Mens en Dier

VIDEO: Deze Chinese monnik loopt 125 meter over water en verbreekt zijn eigen record

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Chinese monnik Shi Liliang is een fenomeen. Hij kan namelijk lopen over water. Hij heeft al een aantal keren zijn eigen wereldrecord verbroken, zo ook afgelopen donderdag.

Shi wist na zes pogingen zijn wereldrecord aan te scherpen. Hij liep met behulp van 200 drijvende multiplex-platen maar liefst 125 meter over water in zijn woonplaats Quanzhou in de zuidelijke provincie Fujian: vijf meter verder dan het oude record.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De monnik loopt al 10 jaar over water, waarbij hij alleen wordt ondersteund door dunne platen. Shi doet zijn recordpogingen vooral om schoolgeld in te zamelen voor arme kinderen.

Naar verwachting zal Shi binnenkort opnieuw proberen zijn eigen record te verbreken. Hij vertelde aan journalisten dat je snelheid moet combineren met geduld om over het water te kunnen lopen. “Je moet snel zijn, maar kunt niet te grote stappen nemen.”

De monniken geloven dat beperkingen van menselijke kracht worden bepaald door ons eigen bewustzijn. Er zijn volgens hen geen beperkingen meer als een menselijk lichaam eenmaal is getraind om iets automatisch te doen.

[GVA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x