Buitenland

Kolonel over sabotage Nordstream: ‘Het waren in ieder geval niet de Russen’

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Russische beschuldigingen dat het Westen achter de lekkages van de twee Nord Stream-gaspijpleidingen in de Oostzee zit, afgedaan als ‘leugens’.

“Het was een opzettelijke sabotageactie en de Russen pompen desinformatie en leugens naar buiten,” zei Biden. Rusland zegt bewijsmateriaal te hebben waaruit blijkt dat het Westen een rol heeft gespeeld bij de schade aan de Nord Stream 1 en 2.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In februari dit jaar zei president Biden dat het afgelopen zou zijn met de gaspijpleidingen als Rusland Oekraïne binnenvalt.

Laten we daar duidelijk over zijn

Volgens de Amerikaanse gepensioneerde kolonel Doug MacGregor heeft Poetin niet zijn eigen pijpleidingen gebombardeerd. De lekken in de pijpleidingen zijn veroorzaakt door explosies die overeenkomen met de kracht van honderden kilo’s TNT. Er zijn niet veel mensen die zoiets kunnen doen, zei MacGregor in The Charlie Kirk Show.

“Het waren in ieder geval niet de Russen,” benadrukte de kolonel. “Laten we daar duidelijk over zijn.” Hij wees erop dat de pijpleidingen de Russen veel inkomsten opleveren. “Zij zouden zoiets niet doen.”

Ook de Duitsers kunnen volgens MacGregor niet verantwoordelijk zijn geweest voor de sabotage. Zij staan op het punt zich terug te trekken uit deze proxy-oorlog, aldus de kolonel. Wie blijven er dan nog over? Groot-Brittannië, Frankrijk, de Verenigde Staten en Polen.

Dat slaat nergens op

Veel mensen wijzen met de beschuldigende vinger naar de VS. Een Poolse oud-minister schreef op Twitter: “Bedankt, VS.”

MacGregor vindt het ‘belachelijk’ dat de Amerikaanse overheid beweert dat de Russen hun eigen pijpleidingen hebben opgeblazen. “Dat slaat nergens op.”

De kolonel wees erop dat Poetin tot dusver heel erg terughoudend is geweest. “Hij heeft op geen enkel moment meer dan 20 procent van zijn grondtroepen ingezet in Oekraïne. En Russische troepen zijn al vanaf het begin in de minderheid.”

4.9 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Het is net een spelletje Cluedo…wie had het Motief & de Middelen?

https://youtu.be/u6IIwltTM4Q

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Het was een onderwater beving op een breuklijn.

Nelis.
Nelis.
1 jaar geleden

Die smerige arrogante Amerikanen hebben het volgens mij zelf gedaan om hier in Europa de energie en hongersnood te bespoedigen.

BoterOpHetHoofd
BoterOpHetHoofd
1 jaar geleden

Ja, zo kan ik ook een slag in de rondte fantaseren. Straks gaan er nog wappies lopen beweren, dat men dezelfde vlietuigen hebben gebrukt, als die zich op 9/11 in WTC-torens hebben weten te boren en die zo’n vlietuigafdruk achterlieten in de gevels…

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x