Financieel

Journalist roept Nederlanders op deze week uit protest over te stappen van bank

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist Rutger Bregman vindt dat het tijd is voor een nationale ‘Ik Stap Over Van Bank’ week. In een artikel op de Correspondent roept hij mensen op om deze week massaal over te stappen op een andere bank.

Het zou de huidige problemen niet oplossen, maar wel een krachtig signaal afgeven. De Nationale Overstapweek zou bovendien een veel krachtiger signaal afgeven dan woede, aldus Bregman. “Het blijft bizar: zeven jaar na de grootste financiële crisis ooit, is er vrijwel niets veranderd,” zegt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Grotere bewegingen

“De wereld wordt niet veranderd door eenzame consumenten. Keer op keer blijkt dat de geschiedenis in beweging wordt gezet door grotere bewegingen, of we het nu hebben over de afschaffing van de slavernij of de totstandkoming van democratie,” gaat hij verder. Dat is volgens hem precies de reden waarom zo weinig mensen overstappen. Wat heeft het voor zin als je toch de enige bent?

Bregman zag met lede ogen aan hoe er de afgelopen weken gediscussieerd werd over de rol van de banken, maar dat actie uitblijft. Ieder jaar verandert slechts 0,4 procent van de rekeninghouders van bank.

#ikstapovervanbank

“Al zeven jaar maken we ons boos over bonussen en bankiers,” schrijft Bregman op de speciale Facebookpagina, waar inmiddels meer dan 4000 mensen hebben aangegeven een nieuwe rekening te gaan openen. “Toch zitten de meesten van ons nog bij precies dezelfde bank als aan het begin van 2008. Er is een simpele handeling die iedereen kan verrichten om de financiële sector iets beter te maken. Het is, kortom, tijd voor een nationale Ik Stap Over Van Bank Week.”

Uit een enquête van Kassa begin april blijkt dat vooral klanten van de ING, ABN Amro en Rabobank weg willen bij hun bank. Ze hebben hun oog laten vallen op Triodos, ASN Bank en Regiobank.

Via de hashtag #ikstapovervanbank kan iedereen zijn of haar steun betuigen voor het plan. Dit om de banken wakker te schudden. Naar welke bank je overstapt is aan jezelf, omdat volgens Bregman geen enkele bank helemaal perfect is. De deadline voor de Overstapweek is 26 april.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbelangrijk
onbelangrijk
8 jaren geleden

Evelien wat kunnen we doen, wat kunnen we doen om je van gedachtes te laten veranderen? doe dan maar 10 miljoen euro geven belastingvrij haha

brainstormforum
brainstormforum
8 jaren geleden

Moet je wel in de plus staan op de bank ander gaat het feest niet door.

emka
emka
8 jaren geleden

NIET doen. krijg je alleen maar gezeik mee!!!
Ben vorig jaar overgestapt van bank. Ga de namen niet noemen, maar de bank had/heeft een overstapservice zodat je machtigingen ed automatisch mee over gaan. De nieuwe bank wilde heel graag, maar de oude bank was er niet zo blij mee, en wilde in eerste instantie niet meewerken. Ik loop nu, een dik jaar later nog steeds me te ergeren op instanties die het na herhaalde herinneringen niet voor elkaar krijgen om van mijn nieuwe bankrekening af te schrijven.
Misschien een nobel streven, maar je haalt je er enorm wat gezeik mee op je nek. Dat wil je niet. Hoezeer ik dit gebaar kan waarderen om de banken eens wakker te schudden, doe het NIET!

Ambassador11
Ambassador11
8 jaren geleden

Ooit gaan we er achter komen dat de huidige Banksysteem (Fiat Money) is

“DE GROOTSTE OPLICHTER PRAKTIJK IN DE MENSELIJKE GESCHIEDENIS”.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x