Homepagina » Archeologie » Archeologen ontdekken mysterieuze 2500 jaar oude ‘verloren stad’ in Griekenland
Archeologen ontdekken mysterieuze 2500 jaar oude 'verloren stad' in Griekenland

Archeologen ontdekken mysterieuze 2500 jaar oude ‘verloren stad’ in Griekenland

Een internationaal team van experts heeft een mysterieuze ‘verloren stad’ ontdekt in Griekenland die nieuwe inzichten kan bieden in de geschiedenis van de regio.

Archeologen uit Griekenland, Zweden en Groot-Brittannië zijn betrokken bij het onderzoeksproject bij het dorpje Vlochós in centraal-Thessalië.

De archeologische resten zijn gevonden op een heuvel in de buurt van het dorp, zo blijkt uit een persverklaring.

Veel geheimen

“De heuvel verbergt veel geheimen,” zei hoofdonderzoeker Robin Rönnlund van de Universiteit van Göteborg. “Zoals overblijfselen van torens, muren en stadspoorten. Maar bijna niets ervan is te zien vanaf de grond.”

Het onderzoeksteam schat de grootte van de stad op minstens 40 hectare en de oudste opgravingen dateren van ongeveer 500 voor Christus.

Volgens Rönnland ligt de bloeiperiode van de stad tussen de vierde en derde eeuw voor Christus. Waarom de stad verlaten werd, is niet duidelijk.

Raadsel

Door deze ontdekking hoeft de Griekse geschiedenis niet herschreven worden, aldus Rönnland.

Maar wel is nu duidelijk dat de regio Thessalië veel belangrijker en rijker was dan werd aangenomen.

Het is voor de onderzoekers een raadsel waarom deze plek niet eerder is onderzocht. “Er is heel weinig bekend over oude steden in deze regio,” klonk het.

[FoxNews]
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

1 reactie

  1. Mysterieus, het woordje valt geregeld op deze site,, het is zo mysterieus dat het mysterieus en serieus aantrekkingskracht krijgt om het te lezen … maar is het wel allemaal zo mysterieus..? ja en nee het is maar hoe men er naar kijkt..en hoe serieus je het neemt…

    4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Mysterieus blauw licht verlicht hemel boven Zweden

Mysterieuze blauwe vuurbal verlicht hemel boven Zweden

Op maandagavond is in het oosten van Zweden een fel blauw licht gezien aan de hemel dat werd gevolgd door een harde knal. Inwoners van verschillende steden in Zweden – ...

Zweedse artsen analyseren video van Witte Helmen en komen tot onthutsende conclusies

Zweedse artsen analyseren video van Witte Helmen en komen tot onthutsende conclusies

De hulporganisatie Witte Helmen won afgelopen maand de Oscar voor beste korte documentaire. Eerder werd de groep al onderscheiden met de Right Livelihood Award, de ‘alternatieve Nobelprijs’. Een groep Zweedse ...