Buitenland

Kolonel over sabotage Nordstream: ‘Het waren in ieder geval niet de Russen’

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Russische beschuldigingen dat het Westen achter de lekkages van de twee Nord Stream-gaspijpleidingen in de Oostzee zit, afgedaan als ‘leugens’.

“Het was een opzettelijke sabotageactie en de Russen pompen desinformatie en leugens naar buiten,” zei Biden. Rusland zegt bewijsmateriaal te hebben waaruit blijkt dat het Westen een rol heeft gespeeld bij de schade aan de Nord Stream 1 en 2.

In februari dit jaar zei president Biden dat het afgelopen zou zijn met de gaspijpleidingen als Rusland Oekraïne binnenvalt.

Laten we daar duidelijk over zijn

Volgens de Amerikaanse gepensioneerde kolonel Doug MacGregor heeft Poetin niet zijn eigen pijpleidingen gebombardeerd. De lekken in de pijpleidingen zijn veroorzaakt door explosies die overeenkomen met de kracht van honderden kilo’s TNT. Er zijn niet veel mensen die zoiets kunnen doen, zei MacGregor in The Charlie Kirk Show.

“Het waren in ieder geval niet de Russen,” benadrukte de kolonel. “Laten we daar duidelijk over zijn.” Hij wees erop dat de pijpleidingen de Russen veel inkomsten opleveren. “Zij zouden zoiets niet doen.”

Ook de Duitsers kunnen volgens MacGregor niet verantwoordelijk zijn geweest voor de sabotage. Zij staan op het punt zich terug te trekken uit deze proxy-oorlog, aldus de kolonel. Wie blijven er dan nog over? Groot-Brittannië, Frankrijk, de Verenigde Staten en Polen.

Dat slaat nergens op

Veel mensen wijzen met de beschuldigende vinger naar de VS. Een Poolse oud-minister schreef op Twitter: “Bedankt, VS.”

MacGregor vindt het ‘belachelijk’ dat de Amerikaanse overheid beweert dat de Russen hun eigen pijpleidingen hebben opgeblazen. “Dat slaat nergens op.”

De kolonel wees erop dat Poetin tot dusver heel erg terughoudend is geweest. “Hij heeft op geen enkel moment meer dan 20 procent van zijn grondtroepen ingezet in Oekraïne. En Russische troepen zijn al vanaf het begin in de minderheid.”

4.9 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 maanden geleden

Het is net een spelletje Cluedo…wie had het Motief & de Middelen?

https://youtu.be/u6IIwltTM4Q

Geen schaap
Geen schaap
2 maanden geleden

Het was een onderwater beving op een breuklijn.

Nelis.
Nelis.
2 maanden geleden

Die smerige arrogante Amerikanen hebben het volgens mij zelf gedaan om hier in Europa de energie en hongersnood te bespoedigen.

BoterOpHetHoofd
BoterOpHetHoofd
2 maanden geleden

Ja, zo kan ik ook een slag in de rondte fantaseren. Straks gaan er nog wappies lopen beweren, dat men dezelfde vlietuigen hebben gebrukt, als die zich op 9/11 in WTC-torens hebben weten te boren en die zo’n vlietuigafdruk achterlieten in de gevels…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

99
0
We lezen graag je reactie!x