Gezondheid

Wondermiddel tegen veroudering? Deze antioxidant verjongt onze bloedvaten

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de medische wereld wordt voortdurend gespeurd naar een wondermiddel tegen veroudering, maar misschien heeft de voedingsgeneeskunde daar nu een einde aan gemaakt.

De antioxidant MitoQ blijkt namelijk de veroudering van onze bloedvaten terug te draaien en ze weer ‘jong’ te maken. Daardoor verkleint de kans op hart- en vaatziekten als we ouder worden.

Hoewel deze antioxidant alleen nog maar bij muizen is getest, zijn de resultaten opzienbarend. Muizen die omgerekend 70 tot 80 mensenjaren oud waren, kregen vier weken lang water waar de antioxidant aan was toegevoegd. Daarna functioneerden hun slagaders net zo goed als die van muizen met een leeftijd van 25 tot 35 mensenjaren.

MitoQ werkt in op de mitochondriën, de energiecentrales van onze cellen. Het komt met name terecht in het endotheel, een dun laagje cellen aan de binnenkant van onze bloedvaten. De endotheelcellen helpen onze bloedvaten te verwijden, maar naarmate we ouder worden kunnen ze dat minder goed.

De onderzoekers van de Universiteit van Colorado te Boulder zeggen dat andere antioxidanten, zoals vitamine C, niet specifiek inwerken op de mitochondriën of het endotheel. Het onderzoek is verschenen in The Journal of Physiology.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sola
Sola
7 jaren geleden

En zit deze antioxidant ook nog ergens in? In een bepaald voedingsmiddel? Of is het nu afwachten tot het in de vorm van een vitaminepilletje op de markt wordt gebracht door de farmaceutische industrie?

hendrie
hendrie
7 jaren geleden

Alles wat in een lab. Is gemaakt moet ook in een lab. Worden afgebroken.

densie
densie
7 jaren geleden

Dr, Patrick Flanagan heeft al eerder een dergelijk produkt op de markt gebracht en werkt in het hier en nu samen met David Wolfe….
even googlen en even you tuben

Carmen
Carmen
7 jaren geleden

Nouw ik vind de tibetaanse riten goed werken, om het lichaam te verjongen. Het hele chakra systeem komt in balance. En dat werkt verjongen op je fysieke lichaam. Ik zou het idereen aanraden. Ik doe het elke ochten. Ik ben 36 jaar, en zie er jonger uit. sommige geven mij 25…28 jaar. De fontein der Jeugd, Vijf oude Tibetaanse oefeningen om jong, gezond en vitaal te blijven. Er zijn genoeg films op Youtube daarover…check youtube…Tibetaanse riten. De auteur (boekvorm) is Peter Kelder. Iedereen wil lang leven, maar niemand wil oud zijn toch! Veel liefst!
ps. begin bij 3 oefening, en voer het elke week met twee erbij, tot je bij 21 ben. En hou vol.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x