Homepagina » Mens en Dier » 50.000 jaar oude bizarre organismen ontdekt in gigantische ondergrondse kristallen
50.000 jaar oude bizarre organismen ontdekt in gigantische ondergrondse kristallen

50.000 jaar oude bizarre organismen ontdekt in gigantische ondergrondse kristallen

Wetenschappers hebben in een Mexicaanse mijn vreemde levensvormen gevonden die in ondergrondse kristallen gevangen zitten, schrijft nieuwssite MNN.

Vermoed wordt dat de microben al minstens 50.000 jaar in de kristallen leven.

Het is NASA-wetenschappers gelukt om enkele van de organismen te verwijderen uit de kristallen en weer tot leven te wekken.

Superleven

Je waant je in de mijn van Naica, die zich 300 meter onder de grond bevindt, op een andere planeet. Er schijnt geen licht naar binnen en de temperatuur loopt er op tot 65 graden Celsius.

De onderzoekers weten nog maar heel weinig over de organismen die in de gigantische kristallen zijn gevonden.

“Het is superleven,” zei Penelope Boston van het NASA Astrobiology Institute (NAI). De 40 soorten microben die ontdekt zijn, zijn totaal verschillend van alle andere levensvormen.

Bizar

De organismen, die leven van onder meer ijzer en zwavel, zijn zo bizar dat hun meest naaste verwanten zich op de genetische stamboom zo ver bevinden als mensen van paddenstoelen.

Onder het ijs van Antarctica werden enkele jaren terug levende organismen van een half miljoen jaar oud gevonden.

De ontdekking bewijst volgens de wetenschappers dat leven op aarde onder extremere omstandigheden kan gedijen dan altijd werd gedacht.

[De Morgen]


Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. er leeft nog zoveel diep onder de zee en grond, en we weten nog zo weinig, maar denken alles te weten.

  14 likes
 2. interessant, Nog meer kans op leven op andere plaatsen in het Al

  8 likes
 3. Het ironie ¨aliens¨ Men denkt en zoekt naar buitenaards leven op andere planeten terwijl het veel dichter bij huis is. Aarde ja ze lopen hier al duizenden jaren waarschijnlijk veel langer dan dat al met ons oog in oog. Ieder wezen hier op aarde heeft meerdere buitenaardse afkomsten geleefd en nu komt het waar sta jij nu voor het multi dimensionale leven hier op aarde met haar natuurlijke diversiteit of voor het leven op een andere planeten met aliens.

  En ik kan je zeggen natuurlijk er bestaan goed en slechte ¨aliens¨ maar geen enkele alien die het goed heeft met de mensheid ze dienen hun eigen agenda wat logisch is ze kiezen voor hun planeet en niet de aarde.

  Vanaf het begin is er al een agenda vol in de gang om de aarde over te nemen. waarom aarde omdat aarde het hart is van het universum en de enige planeet is die nog niet is overgenomen, het enige orgaan wat niet is bezweken is aan mind control of wat dan ook. dit laat zien dat de ware kracht in onze hart ligt en zeker weten voor mij het waard is om daarvoor helemaal voor te gaan for live, infinity heart power

  6 likes
 4. Bergkristallen wat zal de energie daar hoog zijn.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...