CoronaBinnenland

Wob-document legt bom onder corona-aanpak: kabinet stuurde bewust aan op zorginfarct

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!

Vrijwilligers zijn al weken bezig met het doorspitten van Wob-documenten die recentelijk zijn vrijgegeven over de corona-aanpak. Er is weer een interessant stuk boven tafel gekomen.

Op 19 februari 2020, daags voordat de coronapandemie werd uitgeroepen, schreef toenmalig directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid Angelique Berg: “Als corona ooit – kan ook volgend jaar – maar net iets erger wordt dan een zware griep zoals we die in 2017/2018 hebben gehad, stort het zorgsysteem ineen. Dat wil zeggen, dan hebben we al heel snel te weinig bedden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Gewenst beleid rechtvaardigen

Het Nivel adviseerde al in januari 2008 dat er in 2016 1754 IC-bedden nodig zouden zijn. Begin 2020 waren dat er slechts 1040. “Gecombineerd betekent dit dat er in 2016 29 procent meer bedden nodig zijn om tegemoet te komen aan zowel de Richtlijn Intensive Care als de demografische ontwikkeling,” aldus het Nivel.

Het kabinet weigerde stelselmatig om de IC-capaciteit uit te breiden. “Hierdoor kon de regering gebruikmaken van de dreiging van overlopende IC’s, teneinde gewenst beleid – injecties, coronatoegangsbewijs – te rechtvaardigen,” stelt data-analist Daniël van der Tuin in een Twitterdraadje.

Moties verworpen

De motie-Wilders over het structureel fors uitbreiden van de IC-capaciteit werd verworpen. De regeringspartijen stemden tegen. Ook de motie-Agema over de IC-capaciteit structureel verhogen tot minimaal het gemiddelde in andere Europese landen werd weggestemd door de coalitiepartijen.

Daarnaast werd een motie over meer mensen opleiden tot IC-verpleegkundige verworpen. Opnieuw stemden de regeringspartijen tegen.

“Wat uit de Wob-stukken blijkt, is de totale onwil bij de top van het ministerie van Volksgezondheid om de IC-capaciteit op te schalen, terwijl men dat wél nodig achtte. Omdat corona ‘net iets’ (niet meer dan dat) zwaarder was dan een stevige griep. De maatschappelijke ontwrichting had voorkomen kunnen worden,” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen.

4.9 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Ik ben verbaasd dat dit soort WOB-stukken niet zijn vernietigd dan wel überhaupt zijn geproduceerd.

Ondanks dat is het interessante materie en bevestigt het gelijk van de critici.

Alice
Alice
2 jaren geleden

Vergeet daarbij ook niet het aanbod om een volledig uitgerust hospitaalschip te sturen toen de nood zogenaamd hoog was. Compleet met deskundige artsen en verpleegkundigen.
Dat werd afgewezen. Duidelijker kan niet, toch?!

Eugeen
Eugeen
2 jaren geleden

In dit dossier is niets toeval. Dit alles begint meer te lijken op een democide -een door de leiders van een land uitgelokte moordpartij- en dit zeker gezien dat deze houding overal ter wereld werd aangenomen. Er zit een groot plan achter en dat is volgens mij een transhumaan plan van mensen die de ziel/persoonlijkheid van een mens willen afnemen en de mens willen reduceren tot een zielloze wegwerp-robot !

William
William
2 jaren geleden

Dit is duidelijk, maar wat gebeurt er nu? Worden de verantwoordelijken nu berecht… het corrupte zooitje in Den Haag blijft gewoon door terroriseren… ze denken allemaal boven de wet te staan… de hele corona hoax is dus op leugens en onwil gebaseerd.. in de tussentijd is de middenstand gesloopt… meer dan de helft van de bevolking met een gif geinjekteerd en de heren en dames in Den Haag gaan fluitend verder..

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x