Buitenland

Zo ziet de westerse groene, duurzame ‘digitale revolutie’ eruit in Afrika

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De digitale revolutie betekent vooral monsterwinsten voor Amerikaanse mijnbouw-multinationals en steeds minder rechten voor Afrikaanse werklieden die onder erbarmelijke omstandigheden in de mijnen moeten zwoegen, schrijft Jeremy Loffredo voor The Grayzone.

De komende decennia gaat de vraag naar bepaalde grondstoffen exploderen omdat iedereen aan de elektrische auto moet. Denk bijvoorbeeld aan koper en kobalt. Siddhartha Kara heeft in Congo vastgelegd hoe Amerikaanse mijnbouwbedrijven de lokale bevolking uitbuiten en misbruiken, en hoe vrouwen en kinderen hieronder lijden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gates

KoBold Metals is een nieuw mijnbouwbedrijf dat is opgezet door Bill Gates en gesteund wordt door Jeff Bezos en Richard Branson. Het bedrijf zoekt naar afzettingen die andere mijnbouwreuzen over het hoofd hebben gezien.

Het bedrijf van Gates, Bezos en Branson wil de hele wereldvoorraad aan nikkel, kobalt, lithium en koper in handen krijgen. KoBold is op dit moment bezig met een groot mijnbouwproject in Zambia.

Moreel exhibitionisme

“Het slavernijverleden waar nu excuses voor komen en alles om te doen is, is geen oplossing voor hedendaagse uitbuiting en onderdrukking. Het verleden uitlichten is moreel exhibitionisme bedoeld om af te leiden van het nu,” reageert jurist Sietske Bergsma.

De ‘utopie’ van de Vierde Industriële Revolutie wordt gebouwd op de rug van mensen in het mondiale Zuiden, merkt schrijfster Whitney Webb op. Hier is volgens haar niets duurzaams aan. Wel ondersteunen we hiermee neokolonialisme en roofzuchtige mijnbouwbedrijven, aldus Webb.

4.9 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

DIT is méér dan verschrikkelijk. Arme, arme mensen daar in Afrika
.
In dit licht bezien is het geen wonder, dat er zoveel mensen uit Afrika proberen naar Europa te komen. Logisch toch?

Wat wel waar is, is dat het WEL de bevoorrechten zijn, die daarvoor in aanmerking komen. Het kost een heleboel geld, dat vaak door een hele familie bij elkaar wordt gebracht, om ZO één persoon naar Europa te sturen. Dat impliceert natuurlijk, dat die persoon vanuit Europa geld opstuurt naar de familie. Een win-win-situatie.

Over dit fenomeen heb ik al eerder gelezen. Dáár ging het toen vooral over heel kleine kinderen, die, juist omdat ze nog zo klein zijn, daar in die gruwelijke mijnen kobalt moeten oogsten.

Ik heb daar maar één woord voor: WALGELIJK!

Zouden al die zogenaamde “deugende” mensen ook maar een flauw idee hebben, waar zij indirect aan mee helpen? Vast en zeker niet. Zij geloven alleen maar de continue leugens, die hun worden wijsgemaakt.

En inderdaad, wat een bullshit om excuses te maken voor dingen die gebeurd zijn in het verleden en er dan vervolgens totaal niet tegen opzien om dat nog eens in meervoud te herhalen.

Bill Gates, Jeff Bazos en Richard Branson hebben bloed aan hun handen. En niet zo weinig ook. Hier praat je niet over “mensen”, maar over pure monsters.

En dan weet je ook weer, dat voor heel veel mensen, jong EN oud, deze Aarde niets anders is dan een Hel.

Avax
Avax
1 jaar geleden

Ze zijn ziek, gehersenpoeld tot op het bot!

dna
dna
1 jaar geleden

De Chinezen zijn daar de baas hoor

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Wanneer worden de idioten opgeruimd.. Zij zijn de kanker cellen op aarde.. Ze vernietigen alles !!

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x