Universum

Marsrover Curiosity spot mysterieuze ‘lepel’ op rode planeet

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers weten niet zeker of er leven is op Mars. Door internetgebruikers werden onlangs al een vrouw met paraplu en gecrashte UFO op foto’s van de rode planeet gespot. Nu is er ook een mysterieuze zwevende lepel aangetroffen op Mars.

De vondst werd gedaan door gebruikers van het forum van Unmanned Spaceflight. Volgens NASA-wetenschappers gaat het waarschijnlijk om een windkei of windkanter. Daarbij krijgt gesteente een bepaalde vorm onder invloed van de wind.

Onderzoekers denken dat de rode planeet ooit warm en vochtig was, zoals de aarde. Marsjeep Curiosity ontdekte eerder al dat een deel van Mars ooit microbiologisch leven kende. Het ruimtevaartuig van de NASA observeert al geruime tijd de planeet.

Marsrover Curiosity spot mysterieuze 'lepel' op rode planeet
Foto gemaakt door Curiosity met in het midden de ‘lepel’ (NASA)

De foto van de lepel is op 30 augustus jongstleden gemaakt. Curiosity zet nu koers naar Mount Sharp, een berg op het Marsoppervlak. Op de foto is te zien hoe een schaduw van de ‘lepel’ op het oppervlak van de rode planeet valt. Het is onduidelijk hoe oud de rotsformatie precies is.

[ABC, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x