Natuur en Milieu

Zes jaar cel wegens ’tegenstrijdige informatie’ aardbeving

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Italiaanse rechter heeft zeven seismologen veroordeeld tot zes jaar cel omdat ze ‘geen adequate waarschuwing’ hadden gegeven voor de aardbeving in L’Aquila.

De rechter oordeelde bovendien dat de wetenschappers onvolledige en tegenstrijdige informatie hadden gegeven over de schokken die de inwoners voelden in de weken voor de aardbeving.

Bij de aardbeving in Centraal-Italië in 2009 met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter kwamen 308 mensen om het leven en raakten duizenden hun huis kwijt.

Heksenjacht

Enzo Boschi, één van de veroordeelde wetenschappers, dacht dat hij zou worden vrijgesproken. Hij begrijpt nog altijd niet waar hij voor veroordeeld is.

Collega’s van de seismologen zeiden dat het onmogelijk is om een aardbeving te voorspellen. Susan Hough van de Amerikaanse geologische dienst USGS sprak van ‘een trieste dag voor de wetenschap’.

“Wetenschappers van Caltech en USGS hebben nog nooit een grote aardbeving kunnen voorspellen,” schreef USGS op haar website. “Dat zal waarschijnlijk ook in de nabije toekomst zo blijven.” Een wetenschapper van USGS vergeleek het proces in 2011 met ‘een heksenjacht’.

Te gemakkelijk

Volgens advocaat Filippo Dinacci heeft de uitspraak grote gevolgen voor de gemeenschap omdat functionarissen nu waarschijnlijk te bang zullen zijn ‘om ook maar iets te doen’.

Ilaria Carosi, de zus van één van de slachtoffers, is opgelucht. Volgens haar moeten hooggeplaatste ambtenaren verantwoordelijk worden gehouden wanneer ze te gemakkelijk over hun taak denken.

De American Association for the Advancement of Science verwierp de beschuldigingen en vindt dat de rechter onvoldoende weet over de wetenschap achter het voorspellen van aardbevingen.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Hoe kan een rechter 6 jaar straf opleggen, als een rechter onvoldoende weet over de wetenschap achter het voorspellen van aardbevingen.Immers dit staat nog in de kinderschoenen als je het wetenschappelijk benaderd.Wat een wereld,die je verantwoordelijk houd voor de grillen van moeder aarde.ZIEKELIJK GEWOON.

Eden
Eden
9 jaren geleden

Nou de rest van de pseudo-wetenschappers nog!

Pe68
Pe68
9 jaren geleden

Dit geeft de Italiaanse-staat een uitweg, de mensen krijgen hun wraak en hierdoor minder compensatie.
Iemand nog in de aardbeving buisness 🙂

Dit is niet te filmen, zo krom!

Was er een tijd terug niet een zaak over een valse melding(aardbeving of vulkaan bleef rustig), voor paniek zaaien.

Knn
Knn
9 jaren geleden

Slaat nergens op! Je kan aardbevingen niet accuraat van tevoren voorspellen dus niemand is verantwoordelijk. Het is een natuurfenomeen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x