Homepagina » Spiritueel » “Kinderen met herinneringen aan vorige levens hebben mogelijk PTSS”
"Kinderen met herinneringen aan vorige levens hebben mogelijk PTSS"

“Kinderen met herinneringen aan vorige levens hebben mogelijk PTSS”

Kinderen die herinneringen hebben aan een gewelddadige dood in een vorig leven, lijden mogelijk aan posttraumatische stressstoornis (PTSS). Dat zegt psycholoog dr. Erlendur Haraldsson, professor emeritus aan de Universiteit van IJsland in Reykjavik.

In de leeftijd van twee tot zes jaar zeggen kinderen vaak dat ze iemand anders zijn geweest, veelal iemand die een traumatische ervaring heeft gehad: een soldaat die is gesneuveld, een piloot die is gecrasht of iemand die het slachtoffer is geworden van een moord. Daarna raken ze vaak geïnteresseerd in andere dingen of ze vergeten wat ze hebben gezegd.

De herinneringen kunnen een negatieve psychologische invloed hebben op het kind. Sommigen missen hun andere familie of willen terugkeren. Sommigen krijgen last van fobieën die gerelateerd lijken te zijn aan de traumatische ervaring waar ze over hebben gesproken. Sommigen hebben flashbacks of krijgen last van nachtmerries. De symptomen vertonen veel overeenkomsten met PTSS.

Dr. Haraldsson schrijft in zijn paper ‘Children Who Speak of Past-Life Experiences: Is There a Psychological Explanation?’ over tientallen kinderen uit Sri Lanka en Libanon die herinneringen zeggen te hebben aan vorige levens. In veel gevallen bleken de kinderen de trauma’s te herleven of kregen ze woede-uitbarstingen.

Sommige kinderen konden zich moeilijk concentreren, hadden last van stemmingswisselingen en werden agressief. Van het aantal kinderen dat een onnatuurlijke dood zegt te zijn gestorven, is 35 procent buitengewoon bang voor de dood, aldus dr. Jim Tucker van de Universiteit van Virginia.

Hij noemt als voorbeeld een kind dat herinneringen zegt te hebben aan een leven waarin ze een 7-jarig Afro-Amerikaans meisje was. Het meisje zag hoe ze werd ontvoerd door twee blanke mannen, door wie ze vervolgens werd verkracht en gedood. Ze werd overdag vaak geconfronteerd met herinneringen aan deze traumatische gebeurtenis en kreeg er vaak nachtmerries over.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • EllenB schreef:

  Ik zou mijn leven nooit hebben kunnen accepteren, zonder het inzicht in mijn vorige levens.
  Heb zoveel lijden moeten doorstaan, tot ik op een gegeven moment ben gaan zoeken, naar het waarom.
  En het antwoord is in stukjes en beetjes, tot me gekomen.
  Begreep toen pas echt, wat het woord ‘karma’ betekende.

  Alles wat we meemaken, in dit leven, heeft te maken met de ervaringen, die we opgedaan hebben in vorige levens.
  Ontwikkeling, is een doorlopend proces, en alles, wat we in een vorig leven, niet goed verwerkt hebben, komt opnieuw naar boven, in een volgend leven.
  Iets triggert je dan, om opnieuw door die pijn heen te gaan, om het dan, eindelijk achter je te kunnen laten.

  Geef jullie een voorbeeld van mijn dochter.
  Ze kon na de scheiding van haar ouders, niet goed meer slapen. Was bang in het donker en de deuren moesten altijd open staan. Ook was ze bang voor kleine ruimtes, en om dood te gaan.
  Op een gegeven moment, ging ze spontaan in regressie.
  Ze ging terug naar een vorig leven, en ervoer opnieuw, dat ze levend begraven was, en hoe bang ze toen was.
  Daarna ging het slapen e.d, een stuk beter. Ook omdat ik begreep, waar haar angsten vandaan kwamen, en hoe ik er haar er het beste mee kon helpen.

  10 likes
 • Stefan schreef:

  Dit zijn hele interessante onderzoeken.

  Veel psychiatrische stoornissen zijn wellicht te verklaren wanneer reïncarnatie aan het spectrum van onderzoek wordt toegevoegd.

  17 likes
 • Ronny schreef:

  pfffff. de mens is steeds gestoorder aan het worden. zodra een kind een rare droom heeft gehad of een keertje met z’n gedachten ergens anders is, staan hele horden met “idioten” klaar om er een label of een ziekte aan te hangen. pleur op…… kinderen hadden dit vroeger ook en toen was er (gelukkig) niemand die zich druk om ging maken. die mensen van nu zijn echt knetter, waarschijnlijk om zichzelf zo veel mogelijk aan het werk te houden.

  4 likes
  • Merel schreef:

   Kan allemaal wel zo zijn.
   Maar hoe intelligent is het om te willen leren?
   Om te willen ontdekken?
   Willen weten waarom bijv. kinderen bepaalde dingen zeggen en voelen?
   Of ben je in jouw beleving dan per definitie “gestoord”?
   Vraag je dat maar eens af tussen al je vastgelegde wijsheden af.

   6 likes
 • Peter C. schreef:

  “lijden mogelijk aan posttraumatische stressstoornis (PTSS). Dat zegt psycholoog…”. En iemand die een UFO waarneming, of encounter gehad heeft wordt door psychiaters bestempeld als iemand met een “Delusional Disorder”.
  Maar wat dan gezegd van kinderen die zich de plaats en omgeving herinneren en beschrijven, zelfs in een ander land en dat het na opzoekingswerk ook blijkt te kloppen? Zeker geen PTSS!

  3 likes
 • aan Nedroj schreef:

  22 november 1963, Dallas, Texas. Om 12.30
  Zou dat dan adhd x ptss in het kwadraat zijn?

  2 likes
 • Arwijn schreef:

  Dit filmpje is de moeite waard ivm dit onderwerp:

  http://youtu.be/88s6HHkbh84

  2 likes
 • Nedroj schreef:

  Tsjonge jongen…….

  Allang blij dat deze kinderen niet lijden aan adhd!
  Ptss in combinatie met adhd is namelijk dodelijk.

  1 likes
 • Grada S schreef:

  Zo waar ik kan ervaren, heeft het niet altijd met alleen met verleden te maken. Wellicht dat hersenen gaan creëren , wanneer juist datgene ontbreekt om het een plekje te geven. Een soort tegenlicht dat ontbreekt, in je gehele omgeving. Het niet begrijpen of niet willen begrijpen van die ander, en als reflectie de persoon in kwestie ook geheel niet serieus nemen, met de signalen die het afgeeft. Een sensorisch persoon kan misschien tal van vergelijkingen maken, zonder conclusies te trekken, een soort conclusie die nog niet verrijkt is. Dat blijft tot zo ver het gekomen is, hetzij met verrijking, hetzij met verarming. Soms wordt het verlicht bij toeval, en soms teniet gedaan al dan niet bewust. ik beschouw ptss als een spiegelbeeld die je met open ogen wil bekijken. En bij benadering alles serieus neemt wat hoorbaar en zichtbaar is.

  0 likes
 • Grada S schreef:

  nog 1 toevoeging dan , ik kan het niet achterwege laten gevoelsmatig: Elke andere manouevre zou verwijdering , of minder contact kunnen ontstaan. Je kan het heel houden, of breken. Als alleen logica gaat gelden, bijvoorbeeld, komt er veel leegte voor in de plaats.

  0 likes
 • Grada S schreef:

  het vereist geen verklaring , of verdediging, maar wel attentie

  0 likes
 • Luca schreef:

  Denken jullie dat wanneer men zelfmoord pleegt men ook reïncarneert?

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump noemt explosie Beiroet ‘een vreselijke aanval – een soort bom’

  Hoewel er nog niet veel bekend is ...

  beiroet

  Beiroet ‘veranderd in oorlogsgebied’ na gigantische explosie: ‘Vergelijkbaar met Hiroshima’

  In Beiroet, de hoofdstad van Libanon, heeft ...

  >