CoronaBinnenland

Wob-documenten: regering hield ic-capaciteit laag waardoor excuus ontstond voor lockdowns & injecties

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Op 4 mei 2020 presenteerde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) een plan aan het ministerie van Volksgezondheid om de ic-capaciteit uit te breiden naar maximaal 3750 bedden.

Op 19 februari 2020, nog voor de coronapandemie, waarschuwde toenmalig directeur-generaal Volksgezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid Angelique Berg: “Als corona ooit maar net iets erger wordt dan een zware griep zoals we die in 2017-2018 hebben gehad, stort het zorgsysteem ineen, dan hebben we al heel snel te weinig bedden.”

Ze lijkt een belangrijke kracht te zijn geweest achter het verhogen van de ic-capaciteit, schrijft data-analist Daniël van der Tuin in een Twitter-draadje. Enkele maanden later, op 20 mei 2020, werd bekend dat Berg het ministerie van Volksgezondheid zou verruilen voor het CBS.

Opschalingsplan

Er werd ondertussen gewerkt aan een opschalingsplan. Dat plan bestond uit een aantal fasen. Fase 1: structureel opschalen naar ongeveer 1700 ic-bedden. Fase 2: flexibel opschalen naar 2400 ic-bedden en tegelijkertijd gebruikmaken van ic-capaciteit in Duitsland. En fase 3: boven de 3000 bedden (zwart scenario).

Op 1 september 2020 ging Berg aan de slag bij het CBS. Een maand later, in oktober 2020, deed OMT-lid Diederik Gommers een opmerkelijke uitspraak. Op de vraag of de capaciteit op de ic’s drastisch vergroot moet worden, antwoordde hij: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks ic-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

Excuus

Diezelfde maand diende de tweede golf zich aan en was de ic-capaciteit nauwelijks vergroot. Het kabinet en OMT grepen de lage ic-capaciteit vervolgens aan om een nieuwe lockdown in te voeren, inclusief avondklok, verplichte mondkapjes en het vaccinatieprogramma, merkt Van der Tuin op.

Van het opschalingsplan kwam niets terecht, waardoor een excuus ontstond voor lockdowns, injecties, avondklok en andere ontwrichtende maatregelen, aldus Van der Tuin.

Gedurende de hele pandemie was er politieke onwil om de ic-capaciteit uit te breiden. Meerdere moties hierover werden weggestemd door de coalitiepartijen.

4.9 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pepper
Pepper
8 maanden geleden

Nou, sorry hoor..maar dit w i st ik vanaf het begin al. En ook het IC personeel!

Alice
Alice
8 maanden geleden

En ook hier komen ze natuurlijk weer glorieus mee weg?
Wanneer worden die slopers eindelijk eens in een Middeleeuwse kerker gegooid??

T,A
T,A
8 maanden geleden

HET BELEID HEEFT NAGELATEN EN IS SCHULD AAN ALLE NEVENSCHADE.

Underground
Underground
8 maanden geleden

Landverraders zijn het, de coalitiepartijen, horen opgepakt worden. 17.000.000 mensen hebben ze vastgezet, en hun vrijheid afgepakt. Voor een griep…..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

62
0
We lezen graag je reactie!x