Financieel

Journalist roept Nederlanders op deze week uit protest over te stappen van bank

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist Rutger Bregman vindt dat het tijd is voor een nationale ‘Ik Stap Over Van Bank’ week. In een artikel op de Correspondent roept hij mensen op om deze week massaal over te stappen op een andere bank.

Het zou de huidige problemen niet oplossen, maar wel een krachtig signaal afgeven. De Nationale Overstapweek zou bovendien een veel krachtiger signaal afgeven dan woede, aldus Bregman. “Het blijft bizar: zeven jaar na de grootste financiële crisis ooit, is er vrijwel niets veranderd,” zegt hij.

Grotere bewegingen

“De wereld wordt niet veranderd door eenzame consumenten. Keer op keer blijkt dat de geschiedenis in beweging wordt gezet door grotere bewegingen, of we het nu hebben over de afschaffing van de slavernij of de totstandkoming van democratie,” gaat hij verder. Dat is volgens hem precies de reden waarom zo weinig mensen overstappen. Wat heeft het voor zin als je toch de enige bent?

Bregman zag met lede ogen aan hoe er de afgelopen weken gediscussieerd werd over de rol van de banken, maar dat actie uitblijft. Ieder jaar verandert slechts 0,4 procent van de rekeninghouders van bank.

#ikstapovervanbank

“Al zeven jaar maken we ons boos over bonussen en bankiers,” schrijft Bregman op de speciale Facebookpagina, waar inmiddels meer dan 4000 mensen hebben aangegeven een nieuwe rekening te gaan openen. “Toch zitten de meesten van ons nog bij precies dezelfde bank als aan het begin van 2008. Er is een simpele handeling die iedereen kan verrichten om de financiële sector iets beter te maken. Het is, kortom, tijd voor een nationale Ik Stap Over Van Bank Week.”

Uit een enquête van Kassa begin april blijkt dat vooral klanten van de ING, ABN Amro en Rabobank weg willen bij hun bank. Ze hebben hun oog laten vallen op Triodos, ASN Bank en Regiobank.

Via de hashtag #ikstapovervanbank kan iedereen zijn of haar steun betuigen voor het plan. Dit om de banken wakker te schudden. Naar welke bank je overstapt is aan jezelf, omdat volgens Bregman geen enkele bank helemaal perfect is. De deadline voor de Overstapweek is 26 april.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbelangrijk
onbelangrijk
7 jaren geleden

Evelien wat kunnen we doen, wat kunnen we doen om je van gedachtes te laten veranderen? doe dan maar 10 miljoen euro geven belastingvrij haha

brainstormforum
brainstormforum
7 jaren geleden

Moet je wel in de plus staan op de bank ander gaat het feest niet door.

emka
emka
7 jaren geleden

NIET doen. krijg je alleen maar gezeik mee!!!
Ben vorig jaar overgestapt van bank. Ga de namen niet noemen, maar de bank had/heeft een overstapservice zodat je machtigingen ed automatisch mee over gaan. De nieuwe bank wilde heel graag, maar de oude bank was er niet zo blij mee, en wilde in eerste instantie niet meewerken. Ik loop nu, een dik jaar later nog steeds me te ergeren op instanties die het na herhaalde herinneringen niet voor elkaar krijgen om van mijn nieuwe bankrekening af te schrijven.
Misschien een nobel streven, maar je haalt je er enorm wat gezeik mee op je nek. Dat wil je niet. Hoezeer ik dit gebaar kan waarderen om de banken eens wakker te schudden, doe het NIET!

Ambassador11
Ambassador11
7 jaren geleden

Ooit gaan we er achter komen dat de huidige Banksysteem (Fiat Money) is

“DE GROOTSTE OPLICHTER PRAKTIJK IN DE MENSELIJKE GESCHIEDENIS”.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x