Homepagina » Mens en Dier » Wonderbaby Olivia Norton geboren zonder bloed

Wonderbaby Olivia Norton geboren zonder bloed

Een baby die in Groot-Brittannië werd geboren met een ernstige vorm van bloedarmoede is op miraculeuze wijze hersteld. Er wordt gesproken van een medisch wonder.

Artsen gaven Olivia Norton slechts een paar uur te leven nadat ze ontdekten dat de pasgeboren baby een extreem laag hemoglobine-gehalte had.

Wat er door haar bloedvaten en aderen liep kon niet worden gekenmerkt als bloed. De te vroeg geboren Olivia zag er tijdens haar geboorte op 10 september vorig jaar erg bleek uit, maar na enkele bloedtransfusies begon ze langzaam kleur te krijgen.

Zonder bloed

Het gaat ondertussen goed met baby Olivia. Wat er met haar gebeurde is zo zeldzaam dat haar verhaal wordt opgenomen in medische publicaties.

Olivia is echter niet de enige baby die de afgelopen maanden ‘zonder bloed’ werd geboren. Eerder dit jaar vertelde moeder Katy Morgan over het herstel van haar zoon nadat hij zonder bloed was geboren.

Vasa previa

Baby Oliver verloor door de zeldzame zwangerschapscomplicatie vasa previa bloed in de baarmoeder van zijn moeder. Nadat artsen 25 minuten lang geen hartslag konden meten gaf Oliver het eerste teken van leven.

Zo’n verbazingwekkend herstel hadden de doktoren nog nooit eerder meegemaakt, aldus Katy. Hij werd zonder een druppel bloed in zijn lichaam geboren, maar nu zit hij lachend naast me, vertelt de trotse 36-jarige moeder.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 Vond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

‘Coronavaccin verplicht? Dan is het gedaan met het vrije Nederland’

Er wordt op dit moment gezocht naar ...

coronavirus

Coronavirus gemaakt door mensen? Australische wetenschappers doen ‘verrassende ontdekking’

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat 15 ...