Gezondheid

Wetenschappelijk bewezen: leef langer dankzij kamillethee

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kamillethee is niet alleen lekker en de ideale remedie tegen stress. Regelmatig een kopje drinken heeft nog andere gezondheidsvoordelen. Een nieuw onderzoek toont een belangrijke correlatie aan tussen het regelmatig drinken van kamillethee en een verminderd risico om te sterven.

Opvallend genoeg geldt dit alleen voor vrouwen. Zij hadden tijdens het onderzoek maar liefst 29 procent minder kans om te sterven. De onderzoekers volgden zeven jaar lang 1667 mannen en vrouwen van 65 jaar of ouder.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Van de 14 procent onder hen die regelmatig kamillethee dronken, bleken alleen de vrouwen van het gezondheidsvoordeel te kunnen genieten. Hoe dat komt, is nog niet duidelijk.

Hoofdpijn

Kamille wordt al langer gezien als een populair middel tegen vele kwalen. Zo werd de plant in het verleden al gebruikt tegen hoofdpijn, buikpijn en slapeloosheid.

Tijdens de menstruatieperiode hebben heel wat vrouwen last van extra stress, spanning en buikkrampen. Kamillethee helpt niet alleen goed tegen spanning en krampen, maar ook tegen een opgeblazen gevoel omdat het de spijsvertering stimuleert. Zelfs opvliegers zouden met kamillethee verzacht kunnen worden.

Kanker voorkomen

Onderzoekers hebben ook ontdekt dat regelmatig een kopje kamillethee drinken kanker kan helpen voorkomen. Dat komt door het stofje apigenine, dat de zogenaamde superkrachten van kankercellen wegneemt.

Wetenschappers van de Universiteit van Ohio ontdekten dat apigenine voorkomt dat borstkankercellen langer kunnen leven dan normale cellen. Ook stopt het de verspreiding van deze cellen en worden ze gevoeliger voor medicijnen. De stof werkt bovendien ontstekingsremmend.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
8 jaren geleden

De chaos is op het moment zo groot op aarde(natuur/techniek/systeem) dat een kamillethee ook niet meer werkt.

peter
peter
8 jaren geleden

Mooi, mijn vriendin drinkt het heel graag en ik niet zo. Daar hoef ik dan niets aan te veranderen.

new atheist world order
new atheist world order
8 jaren geleden

Besef je wel dat dit soort berichten bijna altijd gaan over de meest hoogwaardige versie van een produkt. Met een zakje van de Aldi loop je dit soort werkingen hoogstwaarschijnlijk mis.
‘Wetenschappelijk bewezen’ ook met een korreltje zeezout nemen zou ik zeggen maar alle beetje kunnen helpen.

Arnout
Arnout
8 jaren geleden

Implications. The use of chamomile shows protective effects against mortality in this sample of older adults of Mexican origin for women. Further research is warranted in other populations to determine if these effects are consistent.

Dus met andere woorden we weten nog niks. Niet gelijk conclusies trekken. Ik kan ook een correlatie trekken tussen het voorkomen van autisme en het verschijnen van albert (kwalbert) verlinde op tv….

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x