Binnenland

Facebookpagina ‘Nee tegen 1,5 meter’ (173.000+ volgers) verwijderd: ‘Dit is van hogerhand gekomen’

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de coronacrisis werden veel mensen geconfronteerd met censuur. Berichten die niet in lijn waren met de adviezen van de WHO werden verwijderd van social media of gecensureerd door YouTube. Horeca-ondernemer Michel Schreuders kan erover meepraten. Hij was eigenaar van de populaire Facebookpagina ‘Nee tegen de 1,5 meter’, die onlangs is verwijderd.

Schreuders denkt dat de overheid erachter zit. Hij zegt zich ernstig zorgen te maken over de manier waarop het gaat in Nederland. “Dit is toch geen democratie of vrijheid van meningsuiting meer? Dit is dictatuur, een machtsgreep, een staatsgreep.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zijn Facebookpagina, die op het hoogtepunt ruim 173.000 volgers had, trok ook de aandacht van de politie. In mei kreeg Schreuders een telefoontje van een rechercheur die hem beschuldigde van opruiing. Korte tijd later kwam er een agent bij hem thuis, waarna Facebook de pagina opeens blokkeerde.

De ondernemer vermoedt dat de overheid Facebook opdracht heeft gegeven om de pagina te verwijderen. “Ik geloof niet dat Facebook uit zichzelf onze pagina zomaar verwijdert. Ik denk dat dat van hogerhand is gekomen,” zegt hij tegenover EenVandaag.

Schreuders benadrukt dat de overheid geen bewijzen heeft dat de 1,5 meter helpt.

Dat ging dus heel erg ver

Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoever de overheid gaat om de informatiestroom rond corona te beheersen. Eerst baarde Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant, opzien toen hij bij Radio 1 in Spraakmakers op 19 maart zei dat ‘we als land één lijn moeten trekken’.

Met die lijn doelde hij op de overheidslijn. “Natuurlijk volgen wij het RIVM kritisch. Maar het is gezond dat de samenleving experts heeft die het kabinet adviseren. Die mag je bekritiseren, maar niet ondermijnen. Dus je moet niet doen alsof elk advies van buiten evenveel waard is als dat van het RIVM.”

Daarnaast blijkt nu dat het kabinet op het hoogtepunt van de corona-uitbraak dit voorjaar geprobeerd heeft de controle te krijgen over de talkshows van de NPO en RTL4. Uit gesprekken die BNR-verslaggevers voerden met bijna 50 mensen, onder wie journalisten, is gebleken dat ministers min of meer werden verdeeld over de talkshows.

Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen zei: “Journalisten hadden het gevoel dat ze een soort verlengstuk waren van de crisiscommunicatie van het kabinet, zo strak werd dat geregisseerd. Dat ging dus heel erg ver.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
3 jaren geleden

We hebben geen democratie, al heel lang niet meer, alles is schijn zolang wij dat toelaten.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Facebook wordt bestuurd door de dezelfde figuren die achter deze plandemie zit !!

GEEN Schaap
GEEN Schaap
3 jaren geleden

Tuurlijk werkt 1,5 meter niet. Net zoals alle andere maatregelen. Zie eerder artikel. Sinds juni is de curve plat. Doel bereikt. Vrijheden graag terug naar het oude normaal. Weg met de bangmakerij.

Lies live on, and the truth is the victim.

salvar
salvar
3 jaren geleden

we weten toch allemaal hoe facebook en google etc. werken?
iedereen ervan af , je hebt wel andere manieren om de mensheid te proberen wakker te schudden.
waar ze niet tegen kunnen is als we massaal (de wakkeren dan ) gaan demonstreren , daar kunnen ze echt niet tegen , daar balen ze van als een stekker.
we moeten wel willen we niet ondergesneeuwd raken.

leve de vrijheid.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x