Homepagina » Binnenland » Facebookpagina ‘Nee tegen 1,5 meter’ (173.000+ volgers) verwijderd: ‘Dit is van hogerhand gekomen’
facebookpagina
Foto: Vysotsky (Wikimedia) CC BY-SA 4.0

Facebookpagina ‘Nee tegen 1,5 meter’ (173.000+ volgers) verwijderd: ‘Dit is van hogerhand gekomen’

In de coronacrisis werden veel mensen geconfronteerd met censuur. Berichten die niet in lijn waren met de adviezen van de WHO werden verwijderd van social media of gecensureerd door YouTube. Horeca-ondernemer Michel Schreuders kan erover meepraten. Hij was eigenaar van de populaire Facebookpagina ‘Nee tegen de 1,5 meter’, die onlangs is verwijderd.

Schreuders denkt dat de overheid erachter zit. Hij zegt zich ernstig zorgen te maken over de manier waarop het gaat in Nederland. “Dit is toch geen democratie of vrijheid van meningsuiting meer? Dit is dictatuur, een machtsgreep, een staatsgreep.”

Zijn Facebookpagina, die op het hoogtepunt ruim 173.000 volgers had, trok ook de aandacht van de politie. In mei kreeg Schreuders een telefoontje van een rechercheur die hem beschuldigde van opruiing. Korte tijd later kwam er een agent bij hem thuis, waarna Facebook de pagina opeens blokkeerde.

De ondernemer vermoedt dat de overheid Facebook opdracht heeft gegeven om de pagina te verwijderen. “Ik geloof niet dat Facebook uit zichzelf onze pagina zomaar verwijdert. Ik denk dat dat van hogerhand is gekomen,” zegt hij tegenover EenVandaag.

Schreuders benadrukt dat de overheid geen bewijzen heeft dat de 1,5 meter helpt.

Dat ging dus heel erg ver

Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoever de overheid gaat om de informatiestroom rond corona te beheersen. Eerst baarde Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant, opzien toen hij bij Radio 1 in Spraakmakers op 19 maart zei dat ‘we als land één lijn moeten trekken’.

Met die lijn doelde hij op de overheidslijn. “Natuurlijk volgen wij het RIVM kritisch. Maar het is gezond dat de samenleving experts heeft die het kabinet adviseren. Die mag je bekritiseren, maar niet ondermijnen. Dus je moet niet doen alsof elk advies van buiten evenveel waard is als dat van het RIVM.”

Daarnaast blijkt nu dat het kabinet op het hoogtepunt van de corona-uitbraak dit voorjaar geprobeerd heeft de controle te krijgen over de talkshows van de NPO en RTL4. Uit gesprekken die BNR-verslaggevers voerden met bijna 50 mensen, onder wie journalisten, is gebleken dat ministers min of meer werden verdeeld over de talkshows.

Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen zei: “Journalisten hadden het gevoel dat ze een soort verlengstuk waren van de crisiscommunicatie van het kabinet, zo strak werd dat geregisseerd. Dat ging dus heel erg ver.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hein schreef:

  We hebben geen democratie, al heel lang niet meer, alles is schijn zolang wij dat toelaten.

  0 likes
 • Joyce Ramgatie schreef:

  Facebook wordt bestuurd door de dezelfde figuren die achter deze plandemie zit !!

  0 likes
 • GEEN Schaap schreef:

  Tuurlijk werkt 1,5 meter niet. Net zoals alle andere maatregelen. Zie eerder artikel. Sinds juni is de curve plat. Doel bereikt. Vrijheden graag terug naar het oude normaal. Weg met de bangmakerij.

  Lies live on, and the truth is the victim.

  0 likes
 • salvar schreef:

  we weten toch allemaal hoe facebook en google etc. werken?
  iedereen ervan af , je hebt wel andere manieren om de mensheid te proberen wakker te schudden.
  waar ze niet tegen kunnen is als we massaal (de wakkeren dan ) gaan demonstreren , daar kunnen ze echt niet tegen , daar balen ze van als een stekker.
  we moeten wel willen we niet ondergesneeuwd raken.

  leve de vrijheid.

  0 likes
 • RayOfLight schreef:

  zing met mij mee :

  gabbitchutemindstelegramduckduckgo…

  YT is voor katten .
  Facebook voor Milfs.
  en Twitter voor thots.

  Facebook heeft absoluut geen waarde. Heb dat gedrocht al jaren geleden verlaten. Het is mogelijk een manipulatietool gemaakt door de NSA. Als we echt willen strijden voor onze vrijheid is de eerste stap de sociale media verlaten. Zeg hier niet dat de alternatieve media een oplossing zijn maar als men nog steeds vind dat social media een verrijking van het leven is is het een alternatief.

  Btw : nooit meer iets op FB organizeren dat is nutteloos.

  0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  We waren hier voor gewaarschuwd en op deze site wisten wij dat de censuur eraan zat te komen.
  Maak je borst maar nat en reageer nog zolang het kan want de censuur wordt veel erger dan we ons kunnen voorstellen.
  En de reguliere pers schrijf gewoon wat Rutte en zijn EU bende voorschrijft.
  In maart verkiezingen en dan ben ik benieuwd hoeveel zetels Pinokkio Rutte en zijn partij gaan halen.

  0 likes
 • Tony schreef:

  Ook de media is onderdeel van het uit te voeren plan, waarbij geen commentaar wordt geduld. De dictatuur is een feit geworden.

  Mensen die achter de schermen de beleidslijnen uitzetten, weten dat er iets niet klopt, maar gaan tegen beter weten in, om op de ingeslagen weg door te gaan.

  Gaat het dan over lijfsbehoud en/of is er smeergeld betaald?

  Wanneer er helemaal geen virus bestaat, en dat is bewezen, dan speelt hier dus een heel andere agenda.

  0 likes
 • Peter schreef:

  Er zijn levensgevaarlijke gekken die mensen die wakker zijn, het ergste toewensen en zelfs in de gevangenis willen gooien.
  Op Geenstijl.nl zit zo’n volidioot met de nick “Gulliver” iedereen die tegen de coronaregels is voor alles en nog wat uit te maken.
  Wedden dat dit een trol is van de (r)overheid?
  Op Facebook wordt, hoe goed je het ook denk te beveiligen, gewoon meegekeken wat je plaatst.
  Ze weten echt alles van je dus mensen, zeg nou eens eindelijk je FB account op!

  0 likes
  • ben schreef:

   @peter,
   sorry hoor, maar als je geenstijl nog serieus neemt dan heb je nog niet helemaal begrepen, geenstijl is onderdeel telegraafgroep, de televaag is net zo fout als al die andere msm kranten.

   0 likes
 • Michael schreef:

  Die journalisten hebben beetje boter op der hoofd wat mij betreft….

  0 likes
 • Uprising schreef:

  Even min of meer off-topic, de volgende tekst komt van de NOS, het bericht:

  “Miljoenennota: begroting gedomineerd door corona”

  – Het budget voor Justitie en Veiligheid wordt verhoogd (volgend jaar 300 miljoen erbij en daarna structureel 350 miljoen). Het geld is onder meer bedoeld voor gevangenissen en tbs-instellingen, omdat er “een grotere capaciteitsbehoefte” wordt verwacht.

  Dat baart mij ernstige zorgen. Wordt er al vast rekening gehouden met een revolutie of laat ik mij te veel mee slepen en is €350.000.000,00!!! (per jaar!!) kleingeld in deze branche?

  “They will not control us
  We will be victorious”

  0 likes
 • Casper schreef:

  Waarom heb je nog een facebook pagina? Als je dit weet, en allang wist, waarom heb je dan nog een pagina? Is het zo moeilijk om daar vaarwel tegen te zeggen? Why? Het was toch alleen maar oppervlakkig contact. Mensen die je ooit kende, maar toch niks zeggen. De tijd is gekomen om de macht terug te nemen. Daar hoort bij, het weg smijten van je facebook onzin pagina. Het opzeggen van je TV lidmaatschap (er is immers internet only). Zet je radio uit, en gooi die onvriendelijke krant waar menig boom van moet bezwijken, weg. Bent je verslaafd ofzo? Kun je niet zonder? Denk je dat er niks meer te doen is met de tijd die je dan vrijspeelt? Wordt toch eens een keer wakker. Doe zelf je onderzoek. En maak zelf de keuze in welk onderwerp je naar je toe trekt.
  Ik begrijp mensen die dit nog steeds doen gewoon niet meer. Je wordt belogen, bespeeld en je vermogen tot kritisch denken wordt zo beperkt dat je niet meer helder kunt redeneren.

  Zet het uit mensen, geef die onzin op.
  Verken je vermogen tot zelf onderzoek en leer zelf de misinformatie te scheiden van de informatie. Tuurlijk trap je zop nu en dan nog in. Maar je komt er vanzelf ook weer uit. Zo werkt het internet.
  Learn!

  0 likes
  • Tony schreef:

   Hoi Casper, in Nederland heb je momenteel 3 soorten mensen.

   1 – slapende en ongeinteresseerde mensen die niet weten, of willen weten, wat er daadwerkelijk aan de hand is en alles voor zoete koek aannemen. Dat is de grootste groep.

   2 – de wakkere mensen die door hebben dat er hier structureel iets niet klopt en daar ook voor uitkomt. Zie hier.

   3 – de groep van mensen die ten koste van alles de Corona maatregelen willen doorvoeren en in stand willen houden. Dit is de gevaarlijkste groep, want dat is de groep met macht van het laagste niveau in de maatschappij tot op het hoogste niveau in de maatschappij.

   Wanneer de mensen in groep 1 in groep 2 terechtkomen zouden komen, zou dat al een hele winst zijn.

   Mensen in groep 3 vormen de moeilijke groep. Zij willen niet degraderen en hebben andere belangen. Macht, gezichtsverlies en financiele belangen geven hier de doorslag, terwijl zij vaak zelf ook een gezin hebben. Wat is dan de toekomst voor hun kinderen en kleinkinderen.

   Wat een zieke wereld is het geworden!

   0 likes
 • Alex schreef:

  I’m not surprised at all.

  0 likes
 • johan den haag schreef:

  Het is juist opruien van de overheid.

  iets van niet wetenschappelijk bewezen is opdringen.

  De wereld op zijn kop.

  Dat is het altijd wel een beetje. Maar nu extreem!!!

  0 likes
 • Stay Positive schreef:

  Mensen, stap over naar Telegram.

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  En de rechtelijke macht?
  Die keurt het zonder blikken of blozen goed gelet op de uitspraak van 9 sept Viruswaarheid tegen Youtube.

  En ik maar denken dat de tijdperk van Joseph Goebbels voorbij is maar de opstanding van Joseph Goebbels is hierbij een feit.
  ” “Zij vonden de steen van het graf afgewenteld, en toen zij er ingegaan waren, vonden zij het lichaam van de Here Jezus niet. En het geschiedde, terwijl zij daarover in verlegenheid waren, dat, zie, twee mannen in een blinkend gewaad bij haar stonden. En toen zij zeer verschrikt werden en haar aangezicht ter aarde neigden, zeiden dezen tot haar: Wat zoekt gij de levende bij de doden? Hij is hier niet, maar Hij is opgewekt”. Lucas 24:2-6 ”
  https://www.zoeklicht.nl/artikelen/de+opstanding+van+jezus+christus_5134

  0 likes
 • Nico schreef:

  Als iedereen nou eens dat f..cking facebook boycot dan is het snel afgelopen met alles zelfde geld voor youtube en andere social media waar gecensureerd wordt.

  0 likes
 • Vrije vogel schreef:

  Zit niet op FB maar wel op twitter en deel daar ook regelmatig deze site.
  Zolang er kansen zijn moet je ze pakken mensen, niets doen is geen optie commentaar is allemaal zo simpel, ik bereik op twitter elke maand nog ruim 140.000 mensen, dus doe je ding en deel zolang het kan

  0 likes
 • vrije vogel schreef:

  Niet kijken naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden, alleen al het feit dat 1 profiel ruim 173.000 volgers heeft zegt genoeg, FB kan niet alles gaan verwijderen want dan bestaan ze niet meer, overspoel FB met berichten laat ze druk zijn maar geef niet op de waarheid komt altijd weer boven, bij twitter is het net zo, ik heb ook al 2 keer een ban gehad zodat je niets meer kan dan je volgers, ok dan speel ik het via mn volgers en komen mn berichten alsnog aan, pak je kansen nu moeten we het doen
  Vergeet nooit!!
  In een vrije democratie proberen de leiders mensen gerust te stellen met optimisme. In een dictatuur proberen de leiders mensen in staat van angst te houden en te onderdrukken.
  Laat varen je angst en vecht en dan gaan we dit winnen, geloof me je bent niet alleen ook niet in Nederland, miljoenen mensen zijn nu al wakker en dat worden er steeds meer, dit is the great awakening en laat zich niet tegenhouden.

  0 likes
 • :adrianus-johannes.. schreef:

  Overheid laat mening van 173.000 mensen geen personen verdwijnen, uit de AI.. dus intelligentie bestrijdend om dom te houden..

  “Natuurlijk volgen wij het RIVM kritisch. Maar het is gezond dat de samenleving experts heeft die het kabinet adviseren. Die mag je bekritiseren, maar niet ondermijnen. Dus je moet niet doen alsof elk advies van buiten evenveel waard is als dat van het RIVM.”

  follow the mony, heeft onderzocht dat veel leden van het OMT economische en financiële, eigen belangen laten prevaleren boven het wel zijn van nedelandse bevolking.. MP rutte en MI de jonge trappen daarin.. OF ze spelen het spel mee.. hoe zit dat
  luister de pot kast van herbert blankestein BNR van vrijdag 11 sept. tijd van onder werp ongeveer halverwege..

  0 likes
 • x

  Check Also

  roel coutinho

  Roel Coutinho over coronavaccin: ‘Succes beslist niet gegarandeerd’

  Robert Redfield, directeur van het Amerikaanse Centrum ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  >