Homepagina » Financieel » Journalist roept Nederlanders op deze week uit protest over te stappen van bank
Journalist roept Nederlanders op deze week uit protest over te stappen van bank

Journalist roept Nederlanders op deze week uit protest over te stappen van bank

Journalist Rutger Bregman vindt dat het tijd is voor een nationale ‘Ik Stap Over Van Bank’ week. In een artikel op de Correspondent roept hij mensen op om deze week massaal over te stappen op een andere bank.

Het zou de huidige problemen niet oplossen, maar wel een krachtig signaal afgeven. De Nationale Overstapweek zou bovendien een veel krachtiger signaal afgeven dan woede, aldus Bregman. “Het blijft bizar: zeven jaar na de grootste financiële crisis ooit, is er vrijwel niets veranderd,” zegt hij.

Grotere bewegingen

“De wereld wordt niet veranderd door eenzame consumenten. Keer op keer blijkt dat de geschiedenis in beweging wordt gezet door grotere bewegingen, of we het nu hebben over de afschaffing van de slavernij of de totstandkoming van democratie,” gaat hij verder. Dat is volgens hem precies de reden waarom zo weinig mensen overstappen. Wat heeft het voor zin als je toch de enige bent?

Bregman zag met lede ogen aan hoe er de afgelopen weken gediscussieerd werd over de rol van de banken, maar dat actie uitblijft. Ieder jaar verandert slechts 0,4 procent van de rekeninghouders van bank.

#ikstapovervanbank

“Al zeven jaar maken we ons boos over bonussen en bankiers,” schrijft Bregman op de speciale Facebookpagina, waar inmiddels meer dan 4000 mensen hebben aangegeven een nieuwe rekening te gaan openen. “Toch zitten de meesten van ons nog bij precies dezelfde bank als aan het begin van 2008. Er is een simpele handeling die iedereen kan verrichten om de financiële sector iets beter te maken. Het is, kortom, tijd voor een nationale Ik Stap Over Van Bank Week.”

Uit een enquête van Kassa begin april blijkt dat vooral klanten van de ING, ABN Amro en Rabobank weg willen bij hun bank. Ze hebben hun oog laten vallen op Triodos, ASN Bank en Regiobank.

Via de hashtag #ikstapovervanbank kan iedereen zijn of haar steun betuigen voor het plan. Dit om de banken wakker te schudden. Naar welke bank je overstapt is aan jezelf, omdat volgens Bregman geen enkele bank helemaal perfect is. De deadline voor de Overstapweek is 26 april.

[Nieuws]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • onbelangrijk schreef:

  Evelien wat kunnen we doen, wat kunnen we doen om je van gedachtes te laten veranderen? doe dan maar 10 miljoen euro geven belastingvrij haha

  0 likes
 • brainstormforum schreef:

  Moet je wel in de plus staan op de bank ander gaat het feest niet door.

  0 likes
 • emka schreef:

  NIET doen. krijg je alleen maar gezeik mee!!!
  Ben vorig jaar overgestapt van bank. Ga de namen niet noemen, maar de bank had/heeft een overstapservice zodat je machtigingen ed automatisch mee over gaan. De nieuwe bank wilde heel graag, maar de oude bank was er niet zo blij mee, en wilde in eerste instantie niet meewerken. Ik loop nu, een dik jaar later nog steeds me te ergeren op instanties die het na herhaalde herinneringen niet voor elkaar krijgen om van mijn nieuwe bankrekening af te schrijven.
  Misschien een nobel streven, maar je haalt je er enorm wat gezeik mee op je nek. Dat wil je niet. Hoezeer ik dit gebaar kan waarderen om de banken eens wakker te schudden, doe het NIET!

  0 likes
  • Sina schreef:

   Nou dat is dus niet helemaal waar wat je daar verkondigd.
   Ik ben ook over gestapt naar twee andere banken en ik had de keuze uit twee mogelijkheden :
   1. zij regelen de overstap
   2. je doet het zelf
   of je doet helemaal niks.

   Ik heb zelf voor de laatste gekozen, want ik wil zelf bepalen wat en hoe ik iets betaal. Want ik ben ook geen voorstander van automatische betalingen. Dus ik heb er verder geen problemen mee en betaal gewoon via de nieuwe betaalrekeningen mijn betalingen. En ik heb er verder ook geen problemen mee.

   0 likes
 • Ambassador11 schreef:

  Ooit gaan we er achter komen dat de huidige Banksysteem (Fiat Money) is

  “DE GROOTSTE OPLICHTER PRAKTIJK IN DE MENSELIJKE GESCHIEDENIS”.

  0 likes
 • Jets schreef:

  Ik wil wel, maar ik heb al een jaar of 20 een grote kluis bij mijn bank. En de kluizen zijn schaars bij andere banken ……

  0 likes
 • Bob de Jong schreef:

  Die Journalist is een Vrijmetselaar of een Jesuiet en doet dus gewoon zijn plicht om de wereld te helpen geldloos te maken.

  Die Journalist van de geheime genootschappen doet dus gewoon zijn plicht!!

  0 likes
 • Dnnnoz schreef:

  Joepie!
  De financiële sector heeft onze regering gekaapt!

  Laten we snel met zijn alleen laten zien dat we het niet eens zijn!

  Laten we alleen onze laatste vrijheid gebruiken om over te stappen! Lekker de banken op kosten jagen, krijgen we straks rekeningen met contracten eraan vast.

  En het leukste is dat we als burgers niks kunnen doen omdat we worden tegengehouden door onszelf 🙂

  We noemen elkaar complot denkers, en beschuldigen elkaar van waanvoorstellingen!
  Intern onderdrukken we elk mentaal talent, met jaloezie, egoïstisch gedrag en vernedering.

  En nu mag iedereen die al jaren ze bek open heeft luisteren naar:” Ja, dat wist ik toch niet/Het was niet de bedoeling/Kan ik toch niks aan doen.

  In onze maatschappij weet niemand van iets. Niks van GMO, banken, geo-eng, militaire industrie.
  EN toch lopen deze mensen met hun diploma rond, bovengemiddeld intelligent te zijn en iedereen voor gek te verklaren die spreek wat zij niet begrijpen.

  0 likes
 • riek schreef:

  wat een gedoe
  gewoon: ik haal mijn geld van de bank-week
  heb ik in 2008 gedaan,
  waar blijft de rest,…angsthazen

  0 likes
 • zevenenergie schreef:

  Goh wat toevallig die reclame voor de ASN bank op deze site.

  0 likes
 • TheEnzo schreef:

  Als het mogelijk was om je rekening nummer mee te nemen zou ieder mens overstappen op het moment dat hij of zij besloot dat het tijd was om een signaal te geven. De rompslomp van het veranderen van bank is vaak groter dan de voordelen die je denkt te kunnen behalen en dus kiest de mens voor gemak niet om dat de wil er niet is of dat de mens wat dat betreft gemakzuchtig is maar puur om angst iets te vergeten en daar door in de problemen te raken.

  0 likes
 • Jack schreef:

  Wat ga je hiermee bereiken dan? Van de ene oplichtersbede naar de andere? Erg zinvol is het niet.

  0 likes
 • Elise49 schreef:

  De wereldwijde schuldenbubbel klapt binnenkort toch wel. Heeft dus totaal geen zin. Heb je geld, investeer dan in noodvoorraden enz. Een “logisch” gevolg: oorlog, om weer wat lucht in het systeem te brengen. Iets wat kapot is moet weer opgebouwd worden. Zo ontstaat er weer groei. Agenda 21 gaat gewoon door.
  Belangrijker is dat mensen bewust worden wat er allemaal aan de hand is. Systemen failliet/ natuurrampen. Dat mensen nu toch echt moeten gaan samenwerken/delen om te overleven. Misschien kan deze site simpele tips geven hoe je water opvangt en zuivert zonder dat je daar speciale spullen voor nodig hebt. Of welke planten in de natuur kun je eten. Of hoe zet je een buurtnoodplan op. Chaos moet je proberen te voorkomen. Voorbereiden in zelfvoorziening kan nooit kwaad.

  0 likes
 • mono schreef:

  mijn mening? hier moet je niet aan beginnen, Triodos, ASN Bank en Regiobank. zijn opgericht om je te misleiden is mijn gevoel..

  Triodos is een dochter van ABN-AMRO en heeft tevens het logo 666
  zie hier https://www.triodos.nl/nl/particulieren/
  ABN AMRO MeesPierson, de krachtige partner van Triodos MeesPierson.

  ASN Bank, het duurzame dochtermerk van de genationaliseerde SNS Bank

  regiobank is een afdeling/dochter van SNS REAAL, tevens is hun logo ook dubieus met een ster erin.. http://www.snsreaal.nl/home-5.html
  sommige zullen zeggen wat is er dubieus aan een ster, dan moet je een beetje bekend zijn met alle logo’s en emblemen waar we mee dood gegooid worden..
  hier een link http://www.filosoferick.nl/tag/symboliek/

  misschien willen jullie bij De Blije Bank eens kijken, daar heb ik wel een goed gevoel bij, al zegt dat niks voor jullie eigen gevoel, onderzoek zelf wat je er van vind..
  Het is een coöperatieve bank in oprichting..
  hun tekst:
  De Blije B is een burgerinitiatief van professionals.
  Wij introduceren de waardevaste munt URA en zodra wij meer dan 10.000 leden hebben, dan vragen wij een bankvergunning aan.
  Wij doen niet aan rente en zijn daarmee het eerste duurzame financiële initiatief van Nederland. Rente is parasitair.
  Het veroorzaakt tekorten en crises, ook onze huidige.
  In plaats van rente geven wij Financieel, Ecologisch, Emotioneel en Sociaal rendement, op basis van natuurlijke groei.
  Wij investeren in lokale economieën en duurzame projecten, voor een gezonde en rechtvaardige samenleving.
  Een bank van, voor en door de mensen, waarbij we weer zelf ons geld gaan beheren.
  Vanaf 25 euro ben je medestander van het initiatief en indien gewenst het eerste jaar gratis lid.
  Met 100 euro ben je mede-eigenaar van de bank en ontvang je een ledencertificaat die op termijn rendement geeft.
  Door mee te doen realiseren wij een rechtvaardig samenleving gebaseerd op overvloed. Voor ons, voor onze kinderen en de toekomst van de aarde..
  link: http://www.deblijeb.nl/elevator-pitch.html

  hier een link wat er gebeurd als het niet gaat lukken wat er met je geld gebeurd..
  http://www.soulvability.nl/2013/08/13/faq-wat-gebeurt-er-met-mijn-25-euro-als-de-blije-bank-er-niet-komt/

  ik zelf ga me inschrijven voor 25 euro eind van deze maand, mocht het ze niet lukken dan is dat mijn inziens jammer, maar niet geprobeerd is altijd mis ;- ))
  GRT Mono

  0 likes
  • Collin schreef:

   Dank voor deze bewustwording. Ik was me al meer bewust van die sterren en dan vooral de vijfpuntige sterren die je werkelijk overal in verborgen ziet. Naar mijn mening zijn het allemaal pentagrammen die ze laden met duistere energie via al die satanische rituelen.

   0 likes
 • Lex schreef:

  ASN bank en de rest zijn allemaal niet onafhankelijk, het zijn weer dochterondernemingen van de grote banken. Dus je schiet er weinig mee op dan alleen maar een hoop rompslomp.
  Beste is dat iedereen zijn geld van de rekening haalt, er komt dalijk nog een periode dat we moeten betalen voor onze spaarrekeningen. Kijk maar in Duitsland daar is dat al een enige tijd.

  0 likes
 • Pino schreef:

  Ze zijn allemaal onder de duim van dDNB. Welke bank er ook komt, de DNB stuurt hen. Misschien zijn we dus beter af bij de spermabank. Daar willen ze het e.e.a. nog vastvriezen en lang bewaren.

  0 likes
 • Pete schreef:

  BESTE lezers,

  Het is IDD tijd dat men in Nedeland een swakker wordt, MENSEN, verander massaal van bank !

  Laat Algemeen Beschofte Nederlandse bank lekker de oceaan inzakken en ook de RABO klan en ING cluster club,,,, gewoon asn of sns bank doen, wordt tijd dat d egrot ejongens een sflink onderuit gehaald worden.

  Als we massaal overstappen heeft dit weldegelijk vergaande gevolgen voor de 3 genoemde bank clubs,

  Mensen, wakker worden !

  0 likes
 • x

  Check Also

  spaargeld

  Dit totaal onrechtvaardige beleid zorgt ervoor dat uw spaargeld verdwijnt

  ABN Amro heeft aangekondigd dat de rente ...

  klimaat

  Al sinds 1956 wordt u doelbewust voorgelogen over het klimaat. Dit is de schokkende reden

  Wat hebben bankiers te maken met het ...

  >