Gezondheid

Wondermiddel tegen veroudering? Deze antioxidant verjongt onze bloedvaten

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de medische wereld wordt voortdurend gespeurd naar een wondermiddel tegen veroudering, maar misschien heeft de voedingsgeneeskunde daar nu een einde aan gemaakt.

De antioxidant MitoQ blijkt namelijk de veroudering van onze bloedvaten terug te draaien en ze weer ‘jong’ te maken. Daardoor verkleint de kans op hart- en vaatziekten als we ouder worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hoewel deze antioxidant alleen nog maar bij muizen is getest, zijn de resultaten opzienbarend. Muizen die omgerekend 70 tot 80 mensenjaren oud waren, kregen vier weken lang water waar de antioxidant aan was toegevoegd. Daarna functioneerden hun slagaders net zo goed als die van muizen met een leeftijd van 25 tot 35 mensenjaren.

MitoQ werkt in op de mitochondriën, de energiecentrales van onze cellen. Het komt met name terecht in het endotheel, een dun laagje cellen aan de binnenkant van onze bloedvaten. De endotheelcellen helpen onze bloedvaten te verwijden, maar naarmate we ouder worden kunnen ze dat minder goed.

De onderzoekers van de Universiteit van Colorado te Boulder zeggen dat andere antioxidanten, zoals vitamine C, niet specifiek inwerken op de mitochondriën of het endotheel. Het onderzoek is verschenen in The Journal of Physiology.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sola
Sola
9 jaren geleden

En zit deze antioxidant ook nog ergens in? In een bepaald voedingsmiddel? Of is het nu afwachten tot het in de vorm van een vitaminepilletje op de markt wordt gebracht door de farmaceutische industrie?

hendrie
hendrie
9 jaren geleden

Alles wat in een lab. Is gemaakt moet ook in een lab. Worden afgebroken.

densie
densie
9 jaren geleden

Dr, Patrick Flanagan heeft al eerder een dergelijk produkt op de markt gebracht en werkt in het hier en nu samen met David Wolfe….
even googlen en even you tuben

Carmen
Carmen
9 jaren geleden

Nouw ik vind de tibetaanse riten goed werken, om het lichaam te verjongen. Het hele chakra systeem komt in balance. En dat werkt verjongen op je fysieke lichaam. Ik zou het idereen aanraden. Ik doe het elke ochten. Ik ben 36 jaar, en zie er jonger uit. sommige geven mij 25…28 jaar. De fontein der Jeugd, Vijf oude Tibetaanse oefeningen om jong, gezond en vitaal te blijven. Er zijn genoeg films op Youtube daarover…check youtube…Tibetaanse riten. De auteur (boekvorm) is Peter Kelder. Iedereen wil lang leven, maar niemand wil oud zijn toch! Veel liefst!
ps. begin bij 3 oefening, en voer het elke week met twee erbij, tot je bij 21 ben. En hou vol.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x