Homepagina » Natuur en Milieu » Neemt het aantal hittegolven in Nederland toe door klimaatverandering? Hoe het KNMI knoeit met cijfers
Neemt het aantal hittegolven in Nederland toe door klimaatverandering? Hoe het KNMI knoeit met cijfers

Neemt het aantal hittegolven in Nederland toe door klimaatverandering? Hoe het KNMI knoeit met cijfers

Volgens het KNMI is het aantal hittegolven in Nederland in de afgelopen eeuw toegenomen door klimaatverandering en kunnen we er in de toekomst steeds meer verwachten.

Het aantal hittegolven was in de eerste helft van de vorige eeuw tot voor kort ongeveer even groot als in de tweede helft, maar twee jaar geleden heeft het KNMI de temperatuurreeks van De Bilt ingrijpend aangepast, waardoor de warmste dagen van voor 1950 maar liefst tot twee graden koeler werden gemaakt, zo schrijft De Groene Rekenkamer.

Het aantal hittegolven in die periode liep als gevolg hiervan terug van 23 naar zeven.

Geen goede onderbouwing

Het KNMI sprak van een ‘noodzakelijke homogenisatie’.

Een groep experts heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze homogenisatie en daarbij aangetoond dat er geen goede onderbouwing gegeven kan worden voor de drastische aanpassing.

Het KNMI weigert nog altijd op dit onderzoek in te gaan en beweert dat de homogenisatie terecht was.

Ze zijn bij het KNMI Oost-Indisch doof, aldus De Groene Rekenkamer.

Corridor

Dat het nu zo warm is heeft overigens niets met klimaatverandering te maken.

Hete lucht uit het zuiden van Spanje wordt in een soort corridor tussen een hoge- en een lagedrukgebied naar Nederland geleid.

Dat kan gerust een aantal jaren achtereen gebeuren, stelt de organisatie.

[De Groene Rekenkamer]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

23 augustus 1944 was de warmste dag ooit, het werd toen 38,6 graden in Warnsveld. Tellen we hier de weggemoffelde 1,9 gr bovenop dan was het toen 40,2 grC.

Hen3
Hen3
1 jaar geleden

Waarom wordt hierop niet ingegrepen door beleerde mensen?! Tegenwoordig wordt er met alle “cijfertjes” geschoven en wij staan erbij en kijken er alleen maar naar!

“het gepeupel” kan weer betalen.

Zum kotzen

Janssen
Janssen
1 jaar geleden

Het KNMI zegt dat vroeger de meetinstrumenten krakkemikkig waren dus kan het in die periode net zo goed 1.9 graad WARMER zijn geweest dus hup OMHOOG die metingen. Hier zit natuurlijk die klimaat-hysterie regering achter,maar ja die regeert alleen maar met de waan van de dag.

In de periode 2003-2005 heeft het KNMI parallelmetingen uitgevoerd op verschillende locaties op het terrein in De Bilt, waaronder de oude meetlocatie. Die metingen lijken de grote correcties van de maximumtemperaturen tot 1,9°C dan ook niet te rechtvaardigen.

4) Er is een statistische reden die de homogenisatie in De Bilt verdacht maakt. Het percentage tropische dagen (dagen warmer dan 30°C) in de periode vóór de wijziging (1906-1951) ten opzichte van erna (1951-2016) zakt in De Bilt veel verder dan bij de overige vier hoofdstations in Nederland (De Kooy, Beek, Eelde en Vlissingen). Na homogenisatie bedraagt dat percentage bij de overige vier hoofdstations tussen de 35 en 39% terwijl het in De Bilt zakt naar 26%. Deze verschillen zijn niet genoemd door het KNMI.

Margie
Margie
Reactie op  Janssen
1 jaar geleden

Ze regeren niet Janssen, ze vervullen opdrachten
Het is een soort poppenspel, waarbij Rutte zeer zeker niet de touwtjes in handen heeft!!! Hij bungelt aan touwtjes van heel hoger hand net Al’s de rest…een Groot poppentheater

jim
jim
1 jaar geleden

we hebben al jaren geen elfsteden tocht meer geschaatst op ijs wel te verstaan

vladi
vladi
Reactie op  jim
1 jaar geleden

ja en??

fff

Marie
Marie
Reactie op  jim
1 jaar geleden

Misschien wordt er dan ook wel gesjoemeld met de cijfers…want een Elfstedentocht past niet in de klimaatpropaganda. Er lag de afgelopen jaren een paar keer heel veel ijs en toch ging de Elfstedentocht niet door. Dat gaf te denken. Bij mij in ieder geval wel.

rob
rob
1 jaar geleden

Ja, Mensen spelen nu eenmaal graag met cijfertjes, beetje erbij, beetje eraf,het valt onder de noemer manipulatie van cijfertjes zogeheten, niet op dit gebied alleen, komt voor op allerlei vormen van speculatie het is een middel om te beheersen en te heersen, neem het beursstelsel maar eens,vooral op het gebied van het geldstelsel,eigenlijk is het gewoon een soort diefstal met of van een getal de cijfer naar de hand te zetten van degene die er beter van wil worden,knoeien met cijfers komt overal voor tot aan zelfs in het belastingstelsel, het is de spel van het klimaat en het economische gebeuren omdat het zo gezeteld is en er geen oplossing er voor is om het hele stelsel zonder winstoogmerk zonder geknoei het hele stelsel gewoon instort zonder knoeiwerk, de intelligente waar mensen zich zo op kunnen roemen is dat ook een intelligentie met alle vormen van knoeiwerk.

salvar
salvar
1 jaar geleden

mijn vrouw is geboren mei 1944 en haar moeder had tegen haar gezegd dat het bloedheet was toen jij geboren werd.

tammy78
tammy78
1 jaar geleden

weet nog de jaren 90 die waren weken 30 of hogeren weken achter elkaar weet nog zo goed dat ging ik 2 weken bij me ope en ome logeren en was niet uit te houden nu een dag mega warm sosm 2 dan 10 grade kouder echt ik geloog niks van die zogenade opwarming

jaren terug over 10 jaar staat alles onder water toen zuren regen daarna gat in de ozonlaag het weer is het weer wel hebben wij mileuverveuling door wat wij en allle ander op straat gooien en meeste lande waar mega veel is wij worden gepakt en wij moet dit dat blablabla en wij betallen de prijs er voor

wat niet klopt waar komt de meeste vervuiling verdaan

jndegraaff
jndegraaff
5 maanden geleden

Aangezien de correctie ook voor de waarden van na de correctiedatum gelden kan dus niet de conclusie getrokken worden dat het er op lijkt dat er iets onder de mat geveegd wordt om de klimaatshypothese sterker te maken. Oftewel, met andere woorden: als die herijking er niet geweest zou zijn dan zouden er (door de auteur gehanteerde tijdsgrens) dus daarná logischerwijs meer hittegolven geregisteerd zijn. Toch?

x

Check Also

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x