Buitenland

Zo stopte China het virus in december in de doofpot

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Chinese laboratoria stuitten in december vorig jaar op een zeer besmettelijk virus, maar kregen de opdracht het onderzoek te staken, monsters te vernietigen en de media in het duister te houden. Dat heeft een Chinees nieuwsmedium onthuld.

Een gezondheidsfunctionaris uit Wuhan, het epicentrum van de uitbraak, heeft opdracht gegeven tot vernietiging van de monsters.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Pas ruim drie weken later erkende China dat het virus van mens op mens overdraagbaar was.

Verwijderen

Vlak nadat Caixin Global, een gerespecteerd onafhankelijk medium, hierover publiceerde, is geprobeerd het artikel van het Chinese internet te verwijderen.

Caixin meldt dat uit de monsters was gebleken dat er opvallende gelijkenissen waren tussen het nieuwe virus en het Sars-coronavirus, waar in 2002-2003 bijna 800 mensen aan stierven.

Slechts een klein groepje medici en partijfunctionarissen kreeg deze informatie.

Niet geïnformeerd

De labresultaten bereikten uiteindelijk ook Peking, waarna de Chinese nationale gezondheidscommissie de laboratoria opdracht gaf om geen informatie naar buiten te brengen en de monsters over te dragen of te vernietigen.

Toen een team van het Chinese centrum voor ziektecontrole en -preventie op 8 januari aankwam in Wuhan, werd het niet geïnformeerd dat patiënten medische personeel hadden besmet.

Lockdown

Pas op 20 januari zei longspecialist Zhong Nanshan, die de strijd tegen Sars leidde, in een interview dat het virus zich verspreidde onder mensen.

Wuhan, een stad met 11 miljoen inwoners, ging op 23 januari in lockdown, ongeveer een hele maand nadat het virus was ontdekt.

[The Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
4 jaren geleden

Men heeft alles gedaan om de Euro te redden, maar toen kwam er een vleermuis met een grote snuit en die blies heel het Euroverhaaltje uit.

Willem
Willem
4 jaren geleden

Als het in de Time,s staat dan moet je het zeker geloven !

China en Iran wijzen weer naar Israel en de V.S , bij zo,n situatie moet je je afvragen wie heeft er het meeste voordeel bij .

MH17 was ook een ongelukje , en de onderste staan zou boven komen ondertussen weten we wel beter .

Net op het moment dat het hele Clobalistische systeem in elkaar dreigt te donderen en al hun leiders met de rug tegen de muur staan , komt China de helpende hand bieden , iedereen zit ondertussen weer stevig in het zadel , want als de economie klapt dan ligt het aan het virus mooi verhaal !!

Oh ja laten we gelijk verplicht vaccineren en het afschaffen van het contante geld weer aan de orde stellen , stond al heel lang op het programma en het mooie is die domme burgers vragen er nu zelf om , wat een grap !!!

Geen schaap
Geen schaap
4 jaren geleden

China had vanaf het begin af aan transparant moeten zijn omtrent het virus, de samenstelling ervan, de wijze, de mate en de snelheid van verspreiding en eventuele behandelwijzen.

Nu is het een wereldprobleem geworden.

Zoals met alle (griep)virussen zijn de ouderen en mensen met een zwakke gezondheid en conditie de grootste doelgroep.

En met dat in het achterhoofd houdende, werk aan je conditie, weerstand en immuunsysteem door extra (mulit)vitamines, vitamine C 1000, Vitamine D (uit zonlicht en uit vette vis), propolis, echinacea en voldoende beweging maar ook slaap.

vladi
vladi
4 jaren geleden

ik las dat ze tijdens de lockdown de scholen werelwijd gaan installeren met 5G en 6G antennes.
iets om in de gaten te houden na de lockdown.
onder het mom van scholen ontsmetten,installaties op de daken knallen.

hier zal het ook niet meer lang duren.

fff

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x