Bewustzijn

Wereld verbindt zich: Egyptenaren marcheren in solidariteit met Occupy Oakland

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duizenden mensen hebben vrijdag op het Tahrirplein in Caïro betoogd tegen de militaire regering van Egypte. Sinds hun staatsgreep in 1952 hebben militairen de politiek en economie van Egypte gedomineerd.

Er stond op vrijdag nog een ander punt op de agenda van de demonstratie: het recente politiegeweld in Oakland in de staat Californië en de Occupy-protesten elders ter wereld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In onderstaande foto’s, die zijn gemaakt door de Egyptische journalist Mohammed Maree, is te zien hoe Egyptische actievoerders hun solidariteit betuigen met Occupy Oakland. Ze riepen president Barack Obama op in te grijpen namens het volk.

De wereld is zich massaal aan het verbinden. ‘Egyptische demonstranten roepen de regering-Obama op haar volk niet langer te onderdrukken’, was op een pamflet te lezen. ‘Van Egypte tot Wall Street: Wees niet bang en ga door’, hield een andere Egyptische betoger omhoog. De actievoerders lieten duidelijk hun ongenoegen blijken over de politieacties. Ook verwezen ze met teksten naar de betogingen in Londen, Sydney en Griekenland.

Maarschalk Mohammed Hussein Tantawi nam tijdens onlusten de macht in februari over van Hosni Mubarak, die het land al bijna 30 jaar regereerde. Hij beloofde een snelle overgang naar burgerbestuur. – Rawstory.com

In Amsterdam marcheren op zaterdag zo’n 150 Occupy-betogers door de binnenstad. Ze lopen van het Beursplein naar het gebouw van de Autoriteit Financiële Markten op het Weteringcircuit. Ook in Rotterdam demonstreren enkele tientallen sympathisanten van de Occupy-beweging.

De drie tenten die actievoerders vrijdagmiddag hadden neergezet op het Museumplein zijn aan het einde van de avond afgebroken. Burgemeester Van der Laan had gezegd geen tweede kampement van Occupy te gedogen. Het Beursplein staat inmiddels helemaal vol met tenten. – Nu.nl

egyptoakland1

egyptoakland2

egyptoakland3

egyptoakland4

egyptoakland5

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x