Buitenland

De strijd is nog niet gestreden. Iraanse president onthult waar Washington de IS-terroristen naartoe heeft gebracht

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De strijd tegen terrorisme is nog niet voorbij, zo heeft de Iraanse president Hassan Rouhani gezegd. Hij merkte op dat de Verenigde Staten de IS-terroristen verplaatsen van het Midden-Oosten naar Afghanistan, Centraal-Azië en de Kaukasus.

Tijdens een bijeenkomst met religieuze en stammenleiders in Bagdad zei Rouhani dat het Westen IS en andere terreurgroepen naar de regio heeft gebracht om onrust te zaaien, zodat er ingegrepen kon worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het is duidelijk waar de financiële en militaire steun voor de terroristen vandaan komt,” zei de president.

Nieuwe plannen

“Nu weet iedereen dat de westerse machten geen rol hebben gespeeld bij de vernietiging van de terroristen in de regio,” vervolgde hij.

De Iraanse president waarschuwde dat de strijd nog niet gestreden is.

“Terroristen kunnen nog steeds voor problemen zorgen in de regio,” zei hij. “De Amerikanen hebben nieuwe plannen bedacht en de terroristen overgeplaatst naar Afghanistan, Centraal-Azië en de Kaukasus.”

Sleutelrol

Hij liet zich verder lovend uit over de goede relaties tussen Bagdad en Teheran.

Eerder onthulde de voormalige Iraakse premier Nouri al-Maliki dat Washington de terreurgroep in Irak steunde zodat Amerikaanse troepen konden terugkeren naar het land.

Maliki, die tussen 2006 en 2014 premier van Irak was, zei dat de regering van oud-president Obama een sleutelrol heeft gespeeld bij de creatie van IS.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
5 jaren geleden

Controle over de olie en het gas. Dat wat USA zoveel verbruikt is het enige wat ze interesseert. Dat die dikke V12 1:5 rijdt en een gallon benzine 1,5 dollar kost, dat interesseert ze niks.

En waar liggen die olievelden ? Precies, Iran, Irak, Syrië, Libië en heeeeeel toevallig ook Venezuela.

Ron
Ron
5 jaren geleden

De westerse media verwijten de Russen fake news te verspreiden en wat deed EL Gore, Tatcher, Blair en Cameron bijvoorbeeld? Er is maar één doel macht over olie en angst creëren om de vrijheid van de gewone man af te nemen.

rob
rob
5 jaren geleden

Ja, door het westen [Amerika] Is ISS Ontstaan, gecreëerd voor hun eigen belangen,om macht uit voeren door terroristen te steunen of zelfs in het leven te roepen als het hun zo uitkomt,word het eens geen tijd dat het midden-oosten Rusland China Japan, ja zelfs europa die economische allemaal verbonden zijn met Deze macht te gaan boycotten , en hun producten niet meer te importeren,dat zal een grote stap zijn om hun macht een beetje te temperen,Maar dat zal niet zo gouw gebeuren want financieel, economies zijn ze aan elkaar verbonden, dus er zal tussen die landen ,de leiders ervan,altijd wel een hielen Likker-rij blijven bestaan om met elkaar de belangen van eigen land financieel en economies te overwegen,, het zijn de Ketenen Van Verbondenheid, en deze ketenen zullen voorlopig nog als een zware ketting om hun nek [de landen] moeten blijven dragen en daarmee komt voorlopig geen Eind Aan..
Er zal eerst iets heel erg moeten gebeuren voor ze gaan inzien, dat deze verbondenheid en zijn ketenen ervan de landen en zijn hielen likken-rij door de leiders ervan, gewoon met een lach elkaar nu en dan de hand blijven schudden ten baten van eigen economische belangen..het zijn schijnheilige vertoningen met onderliggende belangen,en daar mag bloed vloeien en offers kosten. ze zullen hun dwaasheden gewoon omzetten in eigen belangen en verlangens, want daar zijn ze leiders voor..en kussen ze elkaars Gewoon economische Voeten.en wassen hun handen in Onschuld..

andré
andré
5 jaren geleden

glimlachen en stropdassen genoeg (beeld) info om te wantrouwen…

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x