Mens en Dier

‘Wij konden gestrande bultrug redden’

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verschillende organisaties eisen opheldering over de gang van zaken rond de woensdag gestrande bultrug bij Texel.

De politie en de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNMR) zouden vrijwillige reddingswerkers de toegang tot het dier hebben ontzegd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er was sprake van een gebrekkige samenwerking en belangenverstrengeling, aldus directeur van Sea Shepherd Nederland Geert Vons.

Verdienen

De beschuldiging roept herinneringen op aan orka Morgan die door het Dolfinarium in Harderwijk werd opgevangen. De orka werd overgebracht naar dierenpark Loro Parque op Tenerife. Belangengroepen vonden dat het dier moest worden vrijgelaten in zee. Ze stelden ook dat het Dolfinarium alleen maar aan de orka wilde verdienen.

Nog voordat de bultrug was overleden toonde natuurmuseum Naturalis al interesse in het karkas. Dat schoot verschillende partijen in het verkeerde keelgat. De Partij voor de Dieren noemde het storend dat al werd gesproken over tentoonstelling van het skelet terwijl het dier nog in leven was.

De partij vindt dat belanghebbenden zoals Naturalis geen rol mogen spelen in de besluitvorming rond aangespoelde dieren. De voornaamste reden dat er geen explosieven zijn gebruikt is dat Naturalis dan niets meer aan het karkas had gehad, aldus Vons.

Springlevend en actief

Hij vindt het verdacht dat reddingswerkers het dier niet alsnog vlot mochten trekken. De KNMR had meerdere pogingen gewaagd, maar die mislukten ‘door materiaalpech’.

De gemeente Texel verklaarde de ligplaats tot verboden gebied. Zaterdagavond werd burgemeester Francine Giskes gevraagd het verbod op te heffen zodat het dier alsnog gered kon worden, maar zij kapte het gesprek af.

Op vrijdag werd de bultrug geïnjecteerd met een dodelijk slaapmiddel. Hoewel dierenartsen concludeerden dat het dier leed was de bultrug op zaterdag nog gewoon in leven.

“Wij kwamen tot op 15 meter van de bultrug die voor drie kwart in het water lag,” liet een vrijwillige reddingswerker weten. “Wij hadden het idee dat er afgelopen dagen niets aan gedaan is. Wij konden de bultrug redden, maar onze poging werd afgebroken door de politie, de KNRM en de burgemeester van Texel. Er is besloten het dier plat te spuiten, hoewel we zelf hebben gezien dat de bultrug nog springlevend en actief was.”

Bron: Nd.nl Foto: Ecomare

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dymphna
dymphna
11 jaren geleden

Walgelijk dat men het dier niet hielp en dat men het gewoon heeft laten lijden en dan vraag ik me af waarom ! Je schaamt je onderhand om mens te zijn

Carpa
Carpa
11 jaren geleden

Wat dit nou weer precies is weet eigenlijk niemand die er niet rechtstreeks bij betrokken was, maar het voelt alleszins niet als goed aan.
Eeuwig zonde en ongehoord dat men dit dier zo heeft laten liggen en men ervoor koos om het een fatale injectie toe te dienen! Terwijl ’t anders kon…zucht!
Hoewel we elkaar niet veel anders behandelen is dit weer het zoveelste minpunt op het conto van de mensheid.

Jolanda
Jolanda
11 jaren geleden

Inderdaad om te kotsen die autoriteiten die het zeggen hebben, platspuiten die lui zou ik zeggen.

Frenchcorefcker
Frenchcorefcker
11 jaren geleden

Als het om zoiets gaat zou je met z’n alle gewoon schi#t aan de overheid/politie enzovoorts moeten hebben, en het dier moeten proberen te redden. Moeten gewoon met z’n alle naar voren komen en duidelijk maken dat dit niet mag en kan, en er iets aan doen! Ik weet zeker dat het aantal vrijwilligers, hulpverleners en organisaties groter had geweest dan het aantal politie mensen die je zouden willen tegen houden.. ook daarvan denk ik dat als zij geen *dienst hadden gehad, zij het dier hadden willen helpen.. Voor het belang en gevoel van onszelf en van het dier, en niet van de overheid en (macht hebbende).

willen ze je oppakken voor het bevrijden/verlossen van een dier? mocht het zover komen dan weet ik zeker dat het volk achter je zal staan..

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x