Homepagina » Buitenland » Een huis van cannabis: vrij van chemische stoffen en gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen
Een huis van cannabis: vrij van chemische stoffen en gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen

Een huis van cannabis: vrij van chemische stoffen en gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen

Matthieu Hendrickx gebruikt cannabis als bouwmateriaal. In het Belgische Herzele teelt hij cannabisplanten met een laag gehalte aan THC, de werkzame stof in cannabis. Zijn bedrijf Hemp in a Box bouwde een eerste woning van cannabis in de plaats Heusden.

De planten worden gebruikt als isolatiemiddel voor een nieuwe bouwtechniek. Ze worden vermengd met kalk, mineralen en water tot kalkhennep, een uiterst veelzijdig bouwmateriaal. Kalkhennep is een ecologisch alternatief voor traditionele, milieubelastende isolatiematerialen.

Cannabis heeft unieke isolerende en vochtregulerende kenmerken en laat zich makkelijk verwerken. Je bouwt er een gezond huis mee dat vrij is van chemische stoffen en bestaat uit volledig natuurlijke grondstoffen, aldus Hendrickx.

Hemp in a Box maakt kalkhennepmuren die in een productiehal worden gebouwd. Het gaat om een uniek bouwconcept dat tot nu toe alleen in Engeland en Spanje wordt toegepast.

In Heusden staat het eerste Hemp in a Box-huis. Eigenaar Melanie Jacobs licht graag haar materiaalkeuze toe: “Wij wilden absoluut een woning van kalkhennep bouwen. Daarvan waren we al jaren overtuigd. Niet alleen omwille van het ecologisch aspect, maar vooral omdat we een gezond en aangenaam binnenklimaat willen in onze woning, vrij van chemische stoffen. Dat onze aannemer dankzij Hemp in a Box bovendien sneller en efficiënter te werk kon gaan, maakt het concept natuurlijk helemaal fantastisch.”

[HLN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

btw

Kabinet kan btw wel verhogen, maar níet verlagen: ‘Systemen Belastingdienst kunnen dat niet aan’

Afgelopen week verlaagde Duitsland de btw-percentages om ...

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell & Jeffrey Epstein zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit gaat veel dieper

Ghislaine Maxwell heeft in de jaren negentig ...