Gezondheid

Pijnlijk: Lijst met 1000 medische missers gelekt

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Via een omweg is RTL Nieuws in het bezit gekomen van een lange lijst met vermoedelijke medische missers en blunders in de zorg.

De lijst bevat onder meer meldingen over honderden patiënten die door fouten of ongelukken ernstige complicaties hebben opgelopen of zijn overleden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De lijst biedt voor het eerst een uniek inzicht in wat er vaak fout gaat in ziekenhuizen en behandelkamers. Het gaat om pakweg duizend meldingen over verwaarlozing, ongelukken in operatiekamers en grote fouten door medisch personeel.

Verkeerde adres

In veel gevallen worden patiënten met naam en toenaam genoemd. De meldingen zijn gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en gaan onder andere over artsen die grote fouten hebben gemaakt in de operatiekamer, ambulances die naar het verkeerde adres worden gestuurd en huisartsen die een onjuiste diagnose stellen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg wilde niet op de lijst reageren, maar heeft wel aangegeven dat het om erg privacygevoelige informatie gaat. De Inspectie wil dat de politie de zaak onderzoekt.

Nalatig handelen

Het stellen van een onjuiste diagnose komt op de lijst het meest voor als oorzaak van complicaties. Ook is er vaak sprake van nalatig handelen door de zorgverleners.

De informatie hoort eigenlijk achter slot en grendel bewaard te worden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat een dergelijke lijst uitlekt roept in ieder geval de vraag op of vertrouwelijke medische informatie wel goed wordt bewaard door een instantie die de kwaliteit van de gezondheidszorg in de gaten dient te houden.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J.Selten
J.Selten
11 jaren geleden

er is iemand die de intentie had om deze lijst te laten “uitlekken”

Zo zie je maar, de geleerde zijn dus zelf een stelletje kwakzalvers. Voor de rechter ermee, zo is het ook met Jomanda gegaan. (nee, ik wil niets uilokken, alleen aangeven) Terug naar de natuur, zo moeten de artsen en de natuurartsen laten samenwerken, dan pas is er sprake van holistisch werken.

rob
rob
11 jaren geleden

gewoon schadeclaims indienen dat leert hun mischien beter op te letten zolangzamerhand ga eerder dood door fouten dan door een ziekte

DingieM
DingieM
11 jaren geleden

“Inspectie voor de Gezondheidszorg” doet dus niets. Ze inspecteren ook niets.

Alsof ze het erom doen!

dymphna
dymphna
11 jaren geleden

En jiomanda moest voor het gerecht verschijnen omdat Silvia M een eigen keuze had gemaakt.
Jomanda had achteraf als nog gelijk.
Het was begonnen door een bacterie.
In die tijd wist men nog niet dat kanker veroorzaakt kon worden door een bacterieen of virussen.
ZE zei toen in die tijd. Eens komen ze er achter dat gezwellen veroorzaakt word door bacterieen. Een jaartje of wat was het zover.
Ook zei ze in die tijd dat in de toekomst twee soorten kankers zijn en dat de groep kanker die veroorzaakt word door virussen en baccillen niet echt thuis hoort dan onder kanker. In de ogen hierboven valt dit ook niet onder kanker zei ze. Het viel me op dat ze soms praten in de ogen van de mens en dan weer praten vanuit hierboven.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x