Buitenland

Kijk wat de VS de landen in het Midden-Oosten heeft aangedaan. Deze moslima leest onbeschofte Amerikaanse tv-hosts de les

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Iraans-Amerikaanse blogger en modeontwerper Hoda Katebi is een hit op internet geworden nadat ze twee onbeschofte Amerikaanse tv-presentatoren de les had gelezen.

Ze was te gast in een programma van WGN News om haar nieuwe boek over mode te promoten, maar kreeg vooral politiek gemotiveerde vragen voorgeschoteld.

Na een kort gesprek over Hoda’s jeugd in Oklahoma begonnen presentatoren Larry Potash en Robin Baumgarten haar te bombarderen met vragen die niets met haar werk te maken hadden.

Niet kunnen vertrouwen

“Laten we het hebben over kernwapens. Sommige kijkers zullen wellicht zeggen dat we Iran niet kunnen vertrouwen. Hoe denk jij daarover?” vroeg Potash.

Hoda had een briljant antwoord en leerde de presentator gelijk het één en ander over de Amerikaanse geschiedenis.

“Ik denk dat we dit land niet kunnen vertrouwen,” zei Katebi, verwijzende naar het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten.

“Kijk wat dit land het grootste deel van de landen in het Midden-Oosten heeft aangedaan,” zei ze.

“Ik ben een pacifist en geloof niet in geweld,” voegde ze toe. “Als we kijken naar het nalatenschap van imperialisme en kolonisatie in het Midden-Oosten, zien we het nalatenschap van dit land en al het geweld dat het niet alleen heeft gecreëerd, maar waarvoor het ook de voedingsbodem heeft gecreëerd.”

Afkomstig uit de VS

“Veel van de wapens in het Midden-Oosten zijn afkomstig uit de VS,” benadrukte ze.

Op dat moment mengde Baumgarten zich in de discussie in een poging haar collega te redden.

“Veel Amerikanen voelen zich hier mogelijk door beledigd. Jij bent een Amerikaan. Je klinkt niet als een Amerikaan,” zei Baumgarten.

Hoda had een scherp antwoord klaar: “Het is heel belangrijk dat we verder kijken dan deze simpele verhaaltjes die we voorgeschoteld krijgen, of het nu gaat over moslimvrouwen of over de nalatenschap van dit land, dat is opgebouwd na de genocide op de inheemse bevolking.”

Excuses

Daarna mocht Hoda nog kort iets zeggen over haar aanstaande modeshow.

Na de uitzending bekritiseerde ze het duo op sociale media. “Zeggen ze dat Amerikanen niet mogen twijfelen aan hun overheid, de wereld in zwart-wit moeten zien en eenvoud moeten verkiezen boven genuanceerd begrip? In dat geval doen ze hun werk goed.”

Later schreef ze dat de Baumgarten inmiddels haar excuses heeft aangeboden.

Bekijk de video hieronder:

Foto: Facebook

[PressTV, Joop]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
4 jaren geleden

LS…

Bedenk dat de Amerikanen voor een groot deel een bastaaardvolk zijn van horden losgeslagen Europeanen geleid door godsdienst krankzinnige Vrijmetselaars, Khazaren/Zionisten en ander religieus tuig.

albert kuipers
albert kuipers
4 jaren geleden

Deze vrouw heeft groot gelijk Amerika brengt alleen maa oorlog.

Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

Het heeft natuurlijk geen pas om in een tv-programma over mode te gaan praten over politiek en geloof en ze heeft volkomen gelijk wat de USA en ook Nederland in het midden-oosten aanricht, maar:
….Ik ben een pacifist en geloof niet in geweld,” …..
Volgens de Koran en Hadith is ze dan geen goed moslima en moet dus, door echte goede moslims,vermoord worden

Sander
Sander
4 jaren geleden

Wat een bullsh*t verhaal. Kijk even wat die agressieve Islam in Europa heeft gedaan. Parijs, Nice, Brussel. Hoog tijd dat we onze planeet bevrijden van dit gezwel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x