Binnenland

Motie aangenomen die regering verzoekt uitstel te vragen voor stemming over WHO-pandemieverdrag

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!

BBB-Kamerlid Mona Keijzer diende een motie in die de regering verzoekt om uitstel te vragen voor de stemming over amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling en het pandemieverdrag van de WHO.

Hoewel de motie door demissionair minister Pia Dijkstra (Medische Zorg) werd ontraden, is hij toch aangenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Motie aangenomen!” jubelt Keijzer. De volgende stap is nu een brief van het kabinet hoe ze de motie gaan uitvoeren. Die wil ze binnen drie weken hebben.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Top

Ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas is verheugd: “Top!”

In haar motie wijst Keijzer erop dat het goedkeuringsproces een ‘ongekend tempo’ heeft, terwijl voor dergelijke ingrijpende maatregelen meer tijd nodig is om deze te overwegen, te toetsen en goed te laten verlopen.

Ze zegt ook dat het negeren van procedurele verplichtingen in het kader van de IHR en het onduidelijk laten van het verband tussen de gewijzigde IHR en het nieuwe pandemieverdrag, de internationale rechtsorde en daarmee de democratische legitimiteit van deze regelgeving ondermijnt en in strijd is met artikel 55 van de IHR, dat vereist dat voorgestelde wijzigingen tenminste vier maanden voor de beraadslaging en stemming aan de verdragsluitende staten zijn voorgelegd.

Belangrijk punt

Hierdoor is onvoldoende gelegenheid om de wijzigingen en hun belangrijke implicaties te onderzoeken, stelt het Kamerlid.

In de motie staat nog een belangrijk punt: als het uitstel niet verkregen wordt, roept de motie de regering op om tegen de voorgestelde amendementen op de IHR en het nieuwe pandemieverdrag in het geheel te stemmen.

De motie is mede ingediend door Fleur Agema (PVV) en Daniëlle Jansen (NSC).

Volgens minister Dijkstra is er voldoende tijd geweest om te onderhandelen over het pandemieverdrag, en gaat het nu enkel nog over details.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
1 maand geleden

uitstel betekent ook dat who niet in de prullenbak gaat en verantwoordelijken in de cel

Michel1111
Michel1111
1 maand geleden

Ik zie de reactie al van het demissionaire kabinet, we gaan deze motie niet uitvoeren.

Annette
Annette
1 maand geleden

NATUURLIJK zal de reactie van velen van ons er één zijn van blijdschap, dat deze motie is aangenomen.

Maar…. (helaas) denk ik, dat dit weer het zoveelste rookgordijn is.

Ik weet, dat dit weer héél negatief klinkt, maar ik denk, dat dit weer een onderdeel is van het GROTE toneelspel, waar wij, inmiddels, al jaren naar kijken.

Zoals ik het zie, is ALLES (en dus ook het tekenen bij het kruisje om ons land met ALLE inwoners compleet over te geven aan de gevaarlijke grillen van de World Health Organisation onder leiding van de oorlogsmisdadiger Tedros (laten wij DAT vooral niet vergeten!) al lang een fait accompli.

Uiteindelijk moeten wij ons blijven realiseren, dat OOK de partij BoerBurgerBeweging met kopstukken Caroline van der Plas en Mona Keijzer. onderdeel zijn van de buitenlandse beweging World Economic Forum.

Er wordt dan nog, voor de show, wat gesputterd door de ex-nieuwslezeres, oh pardon, minister van Volksgezondheid, Pia Dijkstra, om dat vooral niet te doen. Maar dat is niets anders dan gebakken lucht.

Er zal eind mei “gewoon” getekend gaan worden en, zelfs als Nederland NIET zou tekenen, verandert er helemaal niets.

Ik heb toevallig gisteren de voorwaarden gelezen van dat hele verdrag en wat er nodig is, is de instemming van een meerderheid. Dus, simpel geredeneerd, maakt het niet eens ene fluit uit of Nederland wel of niet tekent. Het gaat om het behalen van de meerderheid.

Linksom of rechtsom: we are screwed.

Er is maar EEN antwoord op: NEVER COMPLY.

Piet
Piet
1 maand geleden

Geweldig en nu tot de puntjes bekijken wat de WHO van plan is en met name de gevolgen ervan. Voorstel het volk laten bepalen in een referendum. Doorzie wat men van plan is POLITIEK OOGKLEPPEN AF , WAKKER WORDEN. Het zijn omgekomen lieden die over ons bepalen.

Back to top button
127
0
We lezen graag je reactie!x