Financieel

India geeft geld rechtstreeks aan de armen

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Indiase regering gaat miljarden euro’s aan sociale zekerheid rechtstreeks aan de armen geven. Het land haalt de tussenpersonen uit het systeem die verantwoordelijk worden gehouden voor de wijdverspreide fraude.

Voorheen gaven functionarissen enkel geld aan de armen nadat ze eerst een deel voor zichzelf hielden. Ook vervalsten ze inschrijvingslijsten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het nieuwe programma eist dat het geld rechtstreeks op de bankrekening van de ontvanger terechtkomt. De identiteit wordt gecontroleerd op basis van een vingerafdruk of een retinascan.

Magisch programma

Minister van Financiën P. Chidambaram sprak van een ‘magisch programma’, maar critici kijken argwanend toe hoe de overheid een complex programma implementeert in een land waar miljoenen mensen geen toegang hebben tot elektriciteit of verharde wegen, laat staan banken.

In India wonen 440 miljoen mensen onder de armoedegrens. Volgens de oppositie in India gebruikt de regering het programma als paradepaardje in aanloop naar de verkiezingen van 2014.

Voedselprogramma

Afgelopen maandag publiceerden 208 activisten en onderzoekers een open brief waarin ze aangeven bezorgd te zijn over de privacy van de armen die deelnemen aan het programma. Ze zijn bovendien bang dat de regering uiteindelijk ook het voedselprogramma voor de armen zal vervangen.

Anderen zeggen dat de overheid te snel handelt. “Zijn we hier wel klaar voor?” vroeg econoom Reetika Khera van het instituut voor economische groei in New Delhi zich af. “De infrastructuur is erg slecht. Mensen wonen ver bij deze banken vandaan en moeten soms een dag lopen om de dichtstbijzijnde vestiging te kunnen bereiken.”

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

Een goed voorbeeld ! nu de rest van de wereld nog die de mensen wat geven mag en de rockefellers mogen alles terug geven wat ze van de werkende mensen en de spaarcenten van kinderen gepikt hebben .

Blavatsky
Blavatsky
11 jaren geleden

Ook hier gaat het weer een stukje in de goede richting, dat zou geweldig zijn. Ben vorig jaar in India geweest en de armoede gezien maar ook de verhalen gehoord over corruptie.
Ook hier geldt:Eerlijkheid in denken leidt tot eerlijk spreken een eerlijk handelen.

Roger Lousberg
Roger Lousberg
11 jaren geleden

Het KLINKT als een goed iets maar denkende aan privacy én dat alles toch weer via banken moet gaan, vind ik het juist een enge stap dichterbij totale controle/registratie!

Het lijkt wel dat “het systeem” juist haar eigen “flaws” uitbuit door een “oplossing” ervoor te “bieden”…
Men creeert een corrupt systeem, benoemd dit, en komt met de oplossing; totale registratie via retina scan, dus Problem Reaction Solution

Op deze manier heeft men een welhaast perfect beeld van de “bloedzuigers” zoals over de armen wordt gedacht door de elite….
Opruimen is dan al helemaaaal een koud kunstje.

Zou IBM wederom een speler zijn? (hinthint)

mb
mb
11 jaren geleden

Wellicht prachtig. Maar gaan er in India niet heel veel kinderen dood omdat de logistiek en opslag van (voldoende) voedsel te wensen overlaat ? Wellicht daar even beginnen.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x