Homepagina » Het Complot » NRC vindt het niet leuk dat NineForNews populairder is dan het ‘betrouwbare’ nieuws. Maar wat is betrouwbaar? (leest u vooral even mee)
NRC vindt het niet leuk dat NineForNews populairder is dan het 'betrouwbare' nieuws. Maar wat is betrouwbaar? (leest u vooral even mee)

NRC vindt het niet leuk dat NineForNews populairder is dan het ‘betrouwbare’ nieuws. Maar wat is betrouwbaar? (leest u vooral even mee)

Het vertrouwen in de media is bijna tot het nulpunt gedaald. Ik zat gisteren even op het YouTube-kanaal van CBS News te kijken naar het nieuws over de verwoestende orkaan Florence. Het regende commentaren in de reactiebox: ‘fake news’, ‘jullie zijn fake’, ‘alle media zijn fake’.

Ondertussen is het goed duidelijk geworden dat er, op aandringen van de mainstream media, gecoördineerde acties worden ondernomen tegen alternatieve en onafhankelijke media.

We zagen hoe complotdenker Alex Jones van sociale media werd verwijderd. Ook enkele Venezolaanse nieuwssites moesten eraan geloven.

Waarschuwingen

Reddit heeft subfora over complottheorieën gesloten. En deze week werden de YouTube-kanalen van het Syrische ministerie van Defensie, het Syrische persbureau SANA en de Syrische president verwijderd.

Bij filmpjes over complottheorieën die nog niet verwijderd zijn, komen ‘waarschuwingen’ te staan en linkjes naar artikelen op Wikipedia. Complotdenken is dus eigenlijk het nieuwe roken.

Je mag niet meer zelf bepalen hoe je aan je informatie komt. Dat wordt voor jou bepaald.

In Nederland zijn het vooral NU.nl (NUcheckt) en NRC die zich geroepen voelen de Inquisitie nieuw leven in te blazen.

Gekaapt?

NRC dook in de wereld van de Nederlandse complottheorieën en constateerde dat het complot soms zelfs het echte nieuws overstemt.

“Een aantal onderwerpen is zo door complotsites gekaapt dat ze het echte nieuws overstemmen,” schrijft de krant denigrerend.

Met andere woorden: wij vinden het niet leuk dat mensen door de leugens van de mainstream media prikken en elders hun nieuws gaan halen.

De media hebben opeens een vreemde functie gekregen. Enerzijds nemen ze kritiekloos persberichten over van grote persbureaus, maar anderzijds beschikken ze kennelijk wel over de benodigde expertise om voor ons te bepalen dat álle artikelen over complottheorieën fake zijn.

Populairder

Bewijzen zijn niet nodig. Je moet het gewoon van de mainstream media aannemen.

NRC kwam tot de ontdekking dat artikelen over de Witte Helmen als terroristen en propaganda-organisatie op de Nederlandse sociale media populairder zijn dan het ‘betrouwbare’ nieuws.

Twaalf van de 20 meest gedeelde artikelen op sociale media blijken een samenzwering rond de hulporganisatie te veronderstellen. Bij Google is dat de helft.

Het op één na meest gedeelde artikel in Nederland over de Witte Helmen komt van NineForNews en ging over het kidnappen van kinderen om een chemische aanval in scène te zetten.

Vergeten

Het feit dat Witte Helmen op de foto staan met mensen die banden hebben met Al Qaida wordt hier genegeerd.

Daarnaast hebben journalisten vlaggen van Al Qaida gefotografeerd in het hoofdkwartier van de Witte Helmen.

De krant houdt vol dat het niets meer zijn dan Syrische vrijwilligers die slachtoffers proberen te redden na bombardementen.

NRC is gemakshalve maar vergeten dat nota bene het ANP deze week een bericht naar buiten bracht waarin wordt gesteld dat jihadisten en de Witte Helmen in Syrië volgens het Russische ministerie van Defensie wezen uit een opvangkamp hebben ontvoerd om die te gebruiken in propagandafilmpjes over aanvallen met chemische wapens.

Bevestigd

Als het in de reguliere media verschijnt is het dus geen complot, maar als het op een ‘complotsite’ verschijnt is het wel een complot. Klinkt logisch…

Verder bleek uit het onderzoek dat driekwart van de meest gedeelde Nederlandse complotartikelen betrekking heeft op de Hongaarse miljardair George Soros.

Het populairste bericht komt van NineForNews en werd 2300 keer gedeeld: ‘Soros heeft honderden Europarlementariërs in zijn zak. Documenten onthullen waarom onze democratie een façade is’.

Afgelopen week werd dit complot bevestigd toen het EU-parlement stemde voor een zware strafprocedure tegen Hongarije.

Onwaarheden

Het rapport dat leidde tot deze strafprocedure was opgesteld door Judith Sargentini (GroenLinks), één van de Europarlementariërs die George Soros volgens de documenten in zijn zak heeft.

Analisten zeiden dat Sargentini niet naar Hongarije was gegaan om onderzoek te verrichten, maar zich enkel had gebaseerd op informatie die was aangeleverd door Soros en zijn vrienden.

Ze spraken van een ‘groteske verdraaiing van de werkelijkheid’ en zeiden dat het rapport vol ‘halve waarheden en onwaarheden’ staat.

NRC weet verder te melden dat NineForNews één van de populairste complotsites in Nederland is en in negen talen verschijnt. De redactie zetelt in de VS, klink het.

Gelijk

Dat is knap, aangezien ik alleen artikelen in het Nederlands schrijf en er toch vrij zeker van ben dat ik niet in de VS vertoef.

Maar wie weet schrijf ik dit wel vanuit een Russische trollenfabriek in opdracht van Poetin. Je weet het maar nooit met die Russen.

Socioloog Jaron Harambam vertelt aan de krant dat complotdenkers niet allemaal gek zijn en dat het niet uit te sluiten valt dat complotdenkers in sommige gevallen gelijk hebben.

Hij wijst erop dat er talloze voorbeelden zijn van theorieën die als complot werden weggezet, maar later bleken te kloppen.

[NRC]


Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met je kennissen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

47 reacties

 1. Best erg dat er bij de msm nog steeds, vrijwel alleen maar mensen werken die van mening zijn dat ze de waarheid kennen, of doen alsof, tegen beter weten in. Hun inkomen is afhankelijk van hun weinig kritische berichtgeving. ‘Hoor en wederhoor’ is gereduceerd tot het raadplegen van twee of meer nieuwsbronnen.

  Ze typen klakkeloos over van de bekende persbureaus of nieuwsmedia, die veelal in handen zijn van oude bloedlijnen. Dezelfde bloedlijnen die er groot belang bij hebben om ‘on top of the world’ te blijven.

  Dit soort families hebben er geen belang bij om hun andere organisaties zoals banken, voedselreuzen, farmaceuten of andere bedrijven negatief in het nieuws te brengen. Nieuwsmedia is een verlengstuk geworden van de vele marketingafdelingen. De leugens in deze grote organisaties zijn zo groot geworden dat het hele wereldwijde systeem omvalt als alle rottigheid van de afgelopen eeuw naar buiten komt.

  De msm bestaan al lang niet meer uit kritische onafhankelijke organisaties. En omdat ze zo verschrikkelijk veel gelogen hebben in de afgelopen decennia, wordt het steeds moeilijker om een andere koers te gaan varen. Of ze het nu links- of rechtsom doen, uiteindelijk graven ze hun eigen graf. Tenzij ze de vrijheid van meningsuiting op internet aan banden kunnen leggen.

  Is te hopen dat de mainstream journalisten de omvang van al hun leugenachtige berichten nog kunnen overzien.

  Er is leven na de dood… maar ook karma.

  52 likes
  • Als ze ‘de uitlaatklep’ dat internet afsluiten voor de ontelbare miljoenen en miljoenen burgers dan creëren ze zwaar gefrustreerde mensen die nergens nog hun frustratie kunnen ventileren.
   Nu kon dat wel en zit iedereen te klagen op dat internet. Maar beeld je in dat dat wegvalt dan gaat de mens terug de straat op .

   Dat men niet meer kan klagen op dat internet… Dan krijg je mensen die doorslaan, dat gaan er véééééél zijn… Heeft met psychologie frustratie en verslaving te maken.
   Die MSM denken door Orwelliaans de macht te grijpen alles koek en ei gaat zijn…
   Nee nee de paradox hier is de vrijheid wat je gekend hebt en die uitlaatklep.

   Nemen ze dat af dan beginnen de problemen pas, onderschat die verslaving van dat VRIJ internet niet, MSM graven hun eigen graf… en dat van ons met hun leugens 🙁 .

   43 likes
   • Helemaal waar. Geldt wel voor de mensen die al enigszins op de hoogte zijn. Geloof dat deze groep inmiddels wel in de meerderheid is.

    Toch zijn er ook nog best veel mensen die het allemaal niks interesseert. Of mensen die het gewoon niet aandurven om ‘hun wereld’ te zien als een gigantische zeepbel van illusies.

    Voor hen: YouTube
    X ANON .. TIME TO WAKE UP

    23 likes
  • komt nog al eens voor dat de alternatieve media in verband worden gebracht met complottheorieen.
   het leuke hiervan is ,dat sommige hiervan uitkomen.
   deze media brachten al een jaar lang nieuws, dat de syrische rebellen voorzien werden van materiaal,dat miljoenen belastinggeld heeft gekost.
   Nu eindelijk moesten de MSM,via nieuwsuur, de alternatieven gelijk geven.
   ik geloof wel,dat steeds meer mensen wakker worden,maar het merendeel interesseert het tot nog toe niet, zolang het buiten hun eigen kringetje blijft.

   2 likes
 2. Alsof de alternatieve media altijd de waarheid schrijven. Heb de laatste 5 jaar al heel wat onwaarheden ontdekt in de alternatieve media, trouwens ook in de reguliere (mainstream) media. Vaak worden waarheden vermengd met leugens. Een halve waarheid is een hele leugen. Niet het gehele verhaal vertellen is ook een halve waarheid.

  18 likes
  • Ben jij zelfs bij Xander buiten gegooid? Je had van naam moeten veranderen want je bent voor eeuwig als trol gebrandmerkt.
   Gewoon voor de fun, welke onwaarheden schrijven alt. media?
   Geef voorbeelden en weerleg dan

   17 likes
  • Haha, het is dr trol die René heet weer… Zoals MR al zegt, jij bent de doorzichtigste, je zou bijma een prijs moeten krijgen; de ‘ik heb niets te melden, heb geen onderbouwing, roep maar wat voor de linkse kerk en heb veel medelijden met mezelf maar ik weet gewoon niet beter dus negeer me’ prijs..
   Nieuwkomers pas op, meneer René praat poep, is het reageren niet waard.

   11 likes
   • “Nieuwkomers pas op, meneer René praat poep, is het reageren niet waard. ”

    René heeft gewoon een punt met deze zin

    “Heb de laatste 5 jaar al heel wat onwaarheden ontdekt in de alternatieve media, trouwens ook in de reguliere (mainstream) media. ”

    Als je wel denkt dat de alternatieve media alleen maar waarheden verkondigd ben je redelijk naief. Dus, al met al schrijft hij niets verkeerd en wordt meteen aangevallen. Vredelievend volk 🙂

    9 likes
    • Ja, gij zonder zonde werpe de eerste steen, en het bleef tot aan het einde der tijden steenloos… Tuurlijk heeft René een punt, maar dat punt is een cliché, een dood doener. Het gaat erom wat de iets oplettende en analyserende berichtgever en lezer ziet wat er achter die René zit. Dat is pure evil, de duivel op de viool. Dat lees je niet in 1 reactie, maar in patronen. En als je daar geen tijd voor hebt, of vergeetachtig bent wegens je verlenge reactievermogen vermenigvuldigt met je verkorte aandachtspanne, tja… kloten joh.
     Nee Roy, hij wordt niet meteen aangevallen, hij vraagt er al jaren om hier op deze en andere sites, nee hij weet het want het is zijn opdracht als trol. Gevalletje Pechtold die na hoogstwaarschijnlijk onterend gedrag op een Bilderberg conferentie ook in de val is getrapt, zwakke ziel, hoge persoonlijke winst, sociaal kapot.

     1 likes
  • Het is idd zo dat de alternatieve media (ook wetenschap) al eens de plank mis slaan, heel erg mis zelfs, daarom dat je je beter kunt verdiepen in zowel de mainstream media als de alternatieve media-wetenschap.

   Beide media samen geven een betere waarheid weer, want je moet toch toegeven, dat veel alternatieve media wel heel erg vaak met het juiste end heeft, vergeleken wat de traditionele media komt vertellen.
   Die traditionele media is vaak in handen van slechts een handvol personen (multinationals) worden ook nog vaak gesponsord met belastinggeld, zijn trouwens niet geheel onpartijdig, het belang van de elite primeert.

   De alternatieve media is veel eerder zeg maar, de binnenlandse vrije media, de lectuur komt vaak van die zelfde traditionele media, denk maar aan die vele buitenlandse kranten en tv zenders, volgen vaak ook bepaalde doelen, net als de traditionele media, zijn ze vaak ook niet geheel onpartijdig.
   Maar het belang van die 99% primeert, ook al zijn er rotte appels die eerder hun eigen belang-gen nastreven…maar die heb je overal wel.

   ” ieder individu maak zijn eigen waarheid, je gelooft wat je zelf wilt geloven”

   6 likes
  • Troll is weer aan het werk voor zijn meesters!

   4 likes
 3. Ja, dat is erg lastig dat mensen niet klakkeloos aannemen wat zij aan horen te nemen van de msm.
  Wart nu ? Met de botte bijl erop los dan maar, censureren die hap, waar maar mogelijk. In de hoek drijven, voor gek verklaren, voor leugenaars uitmaken, ridiculiseren, van het internet verwijderen. Dat is wat ze willen !
  Wat mij betreft laten we de kranten en de journaals voor wat het is en zoeken we het zelf wel uit.
  De tv en de radio kunnen ook de deur wel uit.

  62 likes
 4. Complot? 9fornews een complotsite?
  Waar was NRC toen het over dit ging: https://www.ninefornews.nl/nederlandse-regering-terreurgroep-syrie/ ??? huh??
  .Fake leugen media bewijst zich inderdaad weer: “De redactie zetelt in de VS”, klink het. (lees breitart-trump site) en zij noemen zich “journalisten” ??? op wat baseren zij dat allemaal wat ze schrijven? Waar zijn hun bronnen?

  Ze gommen ons uit stukje per stukje, die MSM wilt alleen overblijven op dat internet en Orweliaans de macht grijpen. Zou het niet kunnen dat dit de mens doet opstaan?
  Als MSM de controle neemt en je kan niet meer vrij op dat internet omdat alles MSM is geworden en YT enkel nog vloggers heeft… Dan sla je toch door niet?
  Zou de mens dan niet doorslaan? Niet vergeten hoe arrogant, narcistisch internet gsm verslaafd die mens is…

  Zou de ironie zijn revolutie om dat internet.

  Als iedereen MSM laat vallen (en inderdaad overal lees je: “fake media”) en die MSM alles en iedereen van dat internet halen dat kritiek geeft dan maken ze de mensheid enkel razender en razender.

  Media is links terwijl bevolkingen allemaal verrechtsen DOOR die politieke correcte linkse MSM…
  Zullen wij allemaal google moeten laten, dat YT, FB, Twitter en heel die MSM stikken in hun leugens en Orweliaans links fascistisch gedachten goed, er zijn andere zoekmachines en internet die jeugd zit daar al op, gaat niet meer op FB en hebben hekel aan die sms’ende/tablet ouders. .

  Er zijn alternatieven zat, laat die MSM voor wat het is want al hun leugens zijn hen aan het inhalen… Daarom zijn ze zo bang en treden als de gestapo op om iedereen de mond te snoeren! Vroeg of laat ontploft dit in de MSM gezichten, de leugens zijn te grotesk te walgelijk geworden en vooral voorspelbaar.

  43 likes
 5. Wie verteld de echte waarheid is de nieuwe slogan/reclame op tv voor alle Nederlandse grote kranten. Gefeliciteerd oa Nine for News.

  39 likes
  • Deze week veel radioreclame voor nieuwsuur.
   het begint met. “het is noodzakelijker dan ooit dat het nieuws geduid wordt.” Ja duiding hebben we nodig!
   Etc. En u wordt verwezen naar nieuwsuur om 22 uur in de avond.
   Ik noem het ‘nieuw zuur’.
   Het bijna meestal voor gekauwde en middels acteurachtige methoden neergezet nieuws komt zo onecht over.
   Het is niet voor niks dat nieuws een show wordt genoemd. Een voorbijtrekkende beeldenreeks al of niet actueel en of oud ‘horend’ bij de woordenstroom die daarmee gepaard gaat.
   Tja, dat hok waarin hun nieuws wordt gepresenteerd heb ik altijd de verhoorkamer genoemd.
   Mediapark; het is toch echt hun bolwerk.

   3 likes
 6. Anders eens vragen waar die massa vernietigingswapens zijn in Irak…….
  Anders ook eens vragen wie de neutrale grenzen tussen Europa en Rusland heeft verschoven (Rusland althans niet)
  Anders ook eens vragen waar het gestolen geld van de burgers naar toe gaat…..
  Anders ook eens vragen wie de laatste economische crisis heeft veroorzaakt en hoeveel van dat gespuis in de bak zit…….
  Anders ook eens vragen waarom politici op 55 jaar op pensioen gaan en de burgers moeten hard-der werken op 67……
  Anders ook eens vragen waarom de Europese Unie een trollen leger heeft om het beleid van hen door te voeren en andersdenkende de mond willen snoeren……
  Anders ook eens vragen waarom mensen nog moeten stemmen (jawel moeten in België) terwijl ze allemaal al voorakkoorden hebben, de postjes al verdeeld zijn…….
  Anders ook eens vragen waarom het lobbyen (legaal omkopen) van bedrijven aan het adres van politici nog steeds lustig door gaat…..

  En zo kan ik nog wel even blijven doorgaan.

  Het gespuis zal nooit of te nooit toegeven dat ze fout zijn, dat ze niets anders doen dan propaganda/leugens verkopen.
  Mensen worden gehersenspoeld, dit als vanaf de kleuterklas, zelfs tekenfilms zitten boordevol propaganda en leugens.
  Het is niet alleen de mainstream media die zich schuldig maken aan propaganda en leugens verkopen, politici, bedrijven en zelfs wetenschappers maken zich massaal schuldig.
  Alles draait om macht en de centen, al de rest doet er niet aan toe, het zijn allen psychopaten en die horen thuis in de ene of andere inrichting, die horen niet vrij rond te lopen laat staan dat ze het land besturen, ze zijn daar niet bekwaam voor.

  35 likes
 7. Onlangs las ik bij de msm dat een kwart miljoen mensen hun tv abonnement hebben opgezegd….
  Hebben ze er iets van geleerd?Helemaal niks, flauwekul praatprogramma’s en nog ergere andere zotte programma’s..
  De kranten doen het allang niet goed meer, alle kranten zo ongeveer hetzelfde , geen diepgang of visie, met uitschieter Telegraaf is de nieuwe privé , en het AD heeft het niveau van mbo journalisten…..
  Nou wij mogen best wat fouten maken, wij zijn geen journalisten en krijgen ook niks betaald.
  Ik heb het al eerder aangegeven er gaat wat veranderen , de burger gaat zelf wel op onderzoek uit, die laat zich niet beperken door voorgekauwde subjectieve berichten …. Als zij willen blijven bestaan moeten ze een andere formule verzinnen ….. Overigens vind ik het wel mee vallen met die complot theorieën hier, ach een platte aarde en wat groene of blauwe wezentjes daar gelaten… Men kan 9/11 toch geen complot theorie meer noemen , evenals klimaat verandering , iedereen weet zo langzamerhand dat er valse vlaggetjes zijn en nep berichten…. Dank jullie sms door jullie zijn we nu zelfsupport geworden …..

  34 likes
 8. Hier staat alleen wel dat deze site in USA is gezeteld:

  https://www.ninefornews.nl/privacystatement/

  4 likes
 9. Wel knap dat ze ‘alternatief’ nieuws altijd wegzetten als nep nieuws… maar niet met argumenten komen waarom dit nep nieuws zou zijn.
  Nep nieuws sloop je met feiten… De ‘alternatieve’ media sloopt met grote regelmaat het ‘normale’ nieuws. Dat is zorgwekkend.

  14 likes
  • touché!!!
   Alt. media doet niets anders dan die main stream media counteren met bewijzen.
   MSM leveren GEEN bewijzen maar kauwen reuters en CNN klakkeloos na en hun staats tv’s spuien een linkse communistische drek van onverkozen mensen dit 24/7 365 dagen lang.. en dan vragen die zich af waarom er amper nog lezers zijn???? hahahaha *cou-cou*
   Iedereen rent gillend naar rechts, links faalt want niemand wilt hen nog en dan gaan ze zichzelf nog meer de dieperik in duwen door alt. media aan te vallen opnieuw zonder enige weerlegging.
   leuke is dat ze zichzelf zo belachelijk maken, dat ze maar verder doen aub want ze graven hun eigen linkse leugen vergeet begraaf put. Moet ernstig zijn als ze er al een venijnig BS artikel over schrijven, pure frustro daar 🙂

   8 likes
 10. Per dagdeel ontvangt ze dus € 22.818,18 euro netto en daarnaast worden alle huisvesting- en reiskosten vergoed.

  Beatrix heeft daarnaast recht op AOW. Die bedraagt € 849,79. Dat is waar veel alleenstaande bejaarden van moeten leven.
  haar inkomen is jaarlijks 500.000 eurootjes.

  het is te triest voor woorden dat een bilderberger voor niets een riant inkomen krijgt van onze burgers en dan ook nog even een aowtje opstrijken?
  daarbij heeft ze een berg aandelen in shell en het geld wat ze daarvan beurt verdwijnt naar een eiland tussen frankrijk en engeland.
  soros en consorten de duivel in eigen persoon verziekt de hele wereld en ik begrijp niet waarom zoveel hielenlikkers bang voor hem zijn of lijkt dit maar zo?

  rutte zijn neus is ook alweer 10 cm gegroeid door te zeggen iedereen gaat er op vooruit in 2019
  hij vergeet erbij te vertellen dat dan ook het laag btw tarief even voor maar 50% stijgt.
  zoals rutte liegt liegen ook de kranten zoals het gedrukt staat.
  o,wacht even sorry als er in de krant dat een chinees een scheet heeft gelaten tijdens het fietsen geloof ik direct er zal er altijd wel een zijn.

  9fornews we gaan hopelijk zo door proficiat.

  mvg,
  salvar

  21 likes
 11. ‘Let God be true and every man a liar’. Je vertrouwd steeds minder ‘nieuws’, en dat is jammer. Neem een voorbeeld; die hierboven genoemde socioloog Harambam. Ten eerste, ‘sociologen’ zijn al helegaar niet meer te vertrouwen, zeker de babyboomers die destijds op die ultra linkse Drieberg school zijn afgestudeerd. Dan die naam. Haram betekent ‘onheilig’, moet Arabisch zijn dus die man is al haast driedubbel gewantrouwd door sommigen haha. Et cetera.

  13 likes
 12. pas op voor discussie

  3 likes
  • Hangt van je kamt af vriend. Er is weinig meer belangrijk voor een individu dan vrije wil, die bepaalt je vrijheid, je erkenning van liefde, geeft je kracht. Als je discussies schuwt, discussies over waarheid, dan ben je geen mens maar slaaf. Ik geloof dat dat zelfs door JC 2000 jaar geleden is geuit, als universele boodschap.
   Dus, kijk jij maar out dat je ziel niet verdampt…

   8 likes
 13. Als mensen hun frustraties niet meer kwijt kunnen op het net en ze zich, of hun frustratie, in het openbaar kenbaar maken dan worden ze gewoon als verward gekenmerkt.
  En we weten inmiddels dat je dan aan de beurt bent bij deze overheid en hun jaknikkende wettelijk geaccordeerde zorgverleners.
  Uiteraard in het belang van die verwarde persoon, niets meer of minder, toch?

  6 likes
 14. Ohm namo narai !

  Mede door de berichtgevingen in de media zijn de oorloghandelingen tegen Afghanistan en Irak begonnen.
  Ook op dit moment word er nog druk gestreden .
  Als de pers hierin wat zorgvuldiger had gehandeld dan was er nooit zo’n wereldwijde chaos ontstaan .
  Zo zijn ze wel met 100 Osama bin Ladens weer thuis gekomen maar steeds weer niet de goeie !
  Ze hebben geen chemische wapens gevonden in Irak .
  Terwijl ons is voorgehouden dat dat de redenen van de invallen waren .
  Het zou wel zo correct zijn van die zelfde media om deze suggestieve berichtgevingen van destijds te rectificeren !

  De groeten

  6 likes
 15. Welkom aan board @ Harold Mulder….
  Denk dat het niet zoveel met leeftijd te maken heeft, er zijn hier namelijk nogal wat ouderen…
  Ik denk dat het meer te maken heeft met hoe je in het leven staat , en waar je voor staat.
  Dat probleem wat jij aanhaalt daar lopen wij hier regelmatig tegenaan , tot in de familie en kennissen toe…
  Denk maar dat we hier een Sjors van de rebellen club zijn, kritisch , soms wazig , soms streng, wel eerlijk vind ik zelf, maar ook met een lach en een traan, en ja ook wij worstelen door het leven…
  Maar het belangrijkste is respect hebben voor elkaars opvattingen ,
  En ach complot theorie is net zo’n term als een facist, extreem rechts e.d…..het is een dogma een stempel dat je niet bij de kudde hoort… En dat is toch geweldig gewoon bij jezelf blijven. Het leven kent vele wegen en vaak zijn de alternatieve de interessante…….

  5 likes
 16. er ” werken ” wel meer, voor de duvel hun-ziel-verkopende voor dat enge vieze, glibberige oude fossiel die soros heet.. hij is ook de gene denk ik die de migratie heeft gefinancieerd
  ook prinsesje Meebelletje en Klaver , die laatste heeft zijn ” doortastende ” mouwen leren opstropen tijdens zijn opleiding in het s o r o s kamp.. te eng , te bizar voor woorden dat dit nederland NU is wat het is..
  het stikt van de leugens en je moet echt niks meer willen met deze ” volksvertegenwoordigers ”
  Petje af voor Hongarije die STIJF DE POOT op houd, dat is tenminste een leider!
  ook de beren muts af voor poetie, trump is echt een frisse wind in alle hoeken, hij maakt de boel goed aan het waaien, want die wind is nodig die hij er uit knalt.. tja.. stinken doet dat zeker.. maar wel hard nodig!

  eng gaat het worden als de vaccinatieplicht er ook komt en het verplicht dna af staan
  dan hebben ” ze ” bijna alles van ons mensen ( organen, ook al zo een rare wet, aftappen, etc. etc.)
  nergens is het meer te vertrouwen, maar wel IN JE ZELF , blijf bij je eigen visie en sodemieter je smoelenboek er uit om mee te beginnen
  Oke.. genoeg nu ! fijn weekend met mooi weer ( alhoewel.. de lucht zat weer vol kris kras kruizen, dus.. kaas boter en melk na woensdag slecht weer, zo maar in eens, let maar op..
  de orkanen zijn volgens mij ook opgewekt die er nu heersen, ik geloof er in ieder geval geen reet van
  dat het de natuur zijn werk ( nog ) is, maar h a a r p is weer eens goed aan het overwerken

  4 likes
 17. Wat ik in mijn, zogeheten ‘Kennissenkring’, nog steeds bemerk is dat men totaal niet open staat voor niet MSM gebonden media. Of het nu over 9/11, MH-17, De Krim, de coup in Kiev van 2014, het Syrië conflict, de Skipal zaak Deepstate, NAVO agressie, Cafe Weltschmerz, KenFM etc etc, men reageert nergens op als ik weer eens een mailing de deur uit doe over genoemde en andere onderwerpen.

  Ook heb ik de idee dat vooral de oudere generatie dit allemaal niet wil weten. Al vraag ik me meteen af: waar begint die oudere generatie…zelf ben ik al bijna 50.

  Waarom wordt er zo veel de nadruk gelegd op complottheorie? En het woord complot in het algemeen? Complotpraktijk is een beter woord maar het hele woord complot vermijden lijkt me veel beter.
  En, waarom altijd de woorden alternatieve media? Ik noem het liever de nieuwe media.

  Nog iets, ik weet niet hoe ik de verhalen moet interpreteren dat de aanhang in de MSM afneemt. Ik heb de laatste jaren tal van getallen voorbij zien komen waarin vooral het suffe Nederland nog steeds een groot vertrouwen heeft in de MSM, met name in de geschreven pers.
  Ik zeg meteen: ik volg al enkele jaren niets meer uit de MSM, zeker niet het kleuterjournaal dat NOS heet.

  Zo maar weer.

  Harold Mulder
  Nijmegen

  4 likes
 18. Ja ik ga hier dood met parkingson en ik heb proberen tot in wanhoop dit duidelijk te maken dat
  Dit onnodig was vandaag nog ik de cel gezeten voor een laste poging een andere neuroloog mijn belachelijke medicijnentijdstippen waarop ik ze met vere staat van parkingson mee moet doen ik krijg elke 2 uur een aanval omdat mijn meds uitgewert zijn(Robin de boer je heb mijn FB uitnodiging gehad ik had heel veel moeite om je een berichtje nog te sturen ik hoop dat ik de morgen haal….ik moet alleen thuis bijna geheel verlamd elke 3 uur en ja ook in de nacht waarmee worden en dan bijna verlamd omdat ik voor wie bekend is met parkingson een 2 uurs rotatie heb en geen 3 uur zoals ze mij opleggen(dat is met voorbedachte rade) ik heb de media geprobeerd maar niemand komt als je geen Barbie heet…triest…vooral voor mijn dochter…

  Niemand interesseert het iets van de media heel triest dit is nog te redden maar ik schreeuw in dovemansoren oren

  4 likes
  • Of je bericht echt is of niet, het zet wel aan het denken. Niet uit persoonlijk medelijden maar het geeft voeding aan een duurzame oplossing tegen de eenzaamheid en sociale verveling die nu al heerst maar alleen nog maar erger gaat worden. Ik voel iets van verplicht helpen, voor iedereen, werkende, werkloze, gehandicapte, allemaal. Rotatie bezoekjes, ff checken, geef het een naampje, maar gewoon doen (en als er jakhalzen tussen zitten die misbruik maken, hup weg naar een concentratie kamp ergens in de Flevopolder). Ik ga er mee bezig…

   0 likes
 19. Is bij een illusie niet al het nieuws hetzelfde??

  3 likes
 20. Ga zo door met je vrij en onafhankelijk nieuws. Laat ze jou (en ons) niet tegenhouden.

  Dit bewijst maar weer dat je ze bij de knikkers hebt.

  Kom nou, ik laat me niet dwingen om leugens over te nemen van leugenaars en de waarheid zelf niet te onderzoeken.

  3 likes
 21. De valse arrogantie van de links liberale media kent geen grenzen en gaan er alles aan doen om hun deug propaganda door de strotten van zo veel mogelijk mensen te duwen
  Bij natte krant De Gelderlander wordt alles wat kritisch is bij voorbaat onder censuur geplaatst, daar hebben ze blijkbaar iemand 24/7 in dienst om kritische commentaren de nek om te draaien.
  En toch voorspel ik dat mensen het spuugzat zijn om nog langer door die linkse fascisten te worden geindoctrineerd.
  Kom eens in actie tegen de linkse landverraders en schop ze ons land uit..

  3 likes
 22. Piet, wanneer gaan we de barricades op ??
  Neem als voorbeeld 14-07 De Bastille.. de nationale feestdag van Frankrijk, met de meest imposante film/musical ( helaas tikkeltje te theatraal.. maar goed) Les Miserables.. strontgoed verhaal
  Goed.. even terug komende op wat de leugens : volgens mij kan niemand meer het koren van het kaf scheiden.. dus veel meer leugens nog te verwachten.. 1 ding is een waarheid als een prachtige mooie, doodgewone Nederlandse Koe, en dat is DIT NIET MEER ONS LAND IS, EN HET NOOIT IS GEWEEST
  We worden al heel lang bezet, dat besef kwam met de invoering van de (pl) euro.. de munt van de bezetting
  Nu is het ” bezet” een andere vorm aan het aannemen en dat heet mind control
  ze gaan steeds een stapje verder, en met ” ze ” bedoel ik de marionetten zoals jij ze mooi gedrochten noemt, puur omdat ze er naar verdienen.. het bloed kleeft aan de graaiklauwen.. let maar eens op hoe vaak de politici ( in het bijzonder meneer Pinokkio ruttelprut) zijn handen gebaart en ons via slinkse wijze nlp laat zien.. trap er niet in mensen
  Ook trump gebruikt zijn handentaal, maar dan op de juiste manier denk ik, want veel doet hij wat hij zei tijdens de campagne
  Dat is misschien wel koffie dik gluren, maar ik zie het verschil echt wel
  We gaan nog wat meemaken dit jaar hoor.. in ieder geval, ik geloof in niets, want alles is! Om je heen , in je en vooral in de natuur waar mensen voorbeelden aan zouden kunnen nemen
  Nederland moet de moed eens hebben om massaal tegen deze kwelgeesten op te treden, voor mijn part staakt alles is een keer, zal je eens zien hoe ze gaan jenken en smeken.. maar dan heb je daarna toch weer die leugens.. dus kortom : je kan er niks tegen doen

  3 likes
 23. @ j je christen………..ik begrijp dat je goed in de problemen zit.. Nou heeft Parkinson vele gezichten dus ik denk niet dat wij hier zomaar een uitspraak kunnen doen over jouw medicijn gebruik …..Wel vind ik het raar dat iemand met jouw lichamelijke toestand in de cel beland, al of niet terecht, Veel mensen met Parkinson hebben vaak psychische problemen , is dat misschien een punt ? Je schrijft dat je op Facebook zit, is er helemaal niemand die jou ergens mee kan helpen? Heb je al eens CBD olie geprobeerd ? Het is geen wondermiddel maar misschien word je er rustiger van, eerlijk gezegd weet ik niet goed hoe wij jou hiermee kunnen helpen,laat t maar weten…..ik wens je veel kracht en liefde toe… Robin heeft in ieder geval jou berichtje geplaatst . Hartelijke groet Louise..

  3 likes
 24. Misschien een idee om Ninefornews & Nibiru.co te mirroren op het dark web.

  2 likes
 25. De media is een grote leugen ! De media verteld wat rutte wil en de rest van zijn aanhang ! rutte is een gedrocht ! Allemaal bedrog ! Hier en ook in Amerika ! STA OP HOLLAND WE WORDEN BEDROGEN IEDERE DAG !!!!!!!!!

  2 likes
 26. De Bilderbergclub maakt de dienst uit in Nederland en de Rutteclub voert uit wat zij voorschrijven.
  Zoek de Nederlandse deelnemers van de laatste Bilderberg bijeenkomst in Torino.
  En heel veel wordt duidelijk.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

hoogleraar

Hoogleraar en universitair docent schrijven vlijmscherp artikel over coronabeleid: ‘Draconisch’

Hoogleraar Michaéla Schippers en universitair docent Erwin ...