Universum » De oerknal bestaat niet. Natuurkundige legt hier uit hoe het universum volgens hem dan wél ontstaan is
De oerknal bestaat niet. Natuurkundige legt hier uit hoe het universum dan wél ontstaan is

De oerknal bestaat niet. Natuurkundige legt hier uit hoe het universum volgens hem dan wél ontstaan is

Waar komt het heelal vandaan? Het idee dat het hele universum ooit paste in iets wat kleiner was dan een krijtje en dat dat 13,8 miljard jaar geleden ontplofte, daar gelooft natuurkundige Erik Verlinde van de Universiteit van Amsterdam niets van.

Hij bedoelt niet dat de wiskunde die het ontstaan van het universum beschrijft onjuist is, maar geeft er een andere interpretatie aan.

“Als we alle natuurkunde uiteindelijk snappen, gaan we zien dat het universum tevoorschijn is gekomen uit iets wat veel groter is,” zegt Verlinde.

Chaos

“En niet, zoals nu het beeld is, dat het universum alles is,” vervolgt hij.

Vóór het ontstaan van het heelal was er volgens hem chaos, waaruit zich iets ontwikkelde wat wij het universum noemen. Het ontstond uit iets wat er al was.

Verlinde merkt op dat bepaalde sterren sneller blijken te gaan dan volgens de theorie van Einstein kan.

Verzinsel

Algemeen wordt aangenomen dat dit kan worden verklaard aan de hand van donkere materie. Hij denkt echter niet dat deze onbekende vorm van materie ooit nog zal worden gevonden.

Het universum zit vol met informatie. Zwaartekracht is een daaruit voortvloeiend verschijnsel en werkt anders dan we tot nu toe dachten.

Donkere materie is voor de natuurkundige slechts een verzinsel om het vreemde gedrag van zichtbare materie op grote schaal te verklaren, een lapmiddel.

Verleden

Hoewel Newton en Einstein niet fout zitten, gaan ze volgens de wetenschapper niet ver genoeg.

Hij merkt op dat je rebels moet zijn om oude ideeën los te kunnen laten. Hij acht de kans groot dat zijn idee de komende vijf tot 10 jaar geaccepteerd zal worden.

Het kan dus maar zo zijn dat de oerknal binnenkort tot het verleden behoort.

[Quest]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Louise
Louise
4 jaren geleden

Goed zo Erik Verlinde je hebt een punt, dat alles in dat grote Heelal uit elkaar klapt en vervormt en golft en trilt en beweegt is nog wel na te gaan, zeker in de verre toekomst …….. Maar het grote Heelal is wat het is, wel denk ik dat het van vorm kan veranderen , en neeeeee ik ben geen natuurkundige, alleen gezond verstand en spiritueel ontwikkeld……ik denk dat in de toekomst spiritueel ontwikkelde mensen. samen kunnen werken ….. met wetenschappers…wat ook jammer is dat ieder Land en Cultuur zelf op zoek gaat, terwijl de Westerse Wereld veel van het Oosten zou kunnen leren, zeker op spiritueel gebied want dat gaat samen, zij hebben een completer beeld van het Heelal net als van de gezondheid van de mens en nu heel voorzichtig merk ik dat het Westen toch wat meer interesse krijgt, je zou kunnen zeggen een iets groter bewust zijn…. Het Heelal is ook bewust……

Linda
Linda
4 jaren geleden

Weer een lapmiddel. Ooit komt hij er hopelijk ook achter dat het heelal door God is geschapen.

Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

Einstein heeft ook een ruimte/tijd kromme bewezen. De sterren die dus van de Big Bang wegschieten vallen door de kromme ook weer terug naar de Big Bang in een eindeloze cyclus.
Door deze kromme maakt het ook niet uit in welke richting we kijken. Het is altijd terug in de tijd dus richting Big Bang

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

44
0
We lezen graag je reactie!x