Homepagina » Binnenland » Zwaar verontreinigd vlees verdwijnt in onze kroketten en bitterballen. ‘Hier maak ik me echt heel boos over’
vlees
Foto: Tnarik CC BY-SA 2.0

Zwaar verontreinigd vlees verdwijnt in onze kroketten en bitterballen. ‘Hier maak ik me echt heel boos over’

Vlees van runderen die leefden in het natuurgebied rondom Slot Loevestein blijkt verontreinigd te zijn. Het vlees is teruggeroepen en klanten die mogelijk vlees van deze locatie hadden, is verzocht dit weg te gooien, laat FREE Nature weten.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft bij vlees van dieren die in maart en juni zijn geslacht een te hoog gehalte dioxine en pcb’s gemeten. FREE Nature zegt dat de resultaten ‘hard zijn binnengekomen’.

De komende tijd doen verschillende partijen onderzoek naar de verontreiniging. Waarschijnlijk zullen we er niet veel meer over horen.

Financiële belangen

Annemieke van Straaten van Stichting Annemieke heeft wel een idee waar de verontreiniging vandaan komt. Ze ontmoette Sven van Video in Verzet gisteren bij Slot Loevestein. In een video op Facebook zegt ze: “De afgelopen jaren zijn hier allemaal putten gemaakt waar zwaar vervuild slib en andere troep is ingegooid.”

Het gaat hier om zogeheten verontdiepingsprojecten waarbij afval wordt gedumpt in zogenaamde natuurgebieden. Annemieke noemt het ‘nepnatuurgebieden’. Zembla besteedde hier onlangs aandacht aan. Het programma onthulde dat onder andere de top van Rijkswaterstaat erbij betrokken was.

Annemieke zegt zich hierover erg boos te maken. Ze stelt dat Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat dondersgoed weten wat er speelt, maar dat er grote financiële belangen meespelen.

Verdwijnt in onze bitterballen en kroketten

“Runderen en paarden van FREE Nature staan in zwaar verontreinigde natuurgebieden. In de uiterwaarden en eigenlijk door heel Nederland. Er staan ook waarschuwingsborden. Ik heb er foto’s van. Daar drinken dus die paarden en runderen uit. Dat paardenvlees verdwijnt in onze bitterballen en kroketten, en het wordt gewoon aan groothandels verkocht. Daar maak ik me echt heel boos over. Het gaat hier over de volksgezondheid. En dan moet dat zo lang duren voordat dat naar buiten komt.”

“Als dit door heel Nederland is: hoe veilig is dat vlees dan? Dat is dus niet zo veilig. Er zitten gewoon kankerverwekkende stoffen in.”

Annemieke nam contact op met de NVWA, maar de persvoorlichter liet weten dat het niet nodig is om landelijk te communiceren over het giftige vlees.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
3 maanden geleden

Ik stel de drie meter samenleving voor !
Maar serieus, dit is dus óók nog onze Staatsbosbeheer die het al druk genoeg heeft met bomenkap voor de snippermachien van Vattenfall. En ik maar toestemming moeten vragen of ik misschien in mijn eigen tijd zwerfvuil mag gaan oprapen. Hoe krom is het tegenwoordig.

Rob
Rob
Reactie op  Peter
3 maanden geleden

De enige reden dat jij toestemming moet vragen om zwerfvuil op te rapen is vanwege de zinloze betekenis van de ambtenaren. Die hebben in de samenleving werkelijk geen enkele betekenis meer als het gaat om dienstverlening. Dat is met de toetreding tot de EU al helemaal weg bezuinigd. Het enige wat ze daar nog zitten te doen is zichzelf overeind houden om hun eigen salaris veilig te stellen. Maar in het grote plaatje gaat het allemaal om macht en dat is nog het enige waar ze door overeind blijven. De EU kan geen macht overnemen als een organisatie dienstverlenend is. Ze kunnen alleen maar macht overnemen als een organisatie op macht gebaseerd is. Als zij het niet kunnen waarderen dat je in je vrije tijd zwerfvuil uit vrije wil opruimt kun je ze natuurlijk ook gewoon de klere laten krijgen. Laat ze het dan zelf maar oplossen. Maak het jeZelf zo gemakkelijk mogelijk, niet zo moeilijk mogelijk.

PREDATOR
PREDATOR
3 maanden geleden

Nep-natuurgebied..Mijn god zeg, is er hier dan nog iets echt???Op de mafiose belastingdienst na dan…pffff Nep-natuurgebied..

King of Light
King of Light
Reactie op  PREDATOR
3 maanden geleden

Nep-premier Rutte weet er nep-natuurlijk ook niks van.
Daar zit je dan als burger mee opgescheept.
Nep-Bananenrepubliek Nederland,
Nep Regering,
Nep-Belastingdienst,
Nep- NVWA
Nep-Politie,
Nep-Natuur,
Nep-Stikstofhoax,
Nep-Coronavirus,
Nep-EU,
Nep-Burgers, oh nee.
Ga daar maar aan staan als burger zijnde.
Euh tijd voor wat Nep-nieuws 😉

Gea Breuker
Gea Breuker
3 maanden geleden

Als de NWA persvoorlichter het niet nodig acht om landelijk te communiceren over het willens en wetens breken met de wettelijke voorschriften, dan dient de Stichting Annemieke deze persvoorlichter aan te geven bij de politie wegens het betrokken zijn en dus plegen van een misdrijf.

nou en!
nou en!
3 maanden geleden

zeg je lidmaatschap van de postcode lotrerij op die financieren die supporten dit soort ngo bullshit

Jets
Jets
Reactie op  nou en!
3 maanden geleden

Postcode KLOTERIJ!

Gefixed.

Ron Swart
Ron Swart
3 maanden geleden

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een wassen neus en dient slechts de belangen van ‘t bedrijfsleven. De belangen van de consument en de geslachte dieren komen slechts op de tweede plaats. Activisten in Nederland en België, die de camera hanteren stuiten op keer op keer op weerzinwekkende misstanden in o.a. slachterijen.

trackback
Zwaar verontreinigd vlees verdwijnt in kroketten en bitterballen, de NVWA vindt het wel best | JDreport.com
3 maanden geleden

[…] Lees verder bij de bron: ninefornews.nl […]

d1rty7
d1rty7
3 maanden geleden

Je moet nergens lid van zijn of sponsoren, geen postcodeloterij geen leger des heils geen natuurclub enz. Zijn allemaal clubjes waarbij insiders alleen aan hun carriëre denken en dik salaris. Als je dit nog steeds niet door hebt dan ben je wel erg dom. Gif in dieren of bomen kappen om te verbranden het boeit ze niet…na mij de zondvloed denken ze.

't Roode Vaan
't Roode Vaan
3 maanden geleden

Er heerst in Nederland schijnveiligheid.
Dat gebeurt al op het gebied van het coronavirus/Covid-19 en alles wat daarmee te maken heeft.
Ook de voedselindustrie en vooral de vleesverwerkende sector met de talloze regels en controles moet ons een gerust gevoel geven.
Echter; de slager keurt zijn eigen producten en de consument wordt belazerd waar men bij staat.
Het meest vreemde is, dat de politiek ervan op de hoogte is, maar er niets tegen doet.
Blijkbaar zijn de belangen van de heren, dames en androgynen nogal groot in dit gedeelte van de nepwereld.

x

Check Also

rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat laat half miljoen ton afval in natuurplas dumpen. Ook deze naam duikt op

De top van Rijkswaterstaat heeft ervoor gezorgd ...

Mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen in babymelk. Deze soorten moet je vermijden

Mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen in babymelk. Deze soorten moet je vermijden

Babymelk van Neolac, Hero Baby en Nutrilon ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x