CoronaMens en Dier

Omtzigt ageert fel tegen Europese coronapas: ‘Hoe bizar zijn wij dan bezig?’

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!

We hebben nu de grootste barrière sinds 30 jaar op de Europese grenzen. Je kunt alleen reizen met een Europees coronatoegangsbewijs en daarvoor moet je ofwel de afgelopen negen maanden gevaccineerd zijn, ofwel een booster hebben, zei Pieter Omtzigt tijdens het debat over de Europese coronapas.

“Ongeveer de helft van Nederland heeft geen booster,” merkte hij op. “Dat betekent dat straks in het zomerseizoen als landen dit coronatoegangsbewijs toepassen, bijna de helft van Nederland niet kan reizen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet nodig

“Als je zoiets wilt doen, moet je daar hele goede redenen voor hebben,” stelde Omtzigt. “De Europese Commissie draait het om. Ze zegt dat het coronatoegangsbewijs er is om het vrij reizen te bevorderen, maar het belemmert het reizen alleen maar.”

Erger is het nog voor de 12- tot 18-jarigen, zei het Kamerlid. “Daarvan zegt onze eigen Gezondheidsraad dat boosteren niet nodig is. Deze jongeren mogen straks alleen reizen als zij een booster genomen hebben. Sinds wanneer moet je een medische behandeling ondergaan die volgens je eigen autoriteit niet nodig is om naar Duitsland of naar België te reizen?”

Heel lelijk

“Dat is wel heel lelijk. Het is toch bizar dat in veel landen de maatregelen worden afgeschaald en we voor reizigers de eisen van vaccinatie in stand houden,” aldus Omtzigt.

“Hoe bizar zijn wij dan bezig in deze Europese Unie?” vroeg Omtzigt. Hij pleit ervoor om met een groep gelijkgezinde landen die het coronatoegangsbewijs ook niet meer gebruiken – Denemarken, Zweden, Polen, Frankrijk, Finland, Spanje en Ierland – te zorgen dat dit niet doorgaat of dat de pas volstrekt wordt uitgekleed.

4.8 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anna
Anna
2 jaren geleden

Niets uitgekleed, gewoon de prullenbak in met die discriminatie pas.

NooT
NooT
2 jaren geleden

Boter. Hoofd.

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

‘Of dat de pas volstrekt wordt uitgekleed’. Voelt u ‘em?

Michiel
Michiel
2 jaren geleden

Landen die vrij verkeer van Personen, Geld en Goederen niet willen in de EU; die moeten de EU verlaten.

De hele EU dient toch al tot niets en we moeten terug naar de handelsunie (het enige wat ooit een klein beetje goed deed).

Met welk recht moet ik een coronapas tonen. Ik wil geen gifprik, ik wil geen onzinnige PCR test; rot op met die onzin. Toen het een pandemie leek en FvD terecht een debat wilde lachte Rutte zich slap en moest carnaval doorgaan. Nu we weten dat het ongevaarlijk is en door wanbeleid het virus rond kon gaan slaan ze compleet door.

Landverraders zijn doorgedrongen in onze politiek. Obscure clubjes als onder meer het WEF dienend.

Ik wil een vingerafdruk-loos paspoort en verder geen gezeik.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x