Buitenland

Wist je dat Amerika sinds 2020 bijna 3500 bommen heeft gedropt in andere landen? Waar blijft de ophef?

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Een Oekraïense vlag in je bio of luidkeels op sociale media verkondigen dat je gedoneerd hebt op een rekeningnummer – uiteraard terwijl de Russische wodka wordt weggegooid. Prima, de bühne weet weer dat je ‘deugt’ en dat je je ‘plicht’ hebt gedaan. Wat een leegte, schrijft jurist en filosoof Raisa Blommestijn dinsdag op Twitter.

Waarom houden mensen zich zo bezig met de oorlog in Oekraïne en zijn ze zo begaan met het lot van Oekraïense vluchtelingen, maar hebben ze geen aandacht voor andere oorlogen? Is het omdat ze apathisch zijn of omdat de media bepalen wanneer je je druk moet maken over oorlog?

Mensen winden zich enorm op over de Russische inval en burgerslachtoffers, maar wist je dat de Verenigde Staten in de afgelopen 20 jaar 326.000 bommen en raketten hebben afgevuurd op landen over de hele wereld?

(Video verwijderd? Klik hier...)

’s Werelds ergste genocide

We negeren het feit dat Amerika verantwoordelijk is voor miljoenen slachtoffers door voortdurend andere landen te bombarderen, zoals Irak, Afghanistan, Libië, Syrië en Jemen, waar op dit moment ’s werelds ergste genocide plaatsvindt.

Saoedi-Arabië voert oorlog tegen Jemen en de wapens worden geleverd door de VS. Zijn er al mensen die vluchtelingen uit Jemen in huis hebben genomen? Is Amerika al afgesneden van het Swift-systeem? Hebben wereldleiders hun verontwaardiging al uitgesproken over dictator Biden? Heeft Netflix de stekker al uit de streamingdienst getrokken in Amerika? Zijn er al sancties aangekondigd?

Duizelingwekkend veel burgerdoden

Wist je dat de VS sinds februari 2020 bijna 3500 bommen hebben gedropt in landen in het Midden-Oosten en Afrika? Bij de bombardementen zijn duizelingwekkend veel burgerdoden gevallen. Waarom maken mensen zich daar niet druk over? Is het omdat ze apathisch zijn of omdat je wordt voorgelogen door de media, die bepalen wanneer je je druk moet maken over burgerslachtoffers en oorlog?

In 1998 verscheen er een opiniestuk in The New York Times getiteld ‘Amerikaanse bommen maken Irak sterker’. The Washington Post publiceerde in 2014 een stuk getiteld ‘Op de lange termijn maken oorlogen ons veiliger en rijker’.

Een hartverscheurende, maar noodzakelijke oorlog, kopte The Economist in 2001. The New York Times sprak in 2002 zelfs van ‘een barmhartige oorlog’.

4.8 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H M
H M
3 maanden geleden

Rules for thee, but not for me.

Ron
Ron
3 maanden geleden

Ze zweren op de bijbel waarin staat: Jij zult niet doden. Dat stond in de echte bijbel Amerikanen zweren op de bijbel uitgegeven door Satan.

salvar
salvar
3 maanden geleden

ik denk dat ze het overgenomen hebben van rutte om het beste jongetje van de klas te zijn.
als hier de pleuris uitbreekt wie helpt ons dan?
niemand we moeten het zelf maar opknappen of zullen de zweden weer king corn brood uit een vliegtuig gooien net als in de tweede wereldoorlog?

de komiek van de oekraine lacht zich driemaal in de rondte wat een gekke maar ja het spekt wel mijn bankrekening.

Wakkere
Wakkere
3 maanden geleden

Word tijd dat de hele wereld Amerika gaat haten.
Oorlogszuchtige politici daar

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

54
0
We lezen graag je reactie!x