Spiritueel

“Kinderen met herinneringen aan vorige levens hebben mogelijk PTSS”

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kinderen die herinneringen hebben aan een gewelddadige dood in een vorig leven, lijden mogelijk aan posttraumatische stressstoornis (PTSS). Dat zegt psycholoog dr. Erlendur Haraldsson, professor emeritus aan de Universiteit van IJsland in Reykjavik.

In de leeftijd van twee tot zes jaar zeggen kinderen vaak dat ze iemand anders zijn geweest, veelal iemand die een traumatische ervaring heeft gehad: een soldaat die is gesneuveld, een piloot die is gecrasht of iemand die het slachtoffer is geworden van een moord. Daarna raken ze vaak geïnteresseerd in andere dingen of ze vergeten wat ze hebben gezegd.

De herinneringen kunnen een negatieve psychologische invloed hebben op het kind. Sommigen missen hun andere familie of willen terugkeren. Sommigen krijgen last van fobieën die gerelateerd lijken te zijn aan de traumatische ervaring waar ze over hebben gesproken. Sommigen hebben flashbacks of krijgen last van nachtmerries. De symptomen vertonen veel overeenkomsten met PTSS.

Dr. Haraldsson schrijft in zijn paper ‘Children Who Speak of Past-Life Experiences: Is There a Psychological Explanation?’ over tientallen kinderen uit Sri Lanka en Libanon die herinneringen zeggen te hebben aan vorige levens. In veel gevallen bleken de kinderen de trauma’s te herleven of kregen ze woede-uitbarstingen.

Sommige kinderen konden zich moeilijk concentreren, hadden last van stemmingswisselingen en werden agressief. Van het aantal kinderen dat een onnatuurlijke dood zegt te zijn gestorven, is 35 procent buitengewoon bang voor de dood, aldus dr. Jim Tucker van de Universiteit van Virginia.

Hij noemt als voorbeeld een kind dat herinneringen zegt te hebben aan een leven waarin ze een 7-jarig Afro-Amerikaans meisje was. Het meisje zag hoe ze werd ontvoerd door twee blanke mannen, door wie ze vervolgens werd verkracht en gedood. Ze werd overdag vaak geconfronteerd met herinneringen aan deze traumatische gebeurtenis en kreeg er vaak nachtmerries over.

[Epoch Times]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nedroj
Nedroj
8 jaren geleden

Tsjonge jongen…….

Allang blij dat deze kinderen niet lijden aan adhd!
Ptss in combinatie met adhd is namelijk dodelijk.

Stefan
Stefan
8 jaren geleden

Dit zijn hele interessante onderzoeken.

Veel psychiatrische stoornissen zijn wellicht te verklaren wanneer reïncarnatie aan het spectrum van onderzoek wordt toegevoegd.

aan Nedroj
aan Nedroj
8 jaren geleden

22 november 1963, Dallas, Texas. Om 12.30
Zou dat dan adhd x ptss in het kwadraat zijn?

Ronny
Ronny
8 jaren geleden

pfffff. de mens is steeds gestoorder aan het worden. zodra een kind een rare droom heeft gehad of een keertje met z’n gedachten ergens anders is, staan hele horden met “idioten” klaar om er een label of een ziekte aan te hangen. pleur op…… kinderen hadden dit vroeger ook en toen was er (gelukkig) niemand die zich druk om ging maken. die mensen van nu zijn echt knetter, waarschijnlijk om zichzelf zo veel mogelijk aan het werk te houden.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x