Homepagina » Natuur en Milieu » 10 medicijnen die gewoon in je tuin groeien
10 medicijnen die gewoon in je tuin groeien

10 medicijnen die gewoon in je tuin groeien

Voordat je naar het medicijnkastje loopt kun je misschien beter eerst even in je achtertuin kijken. Al sinds de oudheid gebruiken mensen planten om zichzelf te genezen. In 1500 of 1600 voor Christus werd op een Grieks eiland al saffraan gekweekt voor medicinale doeleinden. Wist je dat je vele kruidengeneesmiddelen gewoon in je tuin kunt vinden?

Planten kunnen net als medicijnen bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg altijd een medisch specialist voordat je medicatie neemt.

Sommigen gebruiken de paardenbloem om eczeem te behandelen, terwijl anderen er artritis of darmaandoeningen mee behandelen. De bladeren zouden de bloedsuikerspiegel reguleren.

Uit een recente studie is gebleken dat carnosinezuur in rozemarijn het risico op Alzheimer verlaagt. De olie in de bloemen werkt tegen bacteriën en schimmels. Rozemarijn verbetert bovendien de bloedcirculatie in het brein.

Lavender heeft een ontstekingsremmende en ontsmettende werking. In het oude Griekenland en het Midden-Oosten werd lavender gebruikt als ontsmettingsmiddel. Door de eeuwen heen is het gebruikt om migraine, slapeloosheid, depressie en angststoornissen te behandelen.

Aloë vera wordt al honderden jaren gebruikt om brandwonden, sneeën en huidinfecties te behandelen. Experts zeggen dat Aloë vera huidontstekingen kan verzachten. Het helpt ook tegen constipatie. Sommigen gebruiken het tegen maagzuur en prikkelbaredarmsyndroom.

Citroentijm wordt gebruikt voor kinderen met buikpijn. Het werkt ook als antibioticum en wordt al honderden jaren gebruikt om wonden te behandelen. Citroentijm wordt ook gebruikt bij teennagelproblemen.

Het extract van selderijzaad helpt bij dieren de bloeddruk te verlagen. Het kan ook worden gebruikt om psoriasis te behandelen. Grote hoeveelheden kunnen echter fotodermatitis veroorzaken.

Zonnebloemen helpen om koorts te verlagen. Om deze reden worden ze gebruikt bij verkoudheid en hoest. De zonnebloem helpt ook om giftige stoffen uit de bodem te halen en werd door de Russische overheid ingezet tijdens de schoonmaak na de kernramp van Tsjernobyl.

Pepermunt verzacht hoofdpijn, huidirritaties, misselijkheid, pijn, diarree en winderigheid. Omdat het de maag kalmeert, kan het de spijsvertering stimuleren. Sommige studies hebben aangetoond dat deze plant een antibacteriële en antivirale werking heeft.

Kattenkruid kan helpen tegen kiespijn. Je gaat er ook van zweten, wat koortsverlagend werkt. Sommige mensen gebruiken kattenkruid om insecten op afstand te houden. Onderzoek laat zien dat het muggen 10 keer effectiever verdrijft dan conventionele middelen.

Ook basilicum houdt insecten op afstand, maar wist je dat de oude Grieken de bladeren gebruikten om schorpioenensteken te behandelen? De Romeinen gebruikten het tegen winderigheid, vergif en om de productie van borstvoeding te stimuleren. Heilige basilicum wordt in India gebruikt om stress, diabetes en zelfs astma te behandelen. Sommige studies hebben aangetoond dat het mogelijk werkt tegen virussen en kanker.

[MNN]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
EllenB
EllenB
6 jaren geleden

Ik mis brandnetel en kamille in dit rijtje.

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
6 jaren geleden

Aloe vera is ook ontzettend goed tegen zonneband. De gel in de bladeren. Als je verbrand bent, dan doe je na het douchen s’avonds 2 laagjes van de gel ( gewoon een blad nemen, en dat opensnijden) op de verbrande delen huid. Eerst goed laten drogen, want je krijgt die vlekken moeilijk uit je kleren. S’morgens is het dan veel kalmer.

Trix
Trix
6 jaren geleden

ik weet dat je het niet zo uit je tuin kan vissen maar ik zweer bij baking soda 😛 bijna overal goed voor.
Daarnaast gebruik ik veelvuldig kokosolie… wat ik uit eigen tuin gebruik is munt, basilicum en peterselie binnenkort maar even uitbreiden.. iemand een idee hoe je deze kruiden kan laten drogen en opslaan? linkje?

x

Check Also

Een stofje in selderij blijkt kankercellen op 3 manieren te bestrijden. Dit zijn ze

Een stofje in selderij blijkt kankercellen op 3 manieren te bestrijden. Dit zijn ze

Een stof in selderij blijkt een krachtig hulpmiddel ...

Kamerplanten gaan verkoudheid en stress tegen en halen gifstoffen uit de lucht. Dit zijn de 10 beste

Kamerplanten gaan verkoudheid en stress tegen en halen gifstoffen uit de lucht. Dit zijn de 10 beste

Ze staan misschien leuk in je tuin, ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

12
0
We lezen graag je reactie!x