Mens en Dier

“Nog nooit meegemaakt”: Doodverklaarde drenkeling komt door ‘bijzondere actie’ weer tot leven

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Woensdag was een 15-jarige jongen met zijn broer en vrienden aan het zwemmen bij Egmond aan Zee toen hij werd gegrepen door de sterke stroming. De anderen konden op eigen kracht het water verlaten.

De reddingsbrigade rukte gelijk met groot materieel uit. Terwijl er met waterscooters naar hem werd gezocht, stonden ambulances en een traumahelikopter al klaar op het strand. Een hulpverlener vond de jongen bewusteloos in de zee.

Bijzondere actie

Eenmaal op het strand werd gelijk begonnen met reanimatie. Toen dat niets opleverde, is de drenkeling met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar, waar de reanimatiepogingen werden voortgezet. De jongen bleek niet meer te redden en zijn ouders waren al ingelicht over zijn overlijden.

Wonder boven wonder begon hij toch weer te ademen. “Door een bijzondere laatste poging kwam de jongen weer tot leven,” aldus een woordvoerder. Wat die ‘bijzondere actie’ is geweest, kan het ziekenhuis in verband met privacy niet verder toelichten.

Wonder

Als de drenkeling het uiteindelijk redt, moet nog blijken hoeveel schade hij heeft opgelopen. Hij ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De reddingsbrigade die de jongen aan land bracht, noemt het ‘een wonder’ dat hij leeft. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt.”

Bidden

Dit verhaal doet denken aan John Smith, de 14-jarige jongen die al 45 minuten was overleden, maar die weer tot leven kwam nadat zijn moeder voor hem ging bidden. De Amerikaanse jongen had 15 minuten in een ijskoud meer gelegen en in het ziekenhuis hadden de doktoren minutenlang geprobeerd zijn leven te redden.

De jongen had al die tijd geen hartslag en was volgens de artsen overleden. Toen zijn moeder binnenkwam begon ze gelijk te bidden. In eerste instantie was men bang dat John ernstige schade zou hebben opgelopen, maar wonder boven wonder lijkt hij zich volledig te herstellen. “Dit is absoluut een wonder,” zei één van de doktoren.

[RTL Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Mooi dat dit soort wonderen nog blijken te bestaan, ik wens nabestaanden en slachtoffer verder nog veel succes en geluk!

janssen
janssen
6 jaren geleden

Waarschijnlijk onderkoeld geweest en na koeling de boel weer op gang brengen, soms lukt het !

Jeff
Jeff
6 jaren geleden

mooi verhaal met happy ending! ja uh, hoeveel mensen zijn er eigenlijk in de vrieskast geëindigd waar nog leven in zat? of ben ik nu zo zwart/wit en dan ook nog zonder zwemdiploma. Hoe dan ook, hoop dat je er snel weer bovenop komt man.

Padja
Padja
6 jaren geleden

Goed nieuws.
Vreemd dat de kaatste poging geheim moet blijven

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x