Homepagina » Gezondheid » Wondermiddel tegen veroudering? Deze antioxidant verjongt onze bloedvaten
Wondermiddel tegen veroudering? Deze antioxidant verjongt onze bloedvaten

Wondermiddel tegen veroudering? Deze antioxidant verjongt onze bloedvaten

In de medische wereld wordt voortdurend gespeurd naar een wondermiddel tegen veroudering, maar misschien heeft de voedingsgeneeskunde daar nu een einde aan gemaakt.

De antioxidant MitoQ blijkt namelijk de veroudering van onze bloedvaten terug te draaien en ze weer ‘jong’ te maken. Daardoor verkleint de kans op hart- en vaatziekten als we ouder worden.

Hoewel deze antioxidant alleen nog maar bij muizen is getest, zijn de resultaten opzienbarend. Muizen die omgerekend 70 tot 80 mensenjaren oud waren, kregen vier weken lang water waar de antioxidant aan was toegevoegd. Daarna functioneerden hun slagaders net zo goed als die van muizen met een leeftijd van 25 tot 35 mensenjaren.

MitoQ werkt in op de mitochondriën, de energiecentrales van onze cellen. Het komt met name terecht in het endotheel, een dun laagje cellen aan de binnenkant van onze bloedvaten. De endotheelcellen helpen onze bloedvaten te verwijden, maar naarmate we ouder worden kunnen ze dat minder goed.

De onderzoekers van de Universiteit van Colorado te Boulder zeggen dat andere antioxidanten, zoals vitamine C, niet specifiek inwerken op de mitochondriën of het endotheel. Het onderzoek is verschenen in The Journal of Physiology.

[Medisch Dossier]


Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. En zit deze antioxidant ook nog ergens in? In een bepaald voedingsmiddel? Of is het nu afwachten tot het in de vorm van een vitaminepilletje op de markt wordt gebracht door de farmaceutische industrie?

  18 likes
 2. Nouw ik vind de tibetaanse riten goed werken, om het lichaam te verjongen. Het hele chakra systeem komt in balance. En dat werkt verjongen op je fysieke lichaam. Ik zou het idereen aanraden. Ik doe het elke ochten. Ik ben 36 jaar, en zie er jonger uit. sommige geven mij 25…28 jaar. De fontein der Jeugd, Vijf oude Tibetaanse oefeningen om jong, gezond en vitaal te blijven. Er zijn genoeg films op Youtube daarover…check youtube…Tibetaanse riten. De auteur (boekvorm) is Peter Kelder. Iedereen wil lang leven, maar niemand wil oud zijn toch! Veel liefst!
  ps. begin bij 3 oefening, en voer het elke week met twee erbij, tot je bij 21 ben. En hou vol.

  5 likes
 3. Alles wat in een lab. Is gemaakt moet ook in een lab. Worden afgebroken.

  4 likes
 4. Dr, Patrick Flanagan heeft al eerder een dergelijk produkt op de markt gebracht en werkt in het hier en nu samen met David Wolfe….
  even googlen en even you tuben

  2 likes
 5. @ Padja,
  Als je zo een instelling hebt, tja gezellige oefening, ik wordt toch al oud. En je geloofd er toch niet in. Zal het geen kans van slagen hebben. Niet doen zou ik maar zeggen. Geef het een kans, wees open minden.Het waarheidsgehalte van een bewering kan men toetsen aan de praktijk. Er zijn twee voorwaarden waaraan je moet voldoen om de oefeningen een succes te laten worden: allereerst moet je nooit vergeten dat je het waard bent je meest gekoesterde wensen in vervulling gaan – jeugd en vitaliteit- en ten tweede moet je bereid zijn dagelijks een klein beetje tijd en energie in de oefeningen te steken. En zie daar een vitaal, adonis….Veel liefst Padja!

  1 likes
  • Haha Carmen.
   Dat zei ik ook toen ik 36 was.
   Jeugd laat je nu eenmaal achter je.
   Een vitale middelbare is wat het wordt.
   Als je mazzel hebt een vitale oudere
   Kun je met je open mind niet tegengaan.

   36 -38 zijn je mooiste jaren.
   Ik zou zeggen…geniet ervan! Met volle teugen. (Heb ik ook gedaan -:) )

   1 likes
 6. Ach ja, tijd is een illusie…tot je smorend in de spiegel kijkt. -;)
  Als je 36 bent geloof je nog dat je de vertekening op afstand kunt houden met gezellige oefeningen.
  Als je 46 bent weet je dat er geen oefening of crème tegen opgewassen is.
  Dan kun je alleen nog wachten op het verstand hahaha. Dat het ouder worden dan weer accepteert of nog beter leuk gaat vinden. Kan niet wachten.-;)
  Eerst maar s wakker worden.

  1 likes
 7. @ Padja,
  Als je domweg vasthoudt aan de gangbare idee dat zulke dingen onmogelijk zijn, dan is het tijdverspilling. Als je daarentegen kunt aanvaarden dat het ‘onmogelijk’ te verwezelijken valt, staan je overvloedigen beloningen te wachten. Mijn persoonlijke ervaring is dat het werkt. Ik voel me goed, vitaal en gezond. Natuurlijk spelen andere factoren ook een rol, zoals gezonde voeding, happy constructieve life style. Geef het een eerlijke kans Padja. Des snoods een maand proberen en merk op wat het met je doet. Verbluffend gewoon echtwaar! En je geniet nog meer ‘ want je zit goed in je vel ‘ met volle teugen van het leven. Tot lengte van dagen!
  Veel liefst Padja!

  1 likes
 8. Ik ben het stadium van ouder willen worden alang voorbij.
  Als je goed in het leven staat maakt ouderdom niet uit.

  En wat is een mooie leeftijd om te sterven?
  Of hoor je te sterven als je klaar bent op deze wereld?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

paaseiland

Kan een bacterie die alleen op Paaseiland is te vinden veroudering genezen?

In de jaren zestig reisden onderzoekers af ...

Bizar effect: Anti-veroudering met hypnose

Al eeuwenlang zijn mensen op zoek naar ...