Binnenland

Zwaar verontreinigd vlees verdwijnt in onze kroketten en bitterballen. ‘Hier maak ik me echt heel boos over’

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vlees van runderen die leefden in het natuurgebied rondom Slot Loevestein blijkt verontreinigd te zijn. Het vlees is teruggeroepen en klanten die mogelijk vlees van deze locatie hadden, is verzocht dit weg te gooien, laat FREE Nature weten.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft bij vlees van dieren die in maart en juni zijn geslacht een te hoog gehalte dioxine en pcb’s gemeten. FREE Nature zegt dat de resultaten ‘hard zijn binnengekomen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De komende tijd doen verschillende partijen onderzoek naar de verontreiniging. Waarschijnlijk zullen we er niet veel meer over horen.

Financiële belangen

Annemieke van Straaten van Stichting Annemieke heeft wel een idee waar de verontreiniging vandaan komt. Ze ontmoette Sven van Video in Verzet gisteren bij Slot Loevestein. In een video op Facebook zegt ze: “De afgelopen jaren zijn hier allemaal putten gemaakt waar zwaar vervuild slib en andere troep is ingegooid.”

Het gaat hier om zogeheten verontdiepingsprojecten waarbij afval wordt gedumpt in zogenaamde natuurgebieden. Annemieke noemt het ‘nepnatuurgebieden’. Zembla besteedde hier onlangs aandacht aan. Het programma onthulde dat onder andere de top van Rijkswaterstaat erbij betrokken was.

Annemieke zegt zich hierover erg boos te maken. Ze stelt dat Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat dondersgoed weten wat er speelt, maar dat er grote financiële belangen meespelen.

Verdwijnt in onze bitterballen en kroketten

“Runderen en paarden van FREE Nature staan in zwaar verontreinigde natuurgebieden. In de uiterwaarden en eigenlijk door heel Nederland. Er staan ook waarschuwingsborden. Ik heb er foto’s van. Daar drinken dus die paarden en runderen uit. Dat paardenvlees verdwijnt in onze bitterballen en kroketten, en het wordt gewoon aan groothandels verkocht. Daar maak ik me echt heel boos over. Het gaat hier over de volksgezondheid. En dan moet dat zo lang duren voordat dat naar buiten komt.”

“Als dit door heel Nederland is: hoe veilig is dat vlees dan? Dat is dus niet zo veilig. Er zitten gewoon kankerverwekkende stoffen in.”

Annemieke nam contact op met de NVWA, maar de persvoorlichter liet weten dat het niet nodig is om landelijk te communiceren over het giftige vlees.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
3 jaren geleden

Ik stel de drie meter samenleving voor !
Maar serieus, dit is dus óók nog onze Staatsbosbeheer die het al druk genoeg heeft met bomenkap voor de snippermachien van Vattenfall. En ik maar toestemming moeten vragen of ik misschien in mijn eigen tijd zwerfvuil mag gaan oprapen. Hoe krom is het tegenwoordig.

PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

Nep-natuurgebied..Mijn god zeg, is er hier dan nog iets echt???Op de mafiose belastingdienst na dan…pffff Nep-natuurgebied..

Gea Breuker
Gea Breuker
3 jaren geleden

Als de NWA persvoorlichter het niet nodig acht om landelijk te communiceren over het willens en wetens breken met de wettelijke voorschriften, dan dient de Stichting Annemieke deze persvoorlichter aan te geven bij de politie wegens het betrokken zijn en dus plegen van een misdrijf.

nou en!
nou en!
3 jaren geleden

zeg je lidmaatschap van de postcode lotrerij op die financieren die supporten dit soort ngo bullshit

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x