Homepagina » Binnenland » Ze zitten alleen maar op hun telefoontje te kijken. Baudet legt op drukbezocht FvD-congres uit waarom het hele parlementaire gebeuren een theaterstuk is
Foto: YouTube/Forum voor Democratie

Ze zitten alleen maar op hun telefoontje te kijken. Baudet legt op drukbezocht FvD-congres uit waarom het hele parlementaire gebeuren een theaterstuk is

Thierry Baudet zei tijdens het drukbezochte FvD-congres afgelopen weekend in Barneveld dat de democratie nu niet functioneert.

“Er zijn zoveel punten die nu misgaan in Den Haag,” zei hij.

Dat heeft volgens Baudet niet alleen te maken met het feit dat onze bestuurders ideologisch de weg kwijt zijn, maar ook met het feit dat ze zich als het ware onkwetsbaar voelen.

Ze hebben niets met u te maken

Zolang ze het kabinet maar niet laten vallen, hebben ze niets met u als burger te maken, aldus de FvD-leider.

Dat betekent dat ze niets met de boeren te maken hebben, met de onderwijzers die gaan staken, of de mensen in de zorg.

“Eigenlijk hoeven ze helemaal niet naar u te luisteren,” zei hij.

Theaterstuk

Mark Rutte of welk bewindspersoon dan ook is altijd alleen maar op zijn of haar telefoontje aan het kijken, klonk het.

“Ze hoeven helemaal niet naar ons te luisteren,” zei Baudet. “Het hele parlementaire gebeuren is een theaterstuk dat met de grootst mogelijke tijdverkwisting wordt gespeeld.”

Debatten duren soms wel 15 uur, terwijl het besluit van tevoren al vaststaat, lichtte hij toe.

Referendum afschaffen

“Ze doen maar wat,” zei hij.

Het allereerste wat het kabinet Rutte heeft gedaan is u uw stem afpakken, het referendum afschaffen, benadrukte de FvD-leider.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Alleen door in grote getalen niet meer te gaan stemmen bij de 2e kamer verkiezingen, is er een kans dat er een doorbraak komt. STOP STEMMEN

  In alle andere gevallen zullen de (overheids-) lasten blijven stijgen bij op z’n best gelijkbijvende lonen en wordt de ON-Vrijheid steeds groter. Ook de gecontroleerde oppositie, die in hetzelfde bestel z’n werk doet, zal hier niets aan kunnen/willen veranderen.

  26 likes
  • De gene die tegen dit alles zijn en die gaan stoppen met stemmen dan winnen de gene die tevree zijn met de vvd en de rest van die vuilakken. De gene die ontevree zijn moeten juist wel gaan stemmen.

   15 likes
   • Degene die al meer dan 20 jaar ontevree zijn, die weten dat stemmen geen enkele zin heeft. Ze worden opgezogen in het bestel of gewoonweg vermoord of op andere manier monddood gemaakt. Iedere keer weer zie je dezelfde MSN Misselijkmakende gezichten die zonder enige kennis van zaken de boel besodemieteren. Het is een keer GENOEG GEWEEST.

    6 likes
  • Gaat dat stemmen wel eerlijk waar het meest op geklaagd word wint altijd.

   4 likes
 2. Ja koningshuis weg, scheelt miljarden ze hebben sowieso geen recht op de troon nadat ze die meenamen op hun heldhaftige vlucht in 1940, daarna de hele regering ook weg en gewoon zelfbestuur voor de lopende zaken. Geen groot salaris meer voor diegenen die het dan doen, gewoon op minimum zodat ze nooit de “feeling” met gewoon leven kwijtraken.

  22 likes
  • von amsberg zur lippe biesterfeld.
   erg nederelands ja.

   we worden al meer dan een eeuw door nazi’s geregeerd.
   we zijn nooit bevrijd,het is een satanisch wereldtoneel met echte doden.

   daarvoor waren de monarchieen rijk door te roven.
   ter land ter zee en al een lange tijd in de lucht……he rutte?

   fff

   8 likes
  • grondwet artikel 21 geldende 1939.
   maar ook toen waren ze al nazi getrouwe en nazi getrouwde.

   fff

   6 likes
  • Uiteraard moest eerst ff het duikbootje gevuld worden met goudstaven van ons aller Familie en dan naar Engeland. Vandaar dat Rotterdam is gebombardeerd; men wilde zich niet overgeven; men had een paar dagen nodig om de koloniale rijkdommen veilig te stellen. Maar de meeste Rotterdammers weten niet dat het zo gegaan is. WWII was een zege voor Europa. Iedere leider in de EU wil graag NL onder zijn hoede hebben. Goede infra en havens. Ideaal voor de haviken. 100 jaar geleden was dezelfde elite bezig in Duitsland en binnen Europa. Vandaar de opkomst van Rechts, of hoe je het noemen wilt. Liever het Derde Rijk dan het huidige Zionistische Rijk. Vandaar dat ik er niet van opkijk. 40 jaar geleden las ik Mein Kampf. Toen wist ik gelijk waarom het zolang verboden was; uiteraard niet voor de linkse studentjes op de universiteiten. Plato: ” De Meest Gehate Man Is Hij, Die De Waarheid Spreekt”.

   0 likes
 3. Het zijn erger dan hooligans. Die vernielen slechts een bushokje. Politici vernielen echter een hele samenleving.

  20 likes
 4. @rene
  ik ben het in grote lijnen met je eens maar niet stemmen is niet goed.
  probeer eens FVD of PVV en geef ze het voordeel van de tweifel.
  als deze partijen zouden regeren en dan kom je er van zelf achter na een paar maanden hoe zij het doen.
  mocht het zo zijn dat het niets heeft uitgehaald dan ga ik ook niet meer stemmen.

  14 likes
 5. Natuurlijk doen ze maar wat, omdat het kan, of zoals @ René schrijft we hebben alleen gecontroleerde oppositie ….. Nog treuriger, als al die slappe lapzwansen uiteindelijk weg zijn……. kom je diezelfde figuren weer tegen op andere leuk betaalde functie’s..Kortom je komt er nooit meer vanaf….Klein Landje met een incestueuze cirkel..

  14 likes
 6. René dit is (zoals zo vaak) onzin. Door niet te stemmen veranderd de kiesdeler alleen maar en blijft de zetelverdeling zoals er gestemd is.
  Stel jezelf beschikbaar voor de verkiezingen en dien dan een wetsvoorstel in om de kiesdeler vast te stellen op het aantal stemgerechtigden. Hoop dan nog dat je voorstel aangenomen wordt.
  Komt dan maar 40% van de stemgerechtigden opdagen dan komen er ook maar 60 mensen in de kamer (0,4 x 150) Dan heeft niet stemmen pas zin
  Niet stemmen is dus het domste wat je doen kunt.

  9 likes
  • @Eelke Piers, en als maar 5 procent van de stemgerechtigden op zou komen dagen ? Hoe gaan ze ons dan vertellen dat zij door ons verkozen zouden zijn als volksverlakker ? Hoe zou zo’n uitzending van kiesuitslagen er dan uitzien denk je ? Zouden ze ten overstaan van iedereen nog steeds kunnen volhouden dat ze recht van spreken hebben namens de kiezer ? Lijktmij toch stug, niet ?

   4 likes
 7. wanneer je niet gaat stemmen, gaan inderdaad die misselijk makende gezichten nooit en te nimmer weg.

  8 likes
 8. Ach Salvar, heb al zo vaak ‘het voordeel van de twijfel’ gegeven maar neem van mij aan er zal niks wezenlijks veranderen, ook niet door de gecontroleerde oppositie aan het roer te laten.

  En ja, ze verdelen de 150 zetels toch wel, maar als meer dan 50% niet meer gaat stemmen, staat het bestel onder grote druk en is niet langer ‘democratisch gekozen’.

  Maar helaas, zullen velen toch wel weer op zo’n oppositie partij gaan stemmen om er jaren daarna achter te komen dat het niet helpt en vervolgens gaat de volgende generatie weer hetzelfde doen en zo blijft het schuitje een beetje ronddobberen.

  6 likes
 9. idd. Ster want links stemt wel en op hetzelfde zittende zootje, als rechts niet stemt wordt het nog linkser.

  4 likes
 10. Tuurlijk heeft stemmen zin die 150 zetels worden toch gevuld dus dan maar beters PVV of FvD stemmen of SP .

  4 likes
 11. Hun taken zijn zand in de ogen strooien en inboezemen angst en terreur, des te beter kunnen ze op rozen zitten?

  3 likes
 12. Sommige beslissingen duren maanden over de ruggen van 2 kleine Nederlandse kinderen,weggesleurd uithuisgeplaatst.tijdens de zomervakantie.
  Als je je niet bezig houdt met het telefoontje, wordt het als niet normaal gezien,en verklaren ze dat in Nederland als een gevaar voor de toekomst van je kinderen.
  Sociaal noemt men dat!???

  3 likes
 13. Een referendum is eigenlijk ook niet iets dat iedereen gelijkwaardig maakt. of het leven verbetert. Met een referendum blijft er nog steeds altijd een groep die zich niet in een idee kan vinden. Als 51% voor stemt dan is er nog steeds bijna de helft die het idee niet ziet zitten. Dat omdat een referendum ook een onderdeel van het macht systeem is. Daarom zou beleid niet nationaal moeten zijn maar lokaal. Nationaal beleid is ook nog steeds gecentraliseerde macht (over Nederland) en zo ook de gemeente (gecentraliseerde macht over de mensen van de gemeente). We zouden wat dat betreft van de macht af moeten. Dan wordt het leven zelf belangrijk en daar bestaat geen macht. In plaats van MACHT moeten de mensen dan hun KRACHT gaan gebruiken, individueel. DAN kun je KRACHTEN bundelen en een werkelijke samenleving gaan opbouwen omdat dan het leven geleefd wordt. Zolang er MACHT heerst, op welke schaal dan ook, verandert er niets. Een samenleving, het woord zegt het al, gaat over samen LEVEN. Wat nu een samenleving genoemd wordt is niets anders dan een slaafs volk dat gehoor geeft aan de heersende macht.

  3 likes
 14. :adrianus-johannes.

  tijd voor een burgerregering..
  kijken of zij die langs de lijn zitten het stoppen en anders kunnen..
  alles staat en valt bij het handhaven.. wel handhaven van eigen regels, zo regelen ze dat als ik al eerder verwoorde..
  zie maar weinig burgers in nederland zelf wat doen, schein meer vertrouwen in het systeem te zijn..
  lees voor vertrouwen maar angst..

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister-president

Beelden: Minister-president van Nederland liegt over coronatoespraak

We moeten ons realiseren dat het maanden ...

boeren

‘Dit is het dus mensen! Hiervoor worden boeren opgeofferd’

Boze boeren voeren sinds donderdag actie en ...