Buitenland

Zeldzame nieuwjaarsboodschap: Kim Jong-un wil Korea’s herenigen

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft dinsdag tijdens zijn eerste nieuwjaarstoespraak aangedrongen op hereniging met de landgenoten in Zuid-Korea.

Het was voor het eerst sinds negentien jaar dat de staatstelevisie een nieuwjaarstoespraak van een Noord-Koreaanse leider uitzond.

Kims grootvader en grondlegger van het communistische Noord-Korea Kim Il-sung placht het volk met Nieuwjaar toe te spreken, maar zijn vader Kim Jong-il hield er gedurende zijn zeventienjarige regeerperiode niet één.

Hereniging

De jaarwisseling werd in Noord-Korea voor het eerst groots gevierd met kanonschoten en vuurwerk in de hoofdstad Pyongyang.

“Om een einde te maken aan de verdeling van het land en om tot een hereniging te komen, is het belangrijk de confrontatie tussen Noord- en Zuid-Korea te stoppen,” zei Kim. “De intra-Koreaanse geschiedenis leert ons dat confronatie tussen landgenoten enkel maar tot oorlog leidt.”

Raketlancering

Kim zei dat Noord-Korea tot grootse prestaties in staat is, getuige de geslaagde raketlancering. Hij repte met geen woord over het Noord-Koreaanse atoomprogramma. Ook onthield hij zich van kritiek op de Verenigde Staten.

Kim Jong-un volgde in december 2011 zijn overleden vader Kim Jong-il op. Noord- en Zuid-Korea zijn sinds de Koreaanse Oorlog van 1950-1953 van elkaar gescheiden.

Neef wil beide Korea’s herenigen

Afgelopen oktober zei Kim Han-sol (17), de neef van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, in een interview op de Finse televisie dat Noord- en Zuid-Korea als het aan hem ligt ooit weer één worden. Han-sol gaf het interview in Bosnië, waar hij studeert.

In onderstaande video wordt Kim Han-sol geïnterviewd door Elisabeth Rehn, voormalig VN-secretaris generaal en tussen 1995 en 1999 speciaal rapporteur voor de Verenigde Naties over de situatie van de mensenrechten in Bosnië en Herzegovina.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

IDD een zeldzame boodschap uit een zeer betrouwbaar sprookjes land, waar ze leven in het jaar 120.En ratten als leiders hebben.Wanneer wil hij dit verwezenlijkt zien??2000 jaar verder in de toekomst??Zuid Korea zal”NEVERLAND”heten,En zal voordat de vrede komt eisen, dat hun voeten worden gekust.En in de tussentijd gaan we Noordkorea nog ff pesten met wat harde Muziek in de grensstreken, tot ze compleet gestoord zullen zijn.DEZE UITSPRAAK IS HET BEWIJS, DAT HET HERSENSPOELEN, zijn werk doet.Maar een rat in het nauw is nooit te vertrouwen. Drijf het in een hoek, en het vliegt je naar de keel.En als de vos de passie preekt, boer pas op je kippetjes.

Blavatsky
Blavatsky
9 jaren geleden

Dit was eigenlijk al voorspelbaar.We zitten al een poosje in het waterman tijdperk, en je ziet door dat er dit soort dingen gebeuren langzaam de vissenenergie aan het verdwijnen is.Het is nu de tijd van uitzuiveren en samenwerken geweldig toch? Er staan ons nog mooie dingen te wachten, als je er maar voor open staat. We gaan van Ik naar Wij.

paradox
paradox
9 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]IDD een zeldzame boodschap uit een zeer betrouwbaar sprookjes land, waar ze leven in het jaar 120.En ratten als leiders hebben.Wanneer wil hij dit verwezenlijkt zien??2000 jaar verder in de toekomst??Zuid Korea zal”NEVERLAND”heten,En zal voordat de vrede komt eisen, dat hun voeten worden gekust.En in de tussentijd gaan we Noordkorea nog ff pesten met wat harde Muziek in de grensstreken, tot ze compleet gestoord zullen zijn.DEZE UITSPRAAK IS HET BEWIJS, DAT HET HERSENSPOELEN, zijn werk doet.Maar een rat in het nauw is nooit te vertrouwen. Drijf het in een hoek, en het vliegt je naar de keel.En als de vos de passie preekt, boer pas op je kippetjes.[/quote]

Oke………

Westbound
Westbound
9 jaren geleden

Mooi nieuws, al moet je er bij dit soort lieden direct iets achter zoeken.

Dan komen namelijk direct de onmenselijke praktijken naar boven van de geheime diensten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x