Buitenland

‘Wow, wat een verhaal’: zo wordt tekort aan water en elektriciteit bewust gecreëerd

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Sinds de negentiende en twintigste eeuw zijn er overal in Europa stuwdammen aangelegd. Die worden nu in rap tempo afgebroken: in 2020 minstens 101 in 16 EU-landen, in 2021 239 in 17 EU-landen en vorig jaar 325 in 16 EU-landen. De afbraak gaat onverminderd verder.

Als reden wordt ‘het verlies aan biodiversiteit’ genoemd. Het verwijderen van dammen moet leiden tot natuurherstel. Het afbreken van de stuwdammen zorgt er wel voor dat er veel water wegstroomt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De EU schreeuwt moord en brand over global warming en een tekort aan water door extreme droogte, en dan gaan ze net nu in het kader van de SDG’s (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, red.) en Agenda 2030, en uiteraard niet toevallig sinds 2020, alle dammen afbreken waardoor het water in de stuwmeren verloren gaat?” schrijft advocate Carine Knapen op X, het voormalige Twitter.

Hoe gaan ze dat compenseren?

“En wat met de elektriciteitsbevoorrading? De kerncentrales moeten sluiten, maar alles moet in een nabije toekomst wel op elektriciteit draaien met inbegrip van auto’s, bussen, trucks, de verwarming van woningen, enzovoorts,” vervolgt Knapen.

Ze wijst erop dat veel van de afgebroken stuwdammen zich ter hoogte van meren bevonden die belangrijke krachtcentrales waren die heel de regio voorzagen van elektriciteit. “Ook dat is weggevallen. Wat nu? Hoe gaan ze dat compenseren?” vraagt de advocate.

Deze waanzin brengt ons naar de afgrond

Knapen: “Men kan bijna niet anders dan concluderen dat er bewust watertekorten gecreëerd worden en het risico op tekort aan elektriciteit evenzo bewust verergerd wordt.”

Columnist en redacteur Yorien van den Hombergh reageert: “Wow, wat een verhaal. Stuwdammen afbreken vanwege perverse EU-prikkels in verband met ‘biodiversiteit’! Dit woord is de meest dodelijke vergissing van deze eeuw. Deze waanzin brengt ons naar de afgrond.”

4.8 235 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
9 maanden geleden

Water blokkeren bij de elites, wordt wakker mensen of je bent de klos

Thoughtful
Thoughtful
9 maanden geleden

In azovstan hebben ze ook een stuwdam opgeblazen, was zeker ook voor de biodiversiteit?

Een van de schoonste vormen van energie opwekking afbreken, zo niet DE schoonste.
Stelletje smerige hufters!

Ton Nuiten
Ton Nuiten
9 maanden geleden

Letterlijk alle besluiten waarvan de overheid/EU beweert dat die “gunstig” voor de burger zouden zijn, blijken die er juist een verwoestende uitwerking op de bevolking als geheel te hebben. En is die dan nog niet meteen te merken, dan wordt die later wel voel- en merkbaar. Zo ook het besluit over de afbraak van al die stuwdammen. Gelukkig zijn er mensen als Carine Knapen die dit nu al in de gaten hebben en hiervoor waarschuwen.

Snappie nr 1
Snappie nr 1
9 maanden geleden

Alles brengt ons naar de afgrond! 😪😪 En nog zien sommigen het niet (of niet willen zien)

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x