Het Complot

De andere kant van Iowa

Help mee door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We kijken vanuit Nederland naar Iowa als een licht absurdistische staat waar de Republikeinse voorverkiezingen net zijn gehouden via nota bene een 18e eeuws systeem, de caucus.

Voor veel Nederlanders is Iowa vooral conservatief en achterlijk: men is er tegen abortus, homorechten, de verzorgingsstaat en alles wat in Europa als toetssteen van beschaving dient.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In de hoofdstad Des Moines is een piepklein boekenwinkeltje. Maar er is ook een andere kant van Iowa, een kant van ongekende vrijgevigheid en medeleven.

Iowa is het hart van de Amerikaanse landbouw. Nergens zijn de boerenbedrijven uitgestrekter, de combines machtiger, de boeren rijker. Hier zetelt de landbouwlobby die blijft ijveren voor subsidies. Maar er wordt ook toegepaste wetenschap bedreven met spectaculaire successen tot gevolg die geen nationale kranten halen. Deze successen kunnen soms het verschil betekenen tussen honger en een beetje honger in de wereld.

Daarin schuilt nu net het geheim van Iowa. Elk jaar wordt daar de Wereldvoedselprijs uitgereikt, een initiatief van Nobelprijswinnaar Norman Borlaug die een aantal belangrijke families achter zich kreeg.

Jonge mensen uit de hele wereld worden uitgenodigd voor symposia, er worden toespraken gehouden en er worden mensen onderscheiden die iets betekend hebben voor het uitroeien van de honger in de wereld zoals bijvoorbeeld Dr. Ejeta uit Ethiopië.

Landbouwlobby

Nu is de vraag hoe de landbouwlobby uit deze zelfde staat de Republikeine kandidaten beïnvloedt. Mitt Romney heeft de Republikeinse voorverkiezing in de staat Iowa met acht stemmen verschil gewonnen. Maar wie telt de stemmen?

In september bracht Mitt Romney een bezoek aan het advocatenkantoor Weil, Gotshal en Manges in New York. Daar zamelde de Israëlische lobbygroep NORPAC geld in voor Romney’s presidentscampagne. Twee zwevende kiezers zeiden achteraf dat hij lange tijd had gesproken over Israël en zijn onbeperkte steun aan dat land.

Defensiebedrijf

De stemmen van de caucus in Iowa werden in 2004 geteld door een bedrijf dat nauwe banden heeft met het Israëlische defensiebedrijf Elron Electronic Industries. Het ‘democratische’ verkiezingsproces werd dat jaar gecontroleerd door de Israëlische defensiesector. Het ligt in de lijn der verwachting dat het dit jaar niet anders is.

In 2004 werd onthuld dat een buitenlands bedrijf de stemmen van de caucus in Iowa telde met behulp van Interactive Voice Response (IVR). Het systeem om de stemmen te tellen werd geleverd door Voxeo, gezeteld in Orlando in de staat Florida.

Directeur van Voxeo Jonathan Taylor is tevens oprichter van InterResearch and Development Group (Irdg), Inc. Irdg werd in 1997 overgenomen door MediaGate, een dochteronderneming van Elron Electronic Industries.

Elron richtte zich in het begin op het defensieapparaat en dan met name op de (luchtvaart)elektronica. In 1966 richtte het bedrijf Elbit Systems op, een onderneming die de expertise van het ministerie van Defensie combineerde met de ervaringen die Elron had opgedaan op het gebied van elektronische producten. En de cirkel is rond.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het gehele verkiezingsproces in de Verenigde Staten één grote fraude is.

Bronnen: NRC.nl en Rense.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x