Mens en Dier

Zojuist in de Slaapkamer: Rutte geeft geen antwoord en lacht u vervolgens recht in uw gezicht uit met zijn WEF-tasje

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Demissionair premier Rutte zei eerder dat het afhangt van de context en de dader of het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen een daad van agressie is.

Pepijn van Houwelingen vroeg hem dinsdag in de Tweede Kamer of hij die opmerking zo kan interpreteren: als Amerika dat gedaan heeft om het NAVO-belang te beschermen, zegt de minister-president wellicht dat het geen daad van agressie is. “En als dat niet zo is, hoe moeten we het dan in hemelsnaam interpreteren?” vroeg Van Houwelingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Rutte gaf geen antwoord op de vraag en verwees naar het vorige debat, ‘waarvan keurig een stenografisch verslag gemaakt is’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Supergezellig

“De premier duikt wéér. Ik vind het echt stuitend,” reageerde Van Houwelingen. “De premier zit helemaal klem, want het is wel duidelijk wie het gedaan heeft. Maar hij wil er niks over zeggen. Ik vraag me echt af met wie ik debatteer. Is dit de premier of is dit de toekomstige secretaris-generaal van de NAVO?”

“Tot zover,” zei Kamervoorzitter Bosma. “Ik dank de minister-president voor zijn aanwezigheid. Hij staat al klaar met zijn tas om het pand te verlaten.”

Rutte benadrukte nog even van wie hij die tas gekregen heeft: “Van het World Economic Forum.”

“Ik vond het weer supergezellig!” lachte Rutte, waarop hilariteit uitbrak. “En het eten was ook weer goed.”

Bosma: “En het voorzitterschap ook, hoor.”

Stuitend gedrag

Na afloop van het debat zei Van Houwelingen verbolgen: “Zojuist in de Slaapkamer. Ja, beste Nederlanders, Rutte geeft – klemgezet – simpelweg geen antwoord en lacht u vervolgens recht in uw gezicht uit met zijn WEF-tasje.”

“Gaat hij naar de NAVO of volgt hij Klaus Schwab op bij het World Economic Forum?” vraagt hij.

FVD-leider Baudet spreekt van ‘stuitend gedrag’ van de premier en een ‘onacceptabele schoffering’ van de democratie en van Nederland. “Ongelooflijk. Werkelijk, ongelooflijk.”

Journalist Joost Niemoller zegt ook: “Stuitend gedrag van de minister-president. Schijt aan de Kamer. Schijt aan Nederland.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 178 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bertus
Bertus
1 maand geleden

Mark Rutte heeft helemaal gelijk. Het Nederlandse volk heeft hem immers gekozen, verkiezing na verkiezing. Hij voert gewoon uit wat het volk van hem wil. De Nederlander wil graag bedonderd en genaaid worden. Nou, Mark delivers what they ask for.

Wat ik je brom
Wat ik je brom
1 maand geleden

Snap niet dat de leden van de TK dit allemaal accepteren. Alleen FvD gaat er tegen in en de rest accepteert die hap sh!’t.

de leugen regeert
de leugen regeert
1 maand geleden

zwaar gestoorde psychopaat en WEF uitvoerder

Mickey
Mickey
1 maand geleden

Alles wat ik nu zegd, is te veel…of te weinig…welcom in de Ruttherland…maar uiteindelijk ..waarom moeten we deze dictator kwalijk nemen??? Wij zijn LAFFARDS….wij…wij doen niet om onze (klein)kinderen een betere toekomst te geven🤬🤬🤬..

Back to top button
149
0
We lezen graag je reactie!x