Mens en Dier

Breatharianism: Mensen onderzocht die beweren niet te hoeven eten

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aanhangers van ‘breatharianism’ beweren dat eten, en misschien zelfs drinken, niet nodig zijn om het lichaam te onderhouden. Men zou zich uitsluitend kunnen voeden met prana (levenskracht), terwijl sommigen ook beweren dat zonlicht voldoende is.

De fakir Prahlad Jani beweerde dat hij decennialang zonder voedsel had geleefd. Hij werd in 2003 in Ahmedabad in India 10 dagen lang door artsen geobserveerd. Hij kreeg dagelijks alleen een beetje water om zijn mond te spoelen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tijdens de observatieperiode scheidde hij geen urine of ontlasting uit. Volgens artsen leek er zich in zijn blaas wel urine te vormen, die weer werd geabsorbeerd. Jani beweerde dat een godin hem in stand hield door middel van nectar, dat naar binnen sijpelde door een opening in zijn verhemelte.

Hij werd tussen 22 april en 6 mei 2010 opnieuw getest, dit maal door 35 onderzoekers van onder andere het Indiase Defence Institute of Physiology & Allied Sciences (DIPAS). Zij zagen hoe Jani twee weken lang niets at of dronk.

Volgens sceptici wist Jani op bepaalde momenten aan het ziekenhuispersoneel en videocamera’s te ontsnappen. Het personeel achtte dat onmogelijk omdat hij 24 uur per dag in de gaten werd gehouden. ABC News meldde destijds dat de onderzoeksgroep erg onder de indruk was.

Michael Werner

Ook de Zwitserse dokter Michael Werner beweert dat hij niet hoeft te eten. Hij zegt al sinds 1 januari 2001 niets meer te hebben gegeten. Hij werd in oktober 2004 bestudeerd in een ziekenhuis in Zwitserland.

Werner claimt in de leer te zijn gegaan bij de Jasmuheen, een vrouw uit Australië die beweerde dat ze maandenlang op niets anders dan een kop thee kan leven. In 1999 mocht ze haar methode onder strenge controle van het Australische programma 60 Minutes demonstreren en een week lang niet eten.

Het experiment mislukte, volgens Jasmuheen omdat zij de eerste dag van het onderzoek in een hotelkamer aan een drukke weg verbleef en door stress en milieuverontreiniging.

Vasten

Op de derde dag werd de test om die reden verlegd naar een bergachtig gebied waar ze volop frisse lucht kon inademen. Toen Jasmuheen vier dagen had gevast, deed het Australisch Medisch Genootschap een beroep op haar om het onderzoek af te breken.

Volgens een arts sprak de vrouw langzaam en was ze sterk uitgedroogd. Het onderzoek werd stopgezet.

Kennelijk komt er dus meer bij kijken. Misschien kan de wetenschap uitkomst bieden. Hoogleraar Mark Mattson van de Johns Hopkins University gaf recentelijk een TED-lezing over vasten. Door te vasten ontstaan nieuwe stamcellen, wordt DNA gerepareerd en gaat het lichaam de strijd aan met kanker, Parkinson en Alzheimer, zo blijkt uit onderzoek.

Bekijk zijn lezing hieronder:

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
B2 en Vlugge Japie
B2 en Vlugge Japie
8 jaren geleden

Koekoek!!!!!!!!!
Als dit zou werken dan hadden dieren zich geëvalueerd en niet meer hoeven eten

Axmann
Axmann
8 jaren geleden

Alleen malloten houden zich hiermee bezig. Wat willen ze bewijzen? Dat ze talloze dagen zonder eten&drinken kunnen? So what? Wat voor toegevoegde waarde heeft een dergelijke onzinnige exercitie? Iets dergelijks breekt je lichaam immers alleen maar af.

Marjolein
Marjolein
8 jaren geleden

Wat een onzin! En zo’n onderzoek van twee weken zegt ook niets. Het geeft pas een goed beeld als iemand minstens twee maanden gecontroleerd en 24 uur per dag in de gaten gehouden wordt. Als hij dan nog fit is zonder ook maar iets gegeten of gedronken te hebben zou ik het kunnen geloven.

Johan Peter Teunissen
Johan Peter Teunissen
8 jaren geleden

Tja, vasten is iets heel anders dan breatharian zijn. Vasten is even niet(s) eten, van prana leven is wel eten, doch je efficienter voeden, zonder omwegen namelijk regelrecht uit het energieveld waaruit alles ontstaat.
Onderzoek naar vasten kan dus geen inzicht geven naar het voeden vanuit prana.
Wat je wel kunt doen is zelf leren en ervaren hoe dit werkt voor jou.
Jasmuheen heeft velen geleerd hoe dit kan, inclusief mijzelf.
Het verhaal over het experiment dat jasmuheen zelf deed wordt nooit van haar kant belicht in de media, immer de versie van ‘de onderzoekers’. Die onderzoekers wensten helemaal geen bevestiging van dit fenomeen te moeten constateren. Van hun kant werd alles tegengewerkt en toen dat niet lukte gestopt ‘zogenaamd om gezondheidsredenen’.
Maar vooral: Verdiep je er zelf in, want dit afstemmen op de universele bron die jou ook kan voeden kun je louter als zelfverantwoordelijk individu doen, nooit kun je iemand anders dat laten doen voor je, noch kun je die ander of het innerlijke proces daarbij nodig begrijpen middels anderen.
Om deze reden spreken de meeste pranatariers ook niet over hun ontwaakte vermogen zich (ook) op deze andere manier te kunnen voeden, naar keuze.
Vrede en alle goeds, Peter.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x