BinnenlandCorona

Woeste reacties op verplichte coronapas: ‘Nederland voert definitief medische apartheid in’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf 25 september moet in Nederland op veel plekken een coronapas worden getoond: in de horeca, op het terras en in de cultuursector. Dat is afgesproken tijdens het overleg op het Catshuis, melden bronnen.

Dinsdag worden alle maatregelen vanaf 25 september tijdens een persconferentie toegelicht door premier Rutte en minister De Jonge.

Het besluit over de coronapas maakt veel los bij mensen. “Er is verdomme niet één goed argument voor dit medisch apartheidssysteem, maar de demissionaire schoften die ons besturen weten dat ze dat ook helemaal niet nodig hebben. Ze hebben namelijk de macht en willen dat zo houden. Dus het komt er. Het is een rechtsstatelijke schande,” schrijft politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.

Medische discriminatie is een feit

Tweede Kamerlid Wybren van Haga reageert: “Wat een dieptepunt. Medische discriminatie is een feit en grondrechten worden geschonden. Zo spoedig mogelijk een parlementaire enquête!”

Ook Forum voor Democratie spreekt van een schande. “Nederland voert definitief medische apartheid in. Zonder QR-discriminatiecode geen toegang tot het maatschappelijk leven,” aldus de partij.

“Het recht om niet gediscrimineerd te worden is een basaal recht. Deze vorm van discriminatie is een weerzinwekkende vorm van schending van onze grondwet,” twittert jurist Ghislen Nysten. “Misselijkmakend dat de Staat de horeca en culturele sector onder druk zet om onze grondrechten te schenden met de coronapas.”

Afschuwelijk

“Ik herhaal het nog maar een keer: het vaccinatiepaspoort dat nu definitief vanaf 25 september wordt ingevoerd is een vorm van discriminatie op basis van medische gegevens, sluit mensen uit en stigmatiseert. Afschuwelijk. Ik heb er werkelijk geen woorden voor,” benadrukt docent en jurist Raisa Blommestijn.

Statenlid Daniël Osseweijer stelt: “Vanaf nu of tenminste 25 september zou iedereen hier een dikke middelvinger naar moeten opsteken middels burgerlijke ongehoorzaamheid. Je hoeft deze ongrondwettelijke onzin niet te accepteren.”

Je kunt hier een petitie tegen de coronapas ondertekenen.

4.8 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
515 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frank
Frank
1 jaar geleden

Ik heb het al eerder gezegd die schoften moeten weg

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 jaar geleden

Hugootje moet er niet naast zitten?

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Dit is geen medische apartheid maar totalitarisme.

Voor de rest was dit ruim voor 17 maart 2021 bekend, echter het volk heeft gestemd en daarmee besloten dat deze coronapas een bijzonder goed idee is.

Mike
Mike
1 jaar geleden

Echt niet te geloven man

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

515
0
We lezen graag je reactie!x