Homepagina » Wetenschap » Wetenschapsprogramma’s ‘aangetast door verdomming’
Wetenschapsprogramma's aangetast door verdomming

Wetenschapsprogramma’s ‘aangetast door verdomming’

De BBC versimpelt wetenschapsprogramma’s omdat er mensen werken die niets over het onderwerp weten.

Dat zegt BBC-presentator en professor Lisa Jardine. Volgens haar denken programmamakers onterecht dat hun publiek net zo weinig weet over wetenschap als zijzelf.

Dientengevolge krijgen presentatoren van wetenschapsprogramma’s te horen dat ze technische termen zoveel mogelijk moeten vermijden, aldus Jardine. Ze is verbonden aan het University College London en momenteel voorzitter van de British Science Association.

Misvatting

Het idee dat presentatoren ingewikkelde materie moeten fijnstampen omdat mensen anders niet in staat zijn om het te begrijpen is volgens haar een misvatting.

De mythe is de wereld ingeholpen omdat ‘iedereen bij de BBC is getraind op het gebied van menswetenschappen’. “Als ik het woord ‘mitochondriën’ (de energiecentrales van cellen) noem, vragen ze me of ik het niet in gewone taal kan zeggen omdat mensen met het anders niet zullen begrijpen,” voegde ze toe.

Minder intelligent

Afgelopen jaar zei de Britse professor Robert Winston nog dat BBC-bestuurders zich meer bezighouden met kijkcijfers dan met het maken van kwalitatief goede programma’s. Volgens hem worden wetenschapsprogramma’s van de Britse publieke omroep steeds meer versimpeld.

Eerder dit jaar bleek uit een nieuwe studie dat mensen in de westerse wereld steeds minder intelligent worden. Sinds het Victoriaanse tijdperk is het IQ gemiddeld met 14 punten gedaald.

Door de vluchtigheid van de media slaan we geen kennis meer op. De ‘structurele cognitieve vooruitgang per generatie’ waar vaak over wordt gesproken, blijkt niet te bestaan.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hr schreef:

  Ik denk dat de cijfers wat betreft het iq wel als zodanig meetbaar zijn, maar dat hierin wel een nuance zit.
  Hetmeten van iq is een momentopname. Het iq van een persoon kan varieren afhankelijk van de situatie waarindiegene zich bevindt. Het potentiele iq kan bijvoorbeeld hoog zijn, maar omdat de testpersoon alleen maar tv koekeloert is zijn gemeten iq 20 lager. Dit kan behoorlijk schelen. Ik denk dat wij door ons computergebruik en telefoongebruik, minder aanspraak maken op eigen inzicht en geheugen. Daardoor zullen je hersenen de energie daarop besparen, wat terug te zien zal zijn in een test. Met andere woorden, we zetten onze hersenen stukje bij beetje uit. Wellicht zijn we wel weer beter geworden in een andere eigenschap. We zijn wel weer veel meer bezig met snel schakelen en met visuele zaken.

  0 likes
 • Octane schreef:

  Als je op google +bbc +lies intypt krijg je 6 results. En op een andere zoekmachine dus 760.000 ! Ik moest denken aan David Icke:
  “Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroys information, and religions destroy spirituality.” And, I might add, power companies ignore power solutions that would render them obsolete by empowering the people.” En daar hoort de BBC natuurlijk bij. Waarom is de vraag. Wij wachten op het antwoord van de niburu denktank. Zo moeilijk is het niet.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Dit soort waarnemingen kloppen. Mensen worden simpeler en zappen meer van hot naar her Een verhaal langer dan zeg eens 10 zinnen is voor velen “een lang boek”. Test dit maar eens uit op bijvoorbeeld in een gemiddelde verjaardagsconversatie. Velen dwalen af na een zin of 3 a 4. Velen kunnen niet meer luisteren. Een goed boek lezen is er ook al niet meer bij of kaartlezen. De ZAP ZAP ZAP maatschappij.

  0 likes
 • J. Selten schreef:

  Wetenschapsprogramma’s ‘aangetast door verdomming’

  Is dit niet zo’n beetje met alles?
  Als iemand tussen de regels doorleest van meerdere berichten zal zelf ook wel tot de conclusie komen dat we dom worden gehouden (poging tot)

  0 likes
 • Mojomirosa schreef:

  Quote” Eerder dit jaar bleek uit een nieuwe studie dat mensen in de westerse wereld steeds minder intelligent worden. Sinds het Victoriaanse tijdperk is het IQ gemiddeld met 14 punten gedaald” Einde quote
  – Zou me niks verbazen :S
  Zo’n IQ meting is een momentopname (feit)
  Waarom maak ik me zorgen als een Britt Dekker een Havo diploma heeft? 😀

  0 likes
 • Linda schreef:

  Het is ook heel goed mogelijk dat het zgn IQ een afleiding is van onze ware intelligentie, ons diepere zelf, inzichten. Heb me altijd verbaasd over de term ‘wetenschap’. Wat is wetenschap? Het is gebaseerd op het reproduceren van feiten, dat wat mensen in hun hoofd moeten stampen. Hooggeschoold op een bepaald onderwerp wordt intelligent genoemd, terwijl het op andere onderwerpen heel laag kan scoren.

  Ik zag liever altijd ‘denkensschap’, dat waar iedereen mee uit de voeten zou kunnen. Ik ken diverse drs. maar zou ze niet allemaal intelligent noemen. En ik ken ‘laaggeschoolden’ met voor mij verbluffende intelligentie, mensen die nadenken, niet gehinderd door volgepropte hersenen en dicht bij zichzelf gebleven. Maar juist dat is waar onze huidige wereld niet op zit te wachten.
  Inderdaad weer de omgekeerde wereld.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Er is wel eens gezegd dat de elite rijker en slimmer wordt en het overgrote deel van de massa wordt armer en dommer. Ook op allerlei andere vlakken zie je de verdomming van veel mensen. Veel cassieres kunnen ook niet meer rekenen en met geld omgaan. Op allerlei manieren wordt er bewiust aan gewerkt om mensen dommer te maken en oppervlakkiger. Je ziet tegenwoordig ook veel kinderlijk gedrag bij volwassenen Die dragen dan bijvoorbeeld kleren met grote letters erop, zitten onder de tatoeages en bezigen termen als chill. Men is erg druk bezig iets “uit te beelden” dat ook authenticiteit een steeds schaarser iets is geworden. De elite echter blijft zichzelf en lacht zich een deuk over dat steeds dommer wordende gepeupel wat zo druk bezig is “iets uit te beelden”.

  0 likes
 • Freek schreef:

  [quote name=”Octane”]Als je op google +bbc +lies intypt krijg je 6 results. En op een andere zoekmachine dus 760.000 ![/quote]
  Zoek met het plus-teken op Google heeft geen nut meer, dat heeft Google uitgeschakeld. Geen complot, geen censuur, sorry.

  Google’s commentaar op een vraag waarom het plus-teken niet meer werkt:

  “We’ve made the ways you can tell Google exactly what you want more consistent by expanding the functionality of the quotation marks operator. In addition to using this operator to search for an exact phrase, you can now add quotation marks around a single word to tell Google to match that word precisely. So, if in the past you would have searched for [magazine +latina], you should now search for [magazine “latina”].”

  Bron: http://productforums.google.com/forum/?hl=en#!category-topic/websearch/finding-stuff-on-google/3oIWbew9xdE%5B1-25-false%5D

  Gewoon zoeken op “bbc” “lies” dus, en je krijgt ruim 76 miljoen hits. Genoeg om je weekend mee te vullen. 😉

  0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  We weten intussen dat we de mediabedrijven eigenlijk niet kunnen geloven. Dat wil niet zeggen dat ze altijd liegen. Maar ze verdraaien en manipuleren net zolang totdat een onderwerp binnen hun agenda past (de agenda van de financiers). Dat is in Nederland exact hetzelfde. Dingen gebeuren en de media moeten dat weergeven. ze kneden het echter wel eerst voordat ze het ons presenteren. We kunnen de mediabedrijven niet vertrouwen omdat ze de bevolking manipuleren. Het past binnen de propaganda die we dagelijks ondergaan. Onder de druk van hun machtige financiers.

  0 likes
 • Theo Papo schreef:

  Al die inteligente termen heeft niets te maken met slimheid. Iemand die dergelijke termen niet begrijpt. Is voor mij een simpel mens. En simpelheid is een gave

  0 likes
 • Dondervogel schreef:

  Ik ben blij dat de TV mij totaal niets doet.Meestal staat het kastje uit.Alleen voor het nieuws zetten wij hem ff aan.Kun je mooi de gemaakte leugens beluisteren door je af te vragen of de gegeven informatie wel helemaal klopt.Conclusie Uw TV bedonderd U!!Door zelf na te denken verhoogt u uw IQ.Leer en onthou de goede dingen, en vergeet de slechte!

  0 likes
 • Icelus schreef:

  simpel, het gaat om geld verdienen.
  en geld verdien je het makkelijkst door een zo groot mogelijke doelgroep te hebben.
  en aangezien 99% van de bevolking bestaat uit gedegenereerde debielen die honey boo boo, jersey shore etc..kijken. moet je als media bedrijf je daar aan aapassen. en ziedaar de verdomming van de wetenschapsprogramma’s

  0 likes
 • kenn schreef:

  [quote name=”Dondervogel”]Ik ben blij dat de TV mij totaal niets doet.Meestal staat het kastje uit.Alleen voor het nieuws zetten wij hem ff aan.Kun je mooi de gemaakte leugens beluisteren door je af te vragen of de gegeven informatie wel helemaal klopt.Conclusie Uw TV bedonderd U!!Door zelf na te denken verhoogt u uw IQ.Leer en onthou de goede dingen, en vergeet de slechte![/quote]
  Zelf na te denken via het internet bedoelt u of?ik geef toe dat ik redelijk NL kan spreken is te danken aan tv,en internet en tv allebij samen hebben voordelig en nadelige en het internet kan meer schade toebrengen dan tv,zelf na te denken met behulp van boeken is goede manier om uw IQ te verhogen

  0 likes
 • Thom schreef:

  [quote name=”Herman de Graaf”]We weten intussen dat we de mediabedrijven eigenlijk niet kunnen geloven. Dat wil niet zeggen dat ze altijd liegen. Maar ze verdraaien en manipuleren net zolang totdat een onderwerp binnen hun agenda past (de agenda van de financiers). Dat is in Nederland exact hetzelfde. Dingen gebeuren en de media moeten dat weergeven. ze kneden het echter wel eerst voordat ze het ons presenteren. We kunnen de mediabedrijven niet vertrouwen omdat ze de bevolking manipuleren. Het past binnen de propaganda die we dagelijks ondergaan. Onder de druk van hun machtige financiers.[/quote]

  Mediabedrijven in Nederland zijn niet bewust bezig met manipuleren zoals u zegt. Wel is er te vaak sprake van slechte niet kritische journalistiek waardoor een persbericht van de overheid bijna 1 op 1 wordt overgenomen. Dit komt deels door onkunde, deels door de situatie waarin journalisten bij omroepen of dagbladen in de praktijk moeten werken. Alles moet snel, omdat anders de concurrent het verhaal eerder op de website heeft staan en vanwege bezuinigingen is er op veel redacties een schrijnend tekort aan personeel.

  0 likes
 • Liquid schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Er is wel eens gezegd dat de elite rijker en slimmer wordt en het overgrote deel van de massa wordt armer en dommer. Ook op allerlei andere vlakken zie je de verdomming van veel mensen. Veel cassieres kunnen ook niet meer rekenen en met geld omgaan. Op allerlei manieren wordt er bewiust aan gewerkt om mensen dommer te maken en oppervlakkiger. Je ziet tegenwoordig ook veel kinderlijk gedrag bij volwassenen Die dragen dan bijvoorbeeld kleren met grote letters erop, zitten onder de tatoeages en bezigen termen als chill. Men is erg druk bezig iets “uit te beelden” dat ook authenticiteit een steeds schaarser iets is geworden. De elite echter blijft zichzelf en lacht zich een deuk over dat steeds dommer wordende gepeupel wat zo druk bezig is “iets uit te beelden”.[/quote]

  Dus grote letters op kleding, tatoeages en woorden als ‘chill’ gebruiken is in jouw ogen bij voorbaat al een teken van domheid? Vind je dat niet een beetje bevooroordeeld?

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”Thom”]Mediabedrijven in Nederland zijn niet bewust bezig met manipuleren zoals u zegt. Wel is er te vaak sprake van slechte niet kritische journalistiek waardoor een persbericht van de overheid bijna 1 op 1 wordt overgenomen. Dit komt deels door onkunde, deels door de situatie waarin journalisten bij omroepen of dagbladen in de praktijk moeten werken. Alles moet snel, omdat anders de concurrent het verhaal eerder op de website heeft staan en vanwege bezuinigingen is er op veel redacties een schrijnend tekort aan personeel.[/quote]

  Klopt helemaal. De “moderne” journalist heeft geen enkele bagage en kritisch op informatie zijn ze ook steeds minder. En daarmee zijn ze niet veel beter of minder dan de gemiddelde Nederlander. Illustratief voorbeeld: ik ben recent gewisseld van werklocatie, waar een collega werkt die afkomstig is uit Egypte. Een paar weken geleden met die escalatie daar vroeg ik hem hoe het ging met zijn daar woonachtige familie, en kwam tot de conclusie dat ik de eerste en enige was die het hem vroeg. Omringende collega’s die zeiden “oh is daar iets aan de hand?”.

  Mensen zijn gewoon niet geïnteresseerd. Dat heeft niks met manipulatie te maken of dom houden.

  0 likes
 • Jan schreef:

  Meeste informatie die tot je komt is op een of andere manier beïnvloed door anderen. Geld het zelfde als voor deze site. Meeste informatie komt uit reeds bestaande bronnen die dus beïnvloed zijn.

  Duidelijke informatie met duidelijke (eerlijke, maar ja wat is eerlijk) bronnen, feiten geen fictie…tja dat lees je bijna niet meer.

  0 likes
 • I_Believe schreef:

  [quote name=”Icelus”]simpel, het gaat om geld verdienen.
  en geld verdien je het makkelijkst door een zo groot mogelijke doelgroep te hebben.
  en aangezien 99% van de bevolking bestaat uit gedegenereerde debielen die honey boo boo, jersey shore etc..kijken. moet je als media bedrijf je daar aan aapassen. en ziedaar de verdomming van de wetenschapsprogramma’s[/quote]
  Je bent die 1e procent vergeten: JEZELF!

  0 likes
 • herman de graaf schreef:

  [quote name=”Thom”][quote name=”Herman de Graaf”]We weten intussen dat we de mediabedrijven eigenlijk niet kunnen geloven. Dat wil niet zeggen dat ze altijd liegen. Maar ze verdraaien en manipuleren net zolang totdat een onderwerp binnen hun agenda past (de agenda van de financiers). Dat is in Nederland exact hetzelfde. Dingen gebeuren en de media moeten dat weergeven. ze kneden het echter wel eerst voordat ze het ons presenteren. We kunnen de mediabedrijven niet vertrouwen omdat ze de bevolking manipuleren. Het past binnen de propaganda die we dagelijks ondergaan. Onder de druk van hun machtige financiers.[/quote]

  Mediabedrijven in Nederland zijn niet bewust bezig met manipuleren zoals u zegt. Wel is er te vaak sprake van slechte niet kritische journalistiek waardoor een persbericht van de overheid bijna 1 op 1 wordt overgenomen. Dit komt deels door onkunde, deels door de situatie waarin journalisten bij omroepen of dagbladen in de praktijk moeten werken. Alles moet snel, omdat anders de concurrent het verhaal eerder op de website heeft staan en vanwege bezuinigingen is er op veel redacties een schrijnend tekort aan personeel.[/quote]

  De niet critische journalist is hier debet aan…. Kijk naar de invloed van RTL nieuws en het 8 uur journaal.
  Bewust !!! krijgen wij geen informatie die ons critische maakt. Nee journalisten presentern iets dat eenzijdig is en past binnen de agenda van de omroepen en de nieuwsagentschappen. Of denk je dat de Amerika correspondent ons een analyse voorlegt waaruit we ons een mening kunnen vormen.
  Dat houdt die correspondent nog geen week vol, dan wordt hij door het agentschap in Washington als ongewenst bestempeld. Hij kan vervolgens inpakken en het land verlaten. Dat is ons nieuws.

  http://beforeitsnews.com/alternative/2013/09/matrix-mindscrews-and-other-embedded-idiocy-2755632.html

  0 likes
 • Allaya schreef:

  Die vereenvoudiging van de journalistiek zie je ook bij berichten over vlees: de poepbacterie. Waarom niet gewoon de E-coli bacterie? Of the streptokok of stafylokok? Het zijn allemaal ziekmakers voor bepaalde ziektes en als je de namen hoort, blijft je algemene ontwikkeling tenminste op peil. Maar nee, het lijkt soms wel of je naar een spannend jeugdjournaal voor grote mensen zit te kijken.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Allaya”]Die vereenvoudiging van de journalistiek zie je ook bij berichten over vlees: de poepbacterie. Waarom niet gewoon de E-coli bacterie? Of the streptokok of stafylokok? Het zijn allemaal ziekmakers voor bepaalde ziektes en als je de namen hoort, blijft je algemene ontwikkeling tenminste op peil. Maar nee, het lijkt soms wel of je naar een spannend jeugdjournaal voor grote mensen zit te kijken.[/quote]

  Dat gedoe met die zogezegde “poepbecterie” is mestbezoedeling (moeilijk woord voor velen) en kan heel makkelijk worden verholpen wanneer er tijd wordt besteed aan het schoonmaken van het betreffende karkas. Echter in dat snelle “hypergedoe” van karkasverwerking in vele industriele slachtbedrijven is daar helaas geen tijd voor. Advies dus eet dan een stuk vless uit een kleine ambachtelijk slachterij.

  0 likes
 • Jos schreef:

  Wat je op veel commerciele zenders tegenwoordig ziet is een regelrechte middelvinger naar iedereen met een iets hoger IQ dan een regenworm. En volgens mij is deze “dumb-down” en ook infantilisering op veel grotere schaal aan de gang dan alleen in de TV programma’s.

  Bezoek voor de aardigheid eens een museum. Tekstbordjes met goede en diepgaande uitleg voor wie écht iets wil weten is te moeilijk en niet meer van deze tijd lijkt het. Dus: veel beeld en geluid, gericht op de “kids”. Hou het simpel en vooral: hou het leuk, vooral niet teveel inhoud, lijkt het devies van veel musea.

  Ook werkgevers, bedrijven en overheid benaderen je vaak alsof ze met kinderen te maken hebben. Kijk naar het verdwijnen van “u” als aanspreekvorm, het is bijna overal “jij” en “ jouw”, alsof men zich tot kleuters richt. Kennelijk is dit hoe reclamejongens, museumdirekteuren, managers en politici het niveau van de gemiddelde burger inschatten.

  Het kan ook de andere kant op werken, en misschien is dat ook wel de hele opzet: als je de infantilisering en vervlakking maar lang genoeg volhoudt, ontstaat vanzelf wel een steeds dommere, ongeinteresseerde bevolking. Dat komt natuurlijk ook wel goed uit: een goed geinformeerde en zelf nadenkende bevolking zit alleen maar in de weg. Wellicht kun je straks zelfs wel het stemrecht afschaffen: de domme burger is toch niet meer in staat om voor zichzelf na te denken. Maar dit is natuurlijk allemaal weer complot-fanta…….

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Jos”]Wat je op veel commerciele zenders tegenwoordig ziet is een regelrechte middelvinger naar iedereen met een iets hoger IQ dan een regenworm. En volgens mij is deze “dumb-down” en ook infantilisering op veel grotere schaal aan de gang dan alleen in de TV programma’s.

  Bezoek voor de aardigheid eens een museum. Tekstbordjes met goede en diepgaande uitleg voor wie écht iets wil weten is te moeilijk en niet meer van deze tijd lijkt het. Dus: veel beeld en geluid, gericht op de “kids”. Hou het simpel en vooral: hou het leuk, vooral niet teveel inhoud, lijkt het devies van veel musea.

  Ook werkgevers, bedrijven en overheid benaderen je vaak alsof ze met kinderen te maken hebben. Kijk naar het verdwijnen van “u” als aanspreekvorm, het is bijna overal “jij” en “ jouw”, alsof men zich tot kleuters richt. Kennelijk is dit hoe reclamejongens, museumdirekteuren, managers en politici het niveau van de gemiddelde burger inschatten.

  Het kan ook de andere kant op werken, en misschien is dat ook wel de hele opzet: als je de infantilisering en vervlakking maar lang genoeg volhoudt, ontstaat vanzelf wel een steeds dommere, ongeinteresseerde bevolking. Dat komt natuurlijk ook wel goed uit: een goed geinformeerde en zelf nadenkende bevolking zit alleen maar in de weg. Wellicht kun je straks zelfs wel het stemrecht afschaffen: de domme burger is toch niet meer in staat om voor zichzelf na te denken. Maar dit is natuurlijk allemaal weer complot-fanta…….[/quote]

  Ontzettend mee eens. Probeer eens op een verjaardag bijvoorbeeld een verhaal te vertellen van zeg eens 10 zinnen Als er bijvoorbeeld over de situatie in Syrie gesproken wordt). Na een zin of 4 haakt men af en kijkt op het mobieltje. De ZAP ZAP ZAP- maatschappij. Ergwerlijk die domme oppervlakkigheid. Ik weet nu ook waarom ik naar het speciaal onderwijs moest. Om het vrije losse denken “kapot te maken” niet wegens dommigheid.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Thom”][quote name=”Herman de Graaf”] [/quote]

  Mediabedrijven in Nederland zijn niet bewust bezig met manipuleren zoals u zegt. Wel is er te vaak sprake van slechte niet kritische journalistiek waardoor een persbericht van de overheid bijna 1 op 1 wordt overgenomen. Dit komt deels door onkunde, deels door de situatie waarin journalisten bij omroepen of dagbladen in de praktijk moeten werken. Alles moet snel, omdat anders de concurrent het verhaal eerder op de website heeft staan en vanwege bezuinigingen is er op veel redacties een schrijnend tekort aan personeel.[/quote]
  Kritische journalistiek mis je vooral in de mainstream media(en hier op niburu en op de publieke kanalen. Waarbij de publieke kanalen rijkelijk worden beloont, maar dit geld enkel gebruiken om de linkse en en zittende partijen te bewieroken, met de pVDA en SP voorop. Zeker het publieke bestel heeft voldoende geld om zaken te onderzoeken, maar doet dit vooral op zijn Diederik staals men heeft een uitkomst in gedachten en gaat vervolgens aan de slag met draaien en liegen. De kranten tegenwoordig zijn ook niet kritisch, alles van de overheid en de EUSSR wordt klakkeloos overgenomen, omdat knippen en plakken toch wel makkelijk is. Het zijn trouwens de echt kritische blogs die wel succesvol zijn (dan bedoel ik niet subsidiespons Joop.nl die op belastinggeld draait)maar bijvoorbeeld een dagelijkse standaart alwaar je fijn plus of min mag stemmen, en iedereen zijn verhaal kwijt mag. NIet alleen met stukken plaatsen op de site maar ook in de reacties bij het reageren. Kritisch en echt discuserend. Opvallend is dat dit soort site niet om geld zitten verlegen en door hun populariteit juist geld verdienen. Dat geeft te denken.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  de jonge

  De Jonge in zee met vaccinmaker die gezondheidscrisis veroorzaakte

  Minister Hugo de Jonge blijft maar hameren ...

  zweden

  Bittere coronapil: Zweden had gelijk, establishment zat er faliekant naast

  We weten nu dat Zweden het grotendeels ...

  >