Universum

Niet alleen? Vier ‘mysterieuze signalen’ opgevangen uit de ruimte

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team Australische wetenschappers heeft een doorbraak bereikt door de bron van vier zogeheten snelle radioflitsen te achterhalen. Deze mysterieuze signalen komen uit de ruimte en duren gemiddeld slechts enkele milliseconden. Er is nog maar weinig over bekend.

Hoofdonderzoeker Shivani Bhandari van het Australische wetenschapsinstituut CSIRO onthult dat de vier radioflitsen afkomstig zijn uit enorme sterrenstelsels waar nieuwe sterren zich vormen. Ze komen bovendien niet uit het centrum, maar uit de buitenste gebieden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dat betekent dat ze niets te maken hebben met superzware zwarte gaten, zei Bhandari. Haar team gebruikte de ASKAP-radiotelescoop in West-Australië om de bron te achterhalen.

Mogelijkheden uitsluiten

Coauteur professor Elaine Sadler zei dat de signalen ook niet worden veroorzaakt door sterexplosies of kosmische snaren.

“We weten nog niet precies waar we mee te maken hebben, maar we kunnen nu tenminste bepaalde mogelijkheden uitsluiten,” reageerde astrofysicus Jocelyn Bell Burnell.

Komt zelden voor

In februari ontdekten Canadese wetenschappers een ‘mysterieus radiosignaal’ dat zich ongeveer elke 16 dagen herhaalt. Het komt zelden voor dat radiosignalen uit de ruimte zich met regelmaat herhalen.

In de periode van september 2018 tot oktober 2019 werden 28 radioflitsen waargenomen. Wetenschappers namen vier dagen lang ongeveer twee keer per uur zo’n flits waar. Daarna bleef het 12 dagen stil, waarna het patroon zich weer herhaalde. Wat het signaal veroorzaakt, is nog onduidelijk.

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

Kijk, dat is nog eens nieuws…

Willem
Willem
3 jaren geleden

Nee natuurlijk zijn we niet alleen, bekijk het Disclosure project van Dr Greer maar, overal te vinden. Veel mensen hebben wel eens dingen gezien die onverklaarbaar waren maar werden en worden nog steeds weggezet als alu hoedjes dragers door lieden die de waarheid zelf niet aan kunnen of door lieden die het onder de pet willen houden. Maar mensen die het hebben ervaren weten het voor zichzelf en dat is het enige dat telt, je hoeft niemand te overtuigen want dat werkt nu eenmaal niet. Kijk naar die klimaat drammers en nu die “racisme” protestanten (ja dubbele betekenis 🙂 ) en demonstranten, ze zijn allemaal voor of tegen hetzelfde iets en gaan dan ergens in een stad of op een veld en dan gaat er één staan roepen “wij zijn tegen het klimaat” 🙂 en dan iedereen “Jaaa wij zijn tegen het klimaat” of “Wij zijn tegen racisme” en dan iedereen die er staat of zit “Jaaaa wij zijn tegen racisme” ja en dan? Dat weten we toch dat jullie daar tegen of voor zijn anders zijn jullie daar niet. Het gaat allemaal nergens over, mocht er een bewoonbare planeet ontdekt worden dan wil ik wel gaan kijken of het leefbaar is, erger dan in dit gekkenhuis kan het nooit zijn, nog meer liefhebbers?

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Natuurlijk zijn we niet alleen. De Bijbel krioelt van buitenaardsen zoals: engelen aartsengelen, geesten, machten krachten serubijnen serafijnen duivels demonen, de zonen van God,enz.
In het universum wordt een nieuw Jerusalem gebouwd een kubus van 6000 km. die naar de Aarde zal komen en schitteren als een ster van Japis. Christus, Elia, Mohammed en mogelijk ook nog Henoch en Moses stegen op maar de hemel (universum) en komen weer terug.
Kijk om je heen en zie hoe Kwade Machten de wereld regeren

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Melkwegstelsel 100 miljard sterren of meer.
Er zijn miljarden sterrenstelsels.

De kans dat wij alleen zijn is zo goed als nul.

Maar wanneer het licht verzonden door buitenaards leven ons bereikt kan het zijn dat de zender, de diersoort, al is uitgestorven.

Diameter Melkweg 100.000 lichtjaar.
Andromedanevel: 2 miljoen lichtjaar verderop.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x