Homepagina » Universum » De oerknal bestaat niet. Natuurkundige legt hier uit hoe het universum volgens hem dan wél ontstaan is
De oerknal bestaat niet. Natuurkundige legt hier uit hoe het universum dan wél ontstaan is

De oerknal bestaat niet. Natuurkundige legt hier uit hoe het universum volgens hem dan wél ontstaan is

Waar komt het heelal vandaan? Het idee dat het hele universum ooit paste in iets wat kleiner was dan een krijtje en dat dat 13,8 miljard jaar geleden ontplofte, daar gelooft natuurkundige Erik Verlinde van de Universiteit van Amsterdam niets van.

Hij bedoelt niet dat de wiskunde die het ontstaan van het universum beschrijft onjuist is, maar geeft er een andere interpretatie aan.

“Als we alle natuurkunde uiteindelijk snappen, gaan we zien dat het universum tevoorschijn is gekomen uit iets wat veel groter is,” zegt Verlinde.

Chaos

“En niet, zoals nu het beeld is, dat het universum alles is,” vervolgt hij.

Vóór het ontstaan van het heelal was er volgens hem chaos, waaruit zich iets ontwikkelde wat wij het universum noemen. Het ontstond uit iets wat er al was.

Verlinde merkt op dat bepaalde sterren sneller blijken te gaan dan volgens de theorie van Einstein kan.

Verzinsel

Algemeen wordt aangenomen dat dit kan worden verklaard aan de hand van donkere materie. Hij denkt echter niet dat deze onbekende vorm van materie ooit nog zal worden gevonden.

Het universum zit vol met informatie. Zwaartekracht is een daaruit voortvloeiend verschijnsel en werkt anders dan we tot nu toe dachten.

Donkere materie is voor de natuurkundige slechts een verzinsel om het vreemde gedrag van zichtbare materie op grote schaal te verklaren, een lapmiddel.

Verleden

Hoewel Newton en Einstein niet fout zitten, gaan ze volgens de wetenschapper niet ver genoeg.

Hij merkt op dat je rebels moet zijn om oude ideeën los te kunnen laten. Hij acht de kans groot dat zijn idee de komende vijf tot 10 jaar geaccepteerd zal worden.

Het kan dus maar zo zijn dat de oerknal binnenkort tot het verleden behoort.

[Quest]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

44 reacties

 1. De aarde is gecreeerd, niet uit zichzelf ontstaan. Graniet kan nooit gesmolten zijn geweest en is in solide toestand gevormt (Palonium radioactiviteit in graniet bewijst dit).
  Leven is gecreeerd. Critieke organen kunnen niet logischerwijs gaande weg evolueren naar hun uiteindelijk functie toe. Mutaties maakt alle vormen van leven steriel. Des te erger de afwijking van de originele genetische blauwdruk des te hoger de kans van steriliteit.
  De aarde is geen bol; er is geen enkele consistentie in de optische curve die we waarnemen. De bol is gebruikt om ons psychologisch gevangen te houden in de regios van de welbekende continenten; er is waarschijnlijk meer land voorbij de Noorpool en de Zuidpool, en de heersers willen dat wij er vandaan blijven.
  Dat Zwaartekracht door Gravitatie aantrekking zou komen is een regelrechte leugen; materie word niet aangetrokken door het gewicht van andere materie, enkel door natuurlijke crystalijne rangschikking. De werkelijke bron van wat Zwaartekracht veroorzaakt is 1 van de grote mysteries van deze wereld.
  Dinosaurusen hebben nooit bestaan! Reuze hagedissen wel, en zijn bereden door mensen als paarden. Musea zijn Science Fiction shows om een verzonnen en onbewezen verhaal te presenteren als de waarheid over ons verre verleden.
  Aliens zijn een verzinsel; een moderne mythologie ter vervangen de mysterieuze wereld van de extra dimensionale geesten die er wel echt zijn, en zich bemoeien met de gevoelige mensen.
  Reuzen hebben bestaan, en heersten over de mensheid tot aan de Atlantische Era totdat de Vloed kwam en alles verwoeste, waarna ze in het Classieke (Romeinse) tijdperk systematisch zijn uitgeroeid door nummertijkere overlevende mensen, en verwijderd uit de volkskennis en gedegradeerd tot mythology.
  In de atlantische tijd waren reuzen talrijk en goed gevoed omdat de pyramides voor hoogspanningsvelden zorgden (als een Tesla Toren) die al het leven voedde en ervoor zorgde dat de Reuzen niet zoveel hoefde te eten om te kunnen overleven en bewegen ook makkelijker maakte, nadat Atlantis instorte en de pyramides uitgeschakeld/gezet zijn werden de grotere reuzen zwak en verhongerde.

  9 likes
  • Kletsverhaal.

   14 likes
   • Samengeraapte conclusies, getrokken uit wat er overblijft als de grove meervoud van leugens en onzin uit ons wereldlijk atheistische-religieus aangeleerde zelfvoldane denken is verwijderd.

    2 likes
    • Verklaar waarom tijdens een zonsverduistering mensen ten noorden, oosten, zuiden en westen ervan tegelijkertijd een ronde bal zien, terwijl de maan als platte schijf de platte schijf van de zon verduisterd.
     Verklaar ook waarom er maar een kleine schaduw is tijdens een zonsverduistering, want normaal gesproken zou dat een enorme schaduw moeten opleveren, onafhankelijk van de afstand als twee platte schijven vlak onder elkaar hangen.
     Verklaar ook waarom mensen tegelijkertijd op elke plek op aarde een ronde schijf zien, en geen zijkant of parabolisch gevormde zo’n.

     P.S, zoiets kan je simpelweg uittesten met een zaklamp en een munt.

     9 likes
    • Ik denk dat jij in de eerste 2 woorden van jouw laatste reactie al aangeeft hoe jij tot jouw eerdere verhaal over reuzen Pyramides en hagedissen komt.

     2 likes
     • Maar arwijn, waarom geef jij nooit rechtstreeks antwoord op de meest basale vragen die ik heb gesteld, bijv. waarom de wolken niet achter de zon zitten als ik naar de plek van die wolken ga, en ik de zon tóch weer verderop zie…

      3 likes
     • Dat is een buitengewoon nerdige en doorzichtig verborgen sarcastisch grapje van je, maar ik heb duidelijk een stuk meer nagedacht over Pyramides dan jij Rocko. Ga nou maar eens The Pyramide Code kijken en leer over wat Pyramides werkelijk zijn.
      Al mijn ideeen zijn gebaseerd op een levenlange studie (ruw weg 25 jaar) waarbij ik werkelijk alle hoeken heb benaderd. Ik, in tegenstellingen tot Atheistische Cosmology gelovers, ben niet zo behappig om tegenbewijzen binnen hun concepten over het hoofd te zien. Als het niet kan dan kan het niet, en zoek ik door naar alternatieve mogelijkheden. Alles wat ik beschreef in mijn eerste post is zeer lang en zorgvuldig doordacht en omschreven, en er kan meer bij, maar dat ga ik niet allemaal in een keer over iedereen heengooien, want dat kan vrijwel niemand zonder eerdere bloodstelling accepteren, net zoals met de Platte Aarde concept. Het is erg moeilijk om van het gevoel van zekerheid over de wereld op te geven, en des te meer vertrouwde funderingen worden ontkent des te meer zal paniek toetreden en je dwingen om in de offense te gaan door middel ridicule en een algehele offensieve en wantrouwende houding.

      1 likes
   • Oerknal? Hoeveel oerknallen zouden er dan moeten zijn? Want elke keer dat je met je ogen knippert zijn er miljarden en miljarden nieuwe sterrenstelsels ontstaan en oude verdwenen. Het Universum is onmetelijk, onbegrensd en onuitputtelijk. Het heeft geen knallen nodig.

    3 likes
  • Waar kan ik dit sprookjesboek kopen Arwijn? Ik reageer normalite niet snel op iemand zijn geplaatste reactie maar bij deze. Heb nog nooit zoveel onzin in 1 reactie gelezen!!!

   19 likes
   • Dan heb je nog nooit leren kritisch denken. Daar heeft de meerderheid in Nederland last van, dus neem het jezelf niet kwalijk.

    En dat boek kan je nog nergens kopen, want ik moet het nog schrijven. Maar als je mijn videos volgt op youtube; daar leg ik het meeste ervan haarfijn uit.

    2 likes
   • @ Furious Anger

    Of Arwijn nu de waarheid in pacht heeft of niet, iedereen mag vrij zijn mening uiten. Jij komt in ieder geval niet verder dan zouteloos kritiek. Het is altijd interessant om te lezen hoe iemand vanuit zijn gevoel en emotie zijn oer instinct beschrijft, want dat is er ontegenzeggelijk, en met al die kleine beetjes kunnen we enigszins leren hoe de vergeten geschiedenis er mogelijk heeft uitgezien.

    Over de natuurkundige Erik Verlinde, moeten we ook maar aannemen dat wat hij schrijft geloofwaardig is. De big Bang bestaat zo al niet omdat de ruimte luchtledig en dus geen geluid kan produceren.
    Mijn (droom) theorie is dat de ruimte uit verschillende zeepbellen bestaat, iedere ingang van een zwart gat vult een zeepbel en zo krijg je een diversiteit van universums waar materie in terecht kan komen, en wie weet mensen ooit ook.
    Ufo’s zijn naar mijn idee geen buitenaardsen, maar gewoon mensen uit de toekomst die een verkeerde tijdsafslag hebben genomen

    1 likes
    • Mijn droom en theorie is dat de aarde, onze wereld in werkelijkheid hangt aan een takje (als een kerstbal) die aan de wereld (levends) boom vast zit. De bron van het leven. Waar miljoenen werelden aanhangen. En dat God een opgestegen entiteit is die “onze wereld” gemaakt heeft en controleert maar waar helaas een fout ontstaan is, een virus die als een vloek over onze wereld heen loopt waar een maximale tijdsverloop heerst die er voor zorgt dat het leven vernietigd na elke ca 16.500 jaar. Dat er op deze wereld de aarde vele zielen zijn van andere werelden.

     0 likes
  • Sjee Arwijn. Wat zit jij te roken?

   15 likes
  • Arwijn jij snapt het tenminste! Heel veel mensen kunnen er niet bij wat onze wereld werkelijk is en dat deze niet uit zich zelf ontstaan is. Net zo min dat er al heel wat volken op deze wereld geleefd hebben in een tijdsloop van ca 16.500 jaar.
   Er zijn beenderen van Dinosaurussen gevonden met daaronder, beenderen van reuzen. Mmm wie was er eerder de kip of het ei ….

   Op youtube staan een paar mooie filmpjes, en je gaat heel anders denken als je de waarheid naar binnen KAN trekken. Deze filmpjes staan onder “forest flat earth”

   0 likes
 2. Weer een lapmiddel. Ooit komt hij er hopelijk ook achter dat het heelal door God is geschapen.

  17 likes
  • Pfffttt. God bestaat niet.

   4 likes
   • GOD= LEVEN, de Bron die Leven genereerd
    Het BewustZijnde. God = het Bestaan;
    God zit zelf in ons moleculair verweven in ons eigen DNA met de nodige informatie
    Veel wetenschappelijk onderbouwing hiervoor kijk maar op youtube

    Namaste

    5 likes
    • Kijk maar op YouTube? Op youtube zie je ook veel bewijs voor het bestaan van smurfen.

     6 likes
     • Inderdaad dat zou kunnen. Het kan ook niet zo zijn! Vandaar dat je het kaf van het koren dient te scheiden, waar de nuchtere perceptie voor nodig is. Je kunt aannemen dat DNA bestaat?

      Namaste

      0 likes
  • God is geen mannetje, dat ergens rondzweeft. Als je het dan per se zo wilt noemen is God synoniem voor heelal, universum of noem maar op. Het is een naam voor een verzameling energetische fenomenen. Net zo als lichaam ook de benaming is van een verzameling cellen waaruit het bestaat en niet een op zich zelf staat iets.

   9 likes
  • Wie gelooft wordt zalig….. Heb je ook een bronlink naar een wetenschappelijke onderbouwing Lind ? ( een sprookjesboeken dus)

   P.s. De bronlink onder het artikel werkt niet.

   4 likes
  • God? wat is dat? en je geloofd jezelf ook nog zeker….

   1 likes
  • God ontkennen, wil nog niet zeggen dat Hij niet bestaat. Alleen mensen met schellen voor de ogen zien de waarheid niet. Een blinde kun je niet laten zien, Linda:)

   Thumbs up!

   1 likes
  • daar ben ik het helemaal mee eeens, eindelijk iemand die er vooruit komt.
   Het kan niet waar zijn dat er mensen in Amderika Afrika China en Europa zijn en kunnen mixen.
   Het is 1 en dezelfde mens. Evolutie bestaat niet, onmogleijk en dat ben ik met Arwijn eens

   0 likes
 3. Goed zo Erik Verlinde je hebt een punt, dat alles in dat grote Heelal uit elkaar klapt en vervormt en golft en trilt en beweegt is nog wel na te gaan, zeker in de verre toekomst …….. Maar het grote Heelal is wat het is, wel denk ik dat het van vorm kan veranderen , en neeeeee ik ben geen natuurkundige, alleen gezond verstand en spiritueel ontwikkeld……ik denk dat in de toekomst spiritueel ontwikkelde mensen. samen kunnen werken ….. met wetenschappers…wat ook jammer is dat ieder Land en Cultuur zelf op zoek gaat, terwijl de Westerse Wereld veel van het Oosten zou kunnen leren, zeker op spiritueel gebied want dat gaat samen, zij hebben een completer beeld van het Heelal net als van de gezondheid van de mens en nu heel voorzichtig merk ik dat het Westen toch wat meer interesse krijgt, je zou kunnen zeggen een iets groter bewust zijn…. Het Heelal is ook bewust……

  9 likes
 4. Allemaal gis werk…. Dit is iets dat zullen we nooit weten noch begrijpen!!

  5 likes
  • Als we allemaal zoals jou zouden denken dan zouden we nergens komen. Zo’n uitspraken zijn al zo vaak gedaan over verschillende onderwerpen en dan komen we er toch opeens achter..

   3 likes
 5. “Het kan dus maar zo zijn dat de oerknal binnenkort tot het verleden behoort.”

  Dat was het dus al ……

  6 likes
 6. Het universum zit vol met informatie en het heet…..
  BEWUSTZIJN en dat vertegenwoordigt verbeeldingsenergie waardoor er iets uit niets kan ontstaan en vorm krijgt. Dat niets vertegenwoordigt ook iets ( Het ZIJN ), maar dat kunnen wij niet waarnemen maar wel ervaren !

  3 likes
 7. Het heelal is ontstaan door een groene kabouter, met een zak Bengaals vuurwerk en een doos sterretjes. Dit heeft NET zo’n hoog waarheidsgehalte als bovenstaand zwets verhaal vol aannames en gissingen. Wij weten niet hoe, waarom en wanneer het heelal ontstaan is en dat zullen we ook nooit weten. Soms moet je de dingen gewoon accepteren zoals ze zijn en genieten van elke dag in de zon….

  3 likes
 8. volgens mij is er helemaal geen ontstaan geweest; en is het allemaal eh begonnen bij het laatste einde

  3 likes
 9. Einstein heeft ook een ruimte/tijd kromme bewezen. De sterren die dus van de Big Bang wegschieten vallen door de kromme ook weer terug naar de Big Bang in een eindeloze cyclus.
  Door deze kromme maakt het ook niet uit in welke richting we kijken. Het is altijd terug in de tijd dus richting Big Bang

  2 likes
 10. Wanneer je het ” begrijpen ” zoals de Wetenschap het zoekt loslaat kun je het begrijpen, het Universum IS zichzelf en zit niet te wachten op en om begrepen te worden door de mensheid. Het streeft niet naar BEGRIP, het is ZELF een BEGRIP !

  2 likes
 11. hoe toepasselijk in dezer tijden…….de ORDO AB CHAO theorie.(lol)

  of de creatie nu door een big bang,ordo ab chao of door een GOD/creator/architect is ontstaan,het blijft allemaal een fanta(sie)stisch iets.

  het blijft ook allemaal buiten ons zelf kijken.

  fff

  1 likes
 12. Dit wordt zonder twijfel een België/Holland zoals in de goede oude tijd ! Niet op het voetbalveld deze maal doch binnen de muren van universiteiten. Wie niet kan volgen : de “bedenker” van de big bang was professor Lemaître van de universiteit Luik. Zijn idee is in de loop der jaren uitgebouwd geworden tot de theorie die we tot vandaag aanhangen.

  1 likes
 13. Wij zijn onderdeel van het universum, en vice versa. Het is holografisch.
  Zoals een druppel water in de oceaan, en de oceaan in elke druppel.

  Ieder z’n eigen waarneming creëert ieders eigen universum.
  Dus eigenlijk is de ter wereld koming van elk leven wezen, de oerknal van z’n eigen universum.
  Want zonder waarnemer is er niets om waar te nemen.

  1 likes
 14. Goh, deze wetenschapper van de universiteit van Amsterdam heeft zich blijkbaar goed verdiept in de oude Sumerische, Babylonische, Assyrische en Egyptische mythen over het ontstaan van het universum: ‘in den beginne was de chaos’. Kortom, deze ‘wetenschapper’ loopt 6000 jaar achter op de feiten, lol.

  0 likes
 15. Er zijn krachten die er altijd zijn geweest.

  0 likes
 16. Vóór het ontstaan van het heelal was er volgens hem chaos

  wat is chaos?
  Ik ken mensen die heel hun huis hebben volgestouwd met materiaal, maar perfect de naald in de zg.hooiberg kunnen vinden, terwijl anderen gillend weglopen.
  Was God (zonder voorstelling of beeltenis) een ghaoot die perfect de naald in de hooiberg kon vinden?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...