Buitenland

Een huis van cannabis: vrij van chemische stoffen en gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen

Help door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Matthieu Hendrickx gebruikt cannabis als bouwmateriaal. In het Belgische Herzele teelt hij cannabisplanten met een laag gehalte aan THC, de werkzame stof in cannabis. Zijn bedrijf Hemp in a Box bouwde een eerste woning van cannabis in de plaats Heusden.

De planten worden gebruikt als isolatiemiddel voor een nieuwe bouwtechniek. Ze worden vermengd met kalk, mineralen en water tot kalkhennep, een uiterst veelzijdig bouwmateriaal. Kalkhennep is een ecologisch alternatief voor traditionele, milieubelastende isolatiematerialen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Cannabis heeft unieke isolerende en vochtregulerende kenmerken en laat zich makkelijk verwerken. Je bouwt er een gezond huis mee dat vrij is van chemische stoffen en bestaat uit volledig natuurlijke grondstoffen, aldus Hendrickx.

Hemp in a Box maakt kalkhennepmuren die in een productiehal worden gebouwd. Het gaat om een uniek bouwconcept dat tot nu toe alleen in Engeland en Spanje wordt toegepast.

In Heusden staat het eerste Hemp in a Box-huis. Eigenaar Melanie Jacobs licht graag haar materiaalkeuze toe: “Wij wilden absoluut een woning van kalkhennep bouwen. Daarvan waren we al jaren overtuigd. Niet alleen omwille van het ecologisch aspect, maar vooral omdat we een gezond en aangenaam binnenklimaat willen in onze woning, vrij van chemische stoffen. Dat onze aannemer dankzij Hemp in a Box bovendien sneller en efficiënter te werk kon gaan, maakt het concept natuurlijk helemaal fantastisch.”

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x