Homepagina » Mens en Dier » 3 wetenschappers fileren coronatest: ‘Resultaten vaak onbetrouwbaar’
coronatest
Foto: CC0

3 wetenschappers fileren coronatest: ‘Resultaten vaak onbetrouwbaar’

In de afgelopen week zijn bij de GGD 207.670 mensen getest op het coronavirus. Dat is een recordaantal. In totaal zijn nu 1.957.247 testen uitgevoerd. Heeft testen wel zin? Drie wetenschappers zeggen in HP/De Tijd dat de coronatest onbetrouwbaar is.

De coronatest maakt bijvoorbeeld geen onderscheid tussen een stukje RNA dat afkomstig is van een oude besmetting, en een virus dat een infectie kan veroorzaken. En dus bestaat het risico dat mensen onterecht in quarantaine geplaatst worden of dat er onnodige maatregelen worden getroffen.

Omdat de meeste mensen niet eerder getest zijn, is niet met zekerheid te bepalen of een positieve test een oude of een nieuwe infectie betreft. Toch worden deze mensen ook zonder klachten gezien als een nieuwe besmetting.

Andere virussen of bacteriën

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC en geneesmiddelenwaakhond FDA schrijven dat het aantonen van viraal RNA met de coronatest, ook wel PCR-test genoemd, niet betekent dat het virus de oorzaak is van de klinische symptomen. Oftewel: de test kan geenszins uitsluiten dat andere virussen of bacteriën (mede) de oorzaak kunnen zijn van de ziektesymptomen, zeggen de wetenschappers.

Toch wordt de PCR-test, die met grote snelheid op de markt is gebracht, wereldwijd beschouwd als gouden standaard voor het detecteren van het nieuwe coronavirus. De drie wetenschappers – immunoloog Carla Peeters, professor Wim Vanden Berghe van de Universiteit Antwerpen en professor Mattias Desmet van de Universiteit Gent – benadrukken dan ook: “Er is dringend nood aan verfijning en standaardisatie van het test- en analysebeleid.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
29 dagen geleden

Ge kent hier zoveel topics neerzetten, de maatregelingen gaan gewoon door. Vandaag weer nieuwe regels.

GEEN Schaap
GEEN Schaap
Reactie op  Elise
29 dagen geleden

De nertsenfokkerijen daar zijn ze nu mooi vanaf ! De horeca is kapot, veel bedrijven zijn failliet, de moraal van velen is omlaaggehaald door de angst die aangepraat wordt. Vanaf juni is er nauwelijks sterfte aan covid19. Alles om de mensen onder controle te houden. Er is nog net geen lockdown. Feitelijk is dit onze martial law. Ik durf zelfs te beweren dat het virus gewoon weg is.

eja mollen
eja mollen
Reactie op  GEEN Schaap
29 dagen geleden

we worden maximaal in ons hol geneukt door die zogenaamde regering en rivm

Exegese
Exegese
29 dagen geleden

Het wordt tijd dat mensen deze onzin massaal niet meer serieus nemen en gewoon hun oude leven weer op gaan pakken. Gewoon met z’n allen !
Eens kijken wat ze daar tegen willen gaan doen.

Tony
Tony
29 dagen geleden

Testen op iets wat helemaal niet bestaat!

Hoe lang kun je deze situatie van mensen angst aan jagen en voorliegen, nog vol houden. Waar baseert onze regering dan de te nemen maatregelen op. Wij worden massaal voor de gek gehouden en de regering houdt zichzelf voor de gek.

Gezien het agenda dat er door gedouwd wordt, zal er voorlopig wel geen verbetering in de situatie komen. Dan zij wij overgeleverd aan een situatie die onmenselijk is. Reken er maar op dat de buikriem steeds strakker wordt aangehaald.

Laat onze regering en het RIVM/OMT eerst maar eens bewijzen dat er daadwerkelijk een virus bestaat. Daar hebben zij genoeg tijd voor gehad. Maar blijkbaar kunnen zij dat niet. Dat zegt al genoeg.

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Tony
29 dagen geleden

“Hoe lang kun je deze situatie van mensen angst aan jagen en voorliegen, nog vol houden.”

Zolang de reguliere media dat doet.

salvar
salvar
Reactie op  ProAsfalt
28 dagen geleden

@ProAsfalt
heeeeel lang , zolang de schapen blijven slapen en dat zijn de meeste dan gaan zij door en hebben schijt aan de 25 % die er anders overdenken.
wat er moet gebeuren is dat de artsen etc een gesprek aangaan met het duo en rivm en wel voor de tv.
waarom gebeurt dat niet is voor mij een raadsel.
ze kunnen het sprookje zo onderuit halen.

jan doornbos
jan doornbos
29 dagen geleden

Ja ‘standaardisatie van het test en analysebeleid’. Gaatum nooit worden. Waarom niet? Een virus is niet wat ons wordt wijsgemaakt en is mede daardoor niet aantoonbaar. Heh, wat vervelend nou.

ProAsfalt
ProAsfalt
29 dagen geleden

Ondanks dat gaat de gekkigheid gewoon door. Sterker nog, de touwtjes worden weer strakker aangespannen.

Er komt een speciaal ingelaste met spoed ingelaste persconferentie om de angst er nog meer in te gooien waarvan de reguliere media op hun wijze fantastisch verslag van doen want meer is het niet.

Na 22:00 wordt het virus actief, dus moeten de kroegen hun deurtjes sluiten.

De supermarkten willen nog meer verkopen, dus worden de winkelkarretjes weer verplicht. Immers een leeg of slechts één object in een winkelkarretje is geen gezicht.

https://www.ad.nl/politiek/nieuwe-coronamaatregelen-horeca-sluit-om-22-00-uur-profvoetbal-zonder-publiek-br~a1c068dd/

Het virus is kennelijk voornamelijk actief in de grote steden, dus wordt iedereen ontraden om daar naar toe te gaan. Leraren evenals leerlingen zijn kennelijk immuun voor het virus, dus die zijn uitgezonderd.

Wordt alleen nog niets genoemd over de muilkorven. Wanneer komen die er in?

rop
rop
28 dagen geleden

Je hebt nu eenmaal schadelijke en onschadelijke virussen, de een kan dodelijk zijn de ander niet, er heerst een virus die zo gezegd dodelijk kan zijn, men noemt het corona, waar extra een nadruk word gelegd ,met behulp van kanalen [media]waar ze gretig gebruik van maken, maar er is nog een veel gevaarlijke virus, het is de Mens zelf.. zo zijn er virussen [de huidige leiders]die een beperking instellen ,om een killer virus te bestrijden, maar wat ze bestrijden en de beperkingen die ze opleggen brengen weer nieuwe ziekte oftewel virussen met zich, mondkapjes dragen waarmee je, je eigen afvalstoffen gaat inademen, ,men ademt zuurstof in ,en men ademt koolstof uit, dat is een afvalstof en met mondkapjes krijg je dus meer binnen dan met een gewone uitademing,, nu even grof gezegd als men voedsel tot zich neemt scheid men dat op een natuurlijke manier uit, en wat men uitscheid en die lucht ervan die niet fris ruikt vind men toch echt niet lekker bij inademing of de geur ervan, gelukkig maar ook dat men het smerig vind ruiken, het is een natuurlijke zintuigelijke afstoting ervan, maar bij koolstof ruik je niets en met een mondkapje op krijg meer binnen dan normaal bij gewone op natuurlijke uitademing, het is zogezegd een sluipmoordenaar die zich op lange termijn zich gaat uitten bij mondkapjes dragers, in een nieuw soort virus, zij is [koolstof] reukloos en onzichtbaar.. en ja dat zijn vele virussen reukloos onzichtbaar voor het zintuig zelf, alleen met speciale apparatuur kan men deze zien dansen.. maar voor het oog niet zichtbaar.. dus mondkapjesdragers misschien word je nu een beetje wakker, neem deze gekte beslist niet serieus. of aanvaard de virus die in de toekomst op de loer voor je ligt.

salvar
salvar
28 dagen geleden

alle hoofden van ziekenhuizen gaat de straat op.
alle artsen en verpleegkundigen gaat de straat op.
zelfs jaap v dissel nodig ik uit want die gelooft zelf ook niet in de testen , dus jaap hup de straat op.

en ik zelf hup de straat.
dit gedoe van het duo kan zo in het boek van grimm.

Tony
Tony
Reactie op  salvar
28 dagen geleden

Hallo Salvar,

ik geloof niet dat de groepen mensen die je noemt bereid zijn voor hun bestaan op te komen. Zij hebben veel te verliezen en zijn niet gewend om te protesteren.

Ik kan mij niet voorstellen dat voetbal supporters, ongeacht hun favoriete club, de genomen maatregelen gaan respecteren. Zij hebben weliswaar geen keus, maar moeten toch ook door hebben dat wanneer een virus helemaal niet bestaat, zij 100% voor de gek worden gehouden.

Dan is de kans groot dat hun favoriete club failliet gaat en is het betaald voetbal in Nederland, maar ook in de rest van Europa en de wereld, over. Wanneer voetbalsupporters zich eens zouden verenigen, dan zou het nog eens zin hebben. Dan kun je meten zien aan welke kant Hugo staat.

Margie
Margie
Reactie op  Tony
28 dagen geleden

Wel mooi als dat betaald voetbal afgelopen is, mag tijd worden…

salvar
salvar
Reactie op  Tony
28 dagen geleden

@Tony
ja tony ik probeer ook maar wat natuurlijk.

Tony
Tony
Reactie op  salvar
28 dagen geleden

Begrijp ik, vandaar mijn duim omhoog. Het was ook niet kwaad bedoeld. Het zou mooi zijn, maar dat is waarschijnlijk wel te optimistisch. Vergeet niet dat de leiding van ziekenhuizen omgekocht zijn en het personeel geen vrijheid van mening heeft, want dan krijgen zij een schop onder de kont. Maar hoop doet leven, niet waar! Wij zitten allemaal op dezelfde boot. Een boot zonder schapen dus.

salvar
salvar
28 dagen geleden

Er is dringend nood aan verfijning en standaardisatie van het test- en analysebeleid.”
nou dat heeft de regering liever niet het nu zo geweldig met testen.

willlem
willlem
28 dagen geleden

de comments hier zijn altijd goed voor n portie comedy op de vroege ochtend. lekker schudden met die buik, heerlijk..

Tony
Tony
Reactie op  willlem
28 dagen geleden

Zo Willem, dus je bent te dik en je beleeft plezier aan zieke mensen. Dat is ongeneselijke en zieke humor.

Ruud
Ruud
13 dagen geleden

Fake plandamie gestoorde maatregels gaan gewoon door! Rutte weet dat de Burgers niet in opstand komen.
Misschien als de centjes en bezittingen af gepakt heel misschien.
Er is geen eensgezinsheid en geen lef om te knokken het is iedereen voor zich.
En je ziet aan de muilkorfjes buiten en binnen dat 2/3 van de burgers de Dictatuur omarmt.
We zijn verloren!

x

Check Also

de jonge

De Jonge: coronavaccin niet verplicht, maar eigenlijk ook weer wel

Begin deze maand zei minister Hugo de ...

griepprik

Paniek in de tent: 48 mensen gestorven na griepprik

In Zuid-Korea zijn 48 mensen gestorven nadat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x