Archeologie

Is de legendarische koningin Nefertiti gevonden? “Geheime deur ontdekt in tombe Toetanchamon”

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers denken dat ze een geheime deur hebben ontdekt in de grafkamer van de Egyptische farao Toetanchamon. Achter de deur zou het graf van Nefertiti, de schoonmoeder van Toetanchamon, verborgen liggen.

“De deur leidt naar het ongeopende graf van de oorspronkelijke eigenaar van het graf, Nefertiti,” zegt archeoloog Nicholas Reeves van de Universiteit van Arizona. Op scans ontdekte hij silhouetten van wat twee dichtgemetselde deuren lijken te zijn. Hij denkt dat de ene deur naar een opslagplaats leidt en de andere naar de tombe van Nefertiti.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zijn vermoeden wordt versterkt doordat de grafkamer van Toetanchamon rechts van de toegangstunnel ligt. Dat is eerder gebruikelijk bij koninginnen dan bij farao’s. Het zou ook verklaren waarom de grafkamer van Toetanchamon zo klein is.

De deur zou verborgen zitten achter de man met de luipaardvacht, rechts op de foto:

Leidt deze geheime deur naar het graf van de legendarische koningin Nefertiti?
De noordelijke muur van de graftombe van Toetanchamon (Factum Arte)

Nefertiti was de vrouw van farao Achnaton en leefde tijdens de 18e Dynastie (14e eeuw voor Christus). Ze is één van de beroemdste Egyptische vrouwen uit de klassieke oudheid. Ze stond bekend om haar grote schoonheid. Haar naam betekent letterlijk ‘de mooie is gekomen’.

Eén van de grootste raadsels

Als de theorie van Reeves klopt, is daarmee één van de grootste raadsels in de egyptologie opgelost. De laatste rustplaats van Nefertiti is namelijk altijd onbekend gebleven. Nu is het de vraag of de Egyptische autoriteiten willen meewerken en onderzoek zullen toestaan.

“De implicaties zijn buitengewoon,” schrijft de archeoloog. “We hebben niet alleen het vooruitzicht een geweldige voorraadkamer aan te treffen uit het tijdperk van Toetanchamon, maar ook de grafkamer van de legendarische koningin Nefertiti.”

Lees hier alles over de ontdekking. Vind je dit een interessante ontdekking? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Nieuwsblad, The Times, Economist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gijs
gijs
8 jaren geleden

vanavond ff kijken, beitel en moker mee

jeetje
jeetje
8 jaren geleden

Nefertitie was zover ik weet de moeder v.an Toetachmon en niet de schoonmoeder.Ze zou een buitenaardse geweest kunnen zijn of een hybride vanwege haar hoofdtooi om haar langgerekte schedel . Maar er gaan al jarenlang geruchten over geheime deuren, gevonden sacrofagen van mogelijk buitenaardsen. Mijn idee of gedachten is dat bepaalde egyptenaren weten wat er in die pyramides zich bevindt aangezien deze hun erfgoed is en deze kennis overgeleverd wordt. En niet verloren is gegaan. Maar de normale mens mag dit niet weten. En dan die zogenoemde capstone wat via geheimzinnige manieren weer wordt terugverwacht op de top van de piramide?!

jenne
jenne
8 jaren geleden

Prachtig evenwichtig gelaat had deze vrouw, niets Africaans aan te bekennen, 100% Aryian !

AnanAs
AnanAs
8 jaren geleden

Laten ze snel gaan graven waar wachten we op ? Duurt allemaal zo lang terwijl er nog zoveel ligt daar..

Oh ja hoe zit het met die UFO in de Oostzee ? Gaan ze daar nu nog naar toe ?? Hoor er niks meer van

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x