Homepagina » Natuur en Milieu » Zes jaar cel wegens ‘tegenstrijdige informatie’ aardbeving
Zes jaar cel wegens tegenstrijdige informatie aardbeving

Zes jaar cel wegens ‘tegenstrijdige informatie’ aardbeving

Een Italiaanse rechter heeft zeven seismologen veroordeeld tot zes jaar cel omdat ze ‘geen adequate waarschuwing’ hadden gegeven voor de aardbeving in L’Aquila.

De rechter oordeelde bovendien dat de wetenschappers onvolledige en tegenstrijdige informatie hadden gegeven over de schokken die de inwoners voelden in de weken voor de aardbeving.

Bij de aardbeving in Centraal-Italië in 2009 met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter kwamen 308 mensen om het leven en raakten duizenden hun huis kwijt.

Heksenjacht

Enzo Boschi, één van de veroordeelde wetenschappers, dacht dat hij zou worden vrijgesproken. Hij begrijpt nog altijd niet waar hij voor veroordeeld is.

Collega’s van de seismologen zeiden dat het onmogelijk is om een aardbeving te voorspellen. Susan Hough van de Amerikaanse geologische dienst USGS sprak van ‘een trieste dag voor de wetenschap’.

“Wetenschappers van Caltech en USGS hebben nog nooit een grote aardbeving kunnen voorspellen,” schreef USGS op haar website. “Dat zal waarschijnlijk ook in de nabije toekomst zo blijven.” Een wetenschapper van USGS vergeleek het proces in 2011 met ‘een heksenjacht’.

Te gemakkelijk

Volgens advocaat Filippo Dinacci heeft de uitspraak grote gevolgen voor de gemeenschap omdat functionarissen nu waarschijnlijk te bang zullen zijn ‘om ook maar iets te doen’.

Ilaria Carosi, de zus van één van de slachtoffers, is opgelucht. Volgens haar moeten hooggeplaatste ambtenaren verantwoordelijk worden gehouden wanneer ze te gemakkelijk over hun taak denken.

De American Association for the Advancement of Science verwierp de beschuldigingen en vindt dat de rechter onvoldoende weet over de wetenschap achter het voorspellen van aardbevingen.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Volg je hond en wanneer deze hoogdringend wegloopt, dan is het tijd om je valies te nemen en er achteraan te gaan.

  1 likes
 2. Hoe kan een rechter 6 jaar straf opleggen, als een rechter onvoldoende weet over de wetenschap achter het voorspellen van aardbevingen.Immers dit staat nog in de kinderschoenen als je het wetenschappelijk benaderd.Wat een wereld,die je verantwoordelijk houd voor de grillen van moeder aarde.ZIEKELIJK GEWOON.

  0 likes
 3. Nou de rest van de pseudo-wetenschappers nog!

  0 likes
 4. Dit geeft de Italiaanse-staat een uitweg, de mensen krijgen hun wraak en hierdoor minder compensatie.
  Iemand nog in de aardbeving buisness 🙂

  Dit is niet te filmen, zo krom!

  Was er een tijd terug niet een zaak over een valse melding(aardbeving of vulkaan bleef rustig), voor paniek zaaien.

  0 likes
 5. Slaat nergens op! Je kan aardbevingen niet accuraat van tevoren voorspellen dus niemand is verantwoordelijk. Het is een natuurfenomeen.

  0 likes
 6. deze rechters zijn el locco want een aardbeving is niet op de seconde af te resulteren wat vandaag een rommeltje kan zijn kan over een jaar pas eens tot uiting komen dus rechters ga terug naar school en neem les in aardbevingen .of neem de plaats in van deze mensen die jullie nu in het gevang hebben gezet !

  0 likes
 7. hoi allemaal,er is een zondebok gezocht en gevonden.en werd het afgewend van de slechte bouw, die gebouwd zijn door de aan nemers,die hoefen zo geen schade uit te betalen is dit corupt??

  0 likes
 8. Blijkbaar moeten zomaar mensen worden aangewezen om de echte schuldigen te vrijwaren. Buiten dat moeder aarde momenteel met charme en charisma haar groei doorstaat – dat natuurlijk ook onvoorspelbaar verloopt – moeten we eerlijk zijn en durven zeggen dat het natuurgeweld dat door de mensheid wordt aangedaan niet te onderschatten is. De oliegiganten, de gaswinning, het slopen van de aardkorst, het vervuilen van de zeeën en onze lucht. Nee, laten we die jongens nog maar niet oppakken, die zijn wel erg groot en eng hea meneer de rechter!

  0 likes
 9. [quote name=”Eden”]Nou de rest van de pseudo-wetenschappers nog![/quote]

  yep, en dan allemaal terug ons beestenvel aan en terug in ons hol. Waar was mijn knots ook alweer?

  0 likes
 10. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”Eden”]Nou de rest van de pseudo-wetenschappers nog![/quote]

  yep, en dan allemaal terug ons beestenvel aan en terug in ons hol. Waar was mijn knots ook alweer?[/quote]

  Derde hol, tweede gang rechts. Daar ligt jouw knots. Gisteren nog gezien.

  0 likes
 11. Weet hier iemand om wat voor rechtbank het gaat?

  Appart dit.

  0 likes
 12. YouTube RoccProducti

  [quote name=”mevrouw S.”]Blijkbaar moeten zomaar mensen worden aangewezen om de echte schuldigen te vrijwaren. Buiten dat moeder aarde momenteel met charme en charisma haar groei doorstaat – dat natuurlijk ook onvoorspelbaar verloopt – moeten we eerlijk zijn en durven zeggen dat het natuurgeweld dat door de mensheid wordt aangedaan niet te onderschatten is. De oliegiganten, de gaswinning, het slopen van de aardkorst, het vervuilen van de zeeën en onze lucht. Nee, laten we die jongens nog maar niet oppakken, die zijn wel erg groot en eng hea meneer de rechter![/quote]
  Je hebt helemaal gelijk. Die rechters WETEN dat het onmogelijk is om een aardbeving te voorspellen.. Ze staan onder druk van de corrupte regering (net als in verNederland). Gelukkig hebben de meeste mensen dit door.. De kanc is groot dat er tegen dit vonis gedprotesteerd wordt..

  0 likes
 13. En wordt er ondertussen een of andere onzalige wet doorgejast in Italië ? Want dit is zo bizar, dat het alle schijn heeft van een afleidingsmaneuvre.

  0 likes
 14. Er staat o.a. (Fox) dat bewoners in dat gebied voor de aardbeving al kleine trilling waar genomen hadden. Volgens de rechter had dit voor de experts een aanduiding moeten zijn dat er een aardbeving op komst is. De experts zijn dus nalatig. Er komt eerst nog een definitief proces (ze gaan in beroep) waar weer veel tijd overheen gaat en ze dus niet direct opgesloten worden. De 6 jaar cel is zwaar maar het lijkt me dat de veroordeelden zich vrij kunnen kopen en 6 jaar vrijkopen zal niet goedkoop zijn (en dus meegenomen voor de staat).

  0 likes
 15. Als je aardbevingen niet kunt voorspellen, waarom hebben ze dan tegen de burgers gezegd dat alles veilig is en dat ze rustig in hun huis kunnen gaan slapen!
  Het gaat erom dat wetenschappers (wanneer ze het niet zeker weten) het zekere voor het onzekere moeten nemen en de bevolking inlichten over dat het kan gebeuren en dat het advies is weg te gaan.
  Dat deden ze niet, ze vertelden dat alles veilig was!

  0 likes
 16. 7 miljard krankzinnigen in dit gesticht…

  0 likes
 17. Stel dat in je in een stad als Rome een zware aardbeving moeten voorspellen, zodat een groot deel van de stad geevacueerd moet worden. Dat is een gigantisch dure operatie. Duizenden mensen moeten elders opgevangen worden. Hun achtergebleven woningen moeten bewaakt worden tegen plundering. Gas, water en licht moet om veiligheidsredenen worden afgesloten.
  Kortom een gigantisch dure klus. Vervolgens blijft de aangekondigde aardbeving uit. Moet je dan ook de wetenschappers straffen voor dit feit, en ook nog de eventuele kosten op hun verhalen?
  Dit kan dus niet. De autoriteiten zullen niet blij zijn als een voor een tweede keer een aarbeving wordt voorspeld en er moet weer geevacueerd worden!
  Conclusie: je moet zeer terughoudend zijn als voorspellende wetenschapper met voorspellingen.

  0 likes
 18. wetenschappers beweren toch de waarheid in pacht te hebben? kijk maar naar de chemische maffia met hun pillen. en dan mogen ze van alles uitkramen zonder gevolgen? al wij/ik dat doe zit ik zo in de bak.
  op die manier kan je het ook bekijken.

  0 likes
 19. [quote name=”Daan”]7 miljard krankzinnigen in dit gesticht…[/quote]
  Nee hoor, ‘t is maar een handjevol, maar dan wel degenen die nu nog aan de macht zijn.

  0 likes
 20. Dus… de “regering” is nalatig in de nazorg en onmiddelijke evacuatie van het gebied, bepaalde architecturale plannen waren niet afgestemd op een toch wel uitzonderlijke aardbeving voor dat moment, en dus gaat men ineens de wetenschappers gaan opsluiten… many sides to this coin, yet what is what and who is who, while all the facts are saying is: shit happened, earth roared, people died. Some deaths could’ve been prevented, some couldn’t, but we can’t turn back the hands of time (relativity aside…) and we just have to learn out of those mistakes and try harder next time, whatever the problem was, there are solutions, and those do not happen by wanting to point fingers all the time… peace.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jeffrey epstein

Gaat de FBI Bill Gates ondervragen over zijn banden met Jeffrey Epstein?

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de overleden ...