Mens en Dier

“Nog nooit meegemaakt”: Doodverklaarde drenkeling komt door ‘bijzondere actie’ weer tot leven

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Woensdag was een 15-jarige jongen met zijn broer en vrienden aan het zwemmen bij Egmond aan Zee toen hij werd gegrepen door de sterke stroming. De anderen konden op eigen kracht het water verlaten.

De reddingsbrigade rukte gelijk met groot materieel uit. Terwijl er met waterscooters naar hem werd gezocht, stonden ambulances en een traumahelikopter al klaar op het strand. Een hulpverlener vond de jongen bewusteloos in de zee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Bijzondere actie

Eenmaal op het strand werd gelijk begonnen met reanimatie. Toen dat niets opleverde, is de drenkeling met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar, waar de reanimatiepogingen werden voortgezet. De jongen bleek niet meer te redden en zijn ouders waren al ingelicht over zijn overlijden.

Wonder boven wonder begon hij toch weer te ademen. “Door een bijzondere laatste poging kwam de jongen weer tot leven,” aldus een woordvoerder. Wat die ‘bijzondere actie’ is geweest, kan het ziekenhuis in verband met privacy niet verder toelichten.

Wonder

Als de drenkeling het uiteindelijk redt, moet nog blijken hoeveel schade hij heeft opgelopen. Hij ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De reddingsbrigade die de jongen aan land bracht, noemt het ‘een wonder’ dat hij leeft. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt.”

Bidden

Dit verhaal doet denken aan John Smith, de 14-jarige jongen die al 45 minuten was overleden, maar die weer tot leven kwam nadat zijn moeder voor hem ging bidden. De Amerikaanse jongen had 15 minuten in een ijskoud meer gelegen en in het ziekenhuis hadden de doktoren minutenlang geprobeerd zijn leven te redden.

De jongen had al die tijd geen hartslag en was volgens de artsen overleden. Toen zijn moeder binnenkwam begon ze gelijk te bidden. In eerste instantie was men bang dat John ernstige schade zou hebben opgelopen, maar wonder boven wonder lijkt hij zich volledig te herstellen. “Dit is absoluut een wonder,” zei één van de doktoren.

[RTL Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Mooi dat dit soort wonderen nog blijken te bestaan, ik wens nabestaanden en slachtoffer verder nog veel succes en geluk!

janssen
janssen
7 jaren geleden

Waarschijnlijk onderkoeld geweest en na koeling de boel weer op gang brengen, soms lukt het !

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

mooi verhaal met happy ending! ja uh, hoeveel mensen zijn er eigenlijk in de vrieskast geëindigd waar nog leven in zat? of ben ik nu zo zwart/wit en dan ook nog zonder zwemdiploma. Hoe dan ook, hoop dat je er snel weer bovenop komt man.

Padja
Padja
7 jaren geleden

Goed nieuws.
Vreemd dat de kaatste poging geheim moet blijven

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x