Homepagina » Mens en Dier » VIDEO: Deze Chinese monnik loopt 125 meter over water en verbreekt zijn eigen record
VIDEO: Deze Chinese monnik loopt 125 meter over water en verbreekt zijn eigen record

VIDEO: Deze Chinese monnik loopt 125 meter over water en verbreekt zijn eigen record

De Chinese monnik Shi Liliang is een fenomeen. Hij kan namelijk lopen over water. Hij heeft al een aantal keren zijn eigen wereldrecord verbroken, zo ook afgelopen donderdag.

Shi wist na zes pogingen zijn wereldrecord aan te scherpen. Hij liep met behulp van 200 drijvende multiplex-platen maar liefst 125 meter over water in zijn woonplaats Quanzhou in de zuidelijke provincie Fujian: vijf meter verder dan het oude record.

De monnik loopt al 10 jaar over water, waarbij hij alleen wordt ondersteund door dunne platen. Shi doet zijn recordpogingen vooral om schoolgeld in te zamelen voor arme kinderen.

Naar verwachting zal Shi binnenkort opnieuw proberen zijn eigen record te verbreken. Hij vertelde aan journalisten dat je snelheid moet combineren met geduld om over het water te kunnen lopen. “Je moet snel zijn, maar kunt niet te grote stappen nemen.”

De monniken geloven dat beperkingen van menselijke kracht worden bepaald door ons eigen bewustzijn. Er zijn volgens hen geen beperkingen meer als een menselijk lichaam eenmaal is getraind om iets automatisch te doen.

[GVA]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

europ

Europarlementariër geeft speech in Amsterdam: ‘Vergeet niet dat wij, het volk, de macht hebben!’

Tijdens de bijeenkomst van Forum voor Democratie ...

pfizer

Pfizer ging jaar vóór corona samenwerking aan met Chinees platform voor vaccinpaspoorten & sociale kredietscores

Een jaar voordat corona uitbrak, sloot vaccinmaker ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

0
We lezen graag je reactie!x