Buitenland

Zakenman neemt het op tegen Britse overheid: ‘Lockdown is illegaal’

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een rijke Britse zakenman claimt dat de lockdown meer mensenlevens zal eisen dan het coronavirus. Simon Dolan, die met zijn bedrijf Jota Aviation persoonlijke beschermingsmiddelen levert aan het Britse gezondheidsinstituut NHS, zegt dat de lockdown ‘buitenproportioneel is’ en ‘vrijheden van burgers beperkt’.

Dolan, die de Britse overheid ervan beschuldigt het land lam te leggen en langetermijnschade te veroorzaken, roept premier Boris Johnson op de lockdown te versoepelen zodat de economie kan herstellen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zijn advocaten hebben minister van Volksgezondheid Matt Hancock een brief gestuurd, waar ze voor 7 mei antwoord op willen.

Niet nodig

Dolan wil inzage in het besluitvormingsproces dat heeft geleid tot de lockdown die in maart is ingesteld. Als de overheid niet reageert op de brief komt de zaak voor de rechter.

De lockdown heeft het hele land lamgelegd, verwoest de economie en veroorzaakt langetermijnschade, aldus Dolan.

De zakenman suggereerde dat de lockdown niet nodig was om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en levens te redden.

Andere landen

“We hebben gezien dat andere landen er zonder draconische maatregelen in zijn geslaagd om de uitbraak onder controle te krijgen,” zei hij.

Dolan doelde hiermee op onder andere Zweden, Japan, Zuid-Korea en Hongkong.

Hij heeft een heel team advocaten tot zijn beschikking.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
André
André
4 jaren geleden

Hoppa!! Nu de rest van de wél eerlijke rijken nog. Het klootjesvolk kan die rechtszaken niet betalen helaas. Dit geeft gelijk het failliet van de rechtstaat aan. Geld regeert ook daar.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Hoe zou in Nederland zijn ?
We hebben toch in Nederland ook een aantal kapitaalkrachtige ketens die zijn lamgelegd.
Zij zijn het die m.i. desnoods gezamenlijk, genoeg juridische kracht zouden moeten bezitten om onze overheid openheid van zaken af te dwingen.

Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
4 jaren geleden

Held, en proberen kan altijd. Sowieso zal ’t aandacht vergaren.

rop
rop
4 jaren geleden

Zo dat is tenminste een persoon die het durft op te nemen tegen de lockdown om de draconische Maatregel van een Regering aan te vechten ,goede zaak nu hier nog in Nederland nog zo,n persoon en anders moet men maar een flinke pot geld verzamelen om te gaan Rechten met kleine/grote ondernemers om het ook aan te vechten, want leiders tasten de rechten en vrijheden van de Mens aan, Laat ze maar eens Zien dat volk en zakenmensen dit niet zo maar moeten pikken,want als men niks doet kan het wel eens zijn dat in de toekomst zulke dingen weer gebeuren ,ook zij vallen onder wet en ze kunnen niet zomaar doen wat ze willen om dat ze leiders Zijn, die meestal achter de feiten of voor de feiten met dingen komen aandragen die achteraf verkeerde beslissingen zijn ,en eigenlijk beslist worden door een schaduwzijde die meestal niet in beeld komen, dat kunnen wetenschappers of industriëlen zijn,waarmee zij met cijfers komen die meestal van geen kant deugen, laten ze eens echt gaan leiden zonder al deze schaduwkanten en laten ze uit hun eigen ziens wijze eens beslissingen nemen. Denk niet dat ze dat zomaar kunnen hun intellect is afgestemd op hun achterban en daarmee regeren zij, vind je het gek dat het dan verkeert gaat als leiders zich laten leiden en beslissingen maken uit verkeerde berekeningen ,hun schaduw achterban. Echt het word tijd dat ze eens ter verantwoording worden geroepen en volk zakenmensen kan daar voor zorgen..

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x