Homepagina » Mens en Dier » ‘Wij konden gestrande bultrug redden’
Wij konden gestrande bultrug redden

‘Wij konden gestrande bultrug redden’

Verschillende organisaties eisen opheldering over de gang van zaken rond de woensdag gestrande bultrug bij Texel.

De politie en de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNMR) zouden vrijwillige reddingswerkers de toegang tot het dier hebben ontzegd.

Er was sprake van een gebrekkige samenwerking en belangenverstrengeling, aldus directeur van Sea Shepherd Nederland Geert Vons.

Verdienen

De beschuldiging roept herinneringen op aan orka Morgan die door het Dolfinarium in Harderwijk werd opgevangen. De orka werd overgebracht naar dierenpark Loro Parque op Tenerife. Belangengroepen vonden dat het dier moest worden vrijgelaten in zee. Ze stelden ook dat het Dolfinarium alleen maar aan de orka wilde verdienen.

Nog voordat de bultrug was overleden toonde natuurmuseum Naturalis al interesse in het karkas. Dat schoot verschillende partijen in het verkeerde keelgat. De Partij voor de Dieren noemde het storend dat al werd gesproken over tentoonstelling van het skelet terwijl het dier nog in leven was.

De partij vindt dat belanghebbenden zoals Naturalis geen rol mogen spelen in de besluitvorming rond aangespoelde dieren. De voornaamste reden dat er geen explosieven zijn gebruikt is dat Naturalis dan niets meer aan het karkas had gehad, aldus Vons.

Springlevend en actief

Hij vindt het verdacht dat reddingswerkers het dier niet alsnog vlot mochten trekken. De KNMR had meerdere pogingen gewaagd, maar die mislukten ‘door materiaalpech’.

De gemeente Texel verklaarde de ligplaats tot verboden gebied. Zaterdagavond werd burgemeester Francine Giskes gevraagd het verbod op te heffen zodat het dier alsnog gered kon worden, maar zij kapte het gesprek af.

Op vrijdag werd de bultrug geïnjecteerd met een dodelijk slaapmiddel. Hoewel dierenartsen concludeerden dat het dier leed was de bultrug op zaterdag nog gewoon in leven.

“Wij kwamen tot op 15 meter van de bultrug die voor drie kwart in het water lag,” liet een vrijwillige reddingswerker weten. “Wij hadden het idee dat er afgelopen dagen niets aan gedaan is. Wij konden de bultrug redden, maar onze poging werd afgebroken door de politie, de KNRM en de burgemeester van Texel. Er is besloten het dier plat te spuiten, hoewel we zelf hebben gezien dat de bultrug nog springlevend en actief was.”

Bron: Nd.nl Foto: Ecomare

Gerelateerd:

 Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

58 reacties

 1. Als het om zoiets gaat zou je met z’n alle gewoon schi#t aan de overheid/politie enzovoorts moeten hebben, en het dier moeten proberen te redden. Moeten gewoon met z’n alle naar voren komen en duidelijk maken dat dit niet mag en kan, en er iets aan doen! Ik weet zeker dat het aantal vrijwilligers, hulpverleners en organisaties groter had geweest dan het aantal politie mensen die je zouden willen tegen houden.. ook daarvan denk ik dat als zij geen *dienst hadden gehad, zij het dier hadden willen helpen.. Voor het belang en gevoel van onszelf en van het dier, en niet van de overheid en (macht hebbende).

  willen ze je oppakken voor het bevrijden/verlossen van een dier? mocht het zover komen dan weet ik zeker dat het volk achter je zal staan..

  1 likes
 2. Een meer dan schandalige zaak.Waarom moest dit dier zo lijden?Iedereen heeft gezien hoe hij er bij lag!En de partij voor de dieren?Een grote giller,ze gaan kamervragen stellen alsof dat nu en voor de volgende keer dat dit gebeurd zal helpen!
  Als ze echt serieus het dier hadden willen redden hadden ze actie moeten ondernemen.
  Maar je ziet ook hier ,dat zulke z.g.dierenliefhebbers eenmaal op het pluche zitten,ze alleen maar wauwelen.
  R.I.P Johannes,je was op een wereld waar de mensen voor je hadden kunnen vechten,maar helaas ook jij was het niet waard.
  Nu je dood bent zal je karkas worden ten toon gesteld worden,puur winstbejag,en oo wat is het museum dan trots.En vergeet niet Johannes,nu je dood bent,breng je nog wat op,belangrijk voor sommigen op deze aardkloot!

  1 likes
 3. idd wat walgelijk zeg.
  Ik heb hier geen worden voor wat erig.
  Nog voor hij dood is wordt er al onderhandeld over zijn geraamt.
  Het gaat hier niet om zijn leven maar over hoeveel het op brengt als hij dood is!

  1 likes
 4. De botten waren al verzegd dus het dier moest sterven, wat een smeerlapperij.

  wat een laffe streek

  1 likes
 5. Ja hoe komen ze erbij om dat dier een spuitje te geven, ze hadden die walvis vanaf het begin al met man en macht naar open zee moeten brengen, en niet opgeven omdat er een touwtje breekt!

  1 likes
 6. de politiek op Texel is nu eenmaal redelijk bekrompen….dat zal wel aan hun eilanders ego liggen. Dit had zeer zeker anders gekund maar daar heb je mensen met ballen voor nodig die men laatr begaan (en die ballen hangen dan niet boven de navel)

  1 likes
 7. Makkelik gezegd de beste stuurlui staan aan wal en een bultrug weegt zeker 20 ton en kan niet zonder ondersteuning van water. In de oostvaardersplassen moet de natuur toch ook zijn gan g gaan en mag er bij overbevolking geen afschot. Men kan zich beter druk maken over de ook nog rijke landen die nog steeds commercieel walvissen vangen. Daar gaan er veel meer dood, puur om het geld. Niet omdat een inuitstam er 1 of per jaar doodt voor hunzelf en de honden. Wat die inuit al duizenden jaren zo doen.

  1 likes
 8. De starre burgemeester met een zeer Kille uitstraling..miste elke vorm van betrokkenheid en compassie voor
  ‘Johannus’.
  Nederland staat juist wereldwijd bekend wat betreft oplossingen omtrent alles wat met water heeft maken. Dit was weer duidelijk hoor, het ging zoals altijd weer..om Geld!!!

  In Lak’ech

  1 likes
 9. [quote name=”Frenchcorefcker”]Als het om zoiets gaat zou je met z’n alle gewoon schi#t aan de overheid/politie enzovoorts moeten hebben, en het dier moeten proberen te redden. Moeten gewoon met z’n alle naar voren komen en duidelijk maken dat dit niet mag en kan, en er iets aan doen! Ik weet zeker dat het aantal vrijwilligers, hulpverleners en organisaties groter had geweest dan het aantal politie mensen die je zouden willen tegen houden.. ook daarvan denk ik dat als zij geen *dienst hadden gehad, zij het dier hadden willen helpen.. Voor het belang en gevoel van onszelf en van het dier, en niet van de overheid en (macht hebbende).

  willen ze je oppakken voor het bevrijden/verlossen van een dier? mocht het zover komen dan weet ik zeker dat het volk achter je zal staan..[/quote]

  Helemaal mee eens!!!

  1 likes
 10. Bultrug Johannes had een boodschap: We kunnen naar de maan vliegen, naar olie boren in Alaska en nog veel meer maar een bultrug redden zouden we niet kunnen?? Geloven we dat nou echt?? Of speelden er andere belangen mee? Bultrug Johannes had echter een hele belangrijke boodschap voor ons allen en met name voor ons dierentolken en de taak die voor ons is weggelegd. Er zijn 3 dierentolken geweest die met bultrug Johannes hebben gepraat, waaronder ikzelf. Deze boodschappen wil ik graag met jullie delen.Het is om stil van te worden… Zie http://www.nieuwetijdskind.com/de-bultrug-johannes-had-een-boodschap/#.UM5MwncgfLJ

  Symone Ottevangers ontving ook een prachtige boodschap van bultrug Johannes die ik graag wil delen op vrijdag 14-12-12:
  Ik heb de bultrug net healing gestuurd en ik kreeg het volgende door om met jullie te delen;

  Prachtige walvis/ vrouwelijk/ heel wijs. Ze maakt dat ik me nietig voel als mensje.

  Ze zegt: “Ik voel me gedragen door jullie liefde. Deze verbinding is waar alles om draait. Dankbaarheid komt diep uit mijn hart. Treur niet, sterven is niet erg. Als ik ga dan ga ik, omringt met jullie liefde en steun. Het kan niet beter! Ik voel me bevoorrecht dat ik dit mee mag maken. We zijn allen een. Wat je voor mij doet doe je ook voor jezelf. Zoveel goede harten, zoveel liefde die ik voel. Ik laat een traan van emotie, zo mooi is het. Mijn leven is niet weggegooid als het dit teweeg brengt; dit samenzijn van zielen. Ik bedank jullie allemaal!
  Dit was mijn opdracht; om dicht bij de mensen te komen met eventueel sterven tot gevolg. Dit zodat ze geraakt worden, ik moest ‘samenbrengen’. Ik voel me tevreden. Dit was mijn missie en het is goed zo. Wij walvissen/zeedieren zijn wijzer dan de mensheid. We staan in dienst van het grote geheel. Wij healen en dragen bij aan het energielevel op aarde.”

  In memoriam en met grote liefde en dankbaarheid voor dit prachtige wezen.

  1 likes
 11. Mensen kunnen alleen maar doodmaken lijkt wel, met een beetje voorbereiding qua materiaal had je zo’n beest makkelijk kunnen redden, en hoe gaat het de volgende keer? Juist de volgende die strand gaat ook dood, want wij leren het nooit. Leuk he?

  1 likes
 12. ECHT NIET TE BEVATTEN DAT HET ZO MOEST AFLOPEN VOOR LIEVE JOHANNES.. LIEF MOOI DIER.
  WAS ER DAN ÉCHT GEEN EEN TAKELBEDRIJF DIE ZO SLIM WAS OM IN TE SPRINGEN EN HET IN IEDER GEVAL TE P R O B E R E N ??
  MIJN GEVOEL ZEGT DAT ER EEN LUCHTJE AAN HET GEHEEL ZIT DAT ECHT NIET GOED VOELT.
  LENIE VAN ‘T HART HEEFT GEWOON GELIJK! ER IS TÉ VEEL O V E R H E I D DIE ONJUIST ZIET.. IN VEEL HELAAS..
  OOK VOOR ONS MENSEN .. ZE DOEN MAAR WAT LIJKT HET EN HET GAAT NERGENS MEER OVER.

  HOOP DAT ALLE LIEVE DIEREN OP DEZE PLANEET DIT NIET VAKER MEE HOEVEN MAKEN.
  ALLES STAAT NU OP HET PUNT VAN DE JUISTE HANDELINGEN, ( ZO ALS ANDRÉ IN FOCUS ZEI AFGELOPEN AVOND ) DEZE PLANEET HEEFT R U I M TE NODIG EN ZEKER DE BEZINNING VOOR ALLES WAT LEEFT, SPECIAAL VOOR DE DIEREN ZEKERS!

  1 likes
 13. [quote name=”Agnes Jansen”]Symone Ottevangers ontving ook een prachtige boodschap van bultrug Johannes die ik graag wil delen op vrijdag 14-12-12:
  Ik heb de bultrug net healing gestuurd en ik kreeg het volgende door om met jullie te delen;

  Prachtige walvis/ vrouwelijk/ heel wijs. Ze maakt dat ik me nietig voel als mensje.

  Ze zegt: “Ik voel me gedragen door jullie liefde. Deze verbinding is waar alles om draait. Dankbaarheid komt diep uit mijn hart. Treur niet, sterven is niet erg. Als ik ga dan ga ik, omringt met jullie liefde en steun. Het kan niet beter! Ik voel me bevoorrecht dat ik dit mee mag maken. We zijn allen een. Wat je voor mij doet doe je ook voor jezelf. Zoveel goede harten, zoveel liefde die ik voel. Ik laat een traan van emotie, zo mooi is het. Mijn leven is niet weggegooid als het dit teweeg brengt; dit samenzijn van zielen. Ik bedank jullie allemaal!
  Dit was mijn opdracht; om dicht bij de mensen te komen met eventueel sterven tot gevolg. Dit zodat ze geraakt worden, ik moest ‘samenbrengen’. Ik voel me tevreden. Dit was mijn missie en het is goed zo. Wij walvissen/zeedieren zijn wijzer dan de mensheid. We staan in dienst van het grote geheel. Wij healen en dragen bij aan het energielevel op aarde.”

  In memoriam en met grote liefde en dankbaarheid voor dit prachtige wezen.[/quote]
  Ik denk dat we daar nog erg veel van kunnen leren. Voor zij die ‘t onzin vinden dit: maakt niet uit wie wat zou gezegd hebben, de essentie telt.
  Voor zij die ‘t anders waarnemen: hou deze boodschap maar dicht tegen je hart.

  1 likes
 14. Op wtf.nl ston ook een bericht over de bultrug, maar hebben ze er niet bij gezet dat naturalis interesse had in het karkas toen het dier notabene nog leefde!! Bij de reacties eronder vroeg men zich af waarom ze het beest niet terug kunnen zetten in zee, maar wel kunnen verplaatsen als het al overleden is.. ik eronder gezet van Naturalis,en dat tegenwoordig alles.. hoe triest dan ook.. ook geld draait.. zijn ALLE reacties een halve dag later verwijderd… censuur??

  1 likes
 15. Misschien moet iedereen maar eens een bedankje sturen naar deze medogenloos persoon die zich burgemeester noemt en laten wij onze vrije tijd maar niet besteden op texel.

  1 likes
 16. Walgelijk dat men het dier niet hielp en dat men het gewoon heeft laten lijden en dan vraag ik me af waarom ! Je schaamt je onderhand om mens te zijn

  0 likes
 17. Wat dit nou weer precies is weet eigenlijk niemand die er niet rechtstreeks bij betrokken was, maar het voelt alleszins niet als goed aan.
  Eeuwig zonde en ongehoord dat men dit dier zo heeft laten liggen en men ervoor koos om het een fatale injectie toe te dienen! Terwijl ‘t anders kon…zucht!
  Hoewel we elkaar niet veel anders behandelen is dit weer het zoveelste minpunt op het conto van de mensheid.

  0 likes
 18. Inderdaad om te kotsen die autoriteiten die het zeggen hebben, platspuiten die lui zou ik zeggen.

  0 likes
 19. [quote name=”Jolanda”]Inderdaad om te kotsen die autoriteiten die het zeggen hebben, platspuiten die lui zou ik zeggen.[/quote]

  jahh, maar dan wel net als bij dit dier! Een poging doen tot platspuiten.., nog ff laten lijden,, en dan.. tjah

  0 likes
 20. wij konden ..zij konden….niemand kon 🙁

  0 likes
 21. misschien was deze bultrug al heel oud.het voelde zijn einde. ook bultruggen sterven.de haat, tegen mensen,die bijna 3,4 dagen tot hun nek in het koude water stonden en hun tranen probeerden verbijten.bah, waar waren jullie dan,achter je computer in een confortabele warme kamer.

  0 likes
 22. o ja en dan nog dit. orka morgan is doof. zij had dus nooit in de natuur kunnen overleven.c

  0 likes
 23. #1 inderdaad, heb me er ook heel erg aan geergerd, we kunnen zoveel meer dan dat…het lijkt wel of we geen lef meer hebben, en alleen maar denken aan geld geld geld…

  0 likes
 24. als dit de zelfde mensen zijn die waarschijnlijk van de week nog een haring aan de staart met uitjes naar binnen gaan werken, vind ik deze reacties noal hypocriet.nu willen ze nog een stille tocht gaan houden hoeveel gekker moet het worden.waarschijnlijk eindigd de tocht bij een shusi bar.mensen we zijn emotioneel verblind.er spoelen 100derden vissen aan per jaar dat is de natuur.dat wil niet zeggen dat je zo’n beest moet laten lijden.maar de overheid verdiend nu eenmaal meer geld met verkeersboetes.daar hebben ze wel miljoenen voor over.

  0 likes
 25. Die op één na laatste alinea is natuurlijk een argument van niks. “Hoewel gezegd werd dat hij leed, was hij nog springlevend”. Ja duh, als het dier dood was geweest was er weinig lijden meer aan. Niet alles is een samenzwering…

  0 likes
 26. Kennissen van mij bevestigen dit… Te zot voor woorden.

  0 likes
 27. [quote name=”Netty”]Een meer dan schandalige zaak.Waarom moest dit dier zo lijden?Iedereen heeft gezien hoe hij er bij lag!En de partij voor de dieren?Een grote giller,ze gaan kamervragen stellen alsof dat nu en voor de volgende keer dat dit gebeurd zal helpen!
  Als ze echt serieus het dier hadden willen redden hadden ze actie moeten ondernemen.
  Maar je ziet ook hier ,dat zulke z.g.dierenliefhebbers eenmaal op het pluche zitten,ze alleen maar wauwelen.
  R.I.P Johannes,je was op een wereld waar de mensen voor je hadden kunnen vechten,maar helaas ook jij was het niet waard.
  Nu je dood bent zal je karkas worden ten toon gesteld worden,puur winstbejag,en oo wat is het museum dan trots.En vergeet niet Johannes,nu je dood bent,breng je nog wat op,belangrijk voor sommigen op deze aardkloot![/quote]
  ik denk dat het de hoogste tijd is dat wij als het volk tegen de regeltjes en wetten ingaan..we worden lang genoeg voor de gek gehouden..samen staan we sterk!

  0 likes
 28. lol waarom vraagt niemand zich af, hoe hij daar komt!! volgens mij,was er ook nog een walvis paar dagen ernaar,gestrand. ik denk dat het door NOORD en ZUID Polen komen. misschien konden ze daarom niet navigeren door het oceaan.

  {Vrede=Gratis}

  0 likes
 29. Was van het begin duidelijk dat alles om geld geld geld draaide… arm beest:(

  Wat ik wel fijn vind is dat zoveel mensen belangeloos mankracht en materieel inzetten, ondanks de tegenwerking. En die massale onrust en verontwaardiging overal…We kunnen het wel!

  Niet gehoord deze keer, maar kunnen we dan Johannes als een lering nemen? Hoe we wel samen het niet eens kunnen zijn en dat massaal laten horen?

  Dan kan Johannes namelijk de boeken in als onze eye-opener, en is hij niet voor niks op deze manier doodgegaan…

  0 likes
 30. [quote name=”Netty”]Een meer dan schandalige zaak.Waarom moest dit dier zo lijden?Iedereen heeft gezien hoe hij er bij lag!En de partij voor de dieren?Een grote giller,ze gaan kamervragen stellen alsof dat nu en voor de volgende keer dat dit gebeurd zal helpen!
  Als ze echt serieus het dier hadden willen redden hadden ze actie moeten ondernemen.
  Maar je ziet ook hier ,dat zulke z.g.dierenliefhebbers eenmaal op het pluche zitten,ze alleen maar wauwelen.
  R.I.P Johannes,je was op een wereld waar de mensen voor je hadden kunnen vechten,maar helaas ook jij was het niet waard.
  Nu je dood bent zal je karkas worden ten toon gesteld worden,puur winstbejag,en oo wat is het museum dan trots.En vergeet niet Johannes,nu je dood bent,breng je nog wat op,belangrijk voor sommigen op deze aardkloot![/quote]
  Helaas…
  Maar…we zouden dit zinloze sterven wél een betekenis kunnen geven en nu met z’n allen – hoeveel dat ook mag zijn – een sterk signaal sturen om ze duidelijk te maken dat we dit en ander gezwets beu zijn en ‘t nu maar eens gedaan moet zijn… Zo is het dier niet voor niets dienen te sterven.

  Als men niets doet voor dit dier, zal men dit ook niet voor elkaar doen, wat er ook gebeuren zal. Dus ik denk dat het fundamenteel is om niet meer relax achterover te leunen, maar om iets te ondernemen. De luxe van het nietsdoen is helaas niet meer voor onze tijd. De vorige generaties hebben te vaak de welbespeelde marionetten geweest, met alle gevolgen van dien. Ze wereden gemanipuleerd, voorgelogen, de dood in gejaagd voor idealen die nu niets meer betekenen in veel gevallen. Het oude brokkelt af. tijd om plaats te ruimen voor ‘t nieuwe.

  0 likes
 31. Ach er zijn regelmatig “strandingen”van zeezoogdieren overal ter wereld. Ondanks de goede bedoelingen en pogingen van mensen deze dieren te redden mislukt het in 9 van de 10 gevallen. Zo is de natuur zullen we maar zeggen.

  0 likes
 32. [quote name=”kengai”]Misschien moet iedereen maar eens een bedankje sturen naar deze medogenloos persoon die zich burgemeester noemt en laten wij onze vrije tijd maar niet besteden op texel.[/quote]
  ik denk dat deze door de bewoners daar het leven zuur word gemaakt .

  0 likes
 33. Deze dingen zijn vaak maar het topje van de ijsberg.
  Degene die de botten weg gegeven heeft zal zeker met de kerst een soort bonus ontvangen, voor bewezen diensten.

  Je moet in nederland gewoon doen waar je je goed bij voeld, zolang je anderen niet benadeeld of tot last bent zeg ik:

  Rot een eind op met je regels en wetten.

  0 likes
 34. Ik heb ook een boodschap doorgekregen van Johannes.

  Hij heette trouwens geen Johannes, dat was het eerste wat hij mij zei, Blofblup was zijn naam. ‘Blop’ voor vrienden.

  Hij zei verder weinig, alleen bleef hij herhalen ‘hoe kon ik zo stom zijn?’
  “Élke bultrug weet toch dat je daar niet moet zwemmen? Vorig jaar is de kleine van Blodblub daar ook gestrand, maar dat heeft geen hond gezien.
  Nu staan die malloten allemaal hun leven te wagen voor mij en aan me te trekken en te doen, terwijl ik zelf zo stom was om te verdwalen.”

  “Dat ze me allemaal met rust laten. Dat is de natuur, of snappen die mensachtigen dat niet?”

  Hij sloot af met “Scheiss passiert.” Blofblup was een Duitse bultrug.

  0 likes
 35. Jammer van dit eenzijdige bericht. Dit dier heeft er vanaf woensdag gelegen en de organisaties die nu zoveel commentaar hebben, kwamen pas vrijdag.

  0 likes
 36. Zeg theo zullen we mensen in het gevolg ook maar gewoon laten verdrinken of wat dan ook .
  Wel de zeeen leeg vissen maar er niets voor terug doen.
  De mens bemoeit zich overal mee, waarom zouden ze dat nu niet moeten doen.
  Dat de bultrug gestrand is, is misschien wel de schuld van de mens, dus zet het dan ook maar weer recht.

  0 likes
 37. [quote name=”eef”]ECHT NIET TE BEVATTEN DAT HET ZO MOEST AFLOPEN VOOR LIEVE JOHANNES.. LIEF MOOI DIER.
  WAS ER DAN ÉCHT GEEN EEN TAKELBEDRIJF DIE ZO SLIM WAS OM IN TE SPRINGEN EN HET IN IEDER GEVAL TE P R O B E R E N ??
  MIJN GEVOEL ZEGT DAT ER EEN LUCHTJE AAN HET GEHEEL ZIT DAT ECHT NIET GOED VOELT.
  LENIE VAN ‘T HART HEEFT GEWOON GELIJK! ER IS TÉ VEEL O V E R H E I D DIE ONJUIST ZIET.. IN VEEL HELAAS..
  OOK VOOR ONS MENSEN .. ZE DOEN MAAR WAT LIJKT HET EN HET GAAT NERGENS MEER OVER.

  HOOP DAT ALLE LIEVE DIEREN OP DEZE PLANEET DIT NIET VAKER MEE HOEVEN MAKEN.
  ALLES STAAT NU OP HET PUNT VAN DE JUISTE HANDELINGEN, ( ZO ALS ANDRÉ IN FOCUS ZEI AFGELOPEN AVOND ) DEZE PLANEET HEEFT R U I M TE NODIG EN ZEKER DE BEZINNING VOOR ALLES WAT LEEFT, SPECIAAL VOOR DE DIEREN ZEKERS![/quote]
  SodeJU! En nou heb ik oordopjes nodig…
  Even ontopic: als ze alles al hadden geprobeerd, hoe ga je dán een tientonner van een walvis van het strand afhalen? Het was het één of het ander… Jerommeke bestaat niet in real life!

  0 likes
 38. Arme Johannes. 10 Ton, te zwaar, waar hebben we het over in 2012. 13000 jaar geleden was 200 ton een peuleschil. Mensen toch, we worden steeds wijzer nietwaar?

  0 likes
 39. Hierbij een zeer interessante link over walvis Johannes en zijn taak voor deze wereld: http://www.lightmiracles.eu/angel-news

  Door onze woede en frustratie, bitterbeid en boosheid brengen dragen wij helaas bij aan de negativiteit in deze wereld en gebeurd juist het tegenovergestelde van wat we willen bereiken. En van al deze gevoelens hebben we vooral zelf last. Ik stuur al een tijdje liefde en licht naar degenen die zgn. kwaad doen in deze wereld, zoals de Ulliminatie, big Pharma en ook degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van walvis Johannes. Het ontbreekt hun aan echte liefde, ook voor zichzelf. Anders zouden zij niet zo kunnen handelen. Ze weten nog niet beter. Het is belangrijk om anderen te vergeven die jou of anderen iets aangedaan hebben. Voor vrede zijn geeft een andere energie dan tegen oorlog b.v.

  0 likes
 40. [quote name=”Gea”]Jammer van dit eenzijdige bericht. Dit dier heeft er vanaf woensdag gelegen en de organisaties die nu zoveel commentaar hebben, kwamen pas vrijdag.[/quote]

  Ja precies en de grachtengordel natuurbeschermers aan wal hadden de babbels wel paraat. Een walvis kan leven omdat die ondersteund wordt door water. Op het land is het een soort plumpudding (krom gezegd). Maak je druk over de commerciele walvisvaart (daar gaan er veel meer aan dood).

  0 likes
 41. Het is haast kerst een min of meer vreetfeest voor velen. Denkt u mee ?? Is wel een unicum Bultrug voor kerst.

  0 likes
 42. [quote name=”Aardebewoner”]Het is haast kerst een min of meer vreetfeest voor velen. Denkt u mee ?? Is wel een unicum Bultrug voor kerst.[/quote]

  Ow vandaar dat ze echt alles deden om te zorgen dat het dier dood ging. 😛 Dat verklaar waarschijnlijk ook waarom ze eerste het dier in probeerde in te slapen en daar vervolgens doen als of ze het dier gingen reden, maar op een maar het mislukte toch steeds.

  0 likes
 43. voice of the unheard

  — BULTRUG JOHANNES IS NOG HELEMAAL NIET DOOD!!!—

  de voorbarige”doodverklaring”door lenie’t hart,-wiens zeehondenopvang in ernstige financiele nood verkeert,-werkt nog eens temeer tegen het wanhopige streven van degenen(rederij noord en sea shepherds!!!)die aangeboden hadden om hem te redden;-maar ze helpt daarmee eens temeer de autoriteiten die de levertraan van arme johannes toch al vanaf het begin wilden oogsten!… -bovendien kan het eerder bij johannes toegediende slaapmiddel hem in een sub-comateuze,diepe slaap hebben gebracht,-waardoor hij schijndood lijkt te zijn…een echte professional weet dat,en verklaart iemand die in een kunstmatig opgewekt coma verkeert,niet voorbarig voor dood:door de dikke vetlaag van johannes werkt het eergisteren bij hem toegediende slaapmiddel dan ook vertraagd,en zal de werking daarvan niet dodelijk zijn,maar hem wel in een dagenlang aanhoudende diepe slaap/roestoestand kunnen hebben gebracht:daarom moet er dan ook nog op zn minst 3 dagen lang gewacht worden,alvorens johannes voorbarig tot walvis-delicatesse te willen gaan ontleden!-dat zou zeer onethisch,en bovendien moord zijn!-hoeveel moeilijker zal het straks niet worden,om een dode walvis weg te takelen,i.p.v.hem nu nog levend door het ondiepe water terug naar de vrijheid te gaan loodsen!!?-en,je hoeft hem ook niet te trekken,maar duwen kan dus ook!-en,wat dacht je tenslotte van ultrasound-lokgeluiden,-waarmee walvissen met elkaar communiceren?!-ik ben bereid,om mij hiervoor persoonlijk in te spannen,vanuit mijn diergerichtte opleiding,en in mijn hoedanigheid als dieren-communicator!…-om johannes anders nu al voor dood te verklaren en te gaan ontleden,dat zou afschuwelijke moord zijn,-temeer daar serieuze reddingspogingen voor hem systematisch door de autoriteiten zijn tegengehouden!!!…

  0 likes
 44. agnes jansen en simone ottevangers jullie zijn totaal gek en op zoek naar andere gekkies, die dan op speekuur komen .ja new age is geld .

  0 likes
 45. voice of the unheard

  walvissen hebben een uitgekiend navigatiesysteem ingebouwd in hun bolle hoofden.en ze zijn ook veel slimmer dan mensen;-walvissen”verdwalen”dus niet massaal langs de nederlandse kust(-alwaar sinds 1972 jaarlijks zo’n 50(!)walvissen”toevallig”langs het strand zijn vast komen te zitten,-)-mmaar dit gebeurt al of niet door toedoen van mensen met een duidelijk winstoogmerk!…-kortom:sinds de tijden veranderden en officieel op walvissen te jagen steeds afkeurenswaardiger,en tenslotte zelfs wettelijk verboden werd,-toen moest men iets anders verzinnen,om op een”legale”wijze aan zijn jaarlijkse portie walvisvlees te kunnen bnemachtigen;-door walvissen gwn.incidenteel op te jagen,en langs de nederlandse kust te laten vastlopen,…-waar ze vervolgens”voor wetenschappelijke doeleinden”worden ontleed !!!-dit is overigens dezelfde officiele reden die japanse,noorse en canadese walvisjagers ook als reden aangeven:”wetenschappelijke doeleinden”…dit gebeurt trouwens ook langs de kust van overige EU-landen.-hoognodig,om ook”gestrandde”walvissen(en overigens ook dolfijnen!)net zo min te mogen doden als dit in de open zee verboden is!-dan pas houden deze criminele praktijken op!!!

  0 likes
 46. voice of the unheard

  GERECTIFICEERD BERICHTwalvissen hebben een uitgekiend navigatiesysteem ingebouwd in hun bolle hoofden.en ze zijn ook veel slimmer dan mensen;-walvissen”verdwalen”dus niet massaal langs de nederlandse kust(-alwaar sinds 1972 jaarlijks zo’n 50(!)walvissen”toevallig”langs het strand zijn vast komen te zitten,-)-maar dit gebeurt al of niet door toedoen van mensen met een duidelijk winstoogmerk!…-kortom:sinds de tijden veranderden,en officieel op walvissen te jagen steeds afkeurenswaardiger,en tenslotte zelfs wettelijk verboden werd,-toen moest men iets anders verzinnen,om op een”legale”wijze zijn jaarlijkse portie walvisvlees te kunnen bemachtigen;-door walvissen gwn.incidenteel op te jagen,en langs de nederlandse kust te laten vastlopen,…-waar ze vervolgens”voor wetenschappelijke doeleinden”worden ontleed !!!-dit is overigens dezelfde officiele reden die japanse,noorse en canadese walvisjagers ook als reden aangeven:”wetenschappelijke doeleinden”…dit gebeurt trouwens ook langs de kust van overige EU-landen.-hoognodig,om ook”gestrandde”walvissen(en overigens ook dolfijnen!)net zo min te mogen doden als dit in de open zee wettelijk te gaan verbieden!-dan pas houden deze criminele praktijken op!!!

  0 likes
 47. [quote name=”Conen”][quote name=”Aardebewoner”]Het is haast kerst een min of meer vreetfeest voor velen. Denkt u mee ?? Is wel een unicum Bultrug voor kerst.[/quote]

  Ow vandaar dat ze echt alles deden om te zorgen dat het dier dood ging. 😛 Dat verklaar waarschijnlijk ook waarom ze eerste het dier in probeerde in te slapen en daar vervolgens doen als of ze het dier gingen reden, maar op een maar het mislukte toch steeds.[/quote]

  We hebben al een 10 kilo bultrug besteld overigens (mjam mjam; hoera) in onze loge alhier. En we zijn benieuwd hoe het smaakt (echt wel) als smulpapen. De inuit weten het al en die zijn zeer dankbaar voor een walvisje op zijn of haar tijd.

  0 likes
 48. tja misschien ben ik gek hoor maar mijn eerste vraag was waarom spoelt hij aan en wat is er mis met het dier. Wie zijn wij als mens om in te grijpen in de natuur en waarom vinden wij dat we dat recht hebben? de orka die aangespoelt was en die gered is blijkt nu doof, zou dat niet de reden zijn waarom hij aan land kwam? hij kon zijn sonar niet gebruiken omdat hij de trilling niet kon voelen en horen. Ik hou van dieren maar vind ook dat het als dit soort dingen gebeuren wij als mensen ons er niet mee moeten bemoeien. Hij spoelt niet zomaar aan daar is een reden voor en als we hem terugbrengen in zee zal hij ws ergens anders weer aanspoelen. De natuur is heel goed in staat zijn eigen problemen op te lossen. Ik snap dat niet iedereen deze mening deelt en dat we graag alles willen oplossen en vooral iedereen willen redden is dat niet wat we hebben geleerd in ons leven? Alles is oplosbaar door ingrijpen maar zou het ook niet zo zijn dat alles oplosbaar is door niet in te grijpen en gewoon dichtbij de natuur te blijven en vanuit daar te reageren?

  0 likes
 49. voice of the unheard

  —WALVISSEN”VERDWALEN”NIET NAAR KUST,MAAR STRANDEN DOOR (OP)GEJAAGD TE WORDEN—
  walvissen hebben een uitgekiend navigatiesysteem ingebouwd in hun bolle hoofden.en ze zijn ook veel slimmer dan mensen;-walvissen”verdwalen”dus niet massaal langs de nederlandse kust(-alwaar sinds 1972 jaarlijks zo’n 50(!)walvissen”toevallig”langs het strand zijn vast komen te zitten,-)-maar dit gebeurt al of niet door toedoen van mensen met een duidelijk winstoogmerk!…-kortom:sinds de tijden veranderden,en officieel op walvissen te jagen steeds afkeurenswaardiger,en tenslotte zelfs wettelijk verboden werd,-toen moest men iets anders verzinnen,om op een”legale”wijze zijn jaarlijkse portie walvisvlees te kunnen bemachtigen;-door walvissen gwn.incidenteel op te jagen,en langs de nederlandse kust te laten vastlopen,…-waar ze vervolgens”voor wetenschappelijke doeleinden”worden ontleed !!!-dit is overigens dezelfde officiele reden die japanse,noorse en canadese walvisjagers ook als reden aangeven:”for scientific purposes/wetenschappelijke doeleinden”…dit gebeurt trouwens ook langs de kust van overige EU-landen.-daarom wordt het hoognoodzakelijk WETTELIK TE GAAN VERBIEDEN,om ook”gestrandde”walvissen(en overigens ook dolfijnen!)net zo min te mogen doden,zoals dit ook in de open zee niet is toegestaan!-dan pas houden deze criminele praktijken op!!!-

  0 likes
 50. [quote name=”a”]tja misschien ben ik gek hoor maar mijn eerste vraag was waarom spoelt hij aan en wat is er mis met het dier. Wie zijn wij als mens om in te grijpen in de natuur en waarom vinden wij dat we dat recht hebben? de orka die aangespoelt was en die gered is blijkt nu doof, zou dat niet de reden zijn waarom hij aan land kwam? hij kon zijn sonar niet gebruiken omdat hij de trilling niet kon voelen en horen. Ik hou van dieren maar vind ook dat het als dit soort dingen gebeuren wij als mensen ons er niet mee moeten bemoeien. Hij spoelt niet zomaar aan daar is een reden voor en als we hem terugbrengen in zee zal hij ws ergens anders weer aanspoelen. De natuur is heel goed in staat zijn eigen problemen op te lossen. Ik snap dat niet iedereen deze mening deelt en dat we graag alles willen oplossen en vooral iedereen willen redden is dat niet wat we hebben geleerd in ons leven? Alles is oplosbaar door ingrijpen maar zou het ook niet zo zijn dat alles oplosbaar is door niet in te grijpen en gewoon dichtbij de natuur te blijven en vanuit daar te reageren?[/quote]

  Dat is wel zo, op één ding na… walvissen hebben een ingebouwd navigatie meganisme om in de juiste richting te zwemmen, dat verstoord raakt door straling die de mensen produceren, schepen kunstmatig gemaakt door mensen die op zee dieren vissen voor consumptie, waarmee je eigenlijk het hele biologische systeem in de zee uiteindelijk verstoord… en dieren die, voor dat mensen met kunstmatige bemoeienissen de natuur verstoorden, een perfect ingebouwd kompas afgesteld op de natuur, wat nu door mens toedoen aardig in de war gebracht word…

  0 likes
 51. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Conen”][quote name=”Aardebewoner”]Het is haast kerst een min of meer vreetfeest voor velen. Denkt u mee ?? Is wel een unicum Bultrug voor kerst.[/quote]

  Ow vandaar dat ze echt alles deden om te zorgen dat het dier dood ging. 😛 Dat verklaar waarschijnlijk ook waarom ze eerste het dier in probeerde in te slapen en daar vervolgens doen als of ze het dier gingen reden, maar op een maar het mislukte toch steeds.[/quote]

  We hebben al een 10 kilo bultrug besteld overigens (mjam mjam; hoera) in onze loge alhier. En we zijn benieuwd hoe het smaakt (echt wel) als smulpapen. De inuit weten het al en die zijn zeer dankbaar voor een walvisje op zijn of haar tijd.[/quote] Lol dan moet je wel laten horen hoe het smaakt ben ik wel benieuwt naar 😛

  0 likes
 52. [quote name=”Conen”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Conen”][quote name=”Aardebewoner”]Het is haast kerst een min of meer vreetfeest voor velen. Denkt u mee ?? Is wel een unicum Bultrug voor kerst.[/quote]

  Ow vandaar dat ze echt alles deden om te zorgen dat het dier dood ging. 😛 Dat verklaar waarschijnlijk ook waarom ze eerste het dier in probeerde in te slapen en daar vervolgens doen als of ze het dier gingen reden, maar op een maar het mislukte toch steeds.[/quote]

  We hebben al een 10 kilo bultrug besteld overigens (mjam mjam; hoera) in onze loge alhier. En we zijn benieuwd hoe het smaakt (echt wel) als smulpapen. De inuit weten het al en die zijn zeer dankbaar voor een walvisje op zijn of haar tijd.[/quote] Lol dan moet je wel laten horen hoe het smaakt ben ik wel benieuwt naar :P[/quote]
  We zullen een recensie sturen als smulpapen

  0 likes
 53. -WETENSCHAPPELIJKONDERZOEK TOONT AAN,DAT WALVISSEN TOCH ECHT VOLLEDIG BESTAND ZIJN TEGEN ALLERLEI AL DAN NIET DOOR MENSEN VEROORZAAKTE FACTOREN,-DIE HUN NAVIGATIE DUS NIET KUNNEN VERSTOREN!…ZE WAARSCHUWEN EN COORDINEREN ELKAAR ZELFS OVER HONDERDEN KILOMETERS VER VIA ULTRAGELUID-ZANG;ZO RIEP ONZE ARME JOHANNA IMMERS OOK LUIDKEELS OM HULP NAAR HAAR FAMILIE,DIE NOU DUS OOK PRECIES WETEN WAT ERM-EN DUS OOK WAAR EN DOOR WIE,-MET HUN GELIEFDE WALVISVROUWTJE IS GEBEURD!-GROTE KANS,DUS DAT DE VISSERS DIE HAAR NAAR’T STRAND HEBBEN OPGEJAAGD,STRAKS VOOR WRAAK BIJ HUN VOLGENDE STROOPTOCHTEN BINNEN DATZELFDE GEBIED ZULLEN WORDEN OPGEWACHT DOOR HAAR BOZE WEDUWNAAR,-WANT DE VAAK 120 JAAR OUDE WALVIS-ECHTPAREN ZIJN ELKAAR TROUW TOT AAN HUN BEIDER DOOD TOE,EN HET VERLIES VAN ZIJN VROUW DOOR JAGERS DEED IN ALASKA IN HET VERLEDEN OOK AL MENIGE WALVISWEDUWNAAR DE VISSERS DIE ZIJN VROUW VERMOORD HADDEN MET GELIJKE MUNT TERUGBETALEN!!!…–MITS ZE NATUURLIJK MET VOORBEDACHTEN RADE RICHTING KUST WORDEN GEDREVEN UITERAARD!,,,-

  0 likes
 54. untold story, waar is dat wetenschappelijk bewijs.
  Ik hoor alleen maar wetenschappelijk bewijs dat alle dieren die geluid gebruiken onder water, behoorlijk last hebben van de herrie die wij veroorzaken.
  Lijkt mij toch logisch, probeer maar eens je stem te laten horen boven een hele meute kakelende mensen.

  0 likes
 55. het wetenschappelijk bewijs ervoor dat walvissen zich bij hun onderlinge communicatie door ons stomme,staartloze apen laten verstoren,is al sinds 2009 bekend binnen de wetenschappelijke kring!-en het is ook i 2010 aan de overige wereld bekend gemaakt…-dus,iedereen die dat echt wil weten,-en wie zich niet blind blijft staren op wazige verhalen over wat leken allemaal zelf niet logisch vinden!,,,-walvissen zelf hebben gelukkig niet zo’n last van al het lawaaii van ons staartloze apen:zo”lekker belangrijk”zijn wij dus ook niet voor de oceaanbewoners,die zich tenminste tijdelijk in de diepere zee uit onze gekke staartloze apenwereld kunnen onttrekken!-in tegendeel:regelmatig”overkomen”(wal-)vissers nare”ongelukjes”,waarbij ze door de overgebleven walvissen op hun eigen,machtige manier gestraft worden voor het ontvoeren/doden van een van hun dierbaren,zoals bijv,ook onze lieve johanna!!!

  0 likes
 56. RECTICATIE: het wetenschappelijk bewijs ervoor dat walvissen zich NIET bij hun onderlinge communicatie door ons stomme,staartloze apen laten verstoren,is al sinds 2009 bekend binnen de wetenschappelijke kring!-en het is 2010 aan de overige wereld bekend gemaakt…-dus,iedereen die dat echt WIL weten,-en wie zich niet blind blijft staren op wazige verhalen over wat leken allemaal zelf niet logisch vinden,hweet dit inmiddels!,,,-walvissen zelf hebben gelukkig niet zo’n last van al het lawaaii van ons staartloze apen:zo”lekker belangrijk”zijn wij dus heus niet voor de oceaanbewoners,die zich tenminste tijdelijk in de diepere zee uit onze gekke staartloze apenwereld kunnen onttrekken!-in tegendeel:regelmatig”overkomen”(wal-)vissers nare”ongelukjes”,waarbij ze door de overgebleven walvissen op hun eigen,machtige manier gestraft worden voor het ontvoeren/doden van een van hun dierbaren,zoals bijv,ook onze lieve johanna!!!

  0 likes
 57. [quote name=”kengai”]untold story, waar is dat wetenschappelijk bewijs.
  Ik hoor alleen maar wetenschappelijk bewijs dat alle dieren die geluid gebruiken onder water, behoorlijk last hebben van de herrie die wij veroorzaken.
  Lijkt mij toch logisch, probeer maar eens je stem te laten horen boven een hele meute kakelende mensen.[/quote]

  Onderzoek heeft uit gewezen dat ook in de middeleeuwen (alleen zeilschepen toen) er wel eens een walvis aanspoelde. De mensen aten die destijds op. Echter het onderwaterkabaal van de scheepvaart nu is niet echt bevorderend voor de sonar die walvissen gebruiken bij hun navigatie.

  0 likes
 58. ook alle spookverhalen uit de middeleeuwen moesten de ware toedracht verbergen,nl.dat walvissen niet zomaar”aangespoeld”,maar door hongerige mensen zijn opgejaagd!…-werkelijk in de walvissen zelf geinteresseerden richten zich op wat de walvissen zelf doen,zonder zich te verliezen in het vasthouden aan hun eigen”gelijk”in allerlei verhalen over walvissen-en degenen wier aandacht niet alsmaar weer op hun eigen bescheiden mening,maar in plaats daarvan echt op de walvis in kwestie zijn gericht,-deze mensen betuigen er bij deze dan ook liever hun diepe respect voor het leed en onrecht dat walvis johanna door ons mensen is aangedaan!!!…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

zuster

We verwoesten een hele generatie kinderen. Zuster met 17 jaar ervaring doet boekje open over vaccins

Zuster Michelle Rowton werkte meer dan 17 ...

meteoroloog

Zwitserse meteoroloog is klaar met klimaatonzin in de media en klimt in de pen. Lees hier zijn boodschap

De Zwitserse meteoroloog Jorg Kachelmann ergert zich ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.