Homepagina » Buitenland » Zweden (geen lockdown) heeft laagste sterftecijfer in Europa
zweden

Zweden (geen lockdown) heeft laagste sterftecijfer in Europa

Zweden heeft niet zoals andere Europese landen een draconische coronalockdown ingesteld om te voorkomen dat het volk last zou krijgen van ‘pandemiemoeheid’. Dat heeft de Zweedse gezondheidschef Olivia Wigzell gezegd.

Al aan het begin van de coronapandemie koos Zweden voor groepsimmuniteit. Er werd geen lockdown afgekondigd en bars, restaurants, sportscholen, bedrijven en scholen bleven open. Er kwam ook geen mondkapjesplicht.

Hoewel de mainstream media waarschuwden dat de Zweedse strategie zou leiden tot massale sterfte, zijn er in het land minder dan 6000 coronadoden gemeld en heeft Zweden het laagste sterftecijfer door corona in Europa.

De economie van het Scandinavische land doet het beter dan die van andere Europese landen. Grote delen van de bevolking hebben inmiddels groepsimmuniteit opgebouwd, waardoor de impact van een potentiële ‘tweede golf’ beperkt zal blijven.

Bijna terug naar normaal

In onderstaand filmpje is te zien dat Zweden al bijna terug naar normaal is. Mensen houden nauwelijks afstand van elkaar en vrijwel niemand draagt een mondkapje.

“We hebben niet gekozen voor een complete lockdown, omdat we andere argumenten hadden voor een stelselmatige aanpak,” zei Wigzell tijdens een bijeenkomst in Moskou. “We waren heel bang dat mensen last zouden krijgen van pandemiemoeheid en de maatregelen snel zat zouden zijn. Maar in Zweden volgde vrijwel iedereen de regels.”

De Zweedse zorg is nooit onder druk komen te staan, zelfs niet op het hoogtepunt van de pandemie. Het land staat er nu beter voor dan andere Europese landen, die vrijwel allemaal het desastreuze lockdownbeleid blijven volgen.


[Zero Hedge via Summit News]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vraagtekentje
vraagtekentje
6 maanden geleden

Zweden is dan ook niet het bolwerk van het satanistisch pedofiele crapuul, dat zit hier in NL.

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  vraagtekentje
6 maanden geleden

Nee, Zweden is net als Australie een probing ground voor de linksgroenliberale marxisten die net als die Liego en Pinokkio Rutte een script aan het afdraaien zijn. Zweden is uitgekozen als ‘placebo’ land om te zien wat er ook kan gebeuren. Aan de hand van de resultaten zullen er weer andere scenarios worden ingezet.
Er is maar één oplossing: wereldwijd alle zittende regeringen en ambtenaren afzetten, wegdoen en vervangen. Daarnaast alle grote bedrijven opdoeken en opsplitsen, en alle banken (maar vooral die in Zwitserland) bezetten en het management vervangen.
Dat is de enige oplossing, en het Volk dient bij zichzelf te rade te gaan wat wel een eerlijke, progressieve, transparante en veilige vorm van politiek zal worden voor de toekomst.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  Gea Breuker
6 maanden geleden

Hoewel ik mij zeker afvraag waarom het hier in Zweden anders gaat dan de rest van de EU, is het ook zo dat Zweden een heel ander wet- en machtssyteem heeft dan de meeste landen. De macht kan hier nooit bij één persoon liggen, die is altijd verdeeld over meerdere instellingen, vooral lokaal. In maart in lockdown gaan was grondwettelijk niet mogelijk en de Minister-President heeft daar geen mogelijkheden toe, dat heeft hij alleen bij een directe oorlogsdreiging.
De noodwet is in mei 6 weken (ongebruikt) van kracht geweest en daarna weer ongedaan gemaakt.
De politiek heeft zich bijna niet met de crisis bemoeit, dat deed het Zweedse RIVM zelf, de Zweedse Jaap van Dissel heeft de leiding en doet de persconferenties. Hij vond de echte wetenschappelijke bewijzen te summier om strengere maatregelen te nemen. Het dodental is al een aantal keren behoorlijk verlaagd omdat de meesten niet gestorven waren door corona maar door andere ziekten. Ook zegt hij dat het aantal officiele doden niet het echte aantal coronadoden is, maar ze dat zo moeten vermelden. In werkelijkheid is het aantal coronadoden vele malen lager en misschien is het wel gewoon griep, maar dat mogen ze niet onderzoeken. Alle autopsies zijn verboden door de WHO.

Ondanks dat Zweden in de EU zit, delen ze bijna geen informatie met andere lidstaten, ook voeren ze niet klakkeloos uit wat de EU/WHO of VN hen opdraagt. Wat dat betreft zijn ze een vreemde eend in de bijt.
Stockholm had in maart maatregelen uitgevaardigd, maar de lokale overheden konden daar naar eigen inzicht wel of geen uitvoering aan geven. De Zweden denken over het algemeen nog zelf na, eerst bewijzen zien voordat ze het geloven en hebben nog veel eigen verantwoording.

Daarnaast denken de Zweden anders. Vorig jaar heeft iedere bewoner een crisisfolder ontvangen vanwege recentelijke Russische dreigingen, daarin staat o.a. dat wat er ook gebeurt, Zweden zal zich nooit overgeven en door blijven vechten tot de laatste man. Ze gaan nog liever allemaal dood dan zich onderwerpen aan een ander. In geval van een oorlogsdreiging kan iedere volwassene die in Zweden woont opgeroepen worden om de militairen te helpen.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Bas Quarks
6 maanden geleden

Geweldig. Geef mij de Zweden. Ik zou me veel betrokkener hebben gevoeld als er gewoon werd gezegd dat het de eigen verantwoordelijkheid zou zijn. Nu voel ik me als een klein kind behandeld en speelt mijn jeugdtrauma op.

Rob
Rob
Reactie op  Bas Quarks
6 maanden geleden

Misschien kun jij iets verduidelijken. Ik lees over Zweden dat ze geen lockdown hebben omdat veel Zweden al op de chip zitten te wachten. Die zouden ze al graag hebben. Met de vaccinatie ook zo. Als dat inderdaad het geval is dan hebben ze in Zweden geen lockdown nodig om de volgende stap te kunnen zetten. Ik las een tijdje geleden ook al in berichten dat in Zweden al chips werden ingeplant in sommige mensen. In die zin zou Zweden dan al verder zijn en hoeft de lockdown niet gebruikt te worden. Dan lijkt het voor ons goed nieuws terwijl het dat niet is.

frans
frans
Reactie op  Gea Breuker
6 maanden geleden

Gea.
dat gaat ook gebeuren. maar duurt nog even.
zoals Trump het zei; america First!!!.
Daar is nu op dit moment de opruiming ad gang!!
Rond 4 nov of zelfs iets eerder een volledige wereldwijde lockdown.
maar er zijn tamelijk wat landen die hier schijt aan hebben.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  frans
6 maanden geleden

En hij wordt van alle kanten tegengewerkt door de MSM en social media. Ook wordt alles van QAnon overal verwijderd.
Naast de lockdown wordt er ook gepraat over een blackdown van sowieso internet en misschien ook telefoon voor langere tijd. Die is belangrijker dan de lockdown en zal waarschijnlijk zijn vlak voor de wereldwijde arrestaties.

Trump is nu bezig om zijn basis veilig te stellen en Flynn vrij te krijgen. Hij is nogal belangrijk voor de wereldwijde arrestaties.
Op de achtergrond zijn er al vele arrestaties verricht en lopen er al veel met een enkelband.

jan doornbos
jan doornbos
6 maanden geleden

En wij zitten opgescheept met doortrapte leugenaars en worden verplicht onze gezondheid te schaden. Muilkorven, propaganda, manipulatie etcetera.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  jan doornbos
6 maanden geleden

@jan doornbos,

Wij zitten met dat opgescheept waarmee we zo graag opgescheept willen worden, met doortrapte leugenaars dus…

Optie en voor mij met zeer grote en overtuigende zekerheid……NIET AAN MEEDOEN…

Dat heb ik tot op de dag van vandaag nog niet gedaan en dat ga ik ook niet doen, dat geef ik iedereen die het wil zwart op wit!!

Ik zie hopelijk eens snel een hele mooie “bekeuring” tegemoet…..dat wordt dan een groot feest (voor mij dan wel te verstaan!!)

Het schort bij het gros van de Neanderlanders helaas een beetje aan eigenwaarde, zelf kunnen nadenken (want als anderen dat voor hun doen is dat lekker makkelijk!!) maar vooral LOGICA en dit laatste zou alles al lang hebben opgelost en niet alleen dat gekreunde fakevirus!

Gladiator

ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Yep, en hier wordt iedereen (alweer) getroffen door cojona – beter door het achterlijk overheidsbeleid, onnodig.

Maar goed, het recht zal over een jaar of vijf zegevieren wanneer wij zijn bevrijd door Trump en of de Zweden.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 maanden geleden

Ik vermoed dat de Zweden het verschil weet tussen Corona en kanker, hartfalen, griep, verkoudheid, blaasontstekingen, steenpuisten, verkeersdoden en weet ik wat nog meer

Gladiator
Gladiator
6 maanden geleden

Kijk dit bedoel ik nu…..

Ik citeer: “aan het begin van de coronapandemie koos Zweden voor groepsimmuniteit”………….

ER IS GEEN CORONAPANDEMIE GEWEEST…..

Fake fake fake fake fake……en helemaal niets anders…

Vanaf het begin heeft de corrupte WHO cijfers gemanipuleerd, regels aangepast, en doktoren zwaar onder druk gezet om dit fabeltje op de agenda te promoten met hulp van de nog veel corruptere MSM!!!

Dit komt zeker niet meer goed zonder slag of stoot,

Géén petities meer, géén demonstraties meer, helemaal niets meer van dat alles, je loopt te erg in de kijker.

De politie en overige diensten doen hun werk NIET meer!!

Dus wat moeten wij doen…..

Laatste keer, verenigd u, vorm groepen, laat de groepen middels 1 persoon andere groepen contacteren….

Wens jullie veel goeds en het allerbeste,…
Gladiator

Jeff
Jeff
Reactie op  Gladiator
6 maanden geleden

Bijkomend voordeel, is dat je in deze periode precies kunt zien, welke landen over zelfbestuur beschikken. Dat betekent, dat de NWO nog steeds geen feit is.

Marie
Marie
Reactie op  Jeff
6 maanden geleden

Het is de vraag of Zweden meer zelfbestuur heeft dan andere landen. Ook Zweden zit bij de EU en volgt de WHO. Voor hun beleid moet dus een andere reden zijn, wellicht juist dat wij het idee krijgen dat landen nog over zelfbestuur beschikken en dat Zweden dat, als ´uitverkorene´ mag uitdragen? Volgens mij klopt het bericht dat Zweden het laagste sterftecijfer heeft overigens niet want met rond de 6000 sterfgevallen op 10 miljoen mensen zouden zij meer ´coronadoden´ te betreuren hebben dan wij.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Marie
6 maanden geleden

Heb je dan niet gelezen dat het sterftecijfer juist lager zou liggen, omdat ze nu ook mensen die leden aan allerlei andere ziektes nu ook mee moeten tellen? In Nederland zouden er 70 pure Coronadoden zijn, maar dan hebben ze nog niet eens de impact van stress meegerekend. Hoeveel blijven er dan over?

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Jeff
6 maanden geleden

Hey beste Jeff,

But, you are wrong my Friend,……

Geen enkel land ter aarde beschikt nog over zelfbestuur en dat weet ik zeker.

Maar waarom doen ze (foutje…waarom laten ze de Zweden) het dan in Zweden op deze manier….

Hier is een heel erg simpel antwoord voor te geven, namelijk dat de NWO (deze is in mijn bescheiden optiek reeds een feit!!!) dit zo wil!!!

En daar is dan weer een reden voor namelijk…….de aloude welke al vanaf…..ehhhh, nou ja, al heel lang zo is namelijk VERDEEL & HEERS!!!

Wij moeten tegen elkaar op vechten en verdelen zo van: “kijk die Zweden eens, daar doen ze het zo en wij doen het hier zus dus…..”

Duidelijk zo!!!

Gegroet beste, kom nog eens aan!!

Gladiator

Jeff
Jeff
Reactie op  Gladiator
6 maanden geleden

heb je boodschap begrepen en snap je punt. Dit jaar geen trip meer, wellicht volgend jaar weer.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Gladiator
6 maanden geleden

Niet alleen Zweden, ook Japan. Afstand houden is daar geen enkele optie. (Teveel mensen)

Edward
Edward
Reactie op  Gladiator
6 maanden geleden

Ik roep iedereen op om dagelijks mailtjes naar onze zogenaamde volksvertegenwoordigers te sturen om deze idioterie te stoppen.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Edward
6 maanden geleden

@Edward,

Diegenen die dit doen kunnen dat doen echter wel een opmerking hierbij, doe dan verder niets anders meer want alles van jouw is dan bekend…

Én, je staat te boek als u weet wel…..”complotdenker of aluhoedje” wat dan al snel weer goed is voor eens heel snel een psycholance bij u voorbij te sturen……..en u te verplichten um mit zu kommen, schnell schnell….en u eens eventjes nader te onderzoeken, en wel VERPLICHT, (u kent neem ik aan wel de geweldig mooie en op 1 januari van dit jaar in werking getreden nieuwe, wat zeg ik, spiksplinternieuwe en allesomvattende en bevoegdheidsverleggende ZORGWET!!) en daarbij eens heel snel te voorzien van de nodige VERPLICHTE INJECTIES….!!!!

Tja, we kunnen natuurlijk mensen niet zomaar aan hun lot(je getikt) overlaten, dat begrijpt u wel…..toch!!??

Gladiator
ps ben nu toch hopelijk geen complotgekkie of toch!!??

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Gladiator
6 maanden geleden

Dat gaat het niet worden. We hebben nog de Neurenbergcode en de Mensheidsrechten. Dat zijn verdragen. Verdragen gaan boven wetten. Dit zijn misdaden tegen de menselijkheid. Je kunt draaien of keren en dwingen. Dat mag gewoon niet, punt uit. Regeringen hebben zich maar te houden aan die verdragen die juist zijn opgesteld om de burgers te beschermen tegen dit soort uitwassen. Die kun je niet zomaar uitschakelen. Zelfs de grondwet veranderen schijnt 8 jaar te duren.

Christgalaxtic
Christgalaxtic
Reactie op  Gladiator
6 maanden geleden

Dit is inderdaad enkel een plandemic, zie de documentaire hierover

No Name
No Name
6 maanden geleden

Alles is er op gericht ons op allerlei manieren ziek te maken (longbacteriëen, lockdowns, wattenstaafjes in je neus, mondkapjes, 5G, vaccins etc.) en de schuld aan covid19 te geven.
We staan machteloos, maar het lucht mij enigszins op, om aan de satanisten, hun handlangers en meelopers te denken als mensen zonder eer en het laagste van het laagste.
Doe mee, misschien heeft het enig effect.

Eelco
Eelco
6 maanden geleden

Zweden schijnt een ander probleem te hebben: een cultuurprobleem. Volgens sommige bronnen gaat de Zweedse bevolking zwaar gebukt onder dit probleem (rijst de vraag of de rest van de EU daarvan gevrijwaard blijft).

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  Eelco
6 maanden geleden

Rijst de vraag..
An zich wel wel grappig, want in essentie heeft Zweden zich ‘verkocht’ aan China en die eten veel rijst…
De Chinezen zullen spoedig naar Zweden gaan komen, niet om te bezoeken maar om te koloniseren. En dan, net als de Uyguren, zullen er massa’s ‘nieuwkomers’ worden gedeporteerd, back to the shitholes. Want er moet wel gewerkt worden onder het nieuwe Chinese Zweden en tja daar zijn de nieuwkomers nou eenmaal niet zo sterk in…

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  Eelco
6 maanden geleden

Nee hoor, dat probleem is alleen in de 4 grote steden. Ze geven nu ook toe een fout gemaakt te hebben en zijn nu (te laat) bezig met het te corrigeren. Dat krijg je als je de PVDA de baas maakt van een land en misschien moet de premier daarom zelfs aftreden.
Het aantal arabische migranten wordt nu drastisch verlaagt, maar de EU draagt landen op om een bepaald aantal migranten op te nemen, dat wordt ook vaak vergeten.

GEEN Schaap
GEEN Schaap
6 maanden geleden

Het gaat niet meer om een virus, maar om totale controle over de bevolking.

jenne
jenne
6 maanden geleden

Stop nu op om Zweden als voorbeeld land te stellen, ik heb familie in Zweden, hun verhaal is wel even anders, hun land is in handen van een partij fanatieke socialisten / Communisten, die Zweden aan het verwoesten zijn, door middel van het grote aantal noord Africanen, die er een iet wat andere kijk op het leven op na houden !

Eelco
Eelco
Reactie op  jenne
6 maanden geleden

Exact Jenne. Zweden voert slechts een ander hoofdstuk van de agenda uit. Uiteindelijk komen alle puzzelstukjes bij elkaar.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  jenne
6 maanden geleden

Precies! Ik woon in Zweden en er gaan momenteel veel indianenverhalen over Zweden in het rond. De Nederlandse pers verzint al een hele tijd allerlei leugens over Zweden, helaas.
Mensen zouden zich eerst moeten verdiepen in een situatie voordat ze er een oordeel over scheppen en die dan ook nog uitdragen.
Zweden is ook een erg groot land, blijkbaar is wat er in 4 steden gebeurd is representatief voor heel Zweden.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  Bas Quarks
6 maanden geleden

Klopt, dat is in Göteborg, die stad is het ergst. Er zijn islamitische bendes aktief die alle Zweden willen doden. Echter, de Zweden zijn er al aardig op voorbereid.
Onlangs is aan het licht gekomen dat die bendes gesteund werden door een politicus.
Op dit moment is er veel onrust in de politiek omdat bepaalde politieke partijen alleen maar toegekeken hebben en niet tijdig actie hadden ondernomen.
In de Zweedse MSM wordt het meeste gewoon genoemd, ook over de coronacrisis worden ook de echte feiten genoemd, maar dat is per media afhankelijk.

ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Als wij met zijn allen toch moeten sterven aan cojona dat een week of 2 duurt waarom zou het stervensproces niet sneller kunnen?
Noord-Korea heeft een mega raket ontwikkeld die de VS kan bereiken. Dan kan die raket ons ook bereiken.
Ik zeg: laat die Noord-Koreaanse verlossing maar komen en het probleem is binnen een paar seconde definitief opgelost.

x

Check Also

acteur

Wereldberoemde acteur schokt publiek: ‘Ze halen adrenochroom uit kleine kinderen’

Terwijl in Nederland alle ogen gericht zijn ...

florida

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

49
0
We lezen graag je reactie!x