GezondheidCorona

Deze medicijnen verhogen kans op overlijden door het coronavirus

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen met hoge bloeddruk en diabetes lopen meer risico om te overlijden door het coronavirus. Dat heeft te maken met de manier waarop hun medicijnen werken, zeggen wetenschappers.

Zogeheten ACE-remmers en angiotensinereceptorblokkers (ARB’s) maken het voor het coronavirus makkelijker om iemand te besmetten en zware klachten te veroorzaken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Maar liefst 2,8 miljoen Nederlanders slikken bloeddrukverlagers. Daarnaast telt Nederland 1,2 miljoen mensen met diabetes.

Een miljoen

Wetenschappers schrijven in medisch tijdschrift The Lancet Respiratory Medicine dat het coronavirus zich hecht aan een enzym dat ACE2 heet.

Sommige mensen met hoge bloeddruk of diabetes krijgen medicijnen die de concentratie ACE2 in hun cellen verhoogt.

Er zijn ongeveer een miljoen Nederlanders die een ACE-remmer gebruiken.

Verhoogt het risico

“De behandeling van hoge bloeddruk en diabetes met dergelijke medicijnen verhoogt het risico op zware klachten en sterfte door Covid-19,” schrijft hoofdonderzoeker Michael Roth van de Universiteit van Bazel.

Patiënten met hartziekten, hoge bloeddruk of diabetes die dit soort medicijnen gebruiken, moeten om deze reden nauwgezet worden gevolgd, voegde hij toe.

Overzicht

Dr. Roth en zijn collega’s hebben onderzoeken naar ernstig zieke coronapatiënten bestudeerd.

De meest voorkomende aandoeningen bij deze patiënten bleken hoge bloeddruk (23,7 procent), diabetes (16,2 procent) en hartziekte (5,8 procent).

Bekijk hier een overzicht van ACE-remmers en hier een overzicht van ARB’s.

[Daily Mail]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derk
Derk
4 jaren geleden

Het zal mij niets verbazen als ook het eetpatroon van ons mensen een duit in het besmettings zakje doet.
Stel je voor dat het virus zich voedt met een bepaald soort proteine of eiwit wat b.v alleen in Nutella aanwezig is, dan zou dat verklaren waarom er zoveel Italianen getroffen worden.
Maar ik aan dat dat heus wel onderzocht wordt op dit moment…

Philip
Philip
4 jaren geleden

Ben net terug thuis , wat valt me op, straten en parkings zo goed als leeg in de stad, minder voertuigen op de wegen, ik zie veel kinderen met oudere mensen.
Doe het zelf zaak geen cash geld meer, de supermarkt raad cash geld af, maar iedereen die besmet zou zijn (zou zijn) neemt wel de deurklink vast, mandjes en of karren, de meeste houden een meter afstand, openingsuren allemaal veranderd (minder lang open)
Kom ik aan de bank, zit daar buiten een oude vrouw op hare rollator te hoesten aan de/naar de ingang van de bank..kan het nog gekker.

Wereldwijd een 170 duizend bevestigde besmettingen en rond de 7000 doden, meeste mensen worden zelfs niet getest, alleen de mensen in de gezondheidszorg en dat alleen als ze koorts maken (België)
Bovenstaande getallen, daar mag je gerust een paar nullen bij zetten, zowel de besmettingen als de doden, toch is het nog steeds minder erg dan met een doorsnee griep (tot 1 miljard besmettingen en rond de 700 duizend doden per jaar, wereldwijd)
De meeste mensen die sterven aan griep en nu ook het corona virus, zijn voornamelijk oudere mensen, zieke en verzwakte mensen (daar kunnen ook jongeren tussen zitten)

Het is net zoals in de tijd met de mexicaanse griep, ook veel tralala ingegeven door big pharma en hun spreekbuizen (virologen) en de media.
Mensen stonden op een bepaald moment in lange rijen aan te schuiven voor hun inenting, achteraf is thans gebleken dat die vaccinate amper hielp, meer slecht dan goed deed, een storm in een glas water bleek te zijn.

Die zelfde Virologen komen nu weer met hun kop op Tv en zaaien wederom paniek, hele steden en zelfs landen gaan op slot, hele industrieën/sectoren gaan over kop, kost de staat en de belastingbetaler wederom miljarden.

Als binnen een paar maanden van nu blijkt dat het toch allemaal zo erg niet was als voorspeld en verkondigd (daar lijkt het weer op) dan gaan die mensen weer vrij uit en een schouderklopje er bij
Zij gaan dan stellen dat de maatregelen die men nu treft geholpen heeft om het virus in te dijken en een dikke check er bij.

Thans, de meeste maatregelen die men nu treft, blijven bijna allemaal van kracht (dat zet ik u op een papier)

Hans
Hans
4 jaren geleden

Lekker is dat dan , slik ook die medicijnen ervoor dus ga nu eerder de pijp uit . Wat een klote wereld is het toch .De figuren die de corona hebben los gelaten zijn klink klaare massa moordenaars .

Exegese
Exegese
4 jaren geleden

Volgens het LAREB sterven er jaarlijks 3500 mensen aan de bijwerkingen van regulier voorgeschreven medicijnen. Dat is gemiddeld zo’n 10 per dag. En dat zijn alleen nog maar de gevallen die absoluut niet te verhullen zijn. Het echte aantal zal zonder twijfel veel hoger zijn. Medici en farmaceuten zien dit schouderophalend als louter collateral damage, in feite is dit alleen al veel en veel erger dan de gevolgen van het hele corona gedoe waar werkelijk de hele wereld voor op zijn kop wordt gezet. Mensen worden letterlijk helemaal gek gemaakt om helemaal niets. Te belachelijk voor woorden.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x