Homepagina » Mens en Dier » 3 wetenschappers fileren coronatest: ‘Resultaten vaak onbetrouwbaar’
coronatest
Foto: CC0

3 wetenschappers fileren coronatest: ‘Resultaten vaak onbetrouwbaar’

In de afgelopen week zijn bij de GGD 207.670 mensen getest op het coronavirus. Dat is een recordaantal. In totaal zijn nu 1.957.247 testen uitgevoerd. Heeft testen wel zin? Drie wetenschappers zeggen in HP/De Tijd dat de coronatest onbetrouwbaar is.

De coronatest maakt bijvoorbeeld geen onderscheid tussen een stukje RNA dat afkomstig is van een oude besmetting, en een virus dat een infectie kan veroorzaken. En dus bestaat het risico dat mensen onterecht in quarantaine geplaatst worden of dat er onnodige maatregelen worden getroffen.

Omdat de meeste mensen niet eerder getest zijn, is niet met zekerheid te bepalen of een positieve test een oude of een nieuwe infectie betreft. Toch worden deze mensen ook zonder klachten gezien als een nieuwe besmetting.

Andere virussen of bacteriën

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC en geneesmiddelenwaakhond FDA schrijven dat het aantonen van viraal RNA met de coronatest, ook wel PCR-test genoemd, niet betekent dat het virus de oorzaak is van de klinische symptomen. Oftewel: de test kan geenszins uitsluiten dat andere virussen of bacteriën (mede) de oorzaak kunnen zijn van de ziektesymptomen, zeggen de wetenschappers.

Toch wordt de PCR-test, die met grote snelheid op de markt is gebracht, wereldwijd beschouwd als gouden standaard voor het detecteren van het nieuwe coronavirus. De drie wetenschappers – immunoloog Carla Peeters, professor Wim Vanden Berghe van de Universiteit Antwerpen en professor Mattias Desmet van de Universiteit Gent – benadrukken dan ook: “Er is dringend nood aan verfijning en standaardisatie van het test- en analysebeleid.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
1 jaar geleden

Ge kent hier zoveel topics neerzetten, de maatregelingen gaan gewoon door. Vandaag weer nieuwe regels.

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Het wordt tijd dat mensen deze onzin massaal niet meer serieus nemen en gewoon hun oude leven weer op gaan pakken. Gewoon met z’n allen !
Eens kijken wat ze daar tegen willen gaan doen.

Tony
Tony
1 jaar geleden

Testen op iets wat helemaal niet bestaat!

Hoe lang kun je deze situatie van mensen angst aan jagen en voorliegen, nog vol houden. Waar baseert onze regering dan de te nemen maatregelen op. Wij worden massaal voor de gek gehouden en de regering houdt zichzelf voor de gek.

Gezien het agenda dat er door gedouwd wordt, zal er voorlopig wel geen verbetering in de situatie komen. Dan zij wij overgeleverd aan een situatie die onmenselijk is. Reken er maar op dat de buikriem steeds strakker wordt aangehaald.

Laat onze regering en het RIVM/OMT eerst maar eens bewijzen dat er daadwerkelijk een virus bestaat. Daar hebben zij genoeg tijd voor gehad. Maar blijkbaar kunnen zij dat niet. Dat zegt al genoeg.

jan doornbos
jan doornbos
1 jaar geleden

Ja ‘standaardisatie van het test en analysebeleid’. Gaatum nooit worden. Waarom niet? Een virus is niet wat ons wordt wijsgemaakt en is mede daardoor niet aantoonbaar. Heh, wat vervelend nou.

x

Check Also

corona

Kabinet zinspeelt op strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden: ‘Waar zijn we mee bezig?!’

Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe ...

document

In dit document van de Europese Commissie uit 2018 wordt al gesproken over een Europees vaccinatiebewijs

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x