Homepagina » Buitenland » Zeldzame nieuwjaarsboodschap: Kim Jong-un wil Korea’s herenigen
Zeldzame nieuwjaarsboodschap: Kim Jong-un wil Korea's herenigen

Zeldzame nieuwjaarsboodschap: Kim Jong-un wil Korea’s herenigen

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft dinsdag tijdens zijn eerste nieuwjaarstoespraak aangedrongen op hereniging met de landgenoten in Zuid-Korea.

Het was voor het eerst sinds negentien jaar dat de staatstelevisie een nieuwjaarstoespraak van een Noord-Koreaanse leider uitzond.

Kims grootvader en grondlegger van het communistische Noord-Korea Kim Il-sung placht het volk met Nieuwjaar toe te spreken, maar zijn vader Kim Jong-il hield er gedurende zijn zeventienjarige regeerperiode niet één.

Hereniging

De jaarwisseling werd in Noord-Korea voor het eerst groots gevierd met kanonschoten en vuurwerk in de hoofdstad Pyongyang.

“Om een einde te maken aan de verdeling van het land en om tot een hereniging te komen, is het belangrijk de confrontatie tussen Noord- en Zuid-Korea te stoppen,” zei Kim. “De intra-Koreaanse geschiedenis leert ons dat confronatie tussen landgenoten enkel maar tot oorlog leidt.”

Raketlancering

Kim zei dat Noord-Korea tot grootse prestaties in staat is, getuige de geslaagde raketlancering. Hij repte met geen woord over het Noord-Koreaanse atoomprogramma. Ook onthield hij zich van kritiek op de Verenigde Staten.

Kim Jong-un volgde in december 2011 zijn overleden vader Kim Jong-il op. Noord- en Zuid-Korea zijn sinds de Koreaanse Oorlog van 1950-1953 van elkaar gescheiden.

Neef wil beide Korea’s herenigen

Afgelopen oktober zei Kim Han-sol (17), de neef van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, in een interview op de Finse televisie dat Noord- en Zuid-Korea als het aan hem ligt ooit weer één worden. Han-sol gaf het interview in Bosnië, waar hij studeert.

In onderstaande video wordt Kim Han-sol geïnterviewd door Elisabeth Rehn, voormalig VN-secretaris generaal en tussen 1995 en 1999 speciaal rapporteur voor de Verenigde Naties over de situatie van de mensenrechten in Bosnië en Herzegovina.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
7 jaren geleden

IDD een zeldzame boodschap uit een zeer betrouwbaar sprookjes land, waar ze leven in het jaar 120.En ratten als leiders hebben.Wanneer wil hij dit verwezenlijkt zien??2000 jaar verder in de toekomst??Zuid Korea zal”NEVERLAND”heten,En zal voordat de vrede komt eisen, dat hun voeten worden gekust.En in de tussentijd gaan we Noordkorea nog ff pesten met wat harde Muziek in de grensstreken, tot ze compleet gestoord zullen zijn.DEZE UITSPRAAK IS HET BEWIJS, DAT HET HERSENSPOELEN, zijn werk doet.Maar een rat in het nauw is nooit te vertrouwen. Drijf het in een hoek, en het vliegt je naar de keel.En als de vos de passie preekt, boer pas op je kippetjes.

Blavatsky
Blavatsky
7 jaren geleden

Dit was eigenlijk al voorspelbaar.We zitten al een poosje in het waterman tijdperk, en je ziet door dat er dit soort dingen gebeuren langzaam de vissenenergie aan het verdwijnen is.Het is nu de tijd van uitzuiveren en samenwerken geweldig toch? Er staan ons nog mooie dingen te wachten, als je er maar voor open staat. We gaan van Ik naar Wij.

paradox
paradox
7 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]IDD een zeldzame boodschap uit een zeer betrouwbaar sprookjes land, waar ze leven in het jaar 120.En ratten als leiders hebben.Wanneer wil hij dit verwezenlijkt zien??2000 jaar verder in de toekomst??Zuid Korea zal”NEVERLAND”heten,En zal voordat de vrede komt eisen, dat hun voeten worden gekust.En in de tussentijd gaan we Noordkorea nog ff pesten met wat harde Muziek in de grensstreken, tot ze compleet gestoord zullen zijn.DEZE UITSPRAAK IS HET BEWIJS, DAT HET HERSENSPOELEN, zijn werk doet.Maar een rat in het nauw is nooit te vertrouwen. Drijf het in een hoek, en het vliegt je naar de keel.En als de vos de passie preekt, boer pas op je kippetjes.[/quote]

Oke………

Westbound
Westbound
7 jaren geleden

Mooi nieuws, al moet je er bij dit soort lieden direct iets achter zoeken.

Dan komen namelijk direct de onmenselijke praktijken naar boven van de geheime diensten.

Aardebewoner
Aardebewoner
7 jaren geleden

[quote name=”Blavatsky”]Dit was eigenlijk al voorspelbaar.We zitten al een poosje in het waterman tijdperk, en je ziet door dat er dit soort dingen gebeuren langzaam de vissenenergie aan het verdwijnen is.Het is nu de tijd van uitzuiveren en samenwerken geweldig toch? Er staan ons nog mooie dingen te wachten, als je er maar voor open staat. We gaan van Ik naar Wij.[/quote]

Zuiveren ?? Dat deed Stalin ook en heeft vele miljoenen levens gekost. Noord Korea is een land waar een groot deel van de bevolking met honger te kampen heeft. Behalve de partijtop natuurlijk.

365Y
365Y
7 jaren geleden

Herenigen van de Koreas is een oude boodschap , alleen word het nu wat meer opgeklopt . Het echte verhaal ligt in de ideologie , en beide Koreas zullen dat los moeten laten om conflicten te vermijden .

De oude Eenheids gedachte is een masker van egoistische wil , er zal in wat anders gelooft gaan worden let maar op .

Redice
Redice
7 jaren geleden

zodat hij ze beiden onder controle heeft, goed gezien toch?

cc
cc
7 jaren geleden

Stap voor stap zegt hij en dat is ook zo jaren van verdeeldheid kunnen niet 1.2.3. opgelost worden ,maar de (zulke)jeugd van nu is de hoop van morgen ,deze jongeman is hoe jong hij ook is heel bespraakt en intelligent en door zijn connecties niet narrow minded,zoiets heeft Korea nodig.Ik wens (beide)Korea’s alle goeds voor de toekomst.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
7 jaren geleden

[quote name=”Blavatsky”]Dit was eigenlijk al voorspelbaar.We zitten al een poosje in het waterman tijdperk, en je ziet door dat er dit soort dingen gebeuren langzaam de vissenenergie aan het verdwijnen is.Het is nu de tijd van uitzuiveren en samenwerken geweldig toch? Er staan ons nog mooie dingen te wachten, als je er maar voor open staat. We gaan van Ik naar Wij.[/quote]
Het is altijd al WIJ geweest!!!Isoleer jezelf maar eens, dan zul je zien hoezeer je de ander nodig bent.En als ik 100 rij waar je 50 mag, rijden de WIJ-ers, er als kuddedieren achteraan!!En de ik roepers. Hoe wou u die verwijderen?? zo ff een vraagje tussen neus en lippen door?Dus als ik u goed begrijp moet je er voor open staan, en anders gebeurd er niets.Dat klopt niet want daarmee maak je astrologie tot een geloof, terwijl de astrologie zijn eigen gang gaat.En of je er nu open voor staat of niet?HET ZULLEN DE GEBEURTENISSEN zijn die bepalen, wie door gaat, en wie niet.De komende Mayacyclus van de oude kalender die opnieuw is begonnen,spreekt over de grote SCHEIDING tussen goed en kwaad.

M. Brandenburg
M. Brandenburg
7 jaren geleden

[quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Blavatsky”]Dit was eigenlijk al voorspelbaar.We zitten al een poosje in het waterman tijdperk, en je ziet door dat er dit soort dingen gebeuren langzaam de vissenenergie aan het verdwijnen is.Het is nu de tijd van uitzuiveren en samenwerken geweldig toch? Er staan ons nog mooie dingen te wachten, als je er maar voor open staat. We gaan van Ik naar Wij.[/quote]

Zuiveren ?? Dat deed Stalin ook en heeft vele miljoenen levens gekost. Noord Korea is een land waar een groot deel van de bevolking met honger te kampen heeft. Behalve de partijtop natuurlijk.[/quote]
Dat zuiveren gebeurd eigenliojk overal waar ze roepen iedereen is gelijk en er is geen verschil, waar vervolgens door de democratisch(proest) gekozen partijtop alles bepaald en toeziet dat zij net iets gelijker blijven dan het volk dat zonder rechten slaafs moet volgen. Ja marxisme en communisme is zo slecht nog niet. Iedereen gelijk, iedereen even arm en iederen heeft de rechten op zelfbeschikking definitief verloren. Uiteraard geven we het kapitalisme daar vervolgens de schuld van.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gore

Al Gore: ‘Dit is het moment voor een Grote Reset’

Al Gore pleitte op 19 juni in ...

rutte

Premier Rutte en minister De Jonge ‘zijn staatsgevaarlijke verraders’

De VVD vindt dat erover nagedacht moet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x